Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Σοβαροί και συγκεντρωμένοι με Παναιτωλικό

Ο Στέλιος Κίτσιου με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν, στα παιχνίδια με τη Σάλκε, στον εαυτό του, αλλά υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει αγώνες όπως ο αυριανός με τον Παναιτωλικό, πρέπει να τους κερδίζει και να μην πετάει βαθμούς.
 Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «Νοvasports»:

«Ηταν μια κουραστική ημέρα η χτεσινή γενικώς. Κόντρα στη Σάλκε κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Εχουμε άλλο ένα σημαντικό αγώνα αύριο και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε το δεύτερο παιχνίδι με τη Σάλκε. Δεν πρέπει να μείνουμε ούτε στο σκορ, ούτε στην εμφάνιση, ούτε στο πρώτο ή το δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να κάνουμε δυο καλά παιχνίδια αύριο και την Τρίτη».

- Μια ιδιαίτερη σεζόν για σένα, παρότι πλέον αγωνίζεσαι σε διαφορετική θέση από αυτήν που σε είχαν όλοι συνηθίσει έχεις εξ αρχής κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή σου. Πως θα χαρακτήριζες όλη αυτήν την εξέλιξη για σένα;
«Εντάξει, ξεκίνησε πολύ καλά για μένα. Εμένα η δουλειά μου είναι να βοηθάω οπουδήποτε μου ζητηθεί την ομάδα, δεν έχω πρόβλημα. Από τη στιγμή που μ« εμπιστεύτηκε ο προπονητής μου εγώ οφείλω να κάνω ότι μπορώ και να βοηθήσω την ομάδα μου είτε είμαι στο κέντρο είτε είμαι στην άμυνα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

- Δυσκολεύτηκες σ» αυτήν τη νέα σου προσπάθεια, είχες ανθρώπους που σε βοήθησαν στα νέα σου καθήκοντα;
«Ε, σίγουρα αν δεν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να σου πουν κάποια πράγματα να μάθεις - είναι μια καινούρια θέση για μένα άλλωστε - δε θα μπορούσα να είχα φτάσει ως εδώ και με πολλή δουλειά ακόμη πιστεύω θα πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

- Εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, σας απασχολούν σκέψεις για τον αγώνα της Τρίτης;
«Ναι, υπάρχει το παιχνίδι της Τρίτης. Αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στο πρωτάθλημα πιστεύω ότι τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να τα κερδίζουμε και να μη χάνουμε βαθμούς».

- Ποια στοιχεία χρειάζεστε για να τα καταφέρετε;
«Πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να μη σκεφτούμε καθόλου το παιχνίδι της Τρίτης και να είμαστε αφοσιωμένοι σ αυτό το παιχνίδι, να μη χάσουμε καθόλου τον έλεγχο».

- Είχες ζήσει και την περυσινή ομάδα, που εντοπίζεις τις σημαντικότερες διαφορές με τη φετινή;
«Σίγουρα υπάρχουν πολλές διαφορές σε σχέση με την περυσινή ομάδα, πολλοί παίκτες έχουν έρθει, με περισσότερη ποιότητα, πιο πολλοί παίκτες μπροστά, με το παιχνίδι μπροστά να γίνεται πολύ πιο γρήγορο και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα έρθουν και θα φανούν κι άλλες διαφορές με τους καινούριους παίκτες», ολοκλήρωσε ο νεαρός, δεξιός οπισθοφύλακας του «Δικεφάλου».

Πολλά θέματα προς συζήτηση

Το θέμα της ημέρας ήταν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον 24χρονο Αργεντίνο, Πάμπλο Πιάτι, μια περίπτωση που φαίνεται να εξαρτάται από την ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πιάτι θέλει γύρω στο 1.500.000 ευρώ το χρόνο, η Βαλένθια τον πουλά με 3.000.000 ευρώ, είναι προφανές ότι μια τέτοια επένδυση μπορεί πιο εύκολα να γίνει εφόσον ο ΠΑΟΚ «τσιμπήσει» τα 14.000.000 ευρώ, που θα πάρει εφόσον αποκλείσει τη Σάλκε.

Ο Πιάτι δεν είναι ακριβώς το δεκάρι, που όλοι μπορεί να περιμένουν (το αν υπάρχουν δεκάρια στο σημερινό ποδόσφαιρο, είναι μια άλλη συζήτηση). Τα τελευταία δύο χρόνια που παίζει στη Βαλένθια παίζει κατά βάση στα άκρα (κυρίως στο αριστερο), ωστόσο είναι τέτοια η ποιότητά του, αλλά και το αριστερό του πόδι, που εύκολα μπορεί να παίξει είτε μπροστά από τους δύο χαφ, είναι λίγο πίσω από τον φορ.

Η Βαλένθια έδωσε πριν δύο χρόνια 7.000.000 ευρώ στην Αλμερία για να τον πάρει, στις «νυχτερίδες» δεν καθιερώθηκε (είχε κι ένα κάταγμα στον καρπό, που τον άφησε έξω στις αρχές της πρώτης σεζόν του), αλλά μιλάμε για εξαιρετικό παίκτη, μόλις 24 ετών, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι παίκτης πρώτης γραμμής.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί και το όνομα του 30χρονου Ολλανδού αριστερού μπακ, Ένστον Μπράαφχεϊντ, ο οποίος δεν υπολογίζεται στην Χόφενχαϊμ και ψάχνει ομάδα να φύγει, καθώς ο προπονητής τη Χόφενχαϊμ τον έστειλε να προπονείται με την Κ23, μαζί με παίκτες όπως ο Ντερντιγιόκ (το κυνηγάει δικαστικά, να επιστρέψει στην 1η ομάδα), ο Ντελπιέρ, ο Βίζε και κανά δυο άλλοι.

Ποιος είναι προπονητής της Χόφενχαϊμ, που τον έστειλε στην Κ23; Ο Μάρκους Γκίσντολ. Ποιος είναι αυτός; Ο βοηθός του Στέφενς στη Σάλκε. Μέχρι τον Δεκέμβριο δούλευαν μαζί, κι από τη Σάλκε έφυγαν μαζί! Από τις 2 Απριλίου είναι πρώτος προπονητής της Χόφενχαϊμ.

Είδηση της ημέρας, μπορεί να θεωρηθεί η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Μάλαμα Τεβεκέλη, από την άποψη πως πρόκειται για κάτι που ανακοινώθηκε

Το ότι ο ΠΑΟΚ προσέλαβε έναν πρώην διαιτητή για να επηρεάζει τους διαιτητές, είναι μια αφελής και αναχρονιστική θεώρηση.

Ο Σαββίδης επιζητά την τεκμηριωμένη άποψη των ειδικών επί παντός επιστητού. Σε κάθε τομέα, θέλει να έχει την άποψη του ειδικού και επιδιώκει τέτοιες συνεργασίες. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες, που προς το παρόν δεν τις έχουμε μάθει...

Η επιλογή του Τεβεκέλη, βεβαίως, δεν είναι δική του, άλλωστε ο Σαββίδης δεν θα μπορούσε να τον ξέρει τον πρώην αρχιδιαιτητή. Ως συνήθως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εμπιστεύεται την άποψη των ανθρώπων της εμπιστοσύνης του.

Ήρθε και το Σάββατο κι ο ΠΑΟΚ παίζει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για την 2η αγωνιστική.

Είναι η πρώτη απότομη μετάβαση από Ευρώπη (και Φέλτινς Αρένα) σε Ελλάδα (και Αγρίνιο Αρένα). Είναι μια δύσκολη μετάβαση, αλλά φέτος ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να ζει μ΄ αυτό.

Ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης με τη Σάλκε, ο Στέφενς θα δώσει ανάσες σε παίκτες, που θα παίξουν την Τρίτη και τις χρειάζονται και το ζητούμενο σήμερα, είναι να δούμε αν ο ΠΑΟΚ έχει το απαραίτητο βάθος για να κάνει τη δουλειά του στο πρωτάθλημα, πριν ή μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στο αριστερό μπακ, υπάρχει ένα θέμα, μετά και τον τραυματισμό του Λίνο και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα βρει τη λύση ο Στέφενς.
Σπυρόπουλος δεν υπάρχει ούτε στο Αγρίνιο. Υπήρχε μέχρι το ημίχρονο του φιλικού με την Καλλονή.

Αυτοί είναι πανηγυρισμοί






Ένιωθα πως είχα πλεονέκτημα, έκοψα προς τα μέσα και…

Δηλώσεις του πρωταγωνιστή  Μίροσλαβ Στοχ, φιλοξενεί σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.
 
 
Σε αυτές, ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός περιγράφει το πως βίωσε τη φάση του 73ου λεπτού, ενώ επανέλαβε πως απλά παίχθηκε το… πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά βρισκόμαστε ακόμα στα μισά. Παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν τελείως εκτός ρυθμού, όμως στο ημίχρονο ο προπονητής εξήγησε στον καθέναν μας τι έπρεπε να κάνει και έτσι είδαμε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο.

Ένιωσα πως είχα το πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός και έτσι έκοψα προς τα μέσα και δοκίμασα να σουτάρω. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο, είδα πως ο τερματοφύλακας ήταν λίγο πιο κοντά στη μία πλευρά της εστίας του και έτσι σημάδεψα την άλλη και αποδείχθηκε πως ήταν μια καλή επιλογή.

Είναι υπέροχο που είμαστε μόλις ένα παιχνίδι μακριά από τη φάση των ομίλων, παρά το ότι ήμασταν και λίγο τυχεροί που η Μέταλιστ αποκλείστηκε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Όλα μπορούν να συμβούν και τώρα έχουμε την ευκαιρία. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, είναι καλό. Η Σάλκε είναι τώρα υπό πίεση και πρέπει να σκοράρει. Ας περιμένουμε να δούμε…»

Shalke-Paok 1-1