Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σάλπι ψάχνει το 20ό γκολ

Θα το πετυχει στο UDINE????????????
Ένα σπάνιο ρεκόρ που σχετίζεται με τις δύο ομάδες της Κρήτης έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Έχει πετύχει μέχρι τώρα 19 γκολ απέναντι σε ΟΦΗ και Εργοτέλη, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Η πλειοψηφία βέβαια των γκολ είναι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μ’ αυτήν σήμερα ο Σάλπι αναζητά το 20ο του γκολ σ’ αυτό το εξαιρετικά σπάνιο ρεκόρ. Από αυτά τα 19 γκολ που σημείωσε μέχρι τώρα, τα 14 επιτεύχθηκαν κόντρα στον ΟΦΗ και τα 5 απέναντι στον Εργοτέλη. Μάλιστα, τελευταία “μπαλωθιά” του Σαλπιγγίδη, ήταν πριν από περίπου έναν μήνα, στην 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Τούμπα. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε με τον Κουτσιανικούλη, αλλά ο Σαλπιγγίδης ισοφάρισε και κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λίνο έδωσε τη νίκη (2-1) στον “Δικέφαλο”.
Εκτός από αυτό το τέρμα, ο στράικερ του ΠΑΟΚ έχει σημειώσει απέναντι στους “κιτρινόμαυρους” Κρητικούς άλλα τέσσερα γκολ: δύο με τον ΠΑΟΚ (το ένα πέρσι στη νίκη με 1-2 στο Παγκρήτιο) και άλλα δύο με τον Παναθηναϊκό. Επίσης, οχτώ γκολ έχει σκοράρει απέναντι στον ΟΦΗ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και άλλα έξι με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έχοντας σκοράρει όλες τις σεζόν που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους “ασπρόμαυρους” Κρητικούς. Φέτος, στο ματς του πρώτου γύρου έμεινε το 0-0 στην Τούμπα, αλλά εκκρεμεί το σημερινό ματς στο Γεντί Κουλέ. Αν ο “Σάλπι” τα καταφέρει, δε θα υπάρχει σεζόν στην καριέρα του που να μη σκόραρε εναντίον του ΟΦΗ!

Ο καιρός και η αστυνομία

Δέκα βαθμούς κελσίου συνάντησε η αποστολή του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, καμία σχέση δηλαδή με το κρύο που άφησε στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι συνδεσμίτες μάλιστα που πήραν στα χέρια τους τα εισιτήρια για το ματς με την Ουντινέζε στην Ιταλία, τα κοιτούσαν με περιέργεια γιατί ήταν τόσο μικρά, λες και ήταν ψεύτικα!
Λόγω των διαδηλώσεων στο κέντρο του Ηρακλείου, η αστυνομία ζήτησε από τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ να περιμένουν για λίγο στο αεροδρόμιο, αφού χρειαζόταν και συνοδεία “Ζητάδων”. Αυτό δεν έγινε, αφού οι υπεύθυνοι της ομάδας έδειξαν σιγουριά ότι για τον ΠΑΟΚ δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα μέσα στο Ηράκλειο και έφυγαν κανονικά.
•    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ γρήγορη και άνετη ήταν η μετάβαση της αποστολής του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο. Με το ασπρόμαυρο αεροπλάνο η πτήση τσάρτερ διήρκεσε 1 ώρα και 5 λεπτά (αναχώρησε στις 18.05’ κι έφτασε στις 19.10’), χωρίς κανέναν άλλο επιβάτη πέραν της ομάδας και με μεγάλη άνεση μέσα στο αεροσκάφος. Στις 19.20’ η αποστολή ήταν στη βάση της σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και οι παίκτες αποσύρθηκαν στα δωμάτιά τους πριν το βραδινό. Σήμερα, θ’ ακούσουν την τελευταία ανάλυση του Μπόλονι για το ματς.
•    ΣΤΟΝ “SPORT103 FM” μίλησε χθες ο Νίκος Αλαβάντας. Για το σημερινό ματς με τον ΟΦΗ είπε: “Ο ΟΦΗ είναι μία καλή ομάδα, κανένας δεν μπορεί να την πάρει αψήφιστα αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Μας έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες και μπορεί να πάρει το διπλό”. Ο βετεράνος παίκτης αναφέρθηκε και στους τραυματισμούς: “Η κούραση των παικτών πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να φέρει και άλλους τραυματισμούς και ενδεχομένως κι άλλες αποβολές. Οι τραυματισμοί μπορεί να οφείλονται στο ότι δεν υπάρχει βάθος, στο ότι ο προπονητής δεν μπορεί να ξεκουράσει βασικούς παίκτες”.
•    “ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000” θα είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο Ούντινε, εκτίμησε χθες ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Σάκης Τονουσίδης, μιλώντας επίσης στον “SPORT103 FM”: “Θα είναι μεγαλύτερος ο αριθμός από τα 3700, γιατί θα έρθουν και από την κεντρική Ευρώπη. Μακάρι να εξυπηρετήσουμε ακόμα και όσους δεν έχουν εισιτήρια. Δεν εξαρτάται όμως από μας. Οι Ιταλοί είναι πιο διαλλακτικοί από τους Άγγλους. Η συμπεριφορά πρέπει να είναι προσεκτική, γιατί και πιο εύκολα εισιτήρια μπορούμε να πάρουμε και να μην επιβαρυνθεί με πρόστιμα η ομάδα”.

Οριστικά κεκλεισμένων με ΠΑΟ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην καταθέσει τελικά έφεση, κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Σούπερ Λίγκα, με την οποία οι πράσινοι τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.
Έτσι, το παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο, την 23η αγωνιστική θα γίνει οριστικά χωρίς κόσμο. Την άλλη Πέμπτη θα εκδικαστεί πιθανότατα και η υπόθεση του ΠΑΟΚ, για τη συμπεριφορά του κόσμου στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Απόλυτος κυρίαρχος στην Κρήτη, 0-2 και τρίτη θέση

Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε στο "Γεντί Κουλέ". Νίκησε άνετα τον ΟΦΗ με 2-0 ενόψει του αγώνα με την Ουντινέζε, επέστρεψε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και κέρδισε τον Απόστολο Γιάννου που έπαιξε σε θέση σέντερ φορ και πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κλείδωσε νωρίς τη νίκη με τα γκολ του ομογενή επιθετικού από το 24΄και το 38΄και στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε το μηδένβ με τις επεμβάσεις του Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, αλλά με το 2-0 πήρε αυτό που ζητούσε. Τους τρεις βαθμούς της νίκης, που δίνουν και ψυχολογία ενόψει του αγώνα με την Ουντινέζε (που έχασε 1-2 από τη Μίλαν στο ντέρμπι)
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
Μια νύφη με κασκόλ ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και κατευθύνεται στην κερκίδα με τους οπαδούς του Δικεφάλου. Συνθήματα για τον γαμπρό και τη νύφη που αποθεώνονται!
1΄Αρχισε ο αγώνας
7΄χωρίς σπουδαία φαση ως τώρα το παιχνίδι.
10΄Απίστευτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ! Σέντρα του Σνάουτσνερ από δεξιά, κεφαλιά πάσα του Λίνο στον Σαλπιγγίδη, που ένα μέτρο από την εστία, σούταρε αλλά απέκρουσε ενστικτωδώς ο Βεζυρίδης!!!!
15΄Κόρνερ του Γκαρσία στο πρώτο δοκάρι, γυριστή κεφαλιά του Ιβιτς, μόλις πάνω από τα δοκάρια.
16' Λάθος του Μαλεζά που δεν είδε στην πλάτη του τον Βάντο, ανατροπή και κίτρινη κάρτα.
24' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ! 0-1 ο Γιάννου! Πάσα του Ιβιτς στον Φωτάκη και δυνατό σουτ, που απέκρουσε ασθενώς ο Βεζυρίδης. Ο Γιάννου πετάχτηκε στη μπάλα και ψύχραιμα με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ.
36΄Εξαιρετικός συνδυασμός και σουτ του Λίνο με εξωτερικό φάλτσο έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Βεζυρίδης με γροθιές.
37΄Χλιαρό σουτ του Μπούρμπου, εύκολα ο Κρέσιτς.
38΄Εξι τελικές ο ΠΑΟΚ
38΄ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛ 0-2, πάλι ο Γιάννου! Ο Σαλπιγγίδης έστρωσε στον Γιάννου που μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τη μία, η μπάλα κόντραρε και στον Ταυλαρίδη και κατέληξε στα δίχτυα!
45΄τελευταίο σφύριγμα από τον Κομίνη για το ημίχρονο
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Χόρχε Λόπεθ στην θέση του Καμπάνταη.
48΄Κίτρινη κάρτα στον Σαλπιγγίδη για μαρκάρισμα από πίσω.
51΄Κίτρινη κάρτα στον Ζόρντι Λόπεζ
55΄Ο Μπούρμπος μόνος μέσα στην περιοχή, σούταρε και απέκρουσε σε κόρνερ ο Κρέσιτς.
57΄Ευθύβολο σουτ του Σαλπιγγίδη, μόλις άουτ.
59΄Δυνατό σουτ του Ιβιτς άουτ.
65΄Ο Βερόν στη θέση του Βάντο
66΄Δυνατό σουτ του Παπουλή στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Λόπεθ μόνος στέλνει την μπάλα άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ.
68΄Αποχωρεί κουτσαίνοντας ο Ιβιτς.
69΄Ο Τσουκαλάς στη θέση του Ιβιτς.
71΄Σουτ του παπουλή άουτ.
71΄Ο Κάλαιτζιτς βγαίνει, στη θέση του ο Ζορμπάς.
72΄Αποχωρεί ο Λίνο, ντεμπούτο για  Νιμανί.
77΄Δεύτερο δοκάρι για τον Παπουλή που μπήκε από δεξιά, σούταρε και σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.
78΄Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.
81΄Σπουδαία απόκρουση του Κρέσιτς! Κεφαλιά του Ταυλαρίδη, ο Κροάτης αλλάζει πορεία στον αέρα και διώχνει σε κόρνερ. Ο Ταυλαρίδης πήγε και του έδωσε συγχαρητήρια.
82΄Ο Μπαλάφας στη θέση του Σαλπιγγίδη, που χειροκροτείται και ανταποδίδει.
86΄Κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη (είναι η έβδομη θα χάσει δύο παιχνίδια).
87΄Κίτρινη κάρτα στον Κρέσιτς για καθυστέρηση.
90΄τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
91΄μεγάλη ευκαιρία για τον Γιάννου να κάνει το χατ τρικ. Μόνος απέναντι στον Βεζυρίδη πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.
93΄Τέλος του αγώνα
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς, Καμπάνταης
ΠΑΟΚ:  Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Γιάννου.
Στον πάγκο κάθονται οι Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Νιμανί, Ρομπέρ, Μπαλάφας και Τσουκαλάς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γούκος (Ήπειρος), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Μοναδικές στιγμές με τον κόσμο στο "Γεντί Κουλέ"

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το γήπεδο του ΟΦΗ, όταν οι οπαδοί των Κρητικών υποδέχθηκαν στο σύνδεσμό τους κάτω από τη Θύρα 4 τον κόσμο του ΠΑΟΚ και όλοι μαζί τραγουδούσαν συνθήματα κατά κοινών… εχθρών!
Οι πιο φανατικοί οπαδοί του  ΟΦΗ, οι «Snakes» είχαν προσκαλέσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που θα βρίσκονταν στο Γεντί Κουλέ να επισκεφτούν το σύνδεσμό τους κάτω από τη Θύρα 4 του γηπέδου, όπου θα είχαν από νωρίς «μπάρμπεκιου».
Λίγο μετά από τις 18:00 οι φίλοι του ΠΑΟΚ έφτασαν με πορεία έξω από το σύνδεσμο των Κρητικών φωνάζοντας συνθήματα τα οποία έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε όλη την περιοχή.
Οι οπαδοί του ΟΦΗ υποδέχθηκαν με νέα συνθήματα τον κόσμο του ΠΑΟΚ και καθώς οι φίλοι και των δύο ομάδων είχαν ασπρόμαυρα κασκόλ και σημαίες το μάτι μπερδεύονταν μέσα στο πλήθος καθώς όλοι μαζί αγκαλιασμένοι συνέχισαν να ανταλλάσουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της Αθήνας, της Βουλής κτλ!
Το σκηνικό ήταν μοναδικό και συνεχίστηκε για αρκετή ώρα πριν οι φίλοι του ΠΑΟΚ πάρουν το δρόμο για τη Θύρα 6 που φιλοξενήθηκαν στο Γεντί Κουλέ και οι φανατικοί οπαδοί του ΟΦΗ μπουν στη δική τους Θύρα 4 του κρητικού γηπέδου…
Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έδωσαν στους φίλους του ΟΦΗ και μία ενθύμια πλακέτα για τη φιλία του κόσμου των δύο ομάδων, η οποία έγραφε:
«ΠΡΟΣ
Snakes -4-
Heraklion club
Εις ένδειξη αναγνώρισης της φιλίας που αναπτύσσεται μεταξύ μας.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΟΚ ΚΡΗΤΗΣ»

Ντύθηκε «Κλάους» ο Γιάννου!

Ο Απόστολος Γιάννου άνοιξε λογαριασμό στην Κρήτη και πέτυχε τα δύο πρώτα του επίσημα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του τραυματία Στέφανου Αθανασιάδη!
Ο νεαρός επιθετικός ντύθηκε… «Κλάους» στο Γεντί Κουλέ, καθώς απόντος του πρώτου σκόρερ της φετινής ομάδας του Δικεφάλου (ο Αθανασιάδης έχει πετύχει 13 γκολ) ηγήθηκε της επιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ και έδειξε με την παρουσία και την αποτελεσματικότητα που είχε ότι μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στη γραμμή κρούσης του Δικεφάλου.
Μάλιστα ο Απόστολος Γιάννου κατάφερε και κάτι που μόνο ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει καταφέρει φέτος, δηλαδή να πετύχει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.
Ο «Κλάους» είχε βρει δύο φορές προς τα αντίπαλα δίκτυα στο 3-1 με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα στις  αρχές Ιανουαρίου.
Ο Γιάννου έγινε ο 13ος διαφορετικός φετινός σκόρερ του ΠΑΟΚ καθώς εκτός από το νεαρό επιθετικό (που σκόραρε δύο φορές με τον ΟΦΗ) στα φετινά επίσημα ματς του Δικεφάλου έχουν σκοράρει ακόμη οι: Αθανασιάδης (13), Βιεϊρίνια (9), Σαλπιγγίδης (7), Λίνο (5), Φωτάκης (4),  Μπαλάφας (3), Παπάζογλου (2), Λάζαρ (2), Γκαρσία (1), Σπαντάσιο (1), Ίβιτς (1), Γεωργιάδης (1).