Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Στέφενς που γνωρίσαμε

Ήταν είναι και θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στον ΠΑΟΚ. Ειδικά τώρα στο ξεκίνημα, ο Στέφενς αποτελεί τον άνθρωπο που όλοι ανυπομονούν να γνωρίσουν. Την δουλειά του, την φιλοσοφία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του… Τι είδαμε εμείς…
 
 
Θα απαριθμήσουμε όλα όσα κάνουν εντύπωση από τον Στέφενς που εμείς γνωρίσαμε αυτές τις 17 ημέρες στο Λέομπεν. Προφανώς και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πλήρως τι άνθρωπος και τι προπονητής είναι, μέσα σε αυτό το διάστημα. Είναι όμως τα πρώτα συμπεράσματα:

1) Ο Ολλανδός είναι μεγάλη προσωπικότητα και αυτό είναι το σημαντικότερό του ατού μέσα στην ομάδα. Δεν μπορεί να τον υποσκελίσει κανείς, δεν μπορεί να τον αγνοήσει κανείς, ενώ και εκείνος δεν καταλαβαίνει τίποτα από ονόματα και συμβόλαια. Όταν μιλάει, ότι και να πει, είναι νόμος. Εμπνέει –μέχρι τώρα- απόλυτο σεβασμό.

2) Εντός γηπέδου, στην ώρα της προπόνησης έχει ρόλο θεατή σε ποσοστό 70-80%. Σε πολλές περιπτώσεις κάθεται στον πάγκο και παρατηρεί. Μερικές φορές σημειώνει. Εμπιστεύεται απόλυτα τους συνεργάτες του.

3) Δύο- τρεις φορές αγρίεψε μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι παίκτες τον είδαν και από την ανάποδη… Εκεί δεν μπορείς να απαντήσεις.

4) Σε πολλές περιπτώσεις όμως επιδιώκει το πείραγμα. Συχνά – πυκνά κάνει χιούμορ, ακόμη και στην διάρκεια ασκήσεων για τους παίκτες.

5) Είναι προπονητής που ποντάρει στην προσωπική επαφή και εκτός γηπέδου. Τα τετ α τετ με παίκτες και συνεργάτες ήταν πολλά. Ειδικά με τους παίκτες λέει πράγματα και λεπτομέρειες, που άλλοι προτιμούν να δείχνουν εντός γηπέδου.

6) Στις δημόσιες τοποθετήσεις του μιλάει πάντα για την ομάδα και αποφεύγει να πάρει θέση για συγκεκριμένα πρόσωπα.

7) Δεν είναι από εκείνους που θα ζητάνε επίμονα πράγματα από την διοίκηση. Σε πολλές περιπτώσεις (προγραμματισμού προετοιμασίας και σε μεταγραφικά θέματα) έδειξε 100% κατανόηση.

8) Εκτός γηπέδου είναι σίγουρα ευχάριστος τύπος και δείχνει να διασκεδάζει την κάθε στιγμή. Δεν φθάνει ποτέ στα όρια του ασόβαρου, αλλά επιδιώκει την καλή επαφή και την πλάκα σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτή είναι η αρχή για τον Στέφενς που δείχνει να έχει τον τρόπο για να κουμαντάρει το δύσκολο καράβι του ΠΑΟΚ.

Η Μέταλιστ στο δρόμο του ΠΑΟΚ

Μία ομάδα που μπορεί να μην και την μεγαλύτερη ιστορία, ούτε να είναι γεμάτη με τίτλους, αλλά είναι πολύ ισχυρή οικονομικά και με έντονο το «λάτιν» χρώμα στο ρόστερ, θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μέταλιστ Χάρκιβ είναι στο δρόμο του ΠΑΟΚ.

Η Μέταλιστ που ιδρύθηκε το 1925, έναν χρόνο δηλαδή πριν από τον ΠΑΟΚ, έχει στο παλμαρέ της έναν μόνο τίτλο, το Κύπελλο της άλλοτε ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης. Έδρα της είναι το Μέταλιστ Στάντιουμ, ένα γήπεδο που κατασκευάστηκε το 1926, ανακαινίσθηκε όμως το 2012, λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που έγινε στην Ουκρανία και μπορεί να φιλοξενήσει 40.003 θεατές.

Στο περσινό πρωτάθλημα Ουκρανίας η Μέταλιστ κατέκτησε την 2η θέση, στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ είναι στην 29η θέση, ενώ προπονητής της είναι ο Μίρον Μάρκεβιτς και στο ρόστερ της υπάρχουν περισσότεροι από δέκα ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία και την Αργεντινή!

Είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ

Ως μία ομάδα που είναι στα μέτρα του ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε την Μέταλιστ Χάρκιβ, ο Σωτήρης Μπαλάφας, που λόγω της παρουσίας του στο Ουκρανικό πρωτάθλημα, γνωρίζει πολλά για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

 «Αν και δεν ακούγεται πολύ αυτή η ομάδα, είναι πολύ καλή και οι πιθανότητες είναι 50-50 πιστεύω. Αν ο ΠΑΟΚ προσέξει τις επιθέσεις τους και τις σταματήσει γρήγορα θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι είναι μία ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ», σχολίασε ο Σωτήρης Μπαλάφας και πρόσθεσε: «Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να παίζουν πολύ γρήγορα και προσπαθούν να το κάνουν από την στιγμή που ο τερματοφύλακας θα πάρει την μπάλα και θα ανοίξει τον αιφνιδιασμό. Είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί, για αυτό δεν έκαναν και πολλές μεταγραφικές κινήσεις κι αυτό είναι καλό για αυτούς».

Μιλώντας για τα δύο παιχνίδι που θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη και Χάρκοβο, ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, είπε: «Δεν πιστεύω ότι η πρόκριση μπορεί να τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι. Θα χρειαστεί προσπάθεια και στα δύο παιχνίδια, απλά πιστεύω ότι η Μέταλιστ θα είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους και μέχρι να έρθει η ώρα για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, θα έχουν παίξει 3-4 παιχνίδια στην Ουκρανία. Θέμα με τις κλιματολογικές συνθήκες δεν θα υπάρχει πάντως, γιατί αυτή την εποχή είναι καλός ο καιρός στην Ουκρανία».

Ο Σωτήρης Μπαλάφας, αν και βλέπει μοιρασμένες τις πιθανότητες για την πρόκριση, ψηφίζει φυσικά ΠΑΟΚ για την πρόκριση: «Η Μέταλιστ είναι καλή ομάδα, παίζει δυνατά στην επίθεση, θέλει προσοχή γιατί έχει πολλούς ξένους και ιδιαίτερα βραζιλιάνους και αργεντίνους, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μία πολύ καλή ομάδα, είναι πλέον πολύ δυνατός και πιστεύω ότι εάν προσέξει θα είναι αυτός που θα περάσει. Περιμένω δύο ανοιχτά ματς με αρκετά γκολ και ελπίζω να προκριθεί ο ΠΑΟΚ».

Αρχή από την άδεια Τούμπα

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι για τον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από το γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου θα γίνει το πρώτο παιχνίδι με την Μέταλιστ, την Τρίτη 30 ή την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013. Στην άδεια Τούμπα, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, που θα έχει να εκτίσει και την ποινή αποκλεισμού της έδρας του.
 
 
Το δεύτερο παιχνίδι, ο επαναληπτικός θα γίνει στο Χάρκοβο, στο Μέταλιστ Στάντιουμ 6ή7 Αυγούστου, καθώς η Μέταλιστ από την στιγμή που ήταν στην κλήρωση στο γκρουπ των ισχυρών (και ο ΠΑΟΚ στους ανίσχυρους) και σύμφωνα με την διαδικασία της κλήρωσης, πρέπει να είναι γηπεδούχος στο δεύτερο παιχνίδι.

Αυτή την ώρα υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων στη Νυών και είναι πολύ πιθανό στη διάρκεια της ημέρας να προκύψουν οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αγώνων, αλλά και λεπτομέρειες, ακόμη και για την ανταλλαγή των εισιτηρίων και την παρουσία των φιλάθλων σε Θεσσαλονίκη και Χάρκοβο.