Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Περνάμε μίνι κρίση»


ΤΑ “ΓΙΟΥΧΑ” ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
Μπορεί η αποστολή του ΠΑΟΚ να πήγε και να έφυγε στο γήπεδο του Περιστερίου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να πει κάποιος ότι αγωνίστηκε σε φιλική έδρα, απέχει πολύ. Οταν βγήκε για ζέσταμα η ομάδα από την κεντρική θύρα (απέναντι από τα επίσημα) ακούστηκαν πολλά “γαλλικά” από τους οπαδούς του Ατρομήτου, οι οποίοι μπορεί να χειροκρότησαν τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του όταν πήγαν προς τον πάγκο, αλλά στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν ως αντίπαλοι. Οι ίδιες αποδοκιμασίες ακούγονταν και σε επιμέρους φάσεις του αγώνα.

Δεν έψαχναν για δικαιολογίες οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο Περιστέρι. Η κακή εμφάνιση της ομάδας και το γεγονός ότι απείλησαν ελάχιστα την εστία του Ιτάνζ άλλωστε, δεν τους άφηνε κανένα περιθώριο. Ο Απόστολος Γιάννου παραδέχθηκε ότι υπάρχει κρίση.
Το “καγκουρό” του ΠΑΟΚ, όπως και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Πανθρακικό, αγωνίστηκε χθες στο Περιστέρι ως αλλαγή. Στην αρχική του εκτίμηση για το παιχνίδι είπε: “Νομίζω πως δεν ήμασταν και πάλι καλοί, ο Ατρόμητος βρέθηκε σε καλύτερη μέρα από μας, γι’ αυτό και έκανε πιο πολλές ευκαιρίες. Εμείς ενώ κρατούσαμε την μπάλα και είχαμε την κατοχή σε μεγάλα διαστήματα, ήμασταν ακίνδυνοι”.
Σχετικά με τα αίτια της κακής εμφάνισης τόνισε ότι: “Τα αίτια θα τα δούμε μέσα στην εβδομάδα, να δούμε ποια είναι τα λάθη μας και να τα βελτιώσουμε”, ενώ για το αν στοίχισαν οι απουσίες βασικών παικτών εξήγησε: “Οι απουσίες παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά δεν μπορεί ν’ αποτελούν δικαιολογία. Θέλαμε τη νίκη δεν παίξαμε τόσο καλά όσο θα μπορούσαμε και ο Ατρόμητος κέρδισε δίκαια”.
Στην ερώτηση αν όλη αυτή η εικόνα δημιουργεί μία μίνι κρίση στην ομάδα, ο Απόστολος Γιάννου συμφώνησε: “Νομίζω πως ναι. Τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε, να δούμε ποια είναι τα λάθη μας και τι είναι αυτό που δεν μας βοηθάει να παίξουμε καλά. Δεν παίξαμε καλά και τελικά το πληρώσαμε προς το τέλος με το γκολ που δεχτήκαμε. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες”.
Στο τέλος, ο 22χρονος επιθετικός σημείωσε κάτι ιδιαίτερα διδακτικό για την πορεία της ομάδας: “Το πιο σημαντικό είναι ότι, όχι μόνο χάσαμε, αλλά το κάναμε με άσχημο τρόπο. Ημασταν ακίνδυνοι, δεν είχαμε ευκαιρίες σημαντικές και αυτό μας υποχρεώνει να κοιτάξουμε πώς θα διορθώσουμε τα πράγματα”.

«Δεν είμαστε καλά, πρέπει να διορθώσουμε πολλά»

