Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο ανεβασμένος Μαλεζάς και η αναμονή της κλήσης

Ο Στέλιος Μαλεζάς πραγματοποιεί φέτος την καλύτερή του σεζόν στον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα περιμένει την κλήση του Φερνάντο Σάντος για να βρεθεί στο Euro 2012 με την Εθνική. Τα «Σπορ του Βορρά» παρουσίασαν και μέσα από νούμερα την αισθητή βελτίωση του διεθνή μπακ.
 
 
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι τα ελάχιστα φάουλ που κάνει παρότι είναι αμυντικός, που δείχνει ότι παίζει «καθαρά».

Στις 25 συμμετοχές του στη φετινή superleague, ο Μαλεζάς υπέπεσε μόλις 18 φορές σε φάουλ. Κάνει φάουλ κάθε... 131 λεπτά! Είναι χαρακτηριστικό πως στα 108 παιχνίδια κανονικής περιόδου που έχει αγωνιστεί (είναι 121 στο σύνολο) ο Κατερινιώτης μπακ έκανε μόλις 79 φάουλ, 0.7 ανά παιχνίδι δηλαδή.

Μία ακόμη σαφής απόδειξη του “καθαρού” παιχνιδιού του, είναι οι λιγοστές σχετικά κίτρινες κάρτες που έχει αντικρίσει, μόλις 19 συνολικά (18 σε 108 ματς κανονικής περιόδου και μία σε 13 ματς πλέι οφ), ενώ δεν έχει αποβληθεί ποτέ!

Χαρακτηριστικό της αγωνιστικής ανόδου του Μαλεζά, είναι το γεγονός ότι παρουσιάζει τα καλύτερα νούμερα της καριέρας τους. Εκτός του ότι ήδη έχει παίξει σε περισσότερο παιχνίδια από οποιαδήποτε άλλη σεζόν στο πρωτάθλημα (στην κανονική περίοδο), έχει περισσότερες πάσες (που συνεπάγονται σε και μεγαλύτερο αριθμό λαθών), περισσότερα κλεψίματα, περισσότερες απομακρύνσεις όχι όμως και περισσότερα φάουλ. Εχει 18 όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αλλά πριν από δύο χρόνια έκανε 23 σε 21 συμμετοχές.

Οσο για το χρόνο συμμετοχής είναι ήδη μεγαλύτερος κατά 265 αγωνιστικά λεπτά σε σχέση με την προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοσή του, που ήταν τη σεζόν 2008-09 όταν έκανε όμως 24 συμμετοχές στην κανονική περίοδο.

Το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, ήταν κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστό για τον Μαλεζά αφού ήταν το 150ο με τη φανέλα του “Δικεφάλου”. Εκανε ντεμπούτο στο αξέχαστο αλλά με αρνητικό τρόπο, παιχνίδι κυπέλλου με τον Αγροτικό Αστέρα στις 27 Οκτωβρίου 2005 όταν ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε στα πέναλτι με 6-5. Από εκείνη τη μέρα έκανε συνολικά 150 παιχνίδια: 121 για το πρωτάθλημα, 11 για το κύπελλο και 18 στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου