Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Απόφαση: Εξι αγωνιστικές στον «Σάλπι» και 200 ευρώ!

Η υπερασπιστική γραμμή των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ.κ. Μαυρομάτη και Μπίρδα μπορεί να ήταν η πρέπουσα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όμως ο στόχος δεν επιτεύχθηκε. Ο διεθνής επιθετικός τιμωρήθηκε με τις περισσότερες δυνατές αγωνιστικές (έξι) συν 200 ευρώ! Η έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ είναι δεδομένη.
 
 

Στην ανακοίνωση της Πειθαρχικής της Λίγκας αναφέρεται ότι «τις διατάξεις των άρθρων 7, 8 και 10 του Πειθαριχκού Κώδικα της ΕΠΟ και ειδικότερα της παρα. 4 περ. Ε «Για την αυτοδίκαιη τιμωρία των ποδοσφαιριστών με ποινές αποκλεισμού και χρηματικές ποινές..., αρκεί η γνώση του αρχηγού της ομάδας που υπογράφει το Φ.Α. χωρίς να είναι αναγκαία η κοινοποίηση των σχετικών αποφάσεων του αρμοδίου οργάνου. Με την υπογραφή και μόνο τού .Φ.Α από τον αρχηγό της ομάδας, υφίσταται αμάχητο τεκμήριο και γνώση χωρίς ανταπόδειξη της ποινής».

Αν ισχύσει αυτή και δεν εκπέσει στην δευτεροβάθμια της ΕΠΟ, την προσεχή Τετάρτη, τότε ο Σαλπιγγίδης δε θα παίξει σε κανέναν αγώνα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (δηλαδή χάνει και τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό, αλλά και τα ματς με Βέροια, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα) και σε έναν τού Κυπέλλου (ημιτελική φάση). Εκτός κι αν αλλάξει το πρόγραμμα του Κυπέλλου και χάσει και τους δύο αγώνες στο Κύπελλο και προλάβει την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα.

Μπορεί να μην ξέρουμε όλο το σκεπτικό της απόφασης, όμως για να τιμωρηθεί με έξι αγωνιστικές τότε σημαίνει ότι απορρίφθηκε το αίτημα της πλευράς τού ΠΑΟΚ για να εκληφθεί η κίνηση τού «Σάλπι» ως ανάρμοστη συμπεριφορα (1 αγων.) και ίσχυσε η εξύβριση (4 αγων. + 2 αγων. διότι ήταν αρχηγός).

Τέλος ο Σταφυλίδης τιμωρήθηκε (για την δεύτερη κίτρινη στα Χανιά) με μία αγωνιστική και 80 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή αποτελείται  από τους Χαρίλαο Κλουκίνα Τ. Εφέτη- πρόεδρο- εισηγητή, Στέφανο Στεφανόπουλο τ. εφέτη και Γεώργιο Στεφανάκη δικηγόρο Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου