Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Οι σκέψεις για Νιμανί και 4-4-2!








Ο αυριανός αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι αλήθεια ότι προβληματίζει τον Λάσλο Μπόλονι, αφού ο ΠΑΟΚ έχει πολλά προβλήματα απουσιών. Από τις χθεσινές δοκιμές που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός, φάνηκε η πρόθεσή του να διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Φρεντερίκ Νιμανί. Για το συγκεκριμένο ματς ο Ρουμάνος προτιμάει το νεαρό Γάλλο μεσοεπιθετικό και αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΣΠΟΡ, συμβαίνει για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί ο Αστέρας διαθέτει πολύ ψηλά κορμιά στην άμυνά του (και παίκτες που ταυτόχρονα είναι δυνατοί) και δεύτερον γιατί θέλει να πειραματιστεί στα εντός έδρας παιχνίδια, ώστε σε διαστήματα του ματς το 4-2-3-1 που παρατάσσει σχεδόν πάντα, να μετατρέπεται σε 4-4-2. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Νιμανί θα πλαισιώνει τον Κλάους Αθανασιάδη στην επίθεση, για να αποκτά ο ΠΑΟΚ ύψος και όγκο, θ’ ανεβαίνει πιο ψηλά ο Λίνο και ο Λάζαρ θα έχει εντολές να συγκλίνει λίγο αριστερά για να καλύπτει το όποιο κενό ενδεχομένως προκύπτει.
Είναι μία σκέψη του Ρουμάνου ώστε να δει πώς λειτουργεί ο Νιμανί και εντός περιοχής, αφού είναι αλήθεια ότι το ύψος και το στιλ του δεν τον βοηθά ν’ ανταποκριθεί όπως ενδεχομένως θα ήθελε, ως αριστερός χαφ. Εκτός από τις σκέψεις για τους στόπερ (αναλυτικό ρεπορτάζ στην σελίδα 6),  στα άκρα χθες διατήρησε τους Αποστολόπουλο και Λίνο, ενώ δεν άλλαξε η τριάδα της μεσαίας γραμμής (Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης) αλλά και αυτή της επίθεσης (αφού ο Σαλπιγγίδης ήταν δεξιά και ο Κλάους στην κορυφή).