Ο Γιωργος Δώνης στις πρώτες δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι και την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 από τον Ατρόμητο, παραδέχθηκε ότι ο Δικέφαλος δεν είναι καλά, έχει προβλήματα και πρέπει η ομάδα να δουλέψει για να διορθώσει τα πράγματα.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είπε: «Ο Ατρόμητος ήταν πιο απειλητικός. Εμείς έχουμε προβλήματα και δεν είμαστε καλά. Πρέπει να δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε. Η διακοπή του πρωταθλήματος μας δίνει την ευκαιρία να δουλέψουμε πάνω στα προβλήματά μας για να διορθώσουμε τα πράγματα».
Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Δώνης, τόνισε ότι όταν λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως αυτοί που έλλειπαν στο ματς με τον Ατρόμητο Δικέφαλος είναι ομάδα χωρίς προσωπικότητα, ενώ δεν έκρυψε ότι κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση.
Αναλυτικά, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου τόνισε:
«Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για μας, αλλά νομίζω ότι μετά από κάποια παιχνίδια, πρέπει κι εμείς να γίνουμε περισσότερο ρεαλιστές. Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα μέσα στην ομάδα, αξιολογώντας την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις σε ποιο σημείο είσαι, για να χτίσεις και να κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις.
Μπορώ να καταλάβω από τη συμπεριφορά μας στον αγωνιστικό χώρο, κάποια σοβαρά πράγματα για την ομάδα. Είναι φανερό ότι τις απουσίες των συγκεκριμένων παικτών, υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας κι αυτό θα παρασύρει και τους υπόλοιπους, και κυρίως τους νέους, που θέλουμε να βάλουμε στην ομάδα».

«Να επιστρέψουμε στις νίκες με την Τρίπολη…»

Ο Αλέξης Αποστολόπουλος μιλώντας μετά από την ήττα από τον Ατρόμητο τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψει σκληρά στη διακοπή του πρωταθλήματος και να επιστρέψει στις νίκες στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Αρχικά τόνισε:
«Στην αρχή είχαμε εμείς κατοχή, αλλά μας έλειψε κάποια μεγάλη φάση. Ούτε ο Ατρόμητος όμως είχε ευκαιρίες. Από ένα φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο δυνατοί στην άμυνά μας και δεχτήκαμε ένα γκολ, το οποίο μας στοίχισε την ήττα…»
Τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ;
«Μετά το ματς με τη Ραπίντ στη Βιέννη ήμασταν και επηρεασμένοι και από τον αποκλεισμό. Δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε τον Ατρόμητο. Το μόνο καλό είναι ότι ακολουθεί η διακοπή, για να δουλέψουμε με τις αδυναμίες μας και να κερδίσουμε την Τρίπολη όταν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα».
Σε ερώτηση για το αν στοιχίζουν οι απουσίες στον ΠΑΟΚ και μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία ο Αποστολόπουλος είπε:
«Ο ΠΑΟΚ μεγάλη ομάδα και πρέπει να έχει καλές αλλαγές στη θέση κάποιων βασικών. Ίσως έπαιξε ρόλο όχι όμως το σημαντικότερο».
Τέλος για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί είπε:
«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί και να πάρουμε το τρίποντο στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης μετά από τη διακοπή, γιατί μας έχει μείνει μόνο το πρωτάθλημα μετά από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη»

Τραγικός ο ΠΑΟΚ και ήττα 1-0 από Ατρόμητο

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα στο Περιστέρι με 1-0 σε ένα ματς όπου ο Δικέφαλος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό.
Το παιχνίδι ήταν συνολικά κακό με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να πιέσει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο και να είναι συγκριτικά καλύτερος και να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 79’ σε συνεργασία των δύο κεντρικών του αμυντικών! Ο Φυτανίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λαζαρίδης από κοντά νίκησε το Γλύκο πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ που έκρινε και την αναμέτρηση…
Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές σημαντικές απουσίες (Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης και Έτο δεν ήταν στο Περιστέρι...) αλλά και πάλι η κακή εικόνα της ομάδας δε δικαιολογείται μόνο από τις απουσίες...
Στο γήπεδο βρέθηκε κόσμος του ΠΑΟΚ (περίπου 200-300 άτομα) παρότι δεν είχε πάρει ο Δικέφαλος επίσημα εισιτήρια…
 Ο Γιώργος Δώνης επέστρεψε ως αντίπαλος στο Περιστέρι εκεί που έμεινε τρία χρόνια (2009-12) και έκτισε την ομάδα που έπαιξε σε δύο σερί τελικούς Κυπέλλου και βγήκε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις γι’ αυτό και χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο.

«Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα»

Απογοήτευση και προβληματισμός. Αυτά τα δύο συναισθήματα κυριαρχούσαν στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες του ν’ αντιλαμβάνονται την κακή εμφάνιση που έκαναν και το γεγονός ότι έπαιξαν με την φωτιά και στο τέλος κάηκαν.
Ακόμα και η πρώτη εμφάνιση του Λίαμ Λόρενς στο ελληνικό πρωτάθλημα, δε στάθηκε ικανή ν’ αλλάξει τα δεδομένα στο οργανωτικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Ιρλανδός μαζί με τον Φωτάκη και τον Βιβιάν ήταν οι τρεις πιο έμπειροι παίκτες της χθεσινής ενδεκάδας του Δικέφαλου στο Περιστέρι.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λίαμ Λόρενς ρωτήθηκε γιατί δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι και ο Ιρλανδός απάντησε: “Δεν παίξαμε καθόλου καλά και κυρίως όπως θα μπορούσαμε να παίξουμε. Δεν σκοράραμε και αυτό θα πρέπει να το διορθώσουμε στο επόμενο παιχνίδι που θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Εχουμε μπροστά μας ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε. Πρέπει να αναδιοργανωθούμε σε όλους τους τομείς και φυσικά να δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε”.
“ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ”
Οι απουσίες βασικών παικτών όπως ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Κοστίν Λάζαρ είναι σίγουρο ότι μείωσαν την ποιότητα στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και τελικά, η ομάδα πλήρωσε την απειρία της. Ο Λίαμ Λόρενς ρωτήθηκε φυσικά για το αν επηρέασαν τόσο πολύ την απόδοση του ΠΑΟΚ, οι απουσίες βασικών παικτών. Ο 30χρονος παίκτης τόνισε: “Οταν χάνεις καλούς παίκτες με μεγάλη εμπειρία, τότε είναι πολύ σημαντικό θέμα και εννοείται ότι στοιχίζουν στην ομάδα. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία σε καμία περίπτωση. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς. Σήμερα ήταν η πρώτη μου εμφάνιση στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι ικανοποιημένος. Πολύ απλά γιατί περίμενα πως η πρώτη μου εμφάνιση θα συνοδευόταν από μία νίκη, κάτι που τελικά δεν συνέβη”.
Αυτά τόνισε ο Λίαμ Λόρενς, από τον οποίο είναι βέβαιο ότι και ο Γιώργος Δώνης περίμενε πολλά περισσότερα στο χθεσινό ματς. Ο Λόρενς ήθελε να προσφέρει, τελικά όμως κατάφερε πολύ λίγα πράγματα…
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ… ΠΕΝΤΑΔΑ
Ο Νίκος Λαζαρίδης αποδεικνύεται δήμιος του ΠΑΟΚ, αφού και πάλι σκόραρε εναντίον του. Στις δηλώσεις του τόνισε: “Είχαμε απέναντι μία δουλεμένη ομάδα που ήξερε τι ζητούσε, εμείς όμως ήμασταν προετοιμασμένοι. Ημασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε φάσεις και πήραμε τρεις βαθμούς που θα μας χρειαστούν.
Για τον στόχο του Ατρόμητου είπε: “Ο στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε. Και με την Νιούκαστλ αξίζαμε κάτι παραπάνω, αλλά η τύχη και ο διαιτητής δεν μας βοήθησαν. Η ομάδα δημιουργεί φάσεις και αυτό είναι καλό για τον κόσμο που μας βλέπει. Η χρονιά μόλις έχει ξεκινήσει, ήδη κάναμε το 2 στα 2, θέλουμε την πεντάδα έχουμε τα φόντα και αν έχουμε και την τύχη πιστεύω να τα καταφέρουμε”.
ΜΠΕΛΙΤΣ: «ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ»
Ο Σέρβος μέσος του Ατρομήτου Νίκολας Μπέλιτς σημείωσε: “Ήταν πρώτο ματς στο γήπεδο μας, αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη και μεγάλη ομάδα που είχε την κατοχή, αλλά δεν μας απείλησε. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε προς το τέλος και να κερδίσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε με την ίδια νοοτροπία και στη συνέχεια”.
Σχετικά με τον ίδιο επισήμανε: “Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, δεν άξιζα ορισμένα πράγματα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Επέστρεψα και ο κύριος Μπάγεβιτς μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αποδείξω ότι αξίζω και υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Από την αρχή σε φιλικά κι επίσημα έχουμε χάσει ένα μόνο ματς και παίζουμε καλό ποδόσφαιρο”.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΟΚ 1-0(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)