Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε


Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μετά από προτροπή του Ολυμπιακού, έθεσε θέμα αλλαγής του προγράμματος του κυπέλλου Ελλάδος, η οποία όμως έπεσε στο κενό, και το πρόγραμμα μένει ως έχει…


Τα παιχνίδια που θα δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της περιόδου είναι τα εξής:

Κυριακή 17 Μαρτίου, 7:30, ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (26η αγωνιστική)
Κυριακή 31 Μαρτίου, 7:30, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (27η αγωνιστική)
Σάββατο 6 Απριλίου, 5:15, ΠΑΟΚ – Βέροια (28η αγωνιστική)
Κυριακή 14 Απριλίου, 7:00, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (29η αγωνιστική)
Τετάρτη 17 Απριλίου, ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (Ημιτελικός κυπέλλου, πρώτο παιχνίδι)
Κυριακή 21 Απριλίου, 7:00, ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (30η αγωνιστική)
Σάββατο 27 Απριλίου, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (Ημιτελικός κυπέλλου, δεύτερο παιχνίδι)

Σαββίδης: “Χτύπημα όχι μόνο σε βάρος του ΠΑΟΚ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσιοποίησε τη συζήτηση που είχε ο Γκέρμαν Τσισταικόφ με τον Ιβάν Σαββίδη με αφορμή τη τιμωρία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για έξι αγώνες...
 
 
 Αναλυτικά:

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, συζητήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του στρατηγικού συμβούλου της ΠΑΕ German Chistyakov με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη. Ο κ. Chsistyakov μετέφερε στο paokfc.gr την ουσία της συζήτησης:

Ο κ. Σαββίδης ενημερώθηκε και δεν έκρυψε ότι είναι βαθιά εξοργισμένος με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Μια απόφαση τόσο δυσανάλογη με την πράξη.

Πως είναι δυνατόν να ερμηνεύεται η γλώσσα των χειρονομιών και να τιμωρείται κατά τέτοιον τρόπο ο αρχηγός της ομάδας, παίκτης – ηγέτης του συλλόγου και της Εθνικής ομάδας, αναρωτήθηκε και στη συνέχεια πρόσθεσε: Αυτό είναι χτύπημα όχι μόνο σε βάρος του ΠΑΟΚ, αλλά και σε βάρος της Εθνικής ομάδας, καθώς ο Σαλπιγγίδης θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Εμείς βλέπουμε τηλεόραση, παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε προ πολλού κατανοήσει αρκετά πράγματα για τη λειτουργία του. Έχουν δημιουργηθεί άνισες συνθήκες για διάφορες ομάδες και αυτό το βιώνουμε διαρκώς. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, προκειμένου να αντιληφθεί, ποιόν συμφέρει ο αποκλεισμός του βασικού μας ποδοσφαιριστή για έξι αγώνες, πριν από τους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιες δυνάμεις του ελληνικού  ποδοσφαίρου, δρώντας παρασκηνιακά δεν επιθυμούν να δουν τον ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου διοχετεύοντας διάφορες προφάσεις στα ΜΜΕ, όπως για παράδειγμα ότι οι οπαδοί μας ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στον αγώνα.

Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι  δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους οπαδούς μας. Είμαστε σε διάλογο μαζί τους, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και μόνο η προκλητική αντιαθλητική συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα μας από πλευράς των υπεύθυνων μπορεί να ανατινάξει την κατάσταση και όχι η πιθανή συμμετοχή του συλλόγου μας στον τελικό του κυπέλλου.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε  ο μοναδικός σύλλογος, ο οποίος απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας με σαφείς και εποικοδομητικές προτάσεις για την εκκαθάριση όλων των υποχρεώσεων του συλλόγου έναντι του Δημοσίου. Υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιος δεν θέλει καθόλου να βλέπει τον ΠΑΟΚ ελεύθερο, ανεξάρτητο, καθαρό απέναντι στο κράτος, προστατευμένο από τις εξωτερικές επιρροές και πιέσεις.

Αποφασίσαμε να εφεσιβάλλουμε την πρωτόδικη απόφαση τιμωρίας του Σαλπιγγίδη και ειλικρινά  ευελπιστούμε στη σύνεση των προσώπων, που θα επανεξετάσουν την υπόθεση.

Η επένδυσή μας στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν είναι δυνατό να κινδυνεύει από αυθαίρετες ερμηνείες κανονισμών. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί και να αναδιαρθρωθεί σε ξεκάθαρα νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που δεν θα μεταβάλλεται κατά το δοκούν και έχουμε τη βεβαιότητα ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα έχουμε συμμάχους την UEFA και τη FIFA που έχουν πληροφορηθεί τις αλλαγές που φιλοδοξούμε να επιφέρουμε.

Εάν τα γεγονότα προδίδουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, επιφυλασσόμαστε  να συγκαλέσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο  του συλλόγου και να συζητήσουμε ακόμη και το ενδεχόμενο απόσυρσης της ομάδας από τις διοργανώσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Superleague.

Δε θέλουμε να φτάσει η κατάσταση  σε αυτό το σημείο.

Επιθυμία μας είναι να έχουμε τη δυνατότητα, αποκλειστικά εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων, να αποδεικνύουμε το δικαίωμά μας να είμαστε οι καλύτεροι σε έναν δίκαιο αγώνα!

Οριστικά με Αστέρα

Πριν από λίγο οριστικοποιήθηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του κυπέλλου τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Τσιώλη κέρδισε 3-1 τον Πλατανιά
 
 
Το παιχνίδι έγινε κάτω από δυνατή βροχή, παρουσία λίγων φιλάθλων. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 38΄ με τον Ουσέρο, αλλά η ομάδα του Αναστασιάδη κατάφερε και ισοφάρισε γρήγορα με πέναλτι του Μιρτσέτα στο 41΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς προσπάθησε να πάρει την πρωτοβουλία, αλλά η Τρίπολη έπαιξε και πάλι με αντεπιθέσεις και κατάφερε να βάλει άλλα δύο γκολ. Στο 65΄ ο Ντε Μπλάσις έκανε το 2-1 και στο 88΄ ο Καλαντζής σημείωσε το 3-1.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Γιαλούσης (72’ Κοντοές), Φορμίκα, Χουανίτο, Μπαρτολίνι,  Αλβάρεζ, Ουσέρο, Κάφα (57’ Ράγιος), Ντε Μπλάσις, Έγκον (57’ Ναβάρο), Καλαντζής.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62’ Τσοντάκης), Κουρτεσιώτης, Τζανής, Ποτουρίδης, Στόλερ, Δέντσας, Ονιέμα, Γιακουμάκης, Μιρσέτα, Γιάννου.


Όπως έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ο πρώτος ημιτελικός ΠΑΟΚ – Αστέρας θα γίνει στην Τούμπα την Τετάρτη 17 Απριλίου και ο επαναληπτικός το Σάββατο στις 27 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι την Κυριακή 21 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 

Ο Στυλιάρας στην Τούμπα

Παρά το γεγονός ότι διεξάγονται τα παιχνίδια κυπέλλου και μέχρι πρότινος δεν ανακοινώνονταν οι ορισμοί των διαιτητών την ίδια μέρα, η ΚΕΔ άλλαξε ρότα και όρισε τον Στυλιάρα (Αιτωλ/νίας) στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βοηθοί του θα είναι οι Κωστάρας (Αιτω/νίας) και Σταθόπουλος (Ηλείας). Ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου) θα είναι τέταρτος.
 
 
Ο Στυλιάρας φέτος «σφύριξε» 10 αγώνες, αλλά δε συνάντησε πουθενά τον ΠΑΟΚ, ενώ τον Παναθηναϊκό σε δύο παιχνίδια, στις ήττες από τον Άρη κι από τον Λεβαδειακό.

Πέρυσι ο συγκεκριμένος διαιτητής «σφύριξε» την ήττα τού ΠΑΟΚ στην Κρήτη από τον Εργοτέλη, τότε δεν τα πήγε καθόλου καλά...

Απόφαση: Εξι αγωνιστικές στον «Σάλπι» και 200 ευρώ!

Η υπερασπιστική γραμμή των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.κ. Μαυρομάτη και Μπίρδα μπορεί να ήταν η πρέπουσα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όμως ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ο διεθνής επιθετικός τιμωρήθηκε με τις περισσότερες δυνατές αγωνιστικές (έξι) συν 200 ευρώ! Η έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ είναι δεδομένη.
 
 

Στην ανακοίνωση της Πειθαρχικής της Λίγκας αναφέρεται ότι «τις διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 10 του Πειθαριχκού Κώδικα της ΕΠΟ και ειδικότερα της παρα. 4 περ. Ε «Για την αυτοδίκαιη τιμωρία των ποδοσφαιριστών με ποινές αποκλεισμού και χρηματικές ποινές..., αρκεί η γνώση του αρχηγού της ομάδας που υπογράφει το Φ.Α. χωρίς να είναι αναγκαία η κοινοποίηση των σχετικών αποφάσεων του αρμοδίου οργάνου. Με την υπογραφή και μόνο τού .Φ.Α από τον αρχηγό της ομάδας, υφίσταται αμάχητο τεκμήριο και γνώση χωρίς ανταπόδειξη της ποινής».

