Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νοκ άουτ και οι δύο Γκανέζοι της Ουντινέζε

Κακά μαντάτα έκρυβε το Κόπα Άφρικα για την Ουντινέζε, αφού χθες επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο Γκανέζοι της ομάδας Μπαντού και Ασαμόα, επέστρεψαν τραυματίες και δεν μπορούν ν’ αγωνιστούν.

Στο μεταξύ, σήμερα χειρουργείται ο Χιλιανός Μαουρίτσιο Ίσλα που χάνει όλη την σεζόν. Η χθεσινή προπόνηση άφησε ενδείξεις για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Γκουιντολίν, ο οποίος θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-1-1, με τον Φλόρο Φλόρες στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω του τον Αμπντί.
Στο επίσημο σάιτ της Ουντινέζε, υπάρχει μία αρκετά καλή και αναλυτική παρουσίαση του ΠΑΟΚ, με μοναδικό σφάλμα ότι αναφέρει τον Ίβιτς ως Κροάτη! Αναφέρουν μάλιστα τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.
“Μία νίκη για Αντόνιο και Ισλα…”
Δηλώσεις του Ελβετού μέσου της ομάδας Αλμέν Αμπντί, φιλοξένησε χθες το επίσημο σάιτ της Ουντινέζε. Ο 25χρονος παίκτης αναφέρθηκε στην ήττα από τη Μίλαν, αλλά έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης: “Δεν είναι ποτέ καλό να χάνεις και με τη Μιλάν κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά χάσαμε στο τέλος. Τέτοιες ομάδες δεν επιτρέπουν τα λάθη. Ξέρουμε τώρα ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις απουσίες των Ντι Νατάλε και Ισλα. Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς και θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε γι’ αυτούς”.

Γκουιντολίν: «Προσοχή στον επικίνδυνο ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Ουντινέζε, Φραντσέσκο Γκουιντολίν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε εν όψει του αυριανού αγώνα τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι προκρίθηκε απέναντι σε ομάδες όπως οι Ρούμπιν και Τότεναμ.
Σε ερώτηση για το αν έχει κατασκοπεύσει τον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Η ομάδα του ΠΑΟΚ κάνει πολύ καλά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και όμιλο Γιουρόπα Λιγκ. Εχει πολλούς επικίνδυνους παίκτες, τους έχουμε παρακολουθήσει... Εμείς θα τα δώσουμε όλα για να τους κερδίσουμε».
Για το αν η ομάδα έχει επηρεαστεί από την ήττα στο πρωτάθλημα από τη Μίλαν και για το ενθαρρυντικό μήνυμα του προέδρου της Ουντινέζε μετά από αυτό, επισήμανε: «Το μήνυμα είχε καλά στοιχεία για να μας δώσει θάρρος για τη συνέχεια. Σίγουρα έχουμε απουσίες, αλλά εμείς θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για το καλύτερο αποτέλεσμα».
Για το αν παίζουν ρόλο οι δύο ηχηρές απουσίες των Ντι Νατάλε και των Ίσλα, ο κόουτς της Ουντινέζε σχολίασε: «Ο Ίσλα θα λείψει μέχρι το τέλος σεζόν, ενώ ο Ντι Νατάλε θα επιστρέψει πιο σύντομα. Οι παίκτες, όμως, που θα αγωνιστούν και θα καλύψουν τα κενά, πρέπει να νιώσουν την εμπιστοσύνη μου και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο γήπεδο θα είμαστε 11 εναντίον 11, ανεξάρτητα από τις απουσίες μας».
Σε ερώτηση για αν φοβάται κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού αγώνα, ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν, τόνισε: «Ομάδα με καλή οργάνωση, με πολύ καλό προπονητή. Δεν μπορώ, όμως, να πω ονόματα παικτών, μήπως κάνω λάθος στην προφορά. Πάντως ο ΠΑΟΚ, βγήκε πρώτος στον όμιλό του κι αυτό λέει πολλά μια και αντιμετώπισε ομάδες όπως οι Ρούμπιν Καζάν και Τότεναμ. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Μπορούμε να υπερασπιστούμε τη συμμετοχή μας στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στον ΠΑΟΚ».
Επίσης σε ό, τι αφορά την εικόνα του κόουτς των Ιταλών για την ομάδα του ΠΑΟΚ μετά τις αποχωρήσεις Βιεϊρίνια, Κοντρέρας και με την προσθήκη του Νιμανί, τόνισε: «Είδαμε κι αγώνες πρωταθλήματος κι έχουμε μια σφαιρική άποψη για όλο το ρόστερ του ΠΑΟΚ».
Για το γεγονός ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο έχασε μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αν αυτό καταδεικνύει την... ύφεση του ιταλικού ποδοσφαίρου, είπε: «Δε μιλάμε για κρίση του ιταλικού ποδοσφαίρου. Συνεχίζει να είναι στα κορυφαία πρωταθλήματα».

Πίντσι: «Στο γήπεδο είμαστε 11 εναντίον 11»

Ο Τζιαμπιέρο Πίντσι είναι ο μοναδικός παίκτης της Ουντινέζε που έχει απομείνει στο ρόστερ της ιταλικής ομάδα από το 2000  και είχε αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ.
Χθες μίλησε για το αυριανό ματς και μεταξύ άλλων είπε:
«Στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη διπλή αναμέτρηση. Θα τα παίξουμε όλα σε 180΄. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Μετράει πολύ το εκτός έδρας γκολ. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη στους αγώνες με την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα ο προπονητής μας και είμαστε αισιόδοξοι για την πρόκριση».
Σε ερώτηση για το πως είδε, ως τραυματίας μέχρι πρόσφατα, την ανικανότητα των συμπαικτών του να κρατήσουν τα αποτελέσματα στο ιταλικό πρωτάθλημα, τόνισε: «Παρ΄ όλο που ήμουν απών, η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Νομίζω ότι θα ρίξουμε βάρος για το πως θα αποφύγουμε αυτές τις στιγμές απροσεξίας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».
Για το γεγονός ότι έλειψε έναν μήνα περίπου από την ενεργό δράση, επισήμανε: «Εχω πολλή θέληση να παίξω ξανά μπάλα και να μπω σε μια μάχη. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει δυνατά στα πρώτα λεπτά κάθε αγώνα και πρέπει να το προσέξουμε αυτό».
Για το θερμό κλίμα που συνάντησε στην Τούμπα, το 2000, όταν αποκλείστηκε η Ουντινέζε από τον ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: «Ηταν πολύ θερμό το κλίμα τότε, αλλά μέσα στο γήπεδο πάντα παίζουν 11 παίκτες εναντίον 11».
Επίσης τόνισε, σε ερώτηση για το αν θα παίξουν αύριο «εκτός έδρας» λόγω της μεγάλης παρουσίας φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο «Φρίουλι»: «Θα πρέπει να είμαστε καλοί για να δικαιώσουμε τον εαυτό μας, τον πρόεδρο και τους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο».

Περήφανος και αισιόδοξος ο Μπόλονι…

Ο Λάσλο Μπόλονι δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αυριανό παιχνίδι δίνοντας και πάλι το δικό του… σόου στη συνέντευξη Τύπου για το ματς του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε στο Φρίουλι.
Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε από την πώληση του Βιεϊρίνια μέχρι το κοινό λάθος που είχε κάνει με τον Γκουϊντολίν να καθίσει στον πάγκο της Μονακό, ενώ αναφέρθηκε και στον συμπατριώτη του τον Ρουμάνο επιθετικό της Ουντινέζε, Τόρζε.
Αρχικά τόνισε:
«Ήμασταν πολύ περήφανοι και πολύ χαρούμενοι όταν τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο μας. Ημασταν περήφανοι γιατί το να είμαστε μπροστά από ομάδες όπως η Τότεναμ και η Ρουμπίν Καζάν ήταν πραγματικά πολύ καλό. Και ήμασταν χαρούμενοι γιατί με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ότι δε θα αγωνιστούμε με ομάδες που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά όταν είδα ότι θα παίξουμε εναντίον της Ουντινέζε δεν ήμουν καθόλου χαρούμενος, γιατί η ιδέα μου ήταν ότι εύκολα θα πετυχαίναμε κάποια άλλη ομάδα που θα μας έδινε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Σχετικά με την παρουσία μας εδώ, σαφώς γνωρίζουμε την Ουντινέζε. Είναι ένας πολύ σοβαρός σύλλογος και μία πολύ καλή ομάδα, με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία και αναγνωρισιμότητα. Κάποιοι από αυτούς παίζουν σε διάφορες εθνικές ομάδες και για το λόγο αυτό, εγώ αποφάσισα να σκεφτώ τη δική μας δουλειά και το δικό μας παιχνίδι. Και σκέφτομαι εμάς, γιατί και εμείς μπορούμε να είμαστε καλοί στον αγωνιστικό χώρο, να είμαστε συγκεντρωμένοι και με αυτά τα όπλα να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα θέλαμε να μπορούμε να κρατάμε την τύχη μας στο αγώνα της Τούμπας στο δεύτερο παιχνίδι. Θα χρησιμοποιήσω τη στιγμή για να δώσω τα χαιρετίσματα μου στον Τόρζε (σ.σ. Ρουμάνος παίκτης της Ουντινέζε) και να του ευχηθώ να έχει λίγα ακόμα παιχνίδια με την Ουντινέζε. Και αν είναι λυπημένος μπορεί να με πάρει τηλέφωνο…»
Για το αν αλλάζουν τα σχέδια οι απουσίες της Ουντινέζε: «Η Ουντινέζε είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είδα ότι έπαιξε με την Ατλέτικο Μαδρίτης χωρίς τον Ντι Νατάλε και το έκαναν αυτό γιατί γνώριζαν ότι έχουν ιδιαίτερη δύναμη σαν ομάδα. Δε θα ήθελα καν να αναφερθώ στους παίκτες που εμείς δεν έχουμε παρόντες εδώ, γιατί παίζουν σε άλλες ομάδες τώρα και γιατί δύο από τους υπόλοιπους είναι τραυματίες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι και εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο».
Για το αν χρειάζεται ιδιαίτερη αντιμετώπιση η αμυντική διάταξη των Ιταλών: «Σίγουρα για το αν θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση δε θα ήθελα να μιλήσω τώρα για αυτό. Είμαι αρκετά χρόνια στο ποδόσφαιρο και μπορώ να σας πω ότι μπορούμε να παίξουμε οποιοδήποτε σύστημα στην άμυνα. Το σύστημα όμως δεν είναι τόσο σημαντικό. Είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό που θα αντιμετωπίσουμε γιατί δεν είναι τόσο συχνό, αλλά πιο μεγάλη σημασία έχουν οι κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο».
Για το αν θέλει την ισοπαλία και αν μίλησε με τον Μούτου: «Ναι και όχι…»
Για το αν αποδυναμώθηκε η ομάδα με την αποχώρηση του Βιεϊρίνια: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά πείτε μου εσείς ένα κλαμπ που μπορεί να κρατήσει όλους τους πολύ καλούς του παίκτες. Ολοι οι προπονητές και εγώ θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους στη διάθεσή μας. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έπρεπε να πουληθεί και αυτή ήταν η κατάλληλη. Από εκείνο το σημείο και μετά, παρότι ήταν ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς, ήδη έχουμε βρει μία-δύο λύσεις και δουλεύουμε για να δημιουργούμε παίκτες για το σύλλογο. Πιθανότατα αν μπορούσατε να μου δώσατε το τηλέφωνο του Τόρζε θα ήταν μία ακόμα καλή λύση…»
Για το γεγονός ότι το 2006 είχε αντικαταστήσει τον Γκουϊντολίν στη Μονακό και αν το βοηθάει αυτό για τον αυριανό αγώνα: «Ξέρετε ότι μεταξύ της Ουντινέζε και του ΠΑΟΚ μπορούμε να βρούμε κάποιες ομοιότητες. Για παράδειγμα και οι δύο ομάδες φοράνε ασπρόμαυρα. Και οι δύο ομάδες στο πρωτάθλημα τους, βρίσκονται μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης θέσης. Και οι δύο προπονητές τους, έχουν κάνει το ίδιο λάθος στην καριέρα τους, για να υπογράψουν για τη θέση του προπονητή στη Μονακό, γιατί και οι δύο πιστεύαμε, ότι το να πας και να δουλέψεις σοβαρά σε ένα σύλλογο είναι αρκετό. Ξεχάσαμε ότι μάλλον το πιο σημαντικό στο σύλλογο δεν ήταν το ποιος θα παίξει, αλλά ποιος ήταν πρόεδρος στο συμβούλιο… Πάντως όπως και να έχει κρατάω πολύ καλές αναμνήσεις από τον κύριο Γκουϊντολίν, που είναι ένας μεγάλος κύριος. Είχα μιλήσει μαζί του, προτού υπογράψω και έκανα το ίδιος λάθος με εκείνον, δεν τον άκουσα, προφανώς και εκείνος δεν είχε ακούσει τους προηγούμενους. Πάντως ήταν και εκείνος πολύ ειλικρινής μαζί μου. Τα λόγια που μου είπε τότε δε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αλλά του λέω ευχαριστώ. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση για μένα που θα τον δω για ακόμα μία φορά».

Τσιρίλο: «Ήρθαμε για θετικό αποτέλεσμα»

Ο Μπρούνο Τσίριλο, ήταν ο παίκτης του ΠΑΟΚ που μίλησε στη συνέντευξη Τύπου.
Για το γεγονός ότι ο Δικέφαλος παραμένει αήττητος ως τώρα στην Ευρώπη είπε: «Εμείς ήρθαμε εδώ για ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, κόντρα σε μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας».
Για τις απουσίες της Ουντινέζε: «Είναι τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες. Αλλά δε νομίζω ότι θα αρκεστεί σε αυτό και νομίζω ότι θα συνεχίσει τις καλές της εμφανίσεις. Αλλωστε αυτό φαίνεται και τα τρία τελευταία χρόνια».
Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Εχω γυναίκα και κόρη Ελληνίδες. Στενοχωριέμαι πολύ γιατί η Ελλάδα δεν αξίζει κάτι τέτοιο. Οι οπαδοί μας όμως που θα μας ακολουθήσουν εδώ θα δώσουν την ευκαιρία στην Ιταλία να γνωρίσει τι σημαίνει να είσαι φίλος του ΠΑΟΚ».
Για την πορεία στην Ευρώπη: «Εξαρτάται από τη δουλειά που κάνουμε η οποία είναι παραδειγματικά. Μην ξεχνάμε ότι τερματίσαμε στον όμιλο πάνω από την Τότεναμ και τη Ρουμπίν Καζάν. Για εμάς είναι ένα όνειρο που ελπίζουμε να συνεχίσουμε γιατί έχουμε τα μέσα να το συνεχίσουμε».
Για το λόγο που συνεχίζει παρά την κρίση στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την πώληση του Βιεϊρίνια: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην Ελλάδα. Εχω παίξει και στην ΑΕΚ, έπαιξα σε Ισπανία και σε Ιταλία και μετά επέστρεψα. Δε ξεχνάω τα χρόνια που πέρασα στην ΑΕΚ και όταν μου έκανε την πρόταση ο ΠΑΟΚ απάντησα αμέσως θετικά. Συνιστώ στους παίκτες να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά φυσικά αυτό είναι απόφαση του καθένα».
Για το αν νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον: «Νιώθω κάποια ανασφάλεια, αλλά νιώθω και τυχερός γιατί κάνω μία πολύ ωραία δουλειά. Τώρα είμαι ήσυχος και ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί για όλους και όχι μόνο για εμάς».

Η ύστατη προσπάθεια για εισιτήρια

Ο επίσημος ΠΑΟΚ κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα να εξασφαλίσει 2.000 επιπλέον εισιτήρια από εκείνα που δικαιούταν βάσει κανονισμών η ομάδα (το 5% του Φρίουλι ήταν 1.600 εισιτήρια, ενώ άλλα 200 δίνονται πάντα στους φιλοξενούμενους για τα επίσημα). Ωστόσο και τα 3.800 εισιτήρια ήταν τελικά πολύ λίγα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του κόσμου του Δικεφάλου που θα ταξιδέψει στην Ιταλία! Στο Φρίουλι αναμένεται να βρεθούν πάνω από 5.500 φίλοι του ΠΑΟΚ και εκατοντάδες από αυτούς δεν έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια.
Η ύστατη προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στη σύσκεψη που θα γίνει για τα μέτρα ασφαλείας, μήπως καταστεί δυνατόν να παραχωρηθεί ένα εκδοτήριο εισιτηρίων για τον κόσμο του Δικεφάλου που δεν έχει εισιτήρια!
Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ βρήκαν άκρες για εισιτήρια μέσω ίντερνετ, αλλά οι Ιταλοί κλείδωσαν το σάιτ τους την προηγούμενη εβδομάδα, όταν αντιλήφθηκαν ότι οι οπαδοί του Δικεφάλου έβαλαν και εκεί χέρι…
Προσοχή εφιστά η ΠΑΕ
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος, με δηλώσεις του στον “Sport 103 FM” αναφέρθηκε στην αναμενόμενη δυναμική και πολυπληθή παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ιταλία, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στη συμπεριφορά τους.
“Στο παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθήκε με 50.000 ευρώ πρόστιμο γιατί άναψαν πυρσοί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους διότι δεν ξεφεύγει τίποτα από την ΟΥΕΦΑ. Η τιμωρία με την Καζάν ήταν παραδειγματική και ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι στην Ιταλία, την ευθύνη των οπαδών μας την έχουμε εμείς. Απαγορεύονται πυρσοί, κροτίδες, βεγγαλικά, λέιζερ και όλα τα σχετικά.
Στο Λονδίνο υπήρχε μία φανταστική κερκίδα χωρίς πυρσούς κτλ. Θα είναι πολύ κρίμα να μην προσέξουμε, να περάσουμε την Ουντινέζε και να παίξουμε χωρίς κόσμο…”.

Κλειστά τα χαρτιά στό Udine...........