Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η βράβευση και η αποθέωση Γκαρσία!

Η επάνοδος σε δράση του Πάμπλο Γκαρσία στο φιλικό με τον Βατανιακό (έπαιξε για πρώτη φορά μετά από τις 30 Αυγούστου) αποτέλεσε από μόνη της ένα θετικό γεγονός.
 Παρ’ όλα αυτά, ο Ουρουγουανός μέσος, που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος, δε βρίσκεται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και θα χρειαστεί να φορτσάρει, έτσι ώστε να δηλώσει παρών στο εντός έδρας παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής εναντίον της ΑΕΚ.

 



Στο ημίχρονο του αγώνα ο Πάμπλο Γκαρσία βραβεύτηκε με πλακέτα από εκπροσώπους του ΣΦ ΠΑΟΚ Λιτοχώρου.
Αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα, κι ενώ ο Ουρουγουανός μέσος κατευθύνονταν προς το λεωφορείο της αποστολής, περικυκλώθηκε από δεκάδες νεαρούς οπαδούς του Δικέφαλου, οι οποίοι του ζητούσαν αυτόγραφα, όπως και να φωτογραφηθούν μαζί του. Εκτός από τον Γκαρσία, και ο Λίνο κλήθηκε να υπογράψει δεκάδες αυτόγραφα.

Ο Δώνης, Γκαρσία και τα νέα συστήματα!

Χρήσιμο ήταν το φιλικό του ΠΑΟΚ με τον Βατανιακό κυρίως για τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος, όπως σημείωσε στις δηλώσεις του, έβγαλε τα συμπεράσματά του. Οσο για την παρουσία Γκαρσία, επισήμανε ότι ακόμη δεν είναι απολύτως έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
«Οταν υπάρχουν τόσες πολλές απουσίες λόγω εθνικών ομάδων και τραυματισμών, σε αυτά τα παιχνίδια το ζητούμενο είναι να δούμε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής», ανέφερε αρχικά ο Δώνης, και συνέχισε: «Οπως, επίσης, να δούμε και τους νεαρούς σε τι κατάσταση βρίσκονται. Θέλουμε να υπάρχει σοβαρότητα στην ομάδα, κάτι που είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Στα φιλικά παιχνίδια θέλω να δω ποδοσφαιριστές που θα μπουν στο μυαλό μου για να τους χρησιμοποιήσω σε επίσημα παιχνίδια».
Για πρώτη φορά ο Γιώργος Δώνης δοκίμασε, στο β΄ ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης, το σύστημα με τρεις παίκτες στην άμυνα.
Βέβαια, όπως εξήγησε κι ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, δεν πρόκειται να αλλάξει τη φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας του, αλλά απλώς επιδιώκει οι παίκτες του να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή κατάσταση στη διάρκεια ενός αγώνα. Και αυτές οι δοκιμές θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
Αναφερόμενος στο σύστημα 3-5-2, με το οποίο παρέταξε την ομάδα του στο β΄ ημίχρονο, σχολίασε: «Είμαι μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, να ξέρετε ότι όσο περνά ο καιρός, θέλω οι παίκτες μου να ξέρουν ανά πάσα στιγμή εκ των προτέρων να χρησιμοποιήσουν κάτι που έχει δουλευτεί. Ακόμη κι αν έχουν έναν παίκτη λιγότερο, όπως είχαμε στην Κρήτη. Είτε αν θέλουμε να παίξουμε πιο επιθετικά για να ρισκάρουμε, είτε να παίξουμε πιο αμυντικά για να κρατήσουμε ένα σκορ. Να είστε σίγουροι πως οτιδήποτε κάνουμε μέσα στο γήπεδο, το έχουμε δουλέψει".
Σχολιάζοντας συνολικά την εμφάνιση και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, επισήμανε: «Με κάποιους παίκτες έμεινα ικανοποιημένος, με κάποιους όχι. Κάτι που πρέπει να διορθώσουμε είναι ότι φτάνουμε πολλές φορές έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε εύκολα στο γκολ. Βέβαια αυτό χρειάζεται ατομική βελτίωση και αφορά πιο πολύ τους μεσοεπιθετικούς μας παίκτες».
Όσο για την επιστροφή σε δράση του Πάμπλο Γκαρσία, τόνισε: «Είναι σημαντικό το ότι αγωνίστηκε στο φιλικό. Ο γιατρός είπε να αγωνιστεί ένα ημίχρονο και έτσι κάναμε. Τις επόμενες μέρες θα δούμε την ετοιμότητά του, ωστόσο αυτή τη στιγμή ο βαθμός της ετοιμότητας δεν είναι ικανοποιητικός».

Εφεση στις 29 Οκτωβρίου για Ραπίντ

Η προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για να μειώσει τη βαριά ποινή που του επέβαλε η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα της Τούμπας με τη Ραπιντ Βιέννης θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου.

Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε χθες επισήμως την ΠΑΕ πως στη συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις της. Είναι βέβαιο πως εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ θα βρεθούν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για να στηρίξουν με επιχειρήματα τις θέσεις τους. Αυτό που κυρίως θα αναφέρουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι πως τα επεισόδια ξεκίνησαν από τον ελλιπέστατο έλεγχο της αστυνομίας και την πρόκληση των οπαδών της Ραπίντ που είχαν στα χέρια τους “δολοφονικά στυλό” με τα οποία εκτόξευαν φωτοβολίδες σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε πως το συνολικό πρόστιμο στην ΠΑΕ ήταν 150.000 ευρώ, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και τριετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή. Ασφαλώς και τα δεδομένα δεν είναι εύκολα για τον ΠΑΟΚ, όμως, οι επιτελείς του είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη μεγάλη προσπάθεια για να μειωθεί η ποινή.

Η ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΔΩΝΗ ΚΑΙ ΚΛΑΟΥΣ
Εξάλλου στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ την ερχόμενη Τρίτη θα εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσε η ΠΑΕ για τον Γιώργο Δώνη και την ποινή (ένας μήνας μακριά από τους πάγκους και χρηματικό πρόστιμο 12500 ευρώ) που επιβλήθηκε στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη θα εκδικαστεί η έφεση για τον Κλάους Αθανασιάδη με αφορμή το σχόλιο που είχε γράψει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης πριν από το παιχνίδι με τον Άρη.

Συνάντηση Ιβάν με Βρύζα και Γκοντσάρεβα

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου που έδωσε και λίγο πριν βρεθεί στο “Παλατάκι” για να μιλήσει με τον κόσμο, ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε στην Τούμπα. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήση Βρύζα, τη στενή του συνεργάτιδα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, Μαρία Γκοντσάρεβα και τον γενικό διευθυντή Μάκη Γκαγκάτση. Η συζήτηση των τεσσάρων αφορούσε κυρίως θέματα που έχουν σχέση με το γήπεδο της Τούμπας. Ο Σαββίδης έδωσε κατευθύνσεις στους συνεργάτες του, ενώ θα έχει διαρκή ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Σύσσωμη η ομάδα στα Τέμπη

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αύριο στα Τέμπη, στο ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι φιλάθλους της ομάδας, θα βρεθεί σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Οι παίκτες, ο προπονητής, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Φυσικά παρόντες θα είναι και οι εκπρόσωποι της διοίκησης, ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφάνων από την ομάδα και τη διοίκηση. Παρόντες θα είναι και δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
“Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12:00 θα τελεστεί στα Τέμπη το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι αδικοχαμένους φίλους της ομάδας και στο οποίο θα παραβρεθούν τα διοικητικά στελέχη του συλλόγου και σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα”.

ΡΕΠΟ Η ΟΜΑΔΑ
Οι παίκτες δε θα προπονηθούν σήμερα, ενώ αύριο όλοι μαζί θα βρεθούν στα Τέμπη το μεσημέρι. Το απόγευμα όμως θα γίνει κανονικά προπόνηση Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο Γιώργος Δώνης.
Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έπαιξε σε όλο το παιχνίδι της εθνικής Νέων στο Μπέλφαστ επί της Βόρειας Ιρλανδίας.

* Ο Κοστίν Λάζαρ, αν και συμμετείχε στην αποστολή της εθνικής Ρουμανίας στην αναμέτρηση με την Τουρκία, δεν αγωνίστηκε τελικά στο νικηφόρο παιχνίδι για τους Ρουμάνος με σκορ 0-1 μέσα στην Τουρκία.

* Ο Πέλκας αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας των Ελπίδων με αντίπαλο το Βέλγιο. Μπήκε στο 76ο λεπτό. Ο Σταφυλίδης αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι στη νίκη με σκορ 3-1.

Και στο βάθος Αρης-ΠΑΟΚ στο Κύπελλο!

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των πρώτων τεσσάρων φάσεων του Κυπέλλου και αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αρη σε διπλά παιχνίδια, ενώ σε ανάλογη περίπτωση ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρώτα το νικητή του αγώνα Ακαδημίες Πλαταμώνα-Εργοτέλης.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα της κλήρωσης:
1Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 23-24-25/10/2012)
1 Ρούβας - Εθνικός Γαζώρου
2 Αχαρναϊκός - Λάρισα
3 Οδυσσέας Κορδελιού - ∆όξα ∆ράµας
4 Κασσιόπη - Αναγέννηση Γιαννιτσών
5 Προοδευτική - ΑΕΠ Ηρακλής
6 Κόρινθος - Απόλλων Σµύρνης
7 Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής Ψαχνών
8 Χανιά - Φωκικός
9 Καλαµάτα - Θρασύβουλος
10 Επισκοπή - Βύζας Μεγάρων
11 Παναιγιάλειος - Παναιτωλικός
12 Εθνικός Αστέρας - Καλλονή
13 Τηλυκράτης - Νέα Καβάλα
14 Πανηλειακός - Παναχαϊκή
15 Βατανιακός - Νίκη Βόλου
16 Ακαδηµία Πλαταµώνα - Εργοτέλης
17 Εθνικός Σιδηροκάστρου - Αναγέννηση Επανοµής
18 Γλυφάδα - Πανσερραϊκός
19 ∆όξα Κρανούλας - Πιερικός
20 Αστέρας Μαγούλας - Ολυµπιακός Βόλου
21 Απόλλων Καλαµαριάς - Καλλιθέα
22 Φωστήρας - Ζάκυνθος
23 Τύρναβος - Οικονόµος Τσαριτσάνης

2Η ΦΑΣΗ (ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 30-31/10/2012 & 1/11/2012)

24 Νικητής αγώνα 20 - Νικητής αγώνα 12
25 Νικητής αγώνα 18 - Νικητής αγώνα 3
26 Νικητής αγώνα 17 - Νικητής αγώνα 23
27 Νικητής αγώνα 9 - Νικητής αγώνα 10
28 Νικητής αγώνα 13 - Νικητής αγώνα 11
29 Νικητής αγώνα 4 - Νικητής αγώνα 15
30 Νικητής αγώνα 22 - Νικητής αγώνα 8

3Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 28-29/11/2012 & 12-13/12/2012, 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:19-20-22-23/12/2012)

31 Πανθρακικός - Νικητής αγώνα 29
32 Νικητής αγώνα 28 - ΑΕΚ
33 Νικητής αγώνα 1 - SKODA Ξάνθη
34 Νικητής αγώνα 30 - Πανιώνιος
35 Βέροια - Νικητής αγώνα 27
36 Νικητής αγώνα 26 - Κέρκυρα
37 ΠΑΣ Γιάννινα - Νικητής αγώνα 25
38 Ολυµπιακός - Νικητής αγώνα 14
39 Λεβαδειακός - Νικητής αγώνα 19
40 Νικητής αγώνα 16 - ΠΑΟΚ
41 Νικητής αγώνα 24 - Ατρόµητος
42 ΟΦΗ - Νικητής αγώνα 6
43 Νικητής αγώνα 21 - Άρης
44 Πλατανιάς - Νικητής αγώνα 7
45 Νικητής αγώνα 2 - Αστέρας Τρίπολης
46 Παναθηναϊκός - Νικητής αγώνα 5

4Η ΦΑΣΗ (1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 9-10-16-17/1/2013, 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 23-24-30-31/1/2013)

47 Νικητής αγώνα 43 - Νικητής αγώνα 40
48 Νικητής αγώνα 39 - Νικητής αγώνα 36
49 Νικητής αγώνα 38 - Νικητής αγώνα 32
50 Νικητής αγώνα 46 - Νικητής αγώνα 44
51 Νικητής αγώνα 35 - Νικητής αγώνα 33
52 Νικητής αγώνα 42 - Νικητής αγώνα 31
53 Νικητής αγώνα 37 - Νικητής αγώνα 34
54 Νικητής αγώνα 41 - Νικητής αγώνα 45

Δε θα προδώσω ποτέ τον ΠΑΟΚ!






Μεγάλη επιτυχία είχε η πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη να συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Παλατάκι με πολλές εκατοντάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ, δεχόμενος τις ερωτήσεις αρκετών από αυτούς. Ο μεγαλομέτοχος, πάντως, της ΠΑΕ, κράτησε τα καλύτερα για το τέλος: “Δεν θα σας προδώσω, δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ. Να με αντιμετωπίζετε σαν έναν από εσάς. Αν είμαστε μαζί, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορούμε να πετύχουμε. Αν είστε σε θέση να με οδηγείστε, θα σας ακολουθήσω”.

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Απολύτως τυπικός στην ώρα του, ο Ