Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Νίκη με Πλατανιά και μετά βλέπουμε τα ντέρμπι»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης παρέλαβε το βραβείο του MVP της 9ης αγωνιστικής, το οποίο ήταν το 3ο φετινό του καθώς νωρίτερα στη σεζόν είχε κερδίσει άλλα δύο βραβεία για το καλύτερο γκολ της 1ης και της 5ης αγωνιστικής.
Τη βράβευση έκανε ο Τάσος Γεωργιάδης, της χορηγού εταιρείας του ΠΑΟΚ "ΗΛΕΚΤΡΑ".
Ο Κλάους παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για ακόμη ένα βραβείο που μου δίνει. Αυτό που θέλω εγώ είναι να πηγαίνει κι όλη η ομάδα καλά, όχι μόνο εγώ. Και σίγουρα θα έρθουν κι άλλα βραβεία…
Τώρα μας περιμένει ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι, με τον Πλατανιά. Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία.
Αυτό που θέλουμε όλοι είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν έχει σχέση ποιος θα βάζει τα γκολ. Τυχαίνει, αλλά είναι και η θέση που αγωνίζομαι τέτοια, να πετυχαίνω εγώ τα γκολ. Μακάρι να έρθουν κι άλλα γκολ. Όχι μόνο από μένα, αλλά και από άλλους παίκτες για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, τη στιγμή που ακολουθούν μετά από τον Πλατανιά τα δύο ντέρμπι με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, να μείνουν συγκεντρωμένοι στο ματς με τους Κρητικούς;
«Είπα και ξαναλέω ότι έχουμε πρώτα ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Αυτό που θέλουμε είναι να τελειώσει το ματς αυτό με μία νίκη δική μας και μετά έχουμε όλο το χρόνο και τις μέρες μπροστά μας για να δούμε τα επόμενα παιχνίδια…»
Πλέον έχει φτάσει στα 7 γκολ στο πρωτάθλημα (11 έχει μαζί με τα 4 που πέτυχε στην Ευρώπη…) και είναι 2ος σκόρερ πίσω μόνο από τον Τζιμπούρ που προηγείται με 8. Είναι ένας προσωπικός στόχος και η πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ;
«Ναι, είναι ένας στόχος για μένα κι αυτός. Αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι θέλω να πετύχω φέτος περισσότερα γκολ από πέρυσι. Μακάρι να τα καταφέρω».

Σταφυλίδης: “Ευτυχισμένος για την εμπιστοσύνη”

Τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ κάλεσε στην εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος για το φιλικό παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης με την Ιρλανδία εκτός έδρας. Οι Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Σταφυλίδης θα αναχωρήσουν το πρωί της Δευτέρας με προορισμό την Αθήνα, στις 12 θα ενσωματωθούν στην αποστολή της εθνικής και την Τρίτη θα ταξιδέψουν με προορισμό το Δουβλίνο για τον αγώνα της Τετάρτης (στις 21:45). Ουσιαστικά και οι τρεις θα βρίσκονται στη διάθεση του Δώνη από την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Κώστας Σταφυλίδης με δήλωσή του στο επίσημο site της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην κλήση του από τον Σάντος. Και τόνισε:
“Είμαι ευτυχισμένος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο κ. Σάντος και θα προσπαθήσω να τον δικαιώσω. Είναι όνειρο κάθε παίκτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής. Οι προκλήσεις για την ομάδα είναι μπροστά, όμως με πίστη και ομαδικό πνεύμα μπορούμε να τα καταφέρουμε”.
Ο Σάντος υποστήριξε πως θα χρησιμοποιήσει τον Αθανασιάδη για τουλάχιστον 45 λεπτά στο παιχνίδι με την Ιρλανδία.

Ο Λάζαρ στη Ρουμανία ο Πέλκας στην Ελπίδων

Ακόμη δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν προσκληθεί στις εθνικές ομάδες που αγωνίζονται. Ο Λάζαρ στην εθνική Ρουμανίας για το φιλικό παιχνίδι με το Βέλγιο που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης. Ο Ρουμάνος ως εκ τούτου θα επιστρέψει την Πέμπτη και θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ακόμη ο Κώστας Τσάνας κάλεσε τον Πέλκα στην εθνική ομάδα των Ελπίδων για τη φιλική αναμέτρηση με την Αυστρία που θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης στις 14:30 στο Άργος. Ο Πέλκας είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που κλήθηκε στην εθνική Ελπίδων.

Τα στημένα και η 5η νίκη εντός

Στους ρυθμούς του αυριανού αγώνα με τον Πλατανιά Χανίων κινούνται στον ΠΑΟΚ καθώς θεωρείται πολύ σημαντικό για την ομάδα να μπορέσει να πετύχει μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα και να διατηρηθεί στην 2η θέση της βαθμολογίας, κοντά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Δώνη έχει πετύχει το απόλυτο στην έδρα του, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες. Στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος έχει κερδίσει τον Πανθρακικό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Άρη και την ΑΕΚ. Αυτό το “απόλυτο” που έχει στο γήπεδό του, θέλει να το διατηρήσει και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να το πετύχει. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί από κανέναν. Άλλωστε, στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ έχει “πληγωθεί” από ομάδες που θεωρούνται μικρομεσαίες ή και που ανέβηκαν πρόσφατα στην κατηγορία. Ξεκάθαρα λοιπόν ο ΠΑΟΚ βαδίζει ολοταχώς για την 5η του νίκη εντός έδρας στο πρωτάθλημα.
Ο Δώνης με τους στενούς του συνεργάτες, τους Μάκη Αγγελίνα, Γρηγόρη Γεωργίτσα, Παναγιώτη Μαλιαρίτση, Μίοντραγκ Μένταν, Αντώνη Λεμονάκη, Γρηγόρη Καβαλιεράτο, έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους για το αυριανό παιχνίδι. Στις προπονήσεις των τριών τελευταίων ημερών δόθηκε έμφαση στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Και όπως αναλύσαμε στα ΣΠΟΡ χθες και προχθές, η επιλογή του ρόμβου, στο 4-4-2 που επιλέγει ο προπονητής είναι υποχρεωτική, καθώς απουσιάζουν οι παίκτες που θα μπορούσαν να διεμβολίσουν την αντίπαλη άμυνα.
Χθες δόθηκε βαρύτητα στις στημένες φάσεις. Κυρίως στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Ο Δώνης περιμένει περισσότερα αποτελέσματα όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθεται και ζητά από όλους τους παίκτες του, που προωθούνται στην αντίπαλη περιοχή, να έχουν καλές τοποθετήσεις για να φθάσουν στο γκολ. Θυμίζουμε πως ο φετινός ΠΑΟΚ έχει πετύχει μόνο ένα γκολ από στημένη φάση, στο ματς με τον Άρη όταν ο Κατσικάς με κεφαλιά μέσα από την περιοχή είχε πετύχει το 2-0. Ο ΠΑΟΚ των προηγούμενων ετών είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα στημένα και δημιουργούσε γκολ από τέτοιες καταστάσεις. Ο προπονητής ζητά εγρήγορση και όταν η ομάδα του αμύνεται, καθώς σε αρκετές φάσεις στα προηγούμενα παιχνίδια, δεν υπήρξε σωστή ανταπόκριση των παικτών στις σέντρες που έκαναν οι αντίπαλοι. Η συνεχής βελτίωση είναι αναγκαία. Και ο Δώνης επιμένει στην αξιοποίηση των στημένων, γιατί όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μία ομάδα που παίζει κλειστά στην άμυνά της και είναι δύσκολο να την διασπάσουν οι παίκτες του, πρέπει να δημιουργούνται προϋποθέσεις για γκολ από τις στημένες φάσεις (φάουλ ή κόρνερ).

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΚΑΡΣΙΑ
Πολύ σημαντική για τα δεδομένα αυτού του “πονηρού” αγώνα με τον Πλατανιά, θεωρείται η παρουσία του Γκαρσία. Ο οποίος πατά γερά στα πόδια του, θέλει παιχνίδια για να αυξήσει τους ρυθμούς του και ώριμα να καθοδηγήσει την ομάδα για να φθάσει στο γκολ. Με δυνατόν τον Γκαρσία ο ΠΑΟΚ έχει ένα ατού ισχυρό που μπορεί να τον βοηθήσει στην προσπάθεια για τη νίκη.

Πονοκέφαλος με τον Γκαρσία!

Με χαλάρωμα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον εντός έδρας αγώνα εναντίον του Πλατανιά για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Superleague (Κυριακή 17:15).
Στο πρόγραμμα της προπόνησης δεν συμμετείχαν οι τρεις τραυματίες, Γεωργιάδης, Λόρενς και Ρομπέρ αλλά αυτοί ήταν γνωστό ότι δε θα παίξουν με τον Πλατανιά όπως και ο τιμωρημένος Λάζαρ.
Ο Γιωργός Δώνης έχει έναν νέο πονοκέφαλο, καθώς ο Πάμπλο Γκαρσία προληπτικά ακολούθησε ένα πιο συντηρητικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση καθώς αισθάνθηκε βαρύ τον τετρακέφαλο του.
Η τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στο ματς με τους Κρητικούς θα ληφθεί το πρωί της Κυριακής (11/11)