Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΠΑΟΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ατυχος, «αυτοκτονικός» και τέταρτος ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στο φινάλε των πλέι οφ έχασε 0-1 στην Τούμπα και τερμάτισε τέταρτος στη βαθμολογία, θέση που τον στέλνει να παίξει ξανά στις αρχές του Ιουλίου στην Ευρώπη. Πέρα από τις απουσίες και τις αυτοκτονικές τάσεις, ο ΠΑΟΚ είχε κόντρα και την τύχη, καθώς δύο φορές ο Αθανασιάδης και μία ο Σταφυλίδης σημάδεψαν το δοκάρι του Ιτάνζ!

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

1΄Αρχισε ο αγώνας
2΄Σέντρα από αριστερά, πρώτο κόρνερ για τον Ατρόμητο.
3΄Κόρνερ του Δημούτσου, ο Κρέσιτς σκόνταψε και έπεσε, αλλά ο Αναστασάκος, μόνος, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
8΄Φάουλ του Επστάιν από αριστερά, κεφαλιά του Σφακιανάκη στην αγκαλιά του Κρέσιτς.
12΄ΓΚΟΛ ο Ατρόμητος! Φάουλ του Επστάιν σχεδόν στο κόρνερ, ο Φυτανίδης πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ηταν η τρίτη φάση του Ατρόμητου ενώ ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει δημιουργήσει κάτι.
15΄Σουτ του Σφακιανάκη κόρνερ.
17΄Πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ, κούρσα και δυνατό σουτ του Σταφυλίδη άουτ.
18΄Σουτ του Νιμανί, κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Ιτάνζ.
21΄Σέντρα του Νιμανί, προβολή του Αθανασιάδη, έδιωξε ο Ιτάνζ.
24΄Διαγώνιο σουτ του Λίνο, άουτ.
26΄Δυνατό σουτ του Νιμανί, κόντρα και μεγάλη επέμβαση από τον Ιτάνζ σε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ.
35΄Φάουλ του Επστάιν, άουτ.
40΄Λάθος του Λάζαρ και μακρινό ευθύβολο σουτ του Καραμάνου, δύσκολα με γροθιές σε κόρνερ ο Κρέσιτς.
45΄Κόρνερ του Λίνο, κεφαλιά του Σταφυλίδη και γυριστό σουτ του Γιάννου, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Γιαννούλης!
45΄Τέλος ημιχρόνου.
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, ο Παπάζουγλου στη θέση του Γιάννου.
47΄Φάουλ του Λίνο. γυριστή κεφαλιά του Μαλεζά, άουτ.
50΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, δοκάρι με τον Αθανασιάδη! Ο Κλάους σούταρε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ, που βρήκε λίγο την μπάλα με το χέρι.
57΄Ο Ιγκλέσιας στη θέση του Επστάιν, που είχε ενοχλήσεις.
58΄Φάουλ του Λίνο, άστοχη έξοδος του Ιτάνζ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
60΄Ο Αθανασίου στη θέση του Δημούτσου.
67΄Σέντρα του Νιμανί, κεφαλιά του Αθανασιάδη, άουτ.
68΄Ο Μήτρογλου στη θέση του Σφακιανάκη
70΄Ο Γεωργιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη
70΄Αδύναμο σουτ του Παπάζογλου στον Ιτάνζ.
72΄Πάσα του Γιαννούλη στον Μητρογλου και σουτ, κόντραρε σωτήρια ο Κατσικάς
72΄Δυνατό σουτ του Αθανασιάδη πάλι στο ίδιο κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ!
76΄Σουτ του Σταφυλίδη, πάλι στο κάθετο δοκάρι! Απίστευτο!!!
82΄Κόρνερ του Λίνο, κεφαλιά του Λάζαρ, εύκολα ο Ιτάνζ.
88΄Αστοχο σουτ του Σταφυλίδη.
89΄Ο Τσουκαλάς στη θέση του Σταφυλίδη.
90΄Σέντρα του Γεωργιάδη, κεφαλιά του Αθανασιάδη άουτ.
90΄Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
92΄Σουτ του Μαλεζά κόρνερ.
93΄Κίτρινη στον Οικονόμου.
94΄Φάουλ ακριβώς στη γραμμή της περιοχής, χέρι του Ιτάνζ έξω από την περιοχή του.
94΄Τελευταία ευκαιρία το φάουλ του Λίνο!
96΄Αουτ το φάουλ του Λίνο. Τέλος του αγώνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Έτο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λάζαρ, Γιάννου, Λίνο, Νιμανί, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Στον πάγκο είναι οι: Γλύκος, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Παναγιωτούδης
Εκτός αποστολής οι Ρομπέρ και Αποστολόπουλος
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Οικονόμου, Νάστος, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας, Σφακιανάκης, Καραμάνος, Δημούτσος, Επστάιν, Αναστασάκος
Στον πάγκο είναι οι: Ράντμαν, Καραγκούνης, Ιγκλέσιας, Αθανασίου, Μήτρογλου, Ζουέλα, Καντούτσης
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Τέταρτος διαιτητής: Σπυρίδων Σέλιμος (Λακωνίας)
Παρατηρητής: Ναούμ Μιντιούρης (Σερρών)

MVP ο Γκαρσία και αποθέωση για τις γυναίκες

Ο Πάμπλο Γκαρσία αναδείχθηκε MVP του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των οπαδών του Δικεφάλου.
Πέρυσι (2010-11) και πρόπερσι (2009-10) MVP του ΠΑΟΚ είχε ψηφιστεί από τον κόσμο ο Βιεϊρίνια (ο οποίος παρακολούθησε το ματς του Δικεφάλου με τον Ατρόμητο παρέα με το Ζήση Βρύζα από την προεδρική σουίτα) , ενώ τη σεζόν 2008-09 MVP  ήταν ένα άλλος Πάμπλο, ο Κοντρέρας…
Ο Πάμπλο Γκαρσία αποθεώθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όταν παρέλαβε το βραβείο του λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το ματς με τον Ατρόμητο.
Ο Γκαρσία στο ημίχρονο του αγώνα βράβευσε τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ η οποία κατέκτησε φέτος το 8ο πρωτάθλημά της (τα επτά σερί!) και στη συνέχεια τα κορίτσια του Δικεφάλου έκαναν το γύρο του θριάμβου στην Τούμπα και αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ χάνοντας με 0-1 από τον Ατρόμητο στην Τούμπα έμεινε στην τελευταία θέση των πλέι οφ (με τρεις ήττες στη σειρά...) και έτσι θα ξεκινήσει από τις 19 Ιουλίου φέτος τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.
Ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας την ΑΕΚ με 1-0 κράτησε την 1η θέση και η Ένωση έμεινε 2η.
Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ είναι η εξής:
1.Παναθηναϊκός…….14
2.ΑΕΚ……………………..9
3.Ατρόμητος………….8
4.ΠΑΟΚ…………………7
 Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ κι αγωνίζεται στις 19 και 26 Ιουλίου. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει στις 25 Ιουνίου, στις 2.30μμ.

Αυτή είναι πίκρα!

Ο Κώστας Σταφυλίδης μιλώντας μετά από το ματς με τον Ατρόμητο και την ήττα με 0-1 εξέφρασε την πίκρα που μένει στον ίδιο και την ομάδα για την τελευταία θέση στα πλέι οφ.
Αναλυτικά είπε:
«Η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένοι στα ματς των πλέι οφ. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το αριθμό μειονέκτημα των μείον τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την πρώτη θέση μετά από τους τρεις πρώτους αγώνες αλλά σε ορισμένα ματς η διαιτησία μας στέρησε βαθμούς ενώ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο είχαμε πολλές απουσίες χαμένες ευκαιρίες και δοκάρια.
Δεν αξίζαμε να μείνουμε στην τελευταία θέση στα πλέι οφ. Είμαστε πολύ πικραμένοι με αυτήν την κατάληξη της σεζόν. Θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, αλλά και στη διοίκηση αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε… Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Για τη δική του σεζόν είπε: «Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και να κάνω τόσες συμμετοχές. Με εμπιστεύτηκε ο προπονητής και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Δούλεψε πολύ και με μένα, αλλά και με τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά».
Τέλος για την επόμενη σεζόν είπε: «Αρκετοί παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Αφού τελειώσουμε θα πρέπει να ξεκουραστούμε και μετά να δώσουμε όλα για τη νέα χρονιά».

«Την Τρίτη απολογούμαι!»

Ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του μετά από το ματς με τον Ατρόμητο είπε ότι θα κάνει τον απολογισμό της φετινής σεζόν το πρωί της Τρίτης στις 11:30 και στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε μόνο στο σημερινό ματς αλλά τόνισε κιόλας ότι σύμφωνα με τη δική του αντίληψη, το Γιουρόπα Λιγκ δεν πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ…
Αναλυτικά τόνισε:
Για το παιχνίδι : «Μια πολύ δύσκολη και μακρά περίοδος τελείωσε σήμερα. Ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσε. Παίξαμε πολλά παιχνίδια, κάναμε καλά και άσχημα πράγματα, αλλά αυτή την ανάλυση θα την κάνουμε λίγο αργότερα.

Ο στόχος μας ήταν να τελειώσουμε καλά αυτή τη σεζόν μπροστά στους φιλάθλους μας, και δυστυχώς δεν το κάναμε. Αυτό που έχω να πω, είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει με καρδιά, με προσωπικότητα, με ενθουσιασμό, με μαχητικό πνεύμα, γιατί αλλιώς δεν είναι αρκετό ότι και να κάνεις. Όταν είμαστε καλοί, δυνατοί και ταπεινοί στο μυαλό μας, μπορούμε να κάνουμε, και έχουμε κάνει, πολύ καλά πράγματα.

Γι΄ αυτό το λόγο ζήτησα σήμερα, να αισθανθούν αυτόν τον ενθουσιασμό. Να νιώσουν την ευχαρίστηση να παίζουν, να αισθανθούν ότι είναι νέα παιδιά, που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Και μιλάω για το μέλλον τους, γιατί η ομάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, λίγο πολύ όλοι, μπορεί να είναι εδώ και την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς στα πρώτα 20 παιχνίδια, είδα μόνο πολύ ευγενικά παιδιά και μεταξύ αυτών, οι μεγαλύτερες προσωπικότητες, ήταν κι αυτές σαν ευγενικά παιδιά. Αρνητικοί πίσω στην άμυνα, δεν κρατούσαμε και δεν κερδίζαμε μπάλες στην επίθεση. Δεν ήμασταν παρόντες στις εναέριες μονομαχίες και στις σωματικές επαφές. Ο Ατρόμητος είναι ομάδα που μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτό. Και δυστυχώς μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, γιατί δεν κάναμε αυτά, που μπορούμε.

Μετά από 20 λεπτά ξυπνήσαμε και επανήλθαμε στο παιχνίδι, το ελέγξαμε στο υπόλοιπο διάστημα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο ποδόσφαιρο, πρέπει να κάνεις σημαντικά πράγματα στη σωστή στιγμή. Πρέπει να είσαι παρόν, να είσαι δυνατός κι επιθετικός, να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες, την κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί κι εμάς μας τιμώρησε σήμερα. Είχαμε σημαντική κυριαρχία μετά το 25ο λεπτό, πολλές ευκαιρίες, οι επιθετικοί μας ήταν λίγο βαρείς, τα έκαναν λίγο περίπλοκα. Αυτή είναι η ιστορία του αγώνα.

Δεν μπορώ να πω ότι τελικά δεν ήμασταν καλοί, ότι δεν προσπαθήσαμε, αλλά χάσαμε τα πρώτα 20 λεπτά. Πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα των πλέι οφ και να συνεχίσουμε, γιατί η ζωή δεν σταματά ποτέ.

Το πρωί της Τρίτης στις 11.30’ στο ξενοδοχείο Νικόπολις, θα μιλήσω για όλα τα άλλα, εκτός του παιχνιδιού".

Για τα πλέι οφ : «Ο καθένας μπορεί να πει οτιδήποτε. Μπορούμε να βρούμε χίλιες απαντήσεις. Όλες οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι σωστές. Αλλά καμιά απάντηση, δεν θα είναι η πραγματική απάντηση από μόνη της. Στα τελευταία τρία παιχνίδια, κάναμε πάρα πολλά μεγάλα ατομικά λάθη. Σ΄ αυτή την καμπή των διοργανώσεων, πρέπει να δείξεις πολύ περισσότερη προσωπικότητα».

Για το γεγονός ότι σε δύο μήνες θα παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι : «Δεν νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ, δεν πρέπει να είναι αυτή η προτεραιότητά του. Θα ήθελα να μπορεί κάθε χρόνο να κερδίζει το Γιουρόπα και το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε και το ξέρετε, πολλά άλλα πολύ σημαντικότερο προβλήματα να λύσουμε. Θέλουμε να είμαστε παρόντες και στο διεθνές επίπεδο, θα κάνουμε τα πάντα να είμαστε εκεί, αλλά δεν πρέπει να είναι ο πρώτος στόχος, αν σκεφτούμε σοβαρά».

Για τα γκολ, που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από τις στημένες φάσεις φέτος : «Το 33% των γκολ παντού σημειώνονται από στημένες φάσεις. Κάποιες φορές είσαι εντάξει, κάποιες κάνεις λάθη, αλλά αυτό το επίπεδο μένει το ίδιο. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, προσοχή, αλλά ίσως και να μην είμαστε και οι καλύτεροι στον κόσμο».

Δώνης: «Είχαμε και τύχη σήμερα…»
Ο Γιώργος Δώνης από την πλευρά του επισήμανε τα εξής:
«Τελείωσε μία χρονιά πολύ γεμάτη για μας. Οι παίκτες μου έκαναν σπουδαία πράγματα. Και στα πλέι οφ φτάσαμε, και ψηλά στη βαθμολογία ήμασταν , και τελικό παίξαμε και πήραμε τελικά ένα καλό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Για την πειθαρχία, την προσπάθεια, το πάθος και την ψυχή αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα. Από τους φροντιστές μέχρι τους παίκτες. Όλοι βοήθησαν να αλλάξει επίπεδο ο Ατρόμητος.
Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος γι’ αυτό που δείξαμε στα πλέι οφ και όλη τη χρονιά. Έχουμε μία πίκρα και στεναχώρια που χάσαμε το κύπελλο στα πέναλτι.
Είναι επώδυνο για μας να παίζουμε με τόσα προβλήματα και καθαρά στις λεπτομέρειες δεν καταφέραμε κάτι περισσότερο. Ήταν καθοριστικό ότι μείναμε πίσω με ΑΕΚ που μ μπορούσαμε να κερδίσουμε…
Στο σημερινό ματς εμείς ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο β’ μέρος. Ήταν  πιο πιεστικός και σταθήκαμε και τυχεροί για να πάρουμε τη νίκη και την 3η θέση.
Θεωρώ ότι ο Ατρόμητος είναι η ομάδα που έδωσε ενδιαφέρον στα πλέι οφ με την ισοπαλία που πήρε από τον Παναθηναϊκό. Εμείς είμαστε η ομάδα που έδωσε όλα τα ματς στη ζέστη. Αν είδατε τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά από το 70’ δεν μπορούσαν  να περπατήσουν. Και μιλάμε για κορυφαίες ομάδες… Σκεφτείτε εμάς…
Πιστεύω ότι από απόδοση ήμασταν η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ».
Όσο για το αν θα μείνει στον Ατρόμητο είπε:
«Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστό…»

Τελικά δεν ήθελε ούτε η τύχη!

Πικρό φινάλε χθες για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μ’ ένα αποτέλεσμα που τον έστειλε τελευταίο στα πλέι οφ, ανεξάρτητα σε ποιον προκριματικό γύρο θα αγωνιστεί ελέω αδειοδοτήσεων... Δυστυχώς, ο Δικέφαλος “θυμήθηκε” τα άσχημα ξεκινήματα, αφού ήταν εκτός τόπου το πρώτο τέταρτο και το πλήρωσε με το γκολ. Η πίεση όμως δεν έφτανε, αφού τελικά δεν τον ήθελε ούτε η τύχη με τα τρία δοκάρια. Από τους παίκτες του καλύτερα στάθηκαν ο Σταφυλίδης, ο Αθανασιάδης και ο Κρέσιτς.

ΠΑΙΚΤΕΣ
ΚΡΕΣΙΤΣ 7
Ο Κροάτης ξεκίνησε λίγο τρακαρισμένα με μία άστοχη έξοδο, αλλά στο γκολ του Φυτανίδη δεν φέρει ευθύνη, μιας και η κεφαλιά έγινε από πολύ κοντά. Στη συνέχεια βελτιώθηκε, είχε δύο τρεις καλές επεμβάσεις και δεν αντιμετώπισε προβλήματα.
ΜΑΛΕΖΑΣ 7
Είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με λάθος τοποθετήσεις, νευρικότητα και λάθη ακόμα και στην πρώτη πάσα, στην οποία γενικά είναι αλάνθαστος. Στο δεύτερο μέρος όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, με καίρια κοψίματα και πολλές προωθήσεις.
ΚΑΤΣΙΚΑΣ 7
Έπαιξε μετά από πολύ καιρό και μάλιστα βασικός, επόμενο ήταν αρχικά να είναι τρακαρισμένος, κάτι που φαινόταν σε κάθε του κίνηση. Όσο περνούσε η ώρα όμως βελτιωνόταν, φτάνοντας σχετικά γρήγορα σε πολλά καλά επίπεδα.
ΕΤΟ 5
Η επιλογή του Λάσλο Μπόλονι να τον ξεκινήσει αποδείχθηκε λανθασμένη. Ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ του και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστες φορές προωθήθηκε. Πολλά λάθη επίσης είχε στις πάσες!
ΛΙΝΟ 6
Καλύτερος από τον συμπατριώτη του, πολύ κινητικός, με διάθεση, τρεξίματα και κάλυψη χώρου, αλλά στις περισσότερες προσπάθειες δεν είχε καλά τελειώματα. Κακές επιλογές που έγιναν χωρίς καθαρό μυαλό και χάλασαν την εικόνα του.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ 7
Παρ’ ότι αγωνίστηκε σε θέση που δεν γνωρίζει, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Πολλά τρεξίματα, σωστές πάσες ακόμα και κάθετες (!), έδωσε ορμητικότητα στην ομάδα. Στο δεύτερο δεν ήταν το ίδιο καλός, αλλά είχε πάλι δοκάρι!
ΛΑΖΑΡ 6
Από τον Ρουμάνο περίμενε περισσότερα η ομάδα, με την έννοια ότι ήταν ο μόνος έμπειρος που είχε απομείνει στον άξονα. Ναι μεν προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, δεν ήταν όμως σε καλή μέρα και πολλές ενέργειές του αποδείχθηκαν ημιτελείς.
ΓΙΑΝΝΟΥ 5
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν εντελώς εκτός ρυθμού και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Όταν κάποιος παίκτης δεν έχει συμμετοχές, είναι σπάνιο να κάνει καλό παιχνίδι. Δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί ακόμα και στα αυτονόητα, βγαίνοντας στο ημίχρονο.
ΝΙΜΑΝΙ 6
Ο Γάλλος ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν στο πρώτο ημίχρονο, με τελικές, σέντρες και προσπάθειες που άνοιξαν την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο συνεργαζόταν και πάλι με τον Λίνο, αλλά όπως και ο Βραζιλιάνος δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.
ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ 6
Έκλεισε τη σεζόν με μία πολύ μέτρια παρουσία από την δεξιά πλευρά. Κάποια στιγμή ο Μπόλονι τον πήγε στην περιοχή (φέρνοντας δεξιά τον Νιμανί) χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκε όσο θα ήθελε. Κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ 7
Μπορεί τελικά να μην σκόραρε, αλλά ήταν από αυτούς που τα έδωσαν όλα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν όμως έχει δύο δοκάρια, κάνει πολλές τελικές με κεφαλιές και σουτ, αλλά η μπάλα δεν πάει μέσα, υπάρχει και η ατυχία.
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 5
Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ως φορ, αλλά δεν του βγήκε το παιχνίδι. Έτρεχε, μάρκαρε, ήταν μέσα στις φάσεις, πάλευε ψηλά και χαμηλά, ήταν όμως από εκείνα τα βράδια που δεν κάνει την σωστή τελική στον σωστό χρόνο, για να βελτιωθεί η εικόνα του.
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
Έδωσε μία φρεσκάδα στην δεξιά πλευρά κυρίως με την ταχύτητά του, αλλά δεν κατάφερε ν’ αλλάξει εντυπωσιακά την εικόνα της ομάδας στα άκρα. Η αλήθεια είναι ότι έκανε και κάποια “εύκολα” λάθη, με αποτέλεσμα να “χαλάσει” την εικόνα του.
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ---
Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί, αφού έπαιξε ελάχιστα. Προφανώς τον διάλεξε ο Μπόλονι για να δώσει ύψος στην επίθεση (ο ΠΑΟΚ πίεζε στο τέλος), αλλά ο Σταφυλίδης που έβγαλε ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να διεμβολίσει την άμυνα...

«Άξιζε κάτι παραπάνω...»

Από την προεδρική σουίτα παρακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας ο Αντελίνο Βιειρίνια. Ο Πορτογάλος άσος είδε το μάτς μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, τον Μπρούνο Τσιρίλο και με τα υπόλοιπα μέλη της σημερινής διοίκησης. Όμως δεν είδε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει.
Ο Βιειρίνια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κατέβηκε στα αποδυτήρια και συνάντησε τους πρώην συμπαίκτες του. Η κατάσταση ήταν συγκινητική. Ο Βιειρίνια παρά την πικρία που υπήρχε για το αρνητικό αποτέλεσμα και για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεκινήσει πιο νωρίς φέτος τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, έδωσε κουράγιο στους πρώην συμπαίκτες του. Εξερχόμενος από τα αποδυτήρια συζήτησε με τον Φραντζίσκο Ζουέλα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου. Ρωτήθηκε πώς ένιωσε στην Τούμπα και απάντησε: “Αισθάνθηκα όπως κάθε φορά στο σπίτι μου”.
Ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε αν αισθάνθηκε την ανάγκη να μπει στο γήπεδο και να παίξει και απάντησε: “Εγώ όταν έρχομαι εδώ, θέλω να μπαίνω μέσα και να παίζω για τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η επιθυμία μου”.
- Πέρυσι ήσουν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ ενώ φέτος αναδείχθηκε ο Γκαρσία. Πως είδες τη πορεία του ΠΑΟΚ φέτος;
“Σε σχέση με τον Γκαρσία πιστεύω ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως αμφιβολία από κανέναν, πως ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος. Όσον αφορά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, μπορώ να πώ ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις του, δεν τελείωσε όμως με τον ίδιο τρόπο. Στα τελευταία παιχνίδια δεν πήρε η ομάδα τα αποτελέσματα που έπρεπε. Και για αυτό δεν είμαι ευχαριστημένος, όπως και ο κόσμος του ΠΑΟΚ”.
- Τι πιστεύεις ότι έλειπε από τον ΠΑΟΚ; Μήπως είναι και θέμα προπονητή;
“Καταρχήν θέλω να πω ότι όλοι έχουν ευθύνη και το μερίδιο που τους αναλογεί και οι παίκτες και ο προπονητής. Όμως θέλω να κάνω μια παρατήρηση πως ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έπαιξε καθοριστικό ρόλο ένας ακόμη παράγοντας και αυτός ήταν η ατυχία. Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος και αυτό μπορώ να το πω, γιατί έβλεπα από τη Γερμανία όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ”.
- Άξιζε κάτι περισσότερο ο ΠΑΟΚ από τα φετινά πλέι οφ ;
“Ναι, πιστεύω ότι άξιζε ο ΠΑΟΚ κάτι παραπάνω. Το πιο σημαντικό παιχνίδι ήταν με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, το οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Όμως, όπως ανέφερα και νωρίτερα,  ειδικά στα τελευταία παιχνίδια όπως και σε αυτό με τον Ατρόμητο όπου η ομάδα είχε τρία δοκάρια, αυτό που έλειπε, ήταν η τύχη. Πιστεύω παράλληλα πως αυτός ο ΠΑΟΚ έχει μέλλον, γιατί οι παίκτες είναι νέοι.  Πρέπει βεβαίως αυτοί οι παίκτες να δουλευτούν καλά, όμως θεωρώ ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον”.
- Για όλα αυτά τα σενάρια που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, τι έχεις να πεις;
«Τα ίδια έλεγαν και πέρυσι και δεν έγινε τίποτα».
- Τελειώνοντας, ξεκινάει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχουν η Πορτογαλία και η Ελλάδα. Θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο και για το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετέχουν στην εθνική ομάδα;
“Το τελευταίο που αναφέρατε, αποδεικνύει και την ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ και για αυτό τον λόγο τους κάλεσε ο Σάντος στη Εθνική ομάδα. Και επειδή είμαι φίλος και με τους παίκτες του ΠΑΟΚ και με τον προπονητή της Ελλάδας, πιστεύω στο καλύτερο. Και εύχομαι η Ελλάδα και η Πορτογαλία να βρεθούν στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και φυσικά αναφερόμαστε στον Σάντος».
- Τώρα που βλέπεις τα πράγματα από μακριά, τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να πάρει ένα τίτλο;
“Δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όπου ήμουν εγώ στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλει βοήθεια από τους διαιτητές αλλά δεν θέλει να αδικείται κιόλας από αυτούς. Και όπως τόνισα και προηγουμένως, έλειπε η τύχη από τον ΠΑΟΚ σε καθοριστικά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια”.

Πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη!

Τα πλέι οφ του Αυγούστου κυνηγούσε χθες ο ΠΑΟΚ (με δική του νίκη και ήττα της ΑΕΚ), αλλά με το τελικό 0-1 από τον Ατρόμητο, θ’ αναγκαστεί ν’ αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, έναν μήνα νωρίτερα από τα πλέι οφ!

Και αυτό γιατί, η τελευταία θέση που πήρε τελικά στα πλέι οφ, τον “έστειλε” στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με αποτέλεσμα να δώσει τα πρώτα του παιχνίδια στις 19 και 26 Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι η προετοιμασία και το βασικό της στάδιο, χοντρικά πρέπει ν’ αρχίσει περίπου έναν μήνα νωρίτερα, με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Ιουνίου! Εννοείται ότι στην αρχή ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει μαζί του, τους διεθνείς παίκτες της εθνικής (Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μαλεζάς), ενδεχομένως και τον Χαλκιά, το συμβόλαιο του οποίου ουσιαστικά ολοκληρώθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρίτος προκριματικός γύρος (στον οποίο θ’ αγωνιζόταν ο ΠΑΟΚ αν τερμάτιζε τρίτος στα πλέι οφ…) θα διεξαχθεί στις 2 και 9 Αυγούστου, ενώ τα πλέι οφ της διοργάνωσης γίνονται φέτος στις 23 και 30 Αυγούστου. Τώρα, η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο γίνεται στις 25 Ιουνίου (ημέρα που θα μάθει και ο ΠΑΟΚ τον αντίπαλο του), ενώ η κλήρωση για τη φάση των ομίλων θα γίνει στις 31 Αυγούστου.
Βεβαίως, η δυναμικότητα των αντιπάλων στον δεύτερο προκριματικό γύρο είναι μικρή, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ειδική διαχείριση τόσο των αγώνων, όσο και γενικότερα του σχεδιασμού της νέας σεζόν, για να υπάρχουν μακροπρόθεσμα οι μικρότερες δυνατές απώλειες. Ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μέχρι και τα πλέι οφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ειδική βαθμολογία του δεύτερου προκριματικού γύρου, βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των 80 ομάδων, με 27.920 βαθμούς. Στην πρώτη θέση είναι η Τβέντε με 57.103 και στη δεύτερη ο ΑΠΟΕΛ με 33.599.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Να ποιες είναι μερικές από τις ομάδες που θα είναι στο γκρουπ των αδύνατων στην κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ:
Σαχτιόρ Σάλιγκορσκ (Λευκορωσία), Μποέμιανς (Ιρλανδία), ΦΚ Σένιτσα (Σλοβακία), Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία), ΝΚ Οσιγιεκ (Κροατία), Χάφναρφιαρντ (Ισλανδία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Φέχερβαρ (Ουγγαρία), Ντάτσια Κισινάου (Μολδαβία), ΦΚ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), ΦΚ Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία), Μπάνκορ Σίτι (Ουαλία), Ντιφερντάτζ 03 (Λουξεμβούργο), Σκόντο Ρίγα (Λετονία), Σούντοβα Μαριαμπόλε (Λιθουανία), ΕΛ 1-3 (Βουλγαρία), Σιρόκι Μπρίγιεκ (Βοσνία), ΦΚ Γιακοντίνα (Σερβία), ΣΚ Τίρανα (Αλβανία), Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία), Ιντερ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Κουόπιο (Φινλανδία), Σκέντια Τέτοβο (ΠΓΔΜ), Μπιρκιρκάρα (Μάλτα), ΕΒ Στρέιμουρ (Ν. Φερόε).
Μέχρι τους αγώνες, πάντως, θα υπάρχουν αρκετές ανακατατάξεις στη λίστα των πιθανών αντιπάλων, καθώς θα προκύψουν στο γκρουπ των αδυνάτων και ομάδες από τον πρώτο προκριματικό γύρο (5/7 και 12/7) της διοργάνωσης.