Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Νέοι τεσσάρων… αστέρων!


Η ομάδα νέων του ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-1 του Αστέρα Τρίπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ20.
Το παιχνίδι έγινε στη Λητή και οι νεαροί παίκτες του Κυριάκου Αλεξανδρίδη αφού έχασαν πάνω από 10 καλές ευκαιρίες ξέσπασαν στα τελευταία 15 λεπτά όταν πέτυχαν και τα τέσσερα γκολ που οδήγησαν στη νίκη.
Στο 75’ ο Δεμηρτζόγλου έκανε το 1-0, στο 84’ ο Αστέρας Τρίπολής ισοφάρισε με τον Κατσαρό, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο πεντέλεπτο του αγώνα. Ο Παναγιωτούδη έκανε το 2-1 στο 86’, ο Γεωργιάδης ανέβασε το σκορ στο 3-1 στο 88’ και ο Δεμηρτζόγλου διαμόρφωσε το τελικό 4-1 90’.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Στρέζος, Κωνσταντινίδης, Πούγκουρας, Κιόσε, Ποζατζίδης, Παναγιωτούδης, Σαββίδης, Πόποβιτς (65’ Γεωργιάδης), Δεμηρτζόγλου, Παπαδόπουλος (70’ Πολύζος), Δεληγιαννίδης (Ανδριόπουλος 55’)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Λαδάς, Σβίγγος (75’ Ψυχογιός), Λυμπέρης, Γκιτζιάς, Παπαδημητρίου, Βαλκάνος, Κατσαρός, Σ. Νικολίτσας (57’ Μισίνιας), Δήμας (51’ Τσόφλιος), Καρυδόπουλος, Αδάμος.




Στην Εθνική Μέσω του ΠΑΟΚ

Η παρουσία του στα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας, βοήθησε τον Νοτιοαφρικανό Κουμάλο να αυξήσει τους ρυθμούς του. Και με τη συνεχή του παρουσία, όπως ο ίδιος διαπιστώνει, βοηθήθηκε ώστε να κληθεί στην εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής.
Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε σε ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης για την παρουσία του στην Εθνική, τόνισε πως έχει προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχε συνηθίσει.
Ο Νοτιοφρικανός αμυντικός αναμένεται να διεκδικήσει θέση στη βασική ενδεκάδα του Δικέφαλου στο αυριανό  παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, παρά το γεγονός ότι έφθασε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη μετά από ένα πολύωρο ταξίδι επιστροφής από τη Νότιο Αφρική όπου βρισκόταν.
Ο Κουμάλο μίλησε σε ξένη ιστοσελίδα και προχώρησε στη διαπίστωση πως πατά πολύ γερά στα πόδια του. Ο Κουμάλο μίλησε στην ιστοσελίδα “thenewage.co.za” και στις δηλώσεις του υποστήριξε:

“Νιώθω ότι πατάω καλύτερα στα πόδια μου στο νέο μου περιβάλλον με τον ΠΑΟΚ. Και η συνεχής παρουσία μου στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με βοήθησε να κληθώ και στην εθνική μου ομάδα. Το κλίμα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικό τόσο από αυτό της Νοτίου Αφρικής, όσο κι από αυτό της Αγγλίας, αλλά απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Είναι μια καλή εμπειρία για μένα τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου, μια εμπειρία που με βοηθάει να οικοδομήσω καλύτερο χαρακτήρα”.

- Το πρωτάθλημα ή το στιλ του παιχνιδιού στην Ελλάδα είναι διαφορετικό από ό,τι είχες συνηθίσει στην Αγγλία;
“Το ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό στην Ελλάδα σε σχέση με την Αγγλία ή ακόμη και τη Νότιο Αφρική. Το στιλ τού ποδοσφαίρου εδώ στην Ελλάδα, ο ρυθμός του παιχνιδιού και το περιβάλλον, όλα είναι διαφορετικά. Όμως πιστεύω ότι έχω προσαρμοστεί, απολαμβάνω το ποδόσφαιρό μου και το πιο σημαντικό είναι ότι παίζω κάθε εβδομάδα”.

Το πλήρες πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας έγινε γνωστό και το πρόγραμμα όλων των αγωνιστικών μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Όπως θα διαπιστώσετε και από την ανάγνωση του προγράμματος αρκετά από τα επόμενα παιχνίδια που θα δώσει ο ΠΑΟΚ, θα διεξαχθούν Σάββατο και όχι Κυριακή.
Εχουμε και λέμε λοιπόν. Για την 4η αγωνιστική θα γίνει η αναμέτρηση Ξάνθης – ΠΑΟΚ στις 19:30 (22/9/12). Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει η 5η αγωνιστική στην οποία ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Άρη στην Τούμπα στις 20.30. Ακολούθως, για την 6η αγωνιστική στις 6 Οκτωβρίου θα γίνει η αναμέτρηση ΟΦΗ – ΠΑΟΚ (19.30). Στις 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 7η αγωνιστική με το ντέρμπι των δύο Δικεφάλων, ΠΑΟΚ εναντίον ΑΕΚ στις 19:30. Την 8η αγωνιστική, στις 27 Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός έδρας με την Κέρκυρα
και το ματς θα αρχίσει στις 19:30. Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει η 9η αγωνιστική με την αναμέτρηση Πανιωνίου  – ΠΑΟΚ (17.15).

Ακόμη στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής (στις 11 Νοεμβρίου) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Πλατανιά Χανίων στην Τούμπα και το ματς θα αρχίσει στις 17:15. Για την 11η αγωνιστική (στις 18 Νοεμβρίου) ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναικό (στις 19:30).
Ακόμη για την 12η αγωνιστική, στις 25 Νοεμβρίου, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα (στις 19:30). Επίσης την 13η αγωνιστική στις 2/12/12, θα γίνει το ματς
Βέροιας – ΠΑΟΚ στις 17.15.
Στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής στις 8/12/12 ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στις 17.15. Και την 15η αγωνιστική (τελευταία για τον πρώτο γύρο) στις 17 Δεκεμβρίου, ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός έδρας στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ (στις 19:30).

Οι τελευταίες σκέψεις του Δώνη

Η ώρα για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα για την 3η αγωνιστική πλησιάζει (Κυριακή 18:15) και ο Γιώργος Δώνης έχει ετοιμάσει την ομάδα για να επιστρέψει στις νίκες.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε μ' ένα χαλάρωμα στο γήπεδο της Τούμπας και στο πρόγραμμα της ομάδας συμμετείχε κανονικά και ο Ρομπέρ ο οποίος μπήκε τελικά στην αποστολή.
Αντίθετα οι τρεις τραυματίες, Γκαρσία, Βιβιάν Ματέους και Δημήτρης Σαλπιγγίδης συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θεραπεία και δεν υπολογίζονται για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.
Ο Δώνης φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στο παιχνίδι τον Λόρενς ως δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Αθανασιάδη, και στην 4άδα των χαφ θα βάλει αριστερά τον Γεωργιάδη, δεξιά το Φωτάκη και κεντρικά τους Κάτσε και Λάζαρ. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Ρομπέρ.
Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει μάλλον ο Γλύκος (παρότι και ο Χακόμπο έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση…) ενώ στην άμυνα δεξιά θα επιστρέψει ο Έτο (είχε λείψει στο ματς με τον Ατρόμητο), αριστερά θα βρεθεί μάλλον ο Σταφυλίδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κατσικάς με τον Κουμάλο (και ο Ιντζίδης είναι στα υπόψη…)

