Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Βιεϊρίνια και δεν… συμμαζεύεται!

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια εγκαταλείπει για τη Βόλφσμπουργκ το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο χάνει άλλο ένα «κόσμημα», με ακόμη περισσότερα να… απειλούνται από ευρωπαϊκές ομάδες κυρίως.

Άλλος για Γερμανία;
Άλλος ένας παίκτης από τη Σούπερ Λίγκα κατευθύνεται προς Γερμανία. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ. Οι σύλλογοι της συγκεκριμένης χώρας τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει αρκετούς ποδοσφαιριστές κατευθείαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα πρωτοκλασάτους, στοχεύοντας κυρίως σε Έλληνες. Θα σταματήσουν πουθενά;
Δείτε τις κυριότερες περιπτώσεις:
Φάνης Γκέκας από τον Παναθηναϊκό στην Μπόχουμ το 2006
Βαγγέλης Μάντζιος από τον Παναθηναϊκό στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ως δανεικός το 2008
Νίκος Λυμπερόπουλος από την ΑΕΚ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 2008
Βασίλης Πλιάτσικας από την ΑΕΚ στη Σάλκε το 2009
Αλέξανδρος Τζιόλης από τον Παναθηναϊκό στη Βέρντερ Βρέμης ως δανεικός το 2009
Κυριάκος Παπαδόπουλος από τον Ολυμπιακό στη Σάλκε το 2010
Κώστας Γιαννούλης από τον Ηρακλή στην Κολωνία το 2010
Γιώργος Τζαβέλλας από τον Πανιώνιο στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης το 2010
Πάνε οι παλιοί μας άσοι…
Ήδη έφυγαν μέσα στο 2011 οι:
Τζιμπρίλ Σισέ από τον Παναθηναϊκό για τη Λάτσιο.
Νάτσο Σκόκο από την ΑΕΚ για την Αλ Αΐν.
Φαμπιάν Εστογιανόφ από τον Πανιώνιο -είναι ελεύθερος ακόμα-
Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον Παναθηναϊκό για τη Γκρέμιο.
Ίσμαελ Μπλάνκο από την ΑΕΚ για τη Σαν Λουίς.
Πάπα Μπούμπα Ντιοπ από την ΑΕΚ για τη Γουέστ Χαμ.
…αλλά φαίνεται πως οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επιδιώκουν να μας αφήσουν στον... άσσο!
Λίγο... κράτη, γιατί τους... χάνουμε
Εσχάτως αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες κοιτούν προς Ελλάδα. Άλλες φανερά, άλλες πιο... υποχθόνια, στέλνοντας κατασκόπους για παίκτες που τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, υπάρχουν σύλλογοι που βγήκε προς τα έξω το ενδιαφέρον τους για «αστέρια» από την Ελλάδα και όταν υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ φεύγει πιθανότατα για την Κόλο Κόλο. 
Ο Σωτήρης Νίνης του Παναθηναϊκού πολιορκείται από την Πάρμα, ενώ στο παρελθόν έχουν ακουστεί τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και σωρεία άλλων ευρωπαϊκών μεγαθηρίων. 
Ο Κώστας Μανωλάς της ΑΕΚ βρίσκεται σοβαρά στα υπόψη της Έβερτον.
Οι Ράφικ Τζεμπούρ και Νταβίντ Φουστέρ του Ολυμπιακού είχαν ακουστεί πρόσφατα για τη Φενερμπαχτσέ.
Ο Κουίνσι του Παναθηναϊκού αρέσει στη Νάπολι.
«Καλή χρονιά» με Βιεϊρίνια
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια από εκεί που θα... γινόταν και Έλληνας ετοιμάζεται να φορέσει τα πράσινα της Βόλφσμπουργκ. Η χειρότερη δυνατή είδηση για τη Σούπερ Λίγκα, η οποία χρονιάρες μέρες γίνεται φτωχότερη, χάνοντας έναν από τους καλύτερούς της παίκτες, ελπίζοντας να μην... φαλιρίσει εντελώς με την αποχώρηση και άλλων.

Συμφωνία Βόλφσμπουργκ για Βιεϊρίνια...........

Ο ΠΑΟΚ αποδέχτηκε την προσφορά των «λύκων» κι ο Πορτογάλος είναι καθ’ οδόν για Γερμανία.
 Για προχωρημένες επαφές με δύο συλλόγους σχετικά με την πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια έκανε λόγο την Παρασκευή ο Ζήσης Βρύζας, μια όμως είναι πολύ... προχωρημένη.

Συγκεκριμένα λοιπόν, η Βόλφσμπουργκ κατέθεσε επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνάει τα 3,5 εκατ. ευρώ.

Ποσό που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του «δικεφάλου», η διοίκηση του οποίου έδωσε την άδεια στην πρωταθλήτρια Γερμανίας του 2009 να διαπραγματευτεί με τον 25χρονο άσο.

Διαπραγματεύσεις που αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι αυτή την ώρα ο Βιεϊρίνια ταξιδεύει αεροπορικώς για Φρανκφούρτη προκειμένου να συναντηθεί με την διοίκηση του γερμανικού συλλόγου και τον Φέλιξ Μάγκατ, φαίνεται πως βρίσκονται σε εξαιρετικό δρόμο προκειμένου ο Πορτογάλος να γίνει άμεσα «λύκος»!

Χαρίζει και φεύγει ο Κοντρέρας...........

Ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου του ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός έχει δώσει τα χέρια με την διοίκηση έτσι ώστε να χαρίσει περίπου 200.000 ευρώ και να μείνει ελεύθερος από τώρα.
 Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών και να ακολουθήσουν δηλώσεις του Κοντρέρας, ο οποίος θα εξηγήσει τους λόγους της επιθυμίας του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ.

Σαφώς και αυτή η εξέλιξη ευνοεί και τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφού γλιτώνει τα χρήματα που θα έπρεπε να δώσει στον Χιλιανό.

Φεύγει και ο Βιεϊρίνια.............

Μετά από την συμφωνία του Πάμπλο Κοντρέρας να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ακόμα ένα σημαντικός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά» ετοιμάζει βαλίτσες για να φύγει από την ομάδα.

Ζήσης Βρύζας, Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή ταξιδεύουν αυτή την στιγμή για την Γερμανία για να συζητήσουν το τυπικό κομμάτι της μεταγραφής, αφού η Βόλφσμπουργκ έχει στείλει εξαιρετική οικονομική πρόταση, που φτάνει κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες μέρες έφτασαν δύο προτάσεις στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Η πρώτη ήταν από την Τζένοα αλλά δεν ικανοποίησε τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η προσφορά των Γενοβέζων έφτανε τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Όμως η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε ήταν εκείνη που παρουσίασε και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση στo πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα και για αυτόν τον λόγο έψαχνε ένα ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Βιεϊρίνια. Οι «λύκοι» προσφέρουν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προτίθεται να πληρώσει και την εφορία, απαλλάσοντας τον ΠΑΟΚ από αυτόν τον βραχνά. Αν και οι Ιταλοί δεν έχουν βγει ακόμα από το παιχνίδι, ο ίδιος ο Βιεϊρίνια επιθυμεί να αγωνιστεί στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Το σίγουρο είναι όμως πως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει στο εξωτερικό την καριέρα του και μάλιστα το σίριαλ της μεταγραφής του αναμένεται να τελειώσει άμεσα.

Μέσα ο Ετό, έξω πάλι ο Λάζαρ

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κοστίν Λάζαρ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Ρουμάνος μέσος εξακολουθεί να είναι κλινήρης με γαστρεντερίτιδα και αύριο θα κριθεί αν θα είναι στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για τον πρώτο αγώνα του 2012.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, πάντως, είδε με ικανοποίηση τον Έτο να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης. Ο Βραζιλιάνος μπακ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο δικέφαλο και θα είναι διαθέσιμος, όπως επίσης και οι Πάμπλο Γκαρσία και Λίνο, που επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα.

Σίγουρα απόντες από το ερχόμενο ματς θα είναι οι Πάμπλο Κοντρέρας και Θανάσης Παπάζογλου, που συνεχίζουν πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Η προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» ολοκληρώνεται με προπόνηση το απόγευμα της Τρίτης (17:30)

"Ναυαγεί του Κοντρέρας στην Κόλο Κόλο"

Τα δημοσιεύματα από τη Χιλή έρχονται το ένα μετά το άλλο όσον αφορά στην υπόθεση Κοντρέρας και Κόλο Κόλο. Εκεί λοιπόν που οι Χιλιανοί παρουσίαζαν ως τετελεσμένη τη συμφωνία, νέο δημοσίευμα από τη Χιλή αναφέρει, ότι τελικά, η Κόλο Κόλο μετά τις επαφές με τον παίκτη του ΠΑΟΚ που οδηγούνται σε ναυάγιο, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση ενός άλλου κεντρικού αμυντικού.
Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της Χιλιανής ιστοσελίδας "prensafutbol.cl" αναφέρει ότι επαφές του Κοντρέρας με την Κόλο Κόλο ναυαγούν, και γι΄αυτό το λόγο η χιλιανή ομάδα ήρθε σε συμφωνία με τον Σεμπαστιάν Ρόκο, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στο κέντρο της άμυνας. Το θέμα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.

O Μήτσιος στο ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός

Ο Χρήστος Μήτσιος του Συνδέσμου Ηπείρου ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, που θα γίνει την Τετάρτη (4/1). Ο Μήτσιος θα έχει βοηθούς τους Πέτρο Τρύφωνα του Συνδέσμου Δράμας και Αντώνη Καρατζίκα του Συνδέσμου Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Θάνος του Συνδέσμου Γρεβενών, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Γιώργος Μπίκας του Συνδέσμου Χαλκιδικής.
Αναλυτικά:

Ολυμπιακός-Aτρόμητος
Διαιτητής: Δελφάκης Ι. (Αρκαδίας)
Α' Βοηθός: Ελευθερίου Φ. (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Αναστόπουλος Δ. (Αρκαδίας)
4ος: Παππάς Α. (Αθηνών)
Παρατηρητής: Γιανναδάκης Ε. (Λασιθίου)

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός
Διαιτητής: Βοσκάκης Μ. (Ρεθύμνου)
Α' Βοηθός: Δημητριάδης Ι. (Καστοριάς)
Β' Βοηθός: Φραγκιαδάκης Λ. (Δωδεκανήσου)
4ος: Γιάχος Α. (Χίου)
Παρατηρητής: Καλύβας Δ. (Βοιωτίας)

ΑΕΚ-Δόξα Δράμας
Διαιτητής: Σελίμος Σ. (Λακωνίας)
Α' Βοηθός: Μαγιάνης Χ. (Άρτας)
Β' Βοηθός: Σταματόγλου Ι. (Καβάλας)
4ος: Αρετόπουλος Α. (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Μαυρόπουλος Π. (Μακεδονίας)

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός
Διαιτητής: Μήτσιος Χ. (Ηπείρου)
Α' Βοηθός: Τρύφων Π. (Δράμας)
Β' Βοηθός: Καρατζίκας Α. (Αθηνών)
4ος: Θάνος Δ. (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Μπίκας Γ. (Χαλκιδικής)

Κέρκυρα-Άρης
Διαιτητής:  Στυλιαράς Δ. (Αιτωλ/νίας)
Α' Βοηθός: Πάνου Γ. (Αιτωλ/νίας)
Β' Βοηθός: Κωσταράς Π. (Αιτωλ/νίας)
4ος: Κομίνης Γ. (Θεσπρωτίας)
Παρατηρητής: Ζωγράφος Χ. (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Α. (Δωδεκανήσου)
Α' Βοηθός: Ευθυμιάδης Δ. (Πιερίας)
Β' Βοηθός: Δημητριάδης Λ. (Μακεδονίας)
4ος: Παπαδόπουλος Ι. (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Σπυρόπουλος Ι. (Φθιώτιδας)

Εργοτέλης-Ξάνθη
Διαιτητής: Κάκος Α. (Κέρκυρας)
Α' Βοηθός: Τάτσης Δ. (Ηπείρου)
Β' Βοηθός: Γούκος Δ. (Ηπείρου)
4ος: Καλογερόπουλος Χ. (Αθηνών)
Παρατηρητής: Κωνσταντινίδου Ι. (Δυτικής Αττικής)

Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Α' Βοηθός: Σαραϊδάρης Δ. (Μακεδονίας)
Β' Βοηθός: Βασιλειάδης Λ. (Μακεδονίας)
4ος: Κουτσιαύτης Α. (Άρτας)
Παρατηρητής: Γκαϊτατζής Θ. (Δράμας)

Βιεϊρίνια: «Μεγάλος μου στόχος ο τίτλος με τον ΠΑΟΚ»

«Ενας τίτλος με τον ΠΑΟΚ είναι ο μεγάλος στόχος μου και εύχομαι να τον πραγματοποιήσω. Πιστεύω ότι το αξίζει ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, το αξίζουμε εμείς οι παίκτες που έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή». Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποκάλυψε τα όνειρα του σε συνέντευξη στην  εφημερίδα «Real News». Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βιεϊρίνια: 

Για την χρονιά που φεύγει:
«Το 2011 ήταν μια χρονιά θαυμάσια για μένα σε όλα τα επίπεδα. Σε προσωπικό επίπεδο ήταν μια χρονιά που με σημάδεψε με τον ερχομό της κόρης μου (Κριστίνα) και σε επαγγελματικό επίπεδο τα πράγματα πήγαν εξίσου καλά. Με τον ΠΑΟΚ κάναμε κατά τη γνώμη μου μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα που πήραμε ήταν τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί. Πετύχαμε τεράστιες νίκες, όπως αυτή απέναντι στην Τότεναμ, και καταφέραμε να φέρουμε και πάλι την ομάδα στους 32 του Europa League. Εκεί θα αντιμετωπίσουμε την Ουντινέζε και πιστεύω ότι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα θα μπορούσαμε να είμαστε σε καλύτερη θέση, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πλησιάσουμε στην κορυφή. Ήταν δύσκολο για μας να δίνουμε συνεχόμενα παιχνίδια και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, και αυτό μας στοίχισε. Θεωρώ ότι η ομάδα θα βρει και στο πρωτάθλημα το δρόμο της. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι από το καλοκαίρι έχουμε ένα νέο προπονητή στον πάγκο, τον Λάζλο Μπόλονι. Κάθε προπονητής έχει τη δική του νοοτροπία και είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Και η καλή μου χρονιά ολοκληρώθηκε με την κλήση μου στην Εθνική Πορτογαλίας. Μια κλήση που μου τόνωσε την ψυχολογία». 

Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή στο 2011:
«Αν πρέπει να κάνω μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, σίγουρα το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Και για μένα και για την ομάδα. Για διάφορους λόγους σε εκείνο το παιχνίδι δεν τα καταφέραμε, και αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό. Θέλαμε όλοι να παίξουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε το τρόπαιο και το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε πιστεύω ότι ήταν ό,τι χειρότερο έζησα στο 2011. Βέβαια, στον χρόνο αυτό ζήσαμε και πολλές όμορφες στιγμές. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ποια από αυτές ήταν η καλύτερη. Κάθε νίκη ήταν μία από αυτές». 

Για το τι φταίει και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μπει «σφήνα» στις μεγάλες ομάδες της Αθήνας:
«Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε αυτά τα χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο οφείλεται σε πολλούς λόγους. Κάποια πράγματα τα έχουμε χάσει γιατί εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Κάποιες άλλες φορές δεν μας άφησαν να πάρουμε αυτά που δικαιούμασταν. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δείχνουν και τι δικαιούνται και στο πρωτάθλημα. Δείτε τι έχουμε πετύχει τα δύο τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Εκεί που μας επιτρέπεται να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, δείχνουμε πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ. Στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια διεκδικούμε πάντα το καλύτερο δυνατό. Καταφέρνουμε να έχουμε την ομάδα στις πρώτες θέσεις και τη μια σεζόν, πρόπερσι, προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος σχεδόν για το πρωτάθλημα». 

Για το αν του λείπει ένα τρόπαιο με τον ΠΑΟΚ:
«Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μου και εύχομαι να τον πραγματοποιήσω. Πιστεύω ότι το αξίζει ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του, το αξίζουμε εμείς οι παίκτες που έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να είμαστε μαζί με τους τρεις της Αθήνας στους διεκδικητές. Ελπίζω να καταφέρουμε επιτέλους να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο». 

Για τα σενάρια μεταγραφής του λόγω της οικονομικής κατάστασης στον ΠΑΟΚ:
«Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη περίοδο δεν είναι ούτε το συμβόλαιό μου με τον ΠΑΟΚ ούτε οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με τα μελλοντικά βήματα της καριέρας μου. Το μόνο που σκέφτομαι αυτό το διάστημα των εορτών είναι η οικογένειά μου και όταν ξεκινήσουν και πάλι οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα να μου να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όνειρό μου είναι ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ. Δεν κρύβω ότι μελλοντικά θα με ενδιέφερε να αγωνιστώ ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτό όμως νομίζω ότι ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει φιλοδοξίες. Όλοι θα ήθελαν να παίξουν σε πρωταθλήματα όπως είναι το Ισπανικό, το Ιταλικό ή το Αγγλικό. Για την ώρα όμως εγώ είμαι συγκεντρωμένος σε αυτά που έχω. Την οικογένειά μου και την ομάδα μου». 

Για τις διαφορές του από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή που ήμουν όταν ήρθα στην Ελλάδα και του παίκτη που είμαι σήμερα. Πιστεύω ότι έχω αλλάξει πολύ από την ημέρα που πήρα την απόφαση να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα. Όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν αρκετά νέος, έφευγα για πρώτη φορά από την πατρίδα μου για να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα που δεν το γνώριζα και στην αρχή ήταν λογικό να αντιμετωπίσω δυσκολίες. Έμαθα πάντως πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ τον καιρό που είμαι στην ομάδα και θεωρώ ότι πλέον είμαι πολύ περισσότερο ολοκληρωμένος και ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος». 

Για το ενδεχόμενο που υπήρχε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας: «Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα το ενδιαφέρον αυτό. Η αλήθεια είναι ότι μου ήταν δύσκολο να αποφασίσω και να κάνω την επιλογή. Είμαι Πορτογάλος και το να παίξω στην Εθνική ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα είναι πλέον το σπίτι μου. Ήταν δύσκολο για μένα» 

Για το αν το είχε συζητήσει με τον Φερνάντο Σάντος:
«Με τον Σάντος διατηρώ πολύ καλές σχέσεις. Και όσο ήταν στον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας μιλάμε πολλές φορές σε προσωπικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συζητήσει για πολλά θέματα, για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Στο θέμα της Εθνικής δεν είχαμε πει και πολλά. Άλλωστε για μένα ο Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ σημαντικός στην καριέρα μου. Αυτός με έφερε στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και με στήριξε πολύ, δίνοντάς μου πάνω από όλα αυτοπεποίθηση να δείχνω στο γήπεδο αυτά που μπορώ. Δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος, αλλά ποδοσφαιρικά για μένα ο Σάντος είναι κάτι σαν πατέρας μου». 

Για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: «Δεν ήταν καθόλου ευχάριστα όλα αυτά που έγιναν. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι από τα πιο προηγμένα στην Ευρώπη, ωστόσο ακούστηκαν και μαθεύτηκαν πράγματα που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να τα φανταστεί. Το θέμα πάντως είναι να ξεκαθαρίσει απόλυτα η κατάσταση. Και αυτό είναι θέμα των αρμοδίων. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχουν σαν κύριο μέλημά τους ένα καθαρό πρωτάθλημα. Και θα πρέπει να φροντίσουν πρώτα από όλα να το κάνουν αξιόπιστο».

To πρώτο γκολ, η καθιέρωση κι η διάκριση

Για τον ΠΑΟΚ, τους στόχους του για το 2012, την Εθνική και το πρώτο γκολ που ανυπομονεί να πετύχει στην Ευρώπη μιλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης στο novasports.gr. Αναλυτικά:

Γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει δύο αγωνιστικά πρόσωπα της στη σεζόν; Στην Ελλάδα  δεν τα πηγαίνει τόσο καλά, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη εντυπωσίασε.
"Δεν πιστεύω ότι η απόδοσή μας είναι χάλια στο πρωτάθλημα. Απλά στο UEFA είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Έχουμε χώρο και παίζουμε ανοιχτά σε αντίθεση με το πρωτάθλημα που δεν παίζουμε τόσο ανοιχτά και αν δεν μπει το πρώτο γκολ από την αρχή να ξεκλειδώσουμε την άμυνα των αντιπάλων είναι δύσκολα στην πορεία".

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ;
"Δεν βάζουμε στόχο το ταβάνι. Έχουμε ένα διπλό παιχνίδι με την Ουντινέζε, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτό. Εμείς βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και κάνουμε το καλύτερο προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε στην Ευρώπη."

Ενας ποδοσφαιριστής προετοιμάζεται διαφορετικά ψυχολογικά όταν παίζει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια από ότι σε παιχνίδια του πρωταθλήματος;
"Σίγουρα τα παιχνίδια στην Ευρώπη δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω στην ψυχολογία, γιατί είναι διαφορετικά γήπεδα και γενικότερα άλλο επίπεδο. Για έναν επαγγελματία όμως δεν πρέπει να παίζει ρόλο αυτό αλλά αντιθέτως  να μην κάνει διακρίσεις και να μην τον επηρεάζει το γεγονός ότι παίζει UEFA".

Στην Ευρώπη είσαι ο πρώτος στις ασίστ για τον ΠΑΟΚ... σου αρέσει περισσότερο να δημιουργείς γκολ για τους συμπαίκτες σου ή να σκοράρεις εσύ;
"Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει βαθμούς. Μου αρέσει να δίνω στους συμπαίκτες μου ασίστ για να σκοράρουν γιατί με αυτό τον τρόπο νιώθω ότι βοηθάω και εγώ την ομάδα μου. Πάντως πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα που θα βάλω και εγώ το πρώτο μου γκολ στην Ευρώπη".

Ποιοι είναι οι στόχοι του Γιώργου Γεωργιάδη; Θα ήθελε να γευτεί την εμπειρία του εξωτερικού;
"Σίγουρα είναι δελεαστικό το εξωτερικό και πιστεύω ότι είναι το όνειρο του κάθε ποδοσφαιριστή όπως και το δικό μου. Εμένα όμως αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ και να κάνουμε ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη".

Αποτελεί στόχο η κλήση του ξανά στην Εθνική ανδρών και η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
" Η Εθνική σίγουρα είναι ο στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή... και ποιος δεν θα ήθελε να αγωνίζεται με τα γαλανόλευκα και να αντιπροσωπεύει την Εθνική της χώρας του. Η αλήθεια είναι ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο και ελπίζω να είμαι και εγώ μέσα στους 23 που θα καλέσει ο κ. Σάντος. Πραγματικά θα είμαι πολύ χαρούμενος".

Εχουν περάσει λίγοι μήνες από την ολοκλήρωση του σήριαλ της μετεγγραφής σου στον ΠΑΟΚ. Θεωρείς ότι τότε έκανε την καλύτερη επιλογή, επιλέγοντας τον ΑΠΟΚ από την ΑΕΚ;
" Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Παίρνω αρκετό χρόνο συμμετοχής και ελπίζω με τον καιρό να πάρω θέση βασικού".

Πέρσι αγωνιζόσουν σε μία ομάδα που είχε ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Φέτος είσαι σε μία ομάδα που κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας Γιουρόπα Λιγκ την Τότεναμ και που έχει περισσότερους φιλάθλους. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν παίκτη αυτές οι αλλαγές στην καριέρα του;
"Πιστεύω πως είναι στο χαρακτήρα του κάθε ποδοσφαιριστή. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δυσκολίες μέχρι να προσαρμοστείς σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ γιατί υπάρχουν πολλές διαφορές και απαιτήσεις. Πρέπει να προσπαθείς πάρα πολύ και να είσαι 100% έτοιμος να βοηθήσεις το σύλλογο σου όταν θα σε καλέσει να αγωνιστείς σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως του Γιουρόπα Λιγκ. Όσον αφορά τον κόσμο είναι πολύ ωραίο που βρίσκεται πάντα δίπλα μας όμως άμα γίνει καμία στραβή αυτό μπορεί να γυρίσει εναντίον μας."

Μια ευχή για το νέο έτος;
"Υγεία σε όλο τον κόσμο που είναι σημαντικό, ευτυχισμένο το νέο έτος και όλες οι ομάδες να έχουν λιγότερους τραυματισμούς και ειδικά εμείς που αυτό τον καιρό είχαμε πάρα πολλούς".

O Κονσεϊσάο νέος τεχνικός της Ολανένσε

Ένας παλιός γνώριμος του ΠΑΟΚ, μια μεγάλη προσωπικότητα των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, έγινε πλέον και πρώτος προπονητής. Ο πρώην αρχηγός του Δικεφάλου λοιπόν, είναι ο νέος τεχνικός της πορτογαλικής Ολανένσε και θα παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση της ομάδας, σήμερα (2/1).
Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο σταμάτησε το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ το Νοέμβριο του 2009 καθώς αποδέχθηκε τότε, πρόταση του Ζήση Βρύζα για να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή.
Ο Πορτογάλος, έμεινε στον ΠΑΟΚ ως τεχνικός διευθυντής μέχρι τον Ιούνιο του 2010 όταν και αποχώρησε έχοντας αφήσει πίσω του μόνο φίλους. Δε σταμάτησε μάλιστα ποτέ να μιλάει για τον ΠΑΟΚ και για το περάσμά του από την Τούμπα.
Το καλοκαίρι του 2010 έγινε βοηθός προπονητή της Σταντάρ Λιέγης, δίπλα στο φίλο του Ντομινίκ Ντ’ Ονόφριο. Το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από την Σταντάρ Λιέγης ο Ντ Ονόφριο αποχώρησε και ο Σέρτζιο.
Ο Κονσεϊσάο θα διαδεχτεί στον πάγκο της Ολανένσε τον Ντάουτο Φακίρ και θα είναι η πρώτη του προπονητική απόπειρα ως πρώτος τεχνικός. Θα κάνει ντεμπούτο στις 8 Ιανουαρίου και την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Μαρίτιμο.
Μετά από 13 αγωνιστικές, η Ολιανένσε είναι δέκατη (μεταξύ 16 ομάδων) με 14 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

"Πόλεμος" Ραπίντ-Στεάουα για Σπαντάτσιο!

Στεάουα και Ραπίντ δίνουν μάχη για τα πόδια του Σπαντάτσιο, σύμφωνα με τα ρουμάνικα Μ.Μ.Ε. . "Ο Βραζιλιάνος μπορεί να προκαλέσει ακόμη έναν πόλεμο μεταξύ της Στεάουα και της Ραπίντ!" γράφει πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "sport.ro" για τον Σπαντάσιο. Σχόλιο, ενδεικτικής της έντονης επιθυμίας που έχουν οι δύο ομάδες προκειμένου να αποσπάσουν την υπογραφή του πρώην μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ.
Αναφέρεται επίσης, πως αν ο Γουέσλι δεν πάει τελικά στην Στεάουα και ο πρόεδρος της ομάδας, Τζορτζ Κόπος, δεν εξοικονομήσει χρήματα από μεταγραφές, Στεάουα και Ραπίντ θα ψάξουν για μια επιλογή χαμηλού κόστους όπως του Σπαντάσιο.
Ο Σπαντάτσιο που έχει καλό όνομα στη Ρουμανία και πριν από λίγες ημέρες έλυσε το συμβολαιό του με τον "Δικέφαλο¨φαίνεται πως ταιριάζει στο προφίλ του κεντρικοιύ χαφ που θέλουν να αποκτήσουν οι δύο σύλλογοι.

"Μπήκαν" Γκαρσία, Λίνο, Έτο, ίωση ο Λάζαρ

Τρεις παίκτες οι οποίοι δεν προπονήθηκαν χτες Κυριακή (1/1), τέθηκαν στην διάθεση του Μπόλονι σήμερα Δευτέρα (2/1). Ο λόγος για τους Άλβες Λίνο και Πάμπλο Γκαρσία, οι οποίοι επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη χθες (1/1) και έμειναν εκτός λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού που έκαναν, και τον Ετο, που την Κυριακή (1/1) ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και προφυλάχθηκε.
Τα μαντάτα ήταν όμως άχημα για τον Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος, λόγω ίωσης, έμεινε κλινήρης στο σπίτι του, και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αγώνα της Τετάρτης (4/1) με τον Λεβαδειακό.
Τέλος, ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης ακολούθησαν και σήμερα οι Κοντρέρας και Παπάζογλου και φυσικά δεν υπολογίζονται για το ματς με τους "Βοιωτούς". Η αυριανή (3/1) προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στις 17.30 στο γήπεδο της Τούμπας.