Αν ισχύσει αυτή και δεν εκπέσει στην δευτεροβάθμια της ΕΠΟ, την προσεχή Τετάρτη, τότε ο Σαλπιγγίδης δε θα παίξει σε κανέναν αγώνα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (δηλαδή χάνει και τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό, αλλά και τα ματς με Βέροια, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα) και σε έναν τού Κυπέλλου (ημιτελική φάση). Εκτός κι αν αλλάξει το πρόγραμμα του Κυπέλλου και χάσει και τους δύο αγώνες στο Κύπελλο και προλάβει την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Μπορεί να μην ξέρουμε όλο το σκεπτικό της απόφασης, όμως για να τιμωρηθεί με έξι αγωνιστικές τότε σημαίνει ότι απορρίφθηκε το αίτημα της πλευράς τού ΠΑΟΚ για να εκληφθεί η κίνηση τού «Σάλπι» ως ανάρμοστη συμπεριφορα (1 αγων.) και ίσχυσε η εξύβριση (4 αγων. + 2 αγων. διότι ήταν αρχηγός).

Τέλος ο Σταφυλίδης τιμωρήθηκε (για την δεύτερη κίτρινη στα Χανιά) με μία αγωνιστική και 80 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή αποτελείται  από τους Χαρίλαο Κλουκίνα Τ. Εφέτη- πρόεδρο- εισηγητή, Στέφανο Στεφανόπουλο τ. εφέτη και Γεώργιο Στεφανάκη δικηγόρο Αθηνών

Για τον Σάλπι

Σήμερα, το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ ήταν φορτισμένο λόγω της τιμωρίας του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ακόμη και οι καινούργιοι παίκτες απορούσαν με αυτό που έγινε. Οι υπόλοιποι, φρόντισαν να τους βάλουν στο κλίμα.
 
 

Στην ομάδα είναι γεγονός πως ενοχλήθηκαν από αυτό που συνέβη. Από το περασμένο Σάββατο εξέφραζαν απορίες για τον τρόπο που σφύριξε ο Δελφάκης με τους βοηθούς του, αλλά δεν περίμεναν μία τόσο βαριά τιμωρία του αρχηγού της ομάδας.

Όλοι, θέλησαν να του δώσουν κουράγιο σήμερα, υποσχόμενοι πως θα παίξουν και για αυτόν όσο λείπει. Και σε περίπτωση που έρθει η  νίκη, αρχικά την Κυριακή απέναντι στον Παναθηναϊκό, τότε θα αφιερωθεί σε αυτόν.

Στα ίδια πλάνα

Ολοκληρώθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ που σήμερα έγινε στην Τούμπα. Τι προκύπτει από τις δοκιμές του προπονητή και πιο το κλίμα μετά την τιμωρία Σαλπιγγίδη.
 
 
Ο ίδιος ο Σαλπιγγίδης αλλά και όλοι οι συμπαίκτες του ήταν φανερά προβληματισμένοι από το γεγονός ότι ο διεθνής άσος θα ξαναπαίξει (αν διατηρηθεί η ποινή) μετά από ενάμισι μήνα.

Η ζωή συνεχίζεται όμως, η ομάδα βλέπει μπροστά και ετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο Δώνης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Σαλπιγγίδη, Σταφυλίδη, Κατσικά, Γεωργιάδη και όλα δείχνουν ότι έχει καταλήξει στο βασικό του σχήμα.

Μετά και τις σημερινές δοκιμές οι Ολίσε – Καμαρά έχουν προβάδισμα για τα άκρα, ενώ και ο Λόρενς θα ξεκινήσει πίσω από τον Αθανασιάδη. Στο κέντρο και κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης ο Δώνης έδειξε προτίμηση στο δίδυμο Λάζαρ- Κάτσε, ενώ στην άμυνα θα είναι δύσκολο να μην ξεκινήσουν οι Κατσουράνης – Σίλντεφελντ, Λίνο και Κωνσταντινίδης.  

* Στην σημερινή προπόνηση πάντως και γι αρκετό διάστημα ξεκουράστηκαν οι Λόρενς και Κωνσταντινίδης, κάτι που συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα.