Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Σούπερ Λίγκα και τα τηλεοπτικα δικαιωματα.....

Το ότι τα οικονομικά δεδομένα μίας ΠΑΕ μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη, είναι ένα γεγονός και σήμερα η ΠΑΕ γλίτωσε ένα σημαντικό ποσό που φαινόταν να έχει χαμένο.
 Η τελική συμφωνία της Σούπερ Λίγκα με την ΟΠΑΠ Α.Ε. ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να εισπράξει την τελευταία δόση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη συνδρομητική τηλεόραση.

Ουσιαστικά η Σούπερ Λίγκα θα κρατούσε τη δόση αυτή έτσι ώστε να καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα, τα οποία αφορούν πολλά πράγματα όπως πχ τις μετακινήσεις των ομάδων νέων στο πρωτάθλημα που διοργανώνει.

Η συμφωνία με την ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει μία ανάσα στον ΠΑΟΚ, όπως και σε όλες τις ομάδες, αλλά όπως και να έχει σε σχέση με πέρυσι η ΠΑΕ είναι μείον 500 χιλιάδες ευρώ από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Πάντως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν γινόταν η σημερινή συμφωνία.

Ο ΠΑΟΚ προγραμματίζει το μέλλον του Λίνο

Ο ΠΑΟΚ προγραμματίζει το μέλλον του και σε αυτό αναμένεται να βρίσκεται για έναν ακόμη χρόνο ο Ντορβαλίνο Άλβες. Ουσιαστικά, έχει να κάνει με την προσέγγιση που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας για τα ακραία μπακ της. 
 Ουσιαστικά, ο Λίνο είναι ο ένας από τους μπακ που το καλοκαίρι ολοκληρώνει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, ο άλλος είναι ο Μίρο Σνάουτσνερ.
Ο Πολωνός δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία του πρώτον γιατί μεγάλωσε, αλλά κυρίως γιατί τα χαρακτηριστικά του έρχονται κόντρα στα θέλω του Λάσλο Μπόλονι.

Από τα δεξιά πάντως, υπάρχει ο Αραούχο Έτο, ο Αποστολόπουλος έδειξε πως μπορεί να σταθεί ως ένα βαθμό αρκεί να δουλέψει στις αδυναμίες του και πίσω του, έρχεται ο Κωνσταντινίδης.

Από τα αριστερά, ναι μεν υπάρχει ο Κώστας Σταφυλίδης, όμως σίγουρα μόνος τους δεν θα μπορέσει να σηκώσει το φορτίο. Άρα ο Λίνο σε πρώτη φάση είναι απαραίτητος, απλά θα πρέπει να μοιραστεί παιχνίδια με τον Σταφυλίδη έτσι ώστε από το καλοκαίρι του 2013 και μετά, ο νεαρός γηγενής να είναι έτοιμος να πάρει τα ηνία στο 100%.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δύο ακραίοι μπακ που αγωνίζονται δανεικοί. Ο Σακελλαρίου και ο Πετρίσεβιτς. Και αυτοί θα πρέπει να αξιολογηθούν για να φανεί το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του να ποντάρει πάνω τους.

Η πρώτη μέρα του Στέφανου Αθανασιάδη στον ελληνικό στρατό....

Τα σημερινά «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» φιλοξενούν ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα του Στέφανου Αθανασιάδη στον ελληνικό στρατό, ο οποίος παρουσιάστηκε στο Μαυροδένδρι παρέα με τον παλιόφιλό του, Βαγγέλη Γεωργίου.
 Ο Κλάους είχε μαζί του στο Μαυροδένδρι και τον γενικό αρχηγό του ΠΑΟΚ, τον Κώστα Ιωσηφίδη, ο οποίος είχε κινήσει (μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους του Δικεφάλου) όλες τις διαδικασίες για να πάρει άμεσα άδεια ο... νεοσύλλεκτος Αθανασιάδης, καθώς οι υποχρεώσεις της ομάδας τρέχουν...

Ο υποδιοικητής του στρατοπέδου, Ευάγγελος Μόσιος, καλωσόρισε το Στέφανος Αθανασιάδη και τον Βαγγέλη Γεωργίου στις τάξεις του ελληνικού στρατού και στη συνέχεια ο ίδιος μαζί με ορισμένους ακόμη αξιωματικούς βγήκαν και ορισμένες αναμνηστικές φωτογραφίες...

Ο Αθανασιάδης όπως είναι γνωστό, πρόλαβε χθες το απόγευμα να προπονηθεί στη Νέα Μεσημβρία μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οπότε έχασε μόνο το πρωινό πρόγραμμα και είναι κανονικά στη διάθεσή του Λάσλο Μπόλονι για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί...

“Kαυτό” τετράμηνο και αγώνας δρόμου για 5 εκ. ευρω

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είχε πολλές εντάσεις και διάρκεια 2,5 ωρών κατέδειξε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δικέφαλος και τη μάχη με το χρόνο που πρέπει να δώσει η διοίκηση για την αδειοδότηση.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην αίθουσα που φιλοξένησε τη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκαν τόσοι πολλοί φίλαθλοι – μέτοχοι του Δικεφάλου, που αναζήτησαν απαντήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ομάδας.
Παρούσα ήταν σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ στο πάνελ των κεντρικών ομιλητών βρέθηκαν ο πρόεδρος, Ζήσης Βρύζας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Σαχπατζίδης, ο εκπρόσωπος του ΑΣ Δημήτρης Ζιγκερίδης, και ο νομικός της ΠΑΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.
Στη διαδικασία συμμετείχαν μέτοχοι που κατέχουν το 53,54% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, άρα υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αρχικά διερευνήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας αιρετής διοίκησης, στο οποίο δεν υπήρξαν υποψηφιότητες, οπότε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης προχώρησε άμεσα στην ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πριν αρχίσει η ανάλυση των αριθμών, ο Ζήσης Βρύζας τόνισε στους παρόντες μετόχους ότι: “Πρόκειται για μία εσωτερική διαδικασία που όλοι πρέπει να διαχειριστούμε ώριμα για να μπορέσουμε να βρούμε λύση για το μέλλον του ΠΑΟΚ”.
Ο Δημήτρης Ζιγκερίδης ανέλυσε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2012, παρουσιάζοντας την ωμή αλήθεια των αριθμών, που δημιουργούν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οικονομική πραγματικότητα του Δικεφάλου.  
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
Το σύνολο των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ μέχρι 30/06/2012 είναι 22,05 εκ. ευρώ.
Αυτό αναλύεται ως εξής:
Εφορία: 5,296 εκ. ευρώ (από τα οποία έχει πληρωθεί το 20% και μένουν 4 εκ. ευρώ, τα οποία είναι ρυθμισμένα και στον ΠΑΟΚ περιμένουν να εγκριθεί η διαδικασία των 48 δόσεων ώστε η κάθε δόση να είναι περίπου 100.000 ευρώ το μήνα.
Παίκτες: Μέχρι την 1η Ιουλίου 2012 ο ΠΑΟΚ έχει οφειλές 5,626 εκ. ευρώ, ενώ υπάρχουν διακανονισμένα άλλα 2,64 εκ. ευρώ μετά την 1/7/2012.
Προμηθευτές: 2,68 εκ. ευρώ
Ερασιτέχνης: 320.000 ευρώ
Υπαλληλικό προσωπικό: 395.000 ευρώ
Δάνειο (από διοίκηση Βεζυρτζή – Οικονομίδη): 460.000 ευρώ (υπόλοιπο)
ΙΚΑ: 52.000 ευρώ.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 30/06/2012
Στο άκουσμα των παραπάνω αριθμών υπήρξαν αρκετές εντάσεις. Ο Ζήσης Βρύζας ξαναπήρε το λόγο και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 ένα ποσό 5 εκ. ευρώ για να μπορέσει να εξασφαλίσει την αδειοδότησή του.
“Τα χρήματα που χρειαζόμαστε και επείγουν είναι 5 εκ. ευρώ μέχρι τις 30/06/2012. Κάνω τεράστια προσπάθεια να βρω συμπαραστάτες, επενδυτές, λύσεις. Από την άλλη όμως, πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας και γι’ αυτό πρέπει όλοι να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει”.

ΠΩΣ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΤΑ 5 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Τι είναι αυτά τα 5 εκ. ευρώ που χρειάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι τις 30/06/2012; Έχουμε και λέμε:
Από τις οφειλές των 20,5 εκ. ευρώ που απαιτούνται συνολικά για οφειλές του ΠΑΟΚ υπάρχουν προσδοκώμενα έσοδα ύψους 4,5 εκ. ευρώ.
Επίσης περίπου 6 εκ. ευρώ είναι οφειλές προς την Εφορία που ρυθμίστηκαν.
Ένα ποσό 2,5 εκ ευρώ για παίκτες (παλαιότεροι διακανονισμοί μαζί με Εφορίες τους) απαιτείται μετά τις 30/06/2012.
Επίσης  αλλά 2,5 εκ. ευρώ απαιτούνται γι’ άλλους προμηθευτές επίσης- μετά τις 30/6/2012.
Και συνεπώς μένει ένα νούμερο της τάξης των 5 εκ. ευρώ που πρέπει να βρει ο ΠΑΟΚ για την αδειοδότησή του μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012. Από αυτά τα 5 εκ. ευρώ, δεν είναι όλα απαιτητά σε ρευστό χρήμα, αλλά μπορούν να γίνουν και κάποιοι νέοι (επιπλέον) διακανονισμοί.
Ουσιαστικά όμως μία νέα σειρά διακανονισμών θα σημαίνει μετακύληση κάποιων οφειλών σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο…
Εφόσον βρει ο ΠΑΟΚ 5 εκ. ευρώ μέχρι τις 30/06/2012 δε θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση…
“ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”
Σε αυτό το σημείο ο Ζήσης Βρύζας επισήμανε: “Πρέπει να βρούμε λύσεις κάτω από απόλυτη διαφάνεια και ειλικρινά ζητάω από τον κόσμο στήριξη”. Ο Δημήτρης Ζιγκερίδης πρόσθεσε: “Δεν πετύχαμε εξυγίανση στο τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνουν οι απαραίτητες οικονομικές ρυθμίσεις για να βελτιωθεί η θέση της εταιρίας. Ένα ποσό κοντά στα 5 εκ. ευρώ θα μας δώσει την ευκαιρία να κινηθούμε στο σωστό οικονομικό πλαίσιο, γι’ αυτό πρέπει οι μικρομέτοχοι και όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να σταθούν δίπλα στην ομάδα”.

ΡΕΥΣΤΟ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ 12,5 ΕΚ. ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
Οπως ειπώθηκε από το Δημήτρη Ζιγκερίδη στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή υπάρχει ρευστό 1,5 εκ. ευρώ και μετά από επίμονες ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι το συνολικό άνοιγμα των διοικήσεων Ζαγοράκη ανέρχεται στα 12,5 – 13 εκ. ευρώ.

Εντάσεις,
ερωτηματικά
και φωνές…


Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υπήρχαν εντάσεις, ερωτηματικά για τα νούμερα και τις οφειλές της ομάδας και για το ύψος των συνολικών χρεών. Διατυπώθηκαν πολλά ξεχωριστά ερωτήματα για επιμέρους ζητήματα στα οποία απαντούσαν τόσο ο Ζήσης Βρύζας, όσο –κυρίως- ο Δημήτρης Ζιγκερίδης ενώ αρκετοί μέτοχοι και φίλαθλοι αναζητούσαν ευθύνες για το άνοιγμα του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Θόδωρου Ζαγοράκη και των συνεργατών του στις διοικήσεις από το 2007 μέχρι την αποχώρησή του.

Δεν παίζουν με ΠΑΣ Γιάννινα και οι τρεις τιμωρημένοι

Ο Λάσλο Μπόλονι αποφάσισε σε ποια παιχνίδια θα εκτίσουν την ποινή τους οι τρεις τιμωρημένοι Μαλεζάς, Γκαρσία και Φωτάκης. Κοινή συνισταμένη και για τους τρεις είναι ότι δεν θα αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λάσλο Μπόλονι θα κρατήσει εκτός τον Στέλιο Μαλεζά από τα παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Φωτάκης δεν θα παίξει με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πάμπλο Γκαρσία εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.

Το κίνητρο του Νιμανί!

Στην ξεχωριστή εμπειρία που ζει στον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Νιμανί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sport 103fm:
“Η νίκη είναι πολύ σημαντική για ψυχολογικούς λόγους, οι οποίοι θα κάνουν πολύ καλό στο ηθικό της ομάδας ενόψει της συνέχεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Γνωρίζαμε πως η ΑΕΚ είχε ηττηθεί από τον Άρη, οπότε με τη νίκη αυτή μπορούσαμε να εδραιωθούμε ακόμη περισσότερο στην 3η θέση. Αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Είμαστε μια ομάδα με ποιότητα και σημαντικό κίνητρο για διάκριση”.
Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μίλησε με θαυμασμό για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ: “Είναι κάτι το εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έχω αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα και σε αρκετές ομάδες, αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Η στήριξη των οπαδών μας δίνει έξτρα κίνητρο για να πετύχουμε τους στόχους μας”.
-    Σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκεσαι αυτή την περίοδο;
-    “Το προηγούμενο διάστημα στην Μονακό είχα μικρή συμμετοχή και μου έλειπε ο ρυθμός. Θα πρέπει να παλέψω σκληρά για να βρω και πάλι τη φόρμα μου, ωστόσο θα πρέπει να παλέψω για να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο τον ΠΑΟΚ”.