Μπόλονι: Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος

Έπειτα από τέσσερις σερί αγώνες χωρίς νίκη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει σήμερα (19:30) στις επιτυχίες με ένα τρίποντο απέναντι στον φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.
Ο Μπρούνο Τσιρίλο, παρότι υπέστη νέο διάστρεμμα (το δεύτερο μέσα σε ένα μήνα!) στην προπόνηση της Πέμπτης στο αριστερό του πόδι, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και παρότι έχει πρόβλημα θα σφίξει τα δόντια και μάλλον θα παίξει, καθώς ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από στόπερ!
Ο Λάσλο Μπόλονι θα έχει έξι απουσίες για το σημερινό ματς, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Στέλιο Μαλεζά αλλά και στους τραυματίες Ίβιτς, Κρέσιτς, Έτο, Σνάουτσνερ και Κατσικά.
Χωρίς Μαλεζά και Κατσικά, η συμμετοχή τού Τσιρίλο είναι απαραίτητη για μη χρειαστεί να καταφύγει ο Μπόλονι σε αλχημείες…
Ο Ρουμάνος τεχνικός του “Δικέφαλου” θα συνεχίσει πιθανότατα και σήμερα μία άλλη “αλχημεία”, επιμένοντας στη χρησιμοποίηση του Νιναμί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, προσπαθώντας μέσα από τα παιχνίδια που του δίνει να βρει ο Γάλλος επιθετικός ρυθμό.
Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι και πάλι ο Αθανασιάδης και δεξιά ο Σαλπιγγίδης, χωρίς να αναμένονται άλλες εκπλήξεις εφόσον αγωνιστεί κανονικά ο Τσιρίλο.
Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Χαλκιάς, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος (καθώς παραμένουν τραυματίες οι Έτο και Σνάουτσνερ), αριστερά θα είναι ο Λίνο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Μπαλάφας με τον Τσιρίλο και στα χαφ θα παίξουν οι Γκαρσία, Λάζαρ και Φωτάκης.
Σε τοποθέτησή του στη Nova για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Λάσλο Μπόλονι είπε: “Σε κάθε αγώνα προσπαθούμε να αποδείξουμε και να κάνουμε καλά κι αποτελεσματικά πράγματα. Ωστόσο, δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι. Το μόνο που μπορώ μάλλον να υποσχεθώ είναι πως κάθε φορά διατηρούμε την ίδια κατεύθυνση, την ίδια ποδοσφαιρική λογική. Να είμαστε έτοιμοι, σε σωστή κατάσταση, να είμαστε άρτιοι, να κρατάμε την μπάλα, να δημιουργούμε φάσεις για να σκοράρουμε... Αυτός είναι ο στόχος μας. Γνωρίζω πως ο Αστέρας είναι μια καλή ομάδα. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι που θα σε κάνει χαρούμενο στο τέλος, νομίζω πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι”.
Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το σημερινό ματς συμπεριλήφθηκαν 20 παίκτες και συγκεκριμένα οι: Χαλκιάς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Δ. Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Παναγιωτούδης, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Λίνο, Τσιρίλο, Γκαρσία, Λάζαρ, Νιμανί και Ρομπέρ. Δύο από αυτούς θα “κοπούν” από την τελική 18άδα που θα δηλωθεί στο φύλλο αγώνος. Ο 17χρονος Δημήτρης Κωνσταντινίδης ήταν στην αποστολή και για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά είχε κοπεί πριν από τον αγώνα. Σήμερα, πάντως, ίσως καθίσει τελικά στον πάγκο.
«Ο κόσμος να είναι περήφανος»
Ο Λάσλο Μπόλονι, μιλώντας στη Nova, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του: “Είχαμε μια καλή εβδομάδα, καθώς δουλέψαμε σωστά με τους νεαρούς παίκτες σε υψηλούς ρυθμούς, τους βάλαμε... δύσκολα κι ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά, ενώ την Τετάρτη είχαμε κι ένα φιλικό (με ομάδα Β’ κατηγορίας) παίρνοντας ένα ισόπαλο αποτέλεσμα. Για μια ακόμη φορά οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά η απόδοση ορισμένων από τους νέους ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι οι τραυματισμοί. Περιμένουμε την επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών”.
Για τα δύο διπλά στο ΟΑΚΑ είπε: “Πιστεύω πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι, γιατί δώσαμε ικανοποίηση στους φιλάθλους μας και την είχαν πραγματικά ανάγκη. Κατά τα άλλα, ήταν ένας ωραίος αγώνας από τη δική μας πλευρά, αλλά νομίζω πως το πιο σημαντικό για μας ήταν πως αποδείξαμε στον κόσμο μας πως μπορούν και πρέπει να είναι υπερήφανοι για την ομάδα που υποστηρίζουν. Είναι καλό για μας επειδή αποδείξαμε στους εαυτούς μας πως μπορούμε να κάνουμε καλούς αγώνες αλλά να πούμε πως συνέχεια θα είμαστε το ίδιο... δε νομίζω. Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε ώστε κάθε φορά να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται”.
Με απουσίες οι νέοι στη Σουρωτή με Αστέρα
Η ομάδα νέων Κ-17 του ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα στις εγκαταστάσεις του Λώλα στη Σουρωτή την αντίστοιχη του Αστέρα Τρίπολης. Ο Νίκος Κολομπούρδας δε θα έχει στη διάθεσή του τους Δ. Κωνσταντινίδη και Παναγιωτούδη (έχουν συμπεριληφθεί στην 20άδα της πρώτης ομάδας), καθώς και τους Λαμπάκη και Κίτσιου. Αντίθετα, επιστρέφει ο Πέλκας, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των νέων (αναμενόταν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη χθες βράδυ).
Εξάλλου, η ομάδα Κ-17 του ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί αύριο στις 12.00, επίσης στις εγκαταστάσεις του Λώλα στη Σουρωτή, την αντίστοιχη της Κέρκυρας.

Δύο γκολ μακριά από τους πέντε κορυφαίους

Μόλις δύο γκολ χωρίζουν τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από την είσοδό του στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής φορ έχει πετύχει μέχρι τώρα 64 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος με τη φανέλα του Δικέφαλου και χρειάζεται άλλα δύο, προκειμένου να πιάσει τον Γκουερίνο στην πέμπτη θέση. Ψηλότερα, πάντως, ο Σαλπιγγίδης πολύ δύσκολα θα φθάσει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αφού ο τέταρτος της κατάταξης Κωστίκος έχει σημειώσει 78 τέρματα. Ακόμη πιο ψηλά βρίσκεται ο Σκαρτάδος με 84 γκολ, ενώ αξεπέραστοι θα μείνουν οι Σαράφης και Κούδας, που κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις, με 136 και 133 τέρματα αντίστοιχα.
Αν, βέβαια, δεν είχε μεσολαβήσει η τετραετία του Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό και παρέμενε όλα τα χρόνια της καριέρας του στην Τούμπα, τότε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε βλέψεις να φθάσει τις επιδόσεις των Κούδα και Σαράφη. Προς το παρόν, στόχος του είναι να μπει στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σκόρερ του ΠΑΟΚ σε αγώνες πρωταθλήματος.