Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εθνικοs Αστέραs - ΠΑΟΚ(διεκόπη) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ


"Απαντάει ο Κοντρέρας", γράφουν οι Χιλιανοί

Ένα ακόμα δημοσίευμα από τη Χιλή, αναφέρει ότι ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας, μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα θα απαντήσει είτε θετικά, είτε αρνητικά στην πρόταση της Κόλο Κόλο.
Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα «Elhincha.cl» αναφέρει: «Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, απαντάει την Παρασκευή, για το αν θα γίνει και ο αρχηγός στην άμυνα της Κόλο Κόλο το 2012. Η αποχώρηση του Αντρές Σκότι έχει κάνει άμεση την ανάγκη για απόκτηση στόπερ».
Επίσης, η ιστοσελίδα «Prensafutbol.cl» αναφέρει: «Μέσα σε λίγες μέρες, ο Πάμπλο Κοντρέρας θα έχει απαντήσει στην Κόλο Κόλο για το αν δέχεται την πρόταση για διετές συμβόλαιο».
Ο παίκτης βρίσκεται στη Χιλή για τις γιορτές μαζί με την οικογένεια του και τα σενάρια για επιστροφή του στην Κόλο Κόλο διαδέχονται το ένα το άλλο.

48 χρόνια, Γιώργος Κούδας

Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του Γιώργου Κούδα στην Α' εθνική, μία μέρα που κανείς δε φανταζόταν ότι ήταν η αρχή, για μια τεράστια καριέρα.
Ο Ούγγρος προπονητής Γκεόργκι Μπαμπολτσάι, στον αγώνα της 21ης Δεκεμβρίου 1963 με τον Εθνικό στο γήπεδο της Λεωφόρου είχε πολλές απουσίες. Ο Γιώργος Χασιώτης ήταν τιμωρημένος λόγω αποβολής στον προηγούμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι Λιτόπουλος, Σαββίδης και Γιακουμής είχαν τιμωρηθεί από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και έτσι ο Μπαμπολτσάι συμπεριέλαβε στην ενδεκάδα τον Κούδα και μάλιστα δήλωσε ότι “το νέο σχήμα δεν υστερεί”.
Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Εθνικό με 1-0, όμως ο Κούδας, κατάφερε να ξεχωρίσει απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις με σουτ την εστία των Πειραιωτών.
Από εκείνη τη μέρα ως και τις 26 Φεβρουαρίου 1984 οπότε και αγωνίστηκε για τελευταία φορά, ο Κούδας αγωνίστηκε σε 504 αγώνες πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και πανηγύρισε 133 γκολ.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ συνεργάστηκε με 110 συμπαίκτες και 17 προπονητές, ενώ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1976) και δύο Κύπελλα Ελλάδος (1972, 1974).
Στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε 33 αγώνες και ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ σε διεθνή διοργάνωση σκοράροντας στο 2-1 με την αυστριακή Βίνερ τον Σεπτέμβριο του 1965. Με την Εθνική ομάδα ο "Μεγαλέξανδρος" αγωνίστηκε 43 φορές

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τίμησαν τον Κούδα στις 15 Σεπτεμβρίου 1995, όταν στο πλαίσιο του φιλικού Ελλάδος -Γιουγκοσλαβίας προς τιμή του στην Τούμπα, αποκάλυψαν την προτομή του σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Οριστική διακοπή, πρόκριση στα χαρτιά για τον ΠΑΟΚ

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ στην Καισαριανή απέναντι στον Εθνικό Αστέρα για την 4η φάση του Κυπέλλου δεν τελείωσε ποτέ, καθώς στο 15΄διακόπηκε από τον διαιτητή Βοσκάκη, επειδή έπεσε από την εξέδρα καρεκλάκι στο βοηθό Γουργιώτη! Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αν και το καρεκλάκι προήλθε από την κερκίδα που βρίσκονταν οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας. Προφανώς ο ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση στα χαρτιά και θα συνεχίσει στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η διακοπή έγινε με υπαιτιότητα των γηπεδούχων.
Η εξέλιξη του αγώνα
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ κάνουν τη διαφορά στις κερκίδες του γηπέδου. Μόνο αυτοί ακούγονται.
5' Σουτ του Μαστρογιάννη, μπλοκάρει ο Γλύκος.
14΄Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη.
15΄Χτύπησε ο πρώτος βοηθός, ο Γουργιώτης, στην ωμοπλάτη. Ο βοηθός βρισκόταν στην εξέδρα των οπαδών του Εθνικού Αστέρα. Γίνονται επισημάνσεις από τα μεγαφωνα να μην πέφτουν αντικείμενα.
Οι διαιτητές φεύγουν για τα αποδυτήρια και προσωρινά υπάρχει διακοπή του αγώνα. Ο βοηθός δείχνει να πονάει, καθώς έπεσε πάνω του... καρεκλάκι από την εξέδρα. Ο αγώνας διακόπτεται οριστικά.
Οι συνθέσεις:
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκούσεφ, Καρατζάς, Πασκούλεφ, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Χωριανόπουλος, Φατιόν, Νάστος,  Μαστρογιάννης, Καούνος, Σκαρτσίλας.
Στον πάγκο κάθονται οι Γκίτκος, Θεολόγου, Λουτσιάνο, Δάρρας, Χανιώτης, Παληγεώργος, Κασνέτση.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Έτο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης, Λάζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Αναπληρωματικοί είναι οι Κρέσιτς, Ίβιτς, Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Γιάννου, Σταφυλλίδης, Γεωργιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Σπ. Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Δημ. Μπιτσίδης (Θράκης).
ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).

Μπόλονι: «Αξιος ο διαιτητής, έδειξε πυγμή»

«Νομίζω πως σήμερα συνάντησα πράγματα πολύ πιο σημαντικά από την πρόκριση. Είμαι χαρούμενος και λυπημένος παράλληλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον διαιτητή. Και το λέω επειδή για να πάρει αυτή την απόφαση σημαίνει μεγάλη πυγμή. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και όταν δεν μπορεί να προσφέρει ασφάλεια τότε πρέπει να σταματήσει. Είμαι στεναχωρημένος για τους αντιπάλους μας. Τους είδα δύο φορές είναι μια καλή ομάδα και δεν τους αξίζουν τέτοια προβήματα. Πρέπει να σας πω ότι οι μικρές ομάδες δεν έχουν γήπεδα προδιαγραφών. Η Ομοσπονδία που έχει την ευθύνη του Κυπέλλου θα πρέπει να διοργανώσει καλά αυτόν τον θεσμό. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν τι γίνεται. Σαφώς οι μικρές ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορούμε όμως να έχουμε αγώνες είτε για πρωτάθλημα, είτε για Κύπελλο. Θα πρέπει και αυτή η ομάδα να έχει ένα γήπεδο, να πάμε στο ΟΑΚΑ να παίξουμε για παράδειγμα. Γιατί και στην Γαλλία σε περίπτωση που μια ομάδα πάει σε μικρότερη ομάδα, η τελευταία πρέπει να έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Πόσες τραγωδίες πρέπει να συμβούν για να πάρουν αυτή την απόφαση;», ήταν το πρώτο σχόλιο του Λάσλο Μπόλονι για όσα έγιναν στην Γαισαριανή.
Για το πλάνο της διοίκησης: «Για την πρόταση που έχω θέλω να πω πως είμαι εδώ με όλες μου τις δυνάμεις για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ που είναι ενδιαφέρον και δύσκολο. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους Ζαγοράκη, Βρύζα και Κωνσταντινίδη»
Για το όνειρο που έχει: «Το όνειρό μου, όπως είχε πει κι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι να μπορούσαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ να πιουν ένα... φραπέ με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού. Δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνω μια βόλτα με την ομάδα μου και να κοιτάμε δεξιά και αριστερά. Και στην Θεσσαλονίκη πιστεύω γίνεται το ίδιο. Υπάρχει μια υπερβολή».
Για τους φίλους του ΠΑΟΚ: «Αντιλαμβάνομαι την πίεση για όλες τις ομάδες, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν. Θέλω να πως ευχαριστώ και στους δικούς μας οπαδούς και έδειξαν την αγάπη τους στον Σαλπιγγίδη. Εύχομαι για το 2012 καλό κουράγιο στην Ελλάδα. Να συναντηθούμε όλοι μαζί στην άλλη άκρη του τούνελ. Για τον ΠΑΟΚ εύχομαι να έχει δύναμη και πάθος για να λύσει τα προβλήματά του»

«Δεν μπορούσε ο βοηθός, είχε μεγάλο θλαστικό τραύμα»

Ο γιατρός του αγώνα Ναπολέων Αναγνώστου, δήλωσε για τον τραυματισμού του βοηθού, Γουργιώτη:
«Χτυπήθηκε από κάθισμα στην αριστερή ωμοπλάτη και έχει ένα θλαστικο τραύμα 10 - 12 εκατοστών. Έχει  ημιπαράλυση του άνω άκρου, έχει πάει για ακτινογραφία στο νοσκομείο, και περιμένουμε το αποτέλεσμα. Σαν πρώτη εκτίμηση έχει σοβαρή ζημιά δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα, αν τον βλέπατε το ίδιο θα λέγατε. Είναι ντροπή να γίνονται αυτά τα πράγματα»
Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης δήλωσε: «Μίλησα με τα παιδιά στα αποδυτήρια , αλλά και ο διαιτητής δε μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Αυτά έγιναν, θα μας τιμωρήσουν το γήπεδο, θα χάσουμε και το παιχνίδι στα χαρτιά δυστυχώς. Και ενδεχομένως να τιμωρηθούμε και στο πρωτάθλημα  Έχω εικόνα για το ποίοι είναι αυτοί που το προκάλεσαν αυτό και θα το συζητήσω με τις αρχές».

Γλύκος: «Προχωράμε και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλο»

Ο Παναγιώτης Γλύκος τόνισε ότι η πρόκριση με τον τρόπο που ήρθε (με τη διακοπή του αγώνα σε βάρος του Εθνικού Αστέρα λόγω της καρέκλας που ρίφθηκε από οπαδούς της ομάδας της Καισαριανής στο βοηθό διαιτητή Σπύρο Γουργιώτη) δεν ικανοποιεί κανέναν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ, προχωρά και περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του.
Μεταξύ άλλων είπε:

«Το γήπεδο ήταν κακό, δεν μπορούσε να παιχτεί όμορφο ποδόσφαιρο. Δεν ικανοποιεί κανέναν που τέλειωσε έτσι το ματς. Προχωράμε και περιμένουμε τον επόμενο αντίπαλό μας», τόνισε ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ, ενώ για το γεγονός ότι είχε θέση στην ενδεκάδα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, απάντησε ότι «είναι καλό που με εμπιστεύεται ο προπονητής. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω της εμπιστοσύνης του».

Λύθηκε το συμβόλαιο του Αρίας

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Ντιέγκο Αρίας, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ. Ο Κολομβιανός μέσος βρήκε τη φόρμουλα για να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Κρουζέιρο, χαρίζοντας μάλιστα ένα σεβαστό ποσό από τα οφειλόμενα, ενώ επιπλέον ο ΠΑΟΚ θα απαλλαχθεί από το υπόλοιπο του συμβολαίου του, αλλά και της εφορίας.

«Θα μας τιμωρήσουν...», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης μίλησε μετά την επεισοδιακή διακοπή του αγώνα μεταξύ της ομάδας του και του ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως γνωρίζει ποίοι είναι αυτοί που την προκάλεσαν το πρόβλημα και δεν έκρυψε ότι θεωρεί δεδομένο πως ο Εθνικός Αστέρας θα τιμωρηθεί.



Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα είπε:



"Μίλησα με τα παιδιά στα αποδυτήρια , αλλά και ο διαιτητής δε μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Αυτά έγιναν, θα μας τιμωρήσουν το γήπεδο, θα χάσουμε και το παιχνίδι στα χαρτιά δυστυχώς. Και ενδεχομένως να τιμωρηθούμε και στο πρωτάθλημα  Έχω εικόνα για το ποίοι είναι αυτοί που το προκάλεσαν αυτό και θα το συζητήσω με τις αρχές".

Ισόπαλη η Ουντινέζε, 0-0 με τη Γιουβέντους στο Φρίουλι

Η Ουντινέζε αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 κόντρα στη Γιουβέντους στο Φρίουλι και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς η «μεγάλη κυρία» άξιζε το γκολ. Με αυτήν την ισοπαλία το σερί των γηπεδούχων με 7x7 νίκες  έσπασε, διατηρήθηκε όμως το «μηδέν» στην άμυνα για 6ο από τα 8 τελευταία ματς. Η Ουντινέζε είναι πλέον στο -2 από Γιούβε και Μίλαν.

Οι συνθέσεις

Ουντινέζε (Φραντσέσκο Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Φερονέτι, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα, Ισλα, Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο, Αμπντι (86' Φλόρο Φλόρες), Ντι Νατάλε.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Βιδάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Πέπε (81' Ντελ Πιέρο), Εστιγκαρίμπια (90' Ντε Τσέλιε), Μάτρι (71' Κουαλιαρέλα).