Με τον Λόρενς στην επίθεση για τη νίκη

Η διακοπή του πρωταθλήματος ανήκει πλέον στο παρελθόν και ο ΠΑΟΚ, που επιστρέφει σήμερα στην Τούμπα μετά από περίπου είκοσι μέρες, φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις νίκες για το πρωτάθλημα. Η προετοιμασία του Δικεφάλου ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Τούμπα υπό βροχή, μ’ ένα χαλάρωμα των παικτών που είχε επιλέξει ο Γιώργος Δώνης από την Παρασκευή.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΕΡ…
Το ευχάριστο για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, είναι το γεγονός ότι μετά τους Φωτάκη και Γεωργιάδη, είδε και τον Μπερτράν Ρομπέρ να γυμνάζεται χωρίς ενοχλήσεις (ο Γάλλος είχε αποχωρήσει από την προπόνηση της Παρασκευής), με αποτέλεσμα να τον πάρει κανονικά στο ξενοδοχείο.
Ο Γιώργος Δώνης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του μέχρι το τέλος και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε οικογενειακό διπλό καμία μέρα για να δείξει τις προθέσεις του. Απλά, μέσα από τις ασκήσεις τακτικής φανέρωσε μία σαφέστατη διάθεση να χρησιμοποιήσει σήμερα τον Λίαμ Λόρενς στην επίθεση, με τον Ιρλανδό να είναι ο παρτενέρ του Κλάους Αθανασιάδη.
ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΧΗΜΑ
Από εκεί και πέρα, το πιθανότερο σχήμα του ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-4-2 είναι με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Κουμάλο και Κατσικά στόπερ (μαζί δεν έχουν γνωρίσει την ήττα!), δεξιά τον Ετό που είναι καλά και αριστερά τον Σταφυλίδη. Στον άξονα, όλα δείχνουν ότι ο Λάζαρ θα πλαισιωθεί από τον Κάτσε, δεξί χαφ θα παίξει ο Φωτάκης, αριστερό ο Γεωργιάδης και επιθετικό δίδυμο οι Αθανασιάδης και Λόρενς.
Βέβαια, υπάρχει και η πιθανότητα να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Ρομπέρ (σε αυτήν την περίπτωση θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Γεωργιάδης ή ο Φωτάκης), ενώ στο μυαλό του Δώνη βρίσκεται πάντα και ο Αλβες Λίνο. Θυμίζουμε ότι ο Δώνης δεν υπολογίζει στην βοήθεια των τραυματιών Γκαρσία, Σαλπιγγίδη και Βιβιάν, οι οποίοι συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θεραπεία.
Την ώρα που η αποστολή έφτανε στο ξενοδοχείο, τελείωνε το ματς του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή. Ολοι σχολίαζαν ότι το 1-0 του Πανθρακικού είναι καλό για τον ΠΑΟΚ, αρκεί φυσικά να κερδίσει σήμερα η ομάδα. Αν τα καταφέρει, τότε από την 3η αγωνιστική θα πάει στο +4 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι και ένας από τους βασικούς αντιπάλους.
ΕΙΔΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΒΡΥΖΑΣ
Ο Λόρενς θα σηκώσει το επιθετικό βάρος του ΠΑΟΚ σήμερα, μαζί με τον πρώτο του σκόρερ Στέφανο Αθανασιάδη. Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα είναι ανοιχτά από τις 09.00’ μέχρι την σέντρα του ματς, ενώ τη χθεσινή προπόνηση παρακολούθησε και ο Ζήσης Βρύζας.

Παρών με Άρη στην Τούμπα ο Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης οριστικά δεν θα βρεθεί σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, καθώς οι ανειλημμένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει στη Γερμανία, δεν του επιτρέπουν τελικά να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη.
Πάντως, είναι δεδομένο ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έρθει και πάλι στη Θεσσαλονίκη στο επόμενο διάστημα για να συνεχίσει τις επαφές με τους στενούς του συνεργάτες εδώ, αλλά και με τον Ζήση Βρύζα, καθώς και τα μέλη της προσωρινής διοίκησης.
Ο ομογενής επιχειρηματίας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους συνεργάτες του και γνωρίζει όλες τις εξελίξεις, και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι παρών στην Τούμπα στο ματς με τον Άρη στις 30/9.

«Δύο στοιχεία για τη νίκη»

Ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στις νίκες, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατσικά. Ο νεαρός αμυντικός σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Novasports, τόνισε: “Ο φιλικός αγώνας με τον Πανσερραϊκό μας βοήθησε ν’ ανεβάσουμε την ψυχολογία μας. Ελπίζω να βρούμε το δρόμο μας και στους αγώνες πρωταθλήματος. Σίγουρα η αυτοπεποίθησή μας θα πρέπει ν’ ανέβει λίγο παραπάνω και ο ενθουσιασμός έτσι, ώστε να μπορούμε ν’ αποδώσουμε πιο καλά μέσα στο γήπεδο.
Το έχω ξαναπεί ότι η ομάδα είναι νέα και αυτό που μας λείπει τώρα στο πρωτάθλημα δεν μας έλειπε στην αρχή της προετοιμασίας. Δηλαδή... ο ενθουσιασμός. Μ’ αυτόν το σκοπό μπήκαμε μέσα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, να κερδίζουμε βέβαια, αν και μας έλειπε ο ενθουσιασμός, προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, άσχετα αν δεν τα καταφέραμε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι”.
Για τον αγώνα με τον Αστέρα, ο Κατσικάς ανέφερε: “Έπειτα από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και το χαμένο ματς στο Περιστέρι σίγουρα θέλουμε - όσο πιο γρήγορα γίνεται – να επιστρέψουμε στις νίκες αρχής γενομένης με τον Αστέρα Τρίπολης. Σίγουρα τον έχω παρακολουθήσει στα δυο πρώτα ματς που έχει δώσει. Φάνηκε ότι είναι μια σφιχτή ομάδα, δουλεμένη καλά και ως επί το πλείστον είναι η ίδια ομάδα όπως πέρυσι. Γι αυτό και πρέπει να δώσουμε βάση πιο πολύ στον αντίπαλό μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι”.