Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Καθάρισαν οι αρχηγοί στα Γιάννινα (1-3) για το διπλό

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρου του πρωταθλήματος κερδίζοντας με 1-3 τον ΠΑΣ μέσα στα Γιάννινα και έτσι  φτάνοντας στους 31 βαθμούς έμεινε μόνος 2ος με 8 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ αύξησε τη διαφορά από την 3η θέση όπου ισοβαθμούς στους 25 βαθμούς ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος.
Ο ΠΑΟΚ είχε συνολικά 7 απουσίες στο ματς! Εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Γκαρσία και Γεωργιάδης αλλά και οι τραυματίες Κατσικάς, Έτο, Γλύκος, Κωνσταντινίδης και Σταφυλίδης!
Ο Δικέφαλος χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση ήταν ουσιαστικός και είδε τους δύο αρχηγούς να καθαρίζουν το ματς: ο Σαλπιγγίδης πέτυχε δύο γκολ και ο Αθανασιάδης το άλλο ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά καλοί κατά διαστήματα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-3 καθώς είχαν βρεθεί πίσω και με 0-3...
Στο γήπεδο των Ιωαννίνων το ένα πέταλο ήταν γεμάτο με κόσμο του ΠΑΟΚ που ακολούθησε και εκεί την ομάδα...


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
1' Το ματς ξεκίνησε (19:30)...
2' Μετά από κόρνερ ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χακόμπο απέκρουσε και ο Κουμάλο απομάκρυνε στη συνέχεια τη μπάλα.
3' Φάουλ του Ντε Βινσέντι από μακριά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Χακόμπο ο οποίος την απομάκρυνε σε κόρνερ.
4' Σουτ του Γεωργίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Χακόμπο μπλόκαρε.
14' Ο Λίνο έκανε σέντρα από αριστερά, αλλά ο Φεγκρούς πρόλαβε τη μπάλα προ του Αθανασιάδη...
20' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος κέρδισε έμμεσο (μετά από λάθος συνεννόηση του Τσουκαλά με τον Φεγκρούς), ο Αθανασιάδης έστρωσε τη μπάλα, ο Φωτάκης την πάτησε και ο Σαλπιγγίδη με δυνατό σουτ έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.


32' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Κάτσε έβγαλε καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Αθανασιάδη, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Φεγκρούς και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.
35' Ο Κοροβέσης βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ μετά από ωραία οργανωμένη προσπάθεια των γηπεδούχων αλλά στο πλασέ που έκανε η μπάλα πέρασε άουτ.
36' Σουτ του Ίλιτς η μπάλα κόντραρε στον Κουμάλο και πέρασε κόρνερ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.
Ημίχρονο (ο ΠΑΟΚ προηγείται με 0-2 έχοντας δύο γκολ σε δύο τελικές προσπάθειες παρότι βρίσκεται σε μέτρια μέρα. Δέχεται αρκετά μεγάλη πίεση από τα Γιάννινα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και έχουν 7 τελικές προσπάθειες παρότι βρίσκονται πίσω στο σκορ με 0-2!)
Β' ημίχρονο
46' Χωρίς αλλαγές συνεχίζουν οι δύο ομάδες.
53' Σουτ του Κοροβέση μπλόκαρε ο Χακόμπο.
59' Μετά από κόρνερ του Φωτάκη ο Κουμάλο έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή των Ιωαννίνων, βρήκε τη μπάλα αλλά αυτή χωρίς δύναμη κατέληξε στην αγκαλιά του Φεγκρούς.
67' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ! Ο Λόρενς έκανε σέντρα από αριστερά, ο Αθανασιάδης έκανε ένα σουτ μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-3!
76' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ! Ο Ίλιτς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-3 για την ομάδα των Ιωαννίνων.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Γιάννινα: Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Οικονόμου (77' Ντάσιος), Μιχαήλ, Κεϊτά (60' Βίλα), Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης (87' Νικλητσιώτης), Ίλιτς.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κουμάλο, Βιβιάν, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ (82' Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης (89' Κίτσιου), Αθανασιάδης, Λόρενς (77' Γιάννου).

«Μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ και με ποιότητα»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ, Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θεώρησε άδικο το τελικό 1-3 με το οποίο έχασαν τα Γιάννινα.
Αναλυτικά τόνισε:
«Νομίζω ότι σήμερα δε μας πήγε το ματς από την αρχή. Το σκορ και το αποτέλεσμα μας αδικεί για την προσπο0άθεια που έκαναν τα παιδιά. Μπήκαμε δυνατά στο ματς και ήμασταν επικίνδυνοι. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με κάτω τη μπάλα και να μπούμε στην  περιοχή.
Ωστόσο από μία φάση που δεν ξέρω κι εγώ τι έγινε ήρθε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ και στο 2ο σουτ του ΠΑΟΚ έγινε και το 0-2.
Μετά ήταν δύσκολα ψυχολογικά για να τα παιδιά για να πιστέψουν στην ανατροπή.
Και στο β’ μέρος όμως μπήκαμε όπως έπρεπε στο γήπεδο και προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.
Έχω πει από την αρχή της σεζόν ότι δε θα ασχοληθώ με τη διαιτησία και δε θα το κάνω ούτε σήμερα.
Σίγουρα θα ξαναδώ το παιχνίδι, ίσως το έβλεπα ανάποδα από τον πάγκο, για να έχω καλύτερη άποψη και πιο ολοκληρωμένη για όλα.
Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας.
Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Του εύχομαι καλή συνέχεια…
Ξαναλέω ότι είμαι ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά. Είχαμε αγωνιστικότητα και ένταση για όλο το ματς, αλλά η τύχη μας γύρισε την πλάτη».
Ακόμη σε ερώτηση για τον  ΠΑΟΚ τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Παίζει πάντα με πάθος και έχει ποιοτικό ρόστερ. Μία φορά βγήκε σε τετ-α-τετ ο Αθανασδιάδης και έβαλε γκολ.
Ο ΠΑΟΚ ήταν όπως τον περιμέναμε. Ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα…»

«Μπαίνουμε σε έναν διαφορετικό κύκλο!»

Ο Γιώργος Δώνης μιλώντας μετά από το διπλό του ΠΑΟΚ με 1-3 μέσα στα Γιάννινα τόνισε:
«Η ομάδα μας ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι σοβαρή μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πήρε αυτό που ήθελε. Σε όλο τον πρώτο γύρο οι παίκτες μου  προσπαθούν πάρα πολύ. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάποια στοιχεία που έχουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει στο επιθετικό κομμάτι.
Η βαθμολογική συγκομιδή είναι ικανοποιητική για τον α’ γύρο του πρωταθλήματος. Ωστόσο για να φτάσουμε να κάνουμε αυτό που θέλω να δείξουμε μέσα στο γήπεδο, έχουμε μακρύ δρόμο  μπροστά μας», τόνισε.
Σε ερώτηση για το σύστημα και αν το 4-3-3 βοήθησε τον ΠΑΟΚ να φτάσει σε ακόμη μία νίκη μετά από το διπλό με τον Αιγινιακό είπε:
«Η γνώμη μου είναι ότι με όποιο σύστημα και να παίξουμε, θα έχουμε τα ίδια αρνητικά και θετικά στοιχεία που έχουμε ως ομάδα. Δεν διαφοροποιείται τίποτα με τον σχηματισμό. Απλώς υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο. Αλλά στην οργάνωση και την ανάπτυξη έχουμε σε όλα τα συστήματα τα ίδια στοιχεία και τα ίδια προβλήματα».
Για την εμφάνιση τόνισε ότι: «Δεν θεωρώ ότι κάναμε κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση. Απλώς είχαμε για ακόμη ένα παιχνίδι σοβαρότητα. Κοιτάξτε, επειδή βλέπω από την  πρώτη μέρα την εξέλιξη της ομάδα και παρακολουθώ καθημερινά τα παιδιά στις προπονήσεις, έχω να σας πω ότι έχει δρόμο μακρύ η ομάδα. Βλέπω και στις προπονήσεις τι γίνεται… Θα πρέπει όλοι όσοι είναι δίπλα στην ομάδα η διοίκηση, ο κόσμος, εμείς να κάνουμε όλοι  περισσότερη υπομονή»
Για την μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήξερα τα προβλήματα που υπήρχαν. Δεν ήξερα ότι θα έρθει ο κ. Σαββίδης. Ήξερα με τι δεδομένα έπρεπε να δουλέψουμε, αλλά είμαστε τυχεροί που έχουμε πλέον έναν ιδιοκτήτη. Έτσι μπαίνουμε σ΄ έναν διαφορετικό κύκλο. Η ομάδα έχει καταφέρει αρκετά πράγματα στο πρωτάθλημα. Θα θέλαμε να μπορούσαμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ γιατί είναι μια αποτυχία ο αποκλεισμός μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δεδομένα στη μεταγραφική περίοδο, αλλά η χειμερινή είναι μία δύσκολη μεταγραφική περίοδος. Έχουμε θέσει τους μεταγραφικούς στόχους, ;eχουμε καλή συνεργασία το τεχνικό τιμ με τη διοίκηση, γίνονται ταξίδια, παρακολουθούμε παίκτες. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά αν καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, θα ανοίξουμε σαμπάνιες!
Για τον αγωνιστικό στόχο του ΠΑΟΚ τόνισε ότι: «Πρέπει να προσεγγίσουμε τις προτεραιότητές μας. Πολλοί θέλουν τη 2η θέση, αλλά εμένα με ενδιαφέρει η 1η στα πλέι οφ».
Για τον ΠΑΣ επισήμανε ότι: «Είχα πει και πριν από το ματς, ότι χαίρομαι για την πορεία των Ιωαννίνων επειδή έχω περάσει κι από δω. Ο ΠΑΣ έχει καλή πορεία και  προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Το σημερινό ματς μου θύμισε το παιχνίδι μας με τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Μόνο που στο β’ μέρος είχαμε καλύτερη οργάνωση και κλείσαμε τους διαδρόμους του αντιπάλου. Μακάρι να συνεχίσουν το ίδιο καλά τα Γιάννινα και να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ».
Τέλος σε ερώτηση για τον Χακόμπο ο Δώνης εξήγησε ότι: «Είχε πρόβλημα στον προσαγωγό από το ημίχρονο, αλλά έκανε μεγάλη προσπάθεια. Η θέση μου ήταν να βγει στο ημίχρονο, ο ίδιος επέμενε να μείνει στο παιχνίδι αλλά καμιά φορά αυτή η τρέλα είναι καλή…»

Καλύτερη άμυνα στον Α' γύρο και 31 βαθμοί...

Mε τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα ο ΠΑΟΚ έφθασε στους 31 βαθμούς στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος κάνοντας την καλύτερη συγκομιδή των τελευταίων 8 χρόνω.
Ο Δικέφαλος ξεπέρασε  την αντίστοιχη συγκομιδή των 30 βαθμών, που είχε εξασφαλίσει τη σεζόν 2008-2009, όταν τελικά είχε τερματίσει 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Δεν πρόλαβε πάντως να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς, όσους είχε συγκεντρώσει στον α΄ γύρο της σεζόν 2003-2004 το οποίο είναι το καλύτερο ρεκόρ από το 2000 και μετά…
Εκείνη τη σεζόν (2003-04) ο ΠΑΟΚ τελικά, κατέκτησε την 3η θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Επίσης στο φινάλε του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ έχει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας μόλις 9 γκολ παθητικό ενώ ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης με 10 γκολ και πιο πίσω είναι ο Ατρόμητος και ο Λεβαδειακός με 12 γκολ παθητικό στα πρώτα 15 παιχνίδια της Superleague.

«Να πλησιάσουμε κι άλλο τον Ολυμπιακό…»

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ και δικαίως αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με τα Γιάννινα στο διπλό του Δικεφάλου στους Ζωσιμάδες με 1-3.
Μετά από το τέλος του αγώνα παρέλαβε μάλιστα και σχετικό βραβείο (ως ο κορυφαίος της αναμέτρησης) από τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ, Νίκο Λιάκο.
Ο «Σάλπι» μιλώντας για το διπλό του Δικεφάλου τόνισε:
«Τα Γιάννινα είναι μία πολύ καλή ομάδα και είχαν καλή ψυχολογία από τα καλά αποτελέσματα που προηγήθηκαν. Αλλά εμείς είμαστε πιο έμπειροι ως ομάδα. Δεν θέλω να υποτιμήσουμε τον ΠΑΣ. Σήμερα οι συνθήκες του αγώνα δεν ήταν  ιδανικές. Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε εμείς πρώτοι γκολ, διότι και ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες. Αν είχε  σκοράρει πρώτος θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για εμάς».
Σε ερώτηση για το αν η εμφάνιση ήταν η καλύτερη του ΠΑΟΚ είπε: «Δεν ξέρω, είναι καλή εμφάνιση σύμφωνα με τις συνθήκες που υπήρχαν. Δεν βοηθούσε το γήπεδο. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τη φυσιολογική επιθετικότητα μας όπως ήταν το γήπεδο».
Για το σύστημα (4-3-3) που έπαιξε ο ΠΑΟΚ: «Είναι αλλαγές που κάνει ο προπονητής και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Αυτά να τα συζητάτε εσείς οι δημοσιογράφοι, που είναι η δουλειά σας. Ο κάθε παίκτης πρέπει να κρατάει για τον εαυτό του την άποψη του για τεχνικά θέματα».
Για τη βαθμολογική συγκομιδή των 31 βαθμών που είχε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο είπε: «Καλό είναι να κοιτάς ψηλά. Είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Αλλά στόχος μας είναι να πλησιάσουμε τον Ολυμπιακό και να απομακρυνθούμε από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Θα δούμε τις θα γίνει . Θέλουμε να συνδυάσουμε καλό ποδόσφαιρο με νίκες».
Τέλος για την προσθήκη του Κώστα Κατσουράνη στον ΠΑΟΚ είπε: «Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για σημαντική προσθήκη για εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Γιάννενα-ΠΑΟΚ (1-3) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