Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

«Κάποτε θα επιστρέψω ως προπονητής...»

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με δηλώσεις του στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» επισήμανε ότι δεν ξεχνάει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και δεν έκρυψε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θέλει να επιστρέψει στο Δικέφαλο ως προπονητής!
Αφού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το Νοέμβριο του 2009 μετά από πρόταση του Ζήση Βρύζα για να γίνει τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ (σ.σ.: ήταν η περίοδος που ο Βρύζας είχε αναλάβει και τότε την προεδρία του Δικεφάλου...) πέρυσι ήταν συνεργάτης του Ντομινίκ Ντ Ονόφριο στη Σταντάρ Λιέγης και από τις αρχές Ιανουαρίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ολανένσε στην Πορτογαλία.

Εκεί πήρε για άμεσο συνεργάτη του τον Ζόρζε Ροζάριο, ο οποίος για πολλά χρόνια (και στον ΠΑΟΚ) ήταν συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος.

“ Ο Φερνάντο Σάντος μου έμαθε πολλά για το ποδόσφαιρο και ας βρισκόμουν στο τέλος της καριέρας μου. Αυτά που έμαθα δίπλα στο Σάντος στα χρόνια που συνεργαστήκαμε στον ΠΑΟΚ με συνοδεύουν πλέον σήμερα στη νέα μου καριέρα στους πάγκους”, επισήμανε ο Κονσεϊσάο στα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ».

Στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος δεν έκρυψε ότι χθες το βράδυ μπορεί να συναντιόνταν και με το Ζήση Βρύζα, καθώς και οι δύο θα βρίσκονταν στη Λισσαβόνα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Μπενφίκα με την Πόρτο.

«Το γεγονός ότι έκλεισα την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ λέει πολλά. Στην καρδιά μου ο ΠΑΟΚ κατέχει μία ξεχωριστή θέση και αφού πέρασα ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής, δεν κρύβω ότι κάποια μέρα θέλω να επιστρέψω και ως προπονητής…”, τόνισε ο Κονσεϊσάο.

“Πάντα ενημερώνομαι για τον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι την προηγούμενη εβδομάδα έχασε με 0-3 από την Ουντινέζε και αποκλείστηκε”, επισήμανε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ο Πορτογάλος ρώτησε με ποιον παίζει τώρα ο “Δικέφαλος”.

“Με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα; Δύσκολο ματς… Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος με τον Φερέιρα. Και το ελληνικό σύστημα πάντα ευνοεί τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό… Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή τύχη, αλλά θα είναι ένα δύσκολο ματς…”, κατέληξε.

Τα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» αποκαλύπτουν ότι το πρώτο ματς του Κονσεϊσάο στον ΠΑΟΚ ως τεχνικού διευθυντή ήταν η νίκη του Δικεφάλου με 4-1 επί του Άρη στις 22/11/2009. Τότε ο Πορτογάλος επειδή γούσταρε πολύ εκείνη τη νίκη, μετά το ματς πήγε στα αποδυτήρια και έδωσε ένα πριμ στους παίκτες του ΠΑΟΚ από την τσέπη του!

Πολλά τα προβλήματα

"Νοσοκομείο" θυμίζει ο ΠΑΟΚ, ενόψει του κυριακάτικου (4/3) ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Οι μικροί αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού, αφού ο Σνάουτσνερ, δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα, τουλάχιστον στην αρχική 11άδα. Στα άκρα της άμυνας αναμένεται να πάρουν θέση οι Αποστολόπουλος και Σταφυλλίδης, αφού λογικά ο Λίνο δεν θα αγωνιστεί (εκτός αν υπάρξει απόφαση για... προώθησή του στα χαφ). Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με τερματοφύλακα τον Χαλκιά, αφού ο Κρέσιτς υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός για τις επόμενες εβδομάδες. Ο Βλάνταν Ίβιτς προπονήθηκε το πρωί της Παρασκευής (2/3) ατομικά και δεν υπολογίζεται από τον Λάζλο Μπόλονι. Τέλος, στην προπόνηση δε συμμετείχε σήμερα ούτε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος για προληπτικούς λόγους, έκανε αποθεραπεία στο γυμναστήριο, μιας και είχε αγωνιστεί ως βασικός (και μάλιστα σκόραρε) στο φιλικό της Εθνικής την Τετάρτη με το Βέλγιο.

Κατηγορηματική διάψευση Μπόλονι για τα περί... λάθους!

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του, πριν από κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Λάσλο Μπόλονι μίλησε στο Novasports για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του και για τις πρώτες του σκέψεις αναφορικά με τον επικείμενο αντίπαλο του ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, τοποθετήθηκε για την τριήμερη διακοπή που εκμεταλλεύθηκε ο ίδιος κι η ομάδα του για να πάρουν ορισμένες ανάσες έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
«Μετά από καιρό είχαμε ένα καλοδεχούμενο διάστημα ξεκούρασης και αποφόρτισης το οποίο το είχαμε όλοι ανάγκη». Για το πως διαμορφώνεται το υπόλοιπο μέρος της σεζόν και τους στόχους που έχει ο «Δικέφαλος», ο Ρουμάνος τεχνικός σημείωσε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε, αν όχι να ενισχύσουμε, την ίδια νοοτροπία που μας συνοδεύει όλη τη σεζόν. Μέσα από τη δουλειά, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, πλέον για το πρωτάθλημα. Χτίζουμε την ομάδα μας για να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί αλλά δημιουργούμε κι ένα σύνολο για το μέλλον, για την επόμενη σεζόν».
Στη συνέχεια μίλησε και για τον Παναθηναϊκό: «Απ' όσα μπορώ να πω είναι πως ήταν η πρώτη ομάδα που γνώρισα από την Ελλάδα, λόγω και της παρουσία του Πούσκας σ' αυτήν. Είναι μια ομάδα με μεγάλο όνομα, γνωστή κι από την παρουσία της στην Ευρώπη. Σεβαστός αντίπαλος, δύσκολος αγώνας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».
Κι ολοκλήρωσε τη συζήτησή μας με τοποθέτηση για πρόσφατη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Ρουμανίας, σύμφωνα με την οποία η επιλογή του να εργαστεί στον ΠΑΟΚ ήταν επιπόλαιη και πιθανόν λανθασμένη: «Είναι λάθος, δε γνωρίζω τίποτα», αρκέστηκε να πει εμφανώς εκνευρισμένος διαψεύδοντας το σχετικό δημοσίευμα.

Καταγράφει την ιστορία της τρομπέτας

Ο Λαυρέντης Ζαφειριάδης έγραψε τη δική του ιστορία παίζοντας για πολλά χρόνια-για την ακρίβεια, για τέσσερις δεκαετίες-την τρομπέτα του στο γήπεδο της Τούμπας. Κι αυτήν την ιστορία κάποια στιγμή θέλει να την καταγράψει, αφήνοντάς την παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές των ΠΑΟΚτσήδων.
Ο Λαυρέντης επικοινώνησε από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου είναι μόνιμος κάτοικος, με τα ΣΠΟΡ, μέσω των οποίων παρακαλεί, ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι διατηρούν στην κατοχή τους φωτογραφίες από το παρελθόν, στις οποίες απεικονίζεται και ο ίδιος, να του τις αποστείλουν, προκειμένου, κάποια στιγμή, να προβεί στη σχετική ιστορική έκδοση. Καλοδεχούμενες από τον Λαυρέντη θα είναι και διάφορες μικρές ή μεγάλες ιστορίες από το παρελθόν, με άξονα τη θρυλική τρομπέτα. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, μπορούν να στείλουν το υλικό στη διεύθυνση Σμυριλίου 10, Τ. Κ. 71303, Ηράκλειο Κρήτης ή να επικοινωνήσουν μαζί του στο τηλ. 2810 258656.

Χωρίς αναστολή η Γκαζιάντεπσπορ

Όσοι άρχισαν να αναρωτιούνται τις τελευταίες μέρες, γιατί η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με την ίδια ποινή από την ΟΥΕΦΑ, όπως και ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να πουλήσει αλλά και να αφήσει παίκτες του ελεύθερους, πήραν χθες μία πρώτη απάντηση. Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε με τετραετή αποκλεισμό χωρίς αναστολή (!) την τουρκική Γκαζιάντεπσπορ επειδή δε συμμορφώθηκε στις επιταγές του FFP. Και πού να δείτε πώς θα τιμωρηθεί η ΑΕΚ, αν δε βρει λύση τις επόμενες μέρες…

Πού να το φανταζόταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης, όταν σκόραρε το 2001 στο 1-2 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ότι θα περνούσαν δέκα και πλέον χρόνια, θα ήταν τεχνικός διευθυντής της ομάδας και ακόμα εκείνο θα ήταν το τελευταίο διπλό...

ΜΟΤΟ

Επειδή είναι απίστευτη η ρέντα του Βύντρα κόντρα στον ΠΑΟΚ (έχει πετύχει 3 γκολ αν και αμυντικός), οι παίκτες του “Δικέφαλου” ας έχουν μεθαύριο τον νου τους…

ΜΕΣΑ στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Αθήνα και η οριστική συμφωνία με την UBRO για την εταιρία που θα ντύσει την ομάδα το καλοκαίρι. Εκτός και αν κάποια ανταγωνίστρια εταιρία επανέλθει με σούπερ πρόταση…

Βουζουνεράκης

Πριν από το προχθεσινό φιλικό ματς της Εθνικής ομάδας στο Παγκρήτιο, τιμήθηκε η μνήμη του Πέτρου Βουζουνεράκη. Ο Κρητικός φορ έκανε μεγάλη καριέρα στον ΟΦΗ, το 1972 τον επέλεξε ο Λες Σάνον στον ΠΑΟΚ, αλλά στάθηκε άτυχος, τραυματίστηκε σοβαρά και έκλεισε την καριέρα του στα 31, έχοντας μόλις 4 συμμετοχές και 1 γκολ στον ΠΑΟΚ. Ο Βουζουνεράκης πέθανε σε ηλικία μόλις 57 ετών, στις 11 Μαΐου 1999.

ΔΙΕΘΝΗ απήχηση είχε το έβδομο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με την Εθνική ομάδα. Σχετική αναφορά είχε τόσο το σάιτ της ΟΥΕΦΑ, όσο και αυτό της ΦΙΦΑ. Το πρώτο γράφει ότι έδωσε πλεονέκτημα και το δεύτερο ότι “είχε Σαλπιγγίδη”.