Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Μπορούμε την πρωτιά»

O Ντάριο Κρέσιτες μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την κατάστασή του μετά τον τραυματισμό, αλλά και για την πίστη του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει στα Play off.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Προέρχομαι από λίγο πιο «φορτωμένες» προπονήσεις καθώς είχε προηγηθεί ο τραυματισμός μου αλλά είμαι πολύ καλά. Εχω ξεχάσει όλα όσα προηγήθηκαν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, η ζωή συνεχίζεται».

- Οι σημαντικοί τραυματισμοί απαιτούν και ιδιαίτερη αποθεραπεία σωματικά και ψυχολογικά;

«Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οφείλεις να συνειδητοποιήσεις πως αυτά συμβαίνουν και πως πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή και την καριέρα σου δουλεύοντας ακόμη περισσότερο σε ατομικό επίπεδο για να μπορέσεις να επανέλθεις στο 100% των δυνατοτήτων σου».

- Από πρωταγωνιστής - υποχρεωτικά - περιορίστηκες σε ρόλο θεατή. Ποια η γνώμη σου για όλα όσα παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό;

«Με εξέπληξαν αρνητικά οι κακές εμφανίσεις και τ« αντίστοιχα αποτελέσματα που είχαμε στην έδρα μας. Εκτός έδρας παίξαμε πολύ καλά κι η συγκομιδή των βαθμών μας είναι εντυπωσιακή. Εντούτοις δεν είναι δυνατό να χάνεις τόσα παιχνίδια στο »σπίτι σου ειδικά όταν είναι σε όλους γνωστό το πόσο ισχυρή έδρα διαθέτεις τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε αμέσως».

- Υπάρχει εξήγηση;

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω το παραμικρό, καθώς δεν ήμουν μέσα στην ομάδα και δεν ξέρω τι συνέβη στους αγώνες. Αλλά είναι δεδομένη η ανάγκη να βρούμε όλοι μαζί τους λόγους και να διορθώσουμε μαζί τα κακώς κείμενα».

- Η άποψή σου για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας;

«Είναι ένας αγώνας όπως όλοι οι υπόλοιποι. Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι για τις απαιτήσεις του και να το κερδίσουμε. Και μετά να σκεφτούμε τα Play off. ».

- Η γνώμη σου για τα Play off. ;

«Συγκέντρωση στο μέγιστο βαθμό, καθημερινή δουλειά στο μέγιστο βαθμό κι απόλυτη πίστη στους εαυτούς μας επειδή μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση».

Μέσα Ίβιτς – Έτο – Παναγιωτούδης

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στην Δόξα Δράμας. Ο Μπόλονι ανακοίνωσε και την αποστολή. 
 Σε αυτή συμμετέχουν 18 ποδοσφαιριστές: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο,Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Νιμανί.

Όπως φαίνεται επιστρέφουν μετά από καιρό οι Ίβιτς και Έτο, ενώ στην αποστολή μετέχει και πάλι ο νεαρός Παναγιωτούδης. Από εκεί και πέρα εκτός έμειναν πέρα από τους τιμωρημένους Φωτάκη, Λάζαρ και οι  Κατσικάς, Τσουκαλάς, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ, αλλά και ο Κρέσιτς που αντιμετωπίζει πρόβλημα τενοντίτιδας στο δικέφαλο.

«Εμείς θα παλέψουμε όσο μπορούμε»

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Μάκης Κατσαβάκης, μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» για το σημερινό παιχνίδι των δύο ομάδων, δείχνοντας ότι η ομάδα του παρότι είναι βαθμολογικά αδιάφορη θα παίξει για το αποτέλεσμα.

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός αρχικά τόνισε:
“Ο ΠΑΟΚ παραμένει ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και άσχετα με οποιονδήποτε στόχο έχει μπροστά του. Εμείς σεβόμενοι καταρχάς τον εαυτό μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στην Τούμπα. Να αντιπαραθέσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη, για να τσεκάρει και μαθηματικά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Όσο μας επιτρέπουν όμως οι δυνατότητές μας, αυτά τα λίγα αν θέλετε ποσοστά που έχουμε, θα τα εξαντλήσουμε, για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Σε ερώτηση στο Μάκη Κατσαβάκη για το αρνητικό σερί που έχει ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και το γεγονός ότι σε τρεις μέρες από σήμερα κλείνουν τρεις μήνες από την τελευταία φορά που κέρδισε εντός έδρας, είπε:
“ Εντάξει, δεν τα βλέπω εγώ αυτά, είναι περισσότερο δική σας δουλειά στο επίπεδο της στατιστικής. Εμείς κοιτάζουμε να επιλέξουμε και να παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε δυσκολίες στον αντίπαλό μας”.

Όσον αφορά στην αποτίμηση της πορείας της Δόξας Δράμας στην – περιπετειώδη – επανεμφάνισή της στην μεγάλη κατηγορία, ο Μάκης Κατσαβάκης επισήμανε με σιγουριά ότι μεγαλύτερος αντίπαλος για την ομάδα του, ήταν η κούραση:
“Πραγματικά θέλαμε να πετύχουμε τον δύσκολο στόχο της παραμονής, να τον κυνηγήσουμε περισσότερες αγωνιστικές, αλλά δυστυχώς για μας, μεγαλύτερος αντίπαλος ήταν η κούραση. Αποδείχτηκε πως αυτό το πρόγραμμα, μέσα κι έξω, με όλους τους αντιπάλους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν ακατόρθωτο να το ξεπεράσει κανείς. Δεν καταφέραμε να νικήσουμε την κούραση, γιατί ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε. Προσθέστε και τα 150 με 200 χιλιόμετρα πήγαινε έλα τη διαδρομή Δράμα – Θεσσαλονίκη, το αχανές γήπεδο και την οικονομική κρίση, που δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλύτερο”. 

Ο ανεβασμένος Μαλεζάς και η αναμονή της κλήσης

Ο Στέλιος Μαλεζάς πραγματοποιεί φέτος την καλύτερή του σεζόν στον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα περιμένει την κλήση του Φερνάντο Σάντος για να βρεθεί στο Euro 2012 με την Εθνική. Τα «Σπορ του Βορρά» παρουσίασαν και μέσα από νούμερα την αισθητή βελτίωση του διεθνή μπακ.
 
 
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα ελάχιστα φάουλ που κάνει παρότι είναι αμυντικός, που δείχνει ότι παίζει «καθαρά».

Στις 25 συμμετοχές του στη φετινή superleague, ο Μαλεζάς υπέπεσε μόλις 18 φορές σε φάουλ. Κάνει φάουλ κάθε... 131 λεπτά! Είναι χαρακτηριστικό πως στα 108 παιχνίδια κανονικής περιόδου που έχει αγωνιστεί (είναι 121 στο σύνολο) ο Κατερινιώτης μπακ έκανε μόλις 79 φάουλ, 0.7 ανά παιχνίδι δηλαδή.

Μία ακόμη σαφής απόδειξη του “καθαρού” παιχνιδιού του, είναι οι λιγοστές σχετικά κίτρινες κάρτες που έχει αντικρίσει, μόλις 19 συνολικά (18 σε 108 ματς κανονικής περιόδου και μία σε 13 ματς πλέι οφ), ενώ δεν έχει αποβληθεί ποτέ!

Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ανόδου του Μαλεζά, είναι το γεγονός ότι παρουσιάζει τα καλύτερα νούμερα της καριέρας τους. Εκτός του ότι ήδη έχει παίξει σε περισσότερο παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη σεζόν στο πρωτάθλημα (στην κανονική περίοδο), έχει περισσότερες πάσες (που συνεπάγονται σε και μεγαλύτερο αριθμό λαθών), περισσότερα κλεψίματα, περισσότερες απομακρύνσεις όχι όμως και περισσότερα φάουλ. Εχει 18 όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αλλά πριν από δύο χρόνια έκανε 23 σε 21 συμμετοχές.

Οσο για το χρόνο συμμετοχής είναι ήδη μεγαλύτερος κατά 265 αγωνιστικά λεπτά σε σχέση με την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοσή του, που ήταν τη σεζόν 2008-09 όταν έκανε όμως 24 συμμετοχές στην κανονική περίοδο.

Το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ήταν κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστό για τον Μαλεζά αφού ήταν το 150ο με τη φανέλα του “Δικεφάλου”. Εκανε ντεμπούτο στο αξέχαστο αλλά με αρνητικό τρόπο, παιχνίδι κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα στις 27 Οκτωβρίου 2005 όταν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι με 6-5. Από εκείνη τη μέρα έκανε συνολικά 150 παιχνίδια: 121 για το πρωτάθλημα, 11 για το κύπελλο και 18 στην Ευρώπη.

«Τα σπουδαία μπροστά μας!»

Τρεις  μήνες κοντεύει να συμπληρώσει εκτός δράσης ο Αραούχο Ετο, που περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία να ξαναπαίξει μπάλα σε επίσημο παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε τραυματιστεί στον νοκ άουτ εντός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 25 Ιανουαρίου και έκτοτε απουσιάζει αναγκαστικά από την ενεργό δράση
“Είμαι καλά αυτή τη στιγμή, έχω δουλέψει πάρα πολύ και η φυσική μου κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ καλή. Πλέον, περιμένω να κάνω τα σχετικά τεστ για να δω τη δύναμη των ποδιών μου, αν είναι καλά. Μόνον αυτό περιμένω” δήλωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στη Nova, και συνέχισε: “Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι, φυσικά, τα παιχνίδια. Κι ακόμη, το ν’ αγωνίζομαι με τους συμπαίκτες μου, η ζωή με την ομάδα σε αγωνιστικές συνθήκες. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά η γενικότερη αίσθηση”.
Σχολιάζοντας την εικόνα της ομάδας του εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι, σχολίασε: “Μπορώ να πω πως εμείς... δεν παίξαμε, πάρα μόνο αμυντικά μπορέσαμε να παρουσιάσουμε κάτι θετικό. Πρέπει να βελτιωθούμε, ειδικά στον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει ν’ αλλάξουμε την εικόνα μας”.
Ο Βραζιλιάνος, αμυντικός, πάντως, έστρεψε την προσοχή του στο άμεσο μέλλον: “Το πιο σημαντικό κομμάτι της φετινής σεζόν βρίσκεται μπροστά μας. Πρέπει να μπούμε δυνατά στα εναπομείναντα παιχνίδια, πρέπει να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ριζώσει βαθιά μέσα στο μυαλό όλων μας. Σύμφωνα και με τις υπόλοιπες συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, μας δίνεται μια σπουδαία ευκαιρία, που πρέπει να την εκμεταλλευθούμε”.

Οσο για την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας, επισήμανε: “Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, έχουμε παίξει μαζί τους, γνωρίζουμε πως είναι μια αδύναμη ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αρχίσουμε όσο πιο δυνατά τον αγώνα, να βγούμε μπροστά και να εξασφαλίσουμε από νωρίς το τρίποντο, “σκοτώνοντας” τον αντίπαλο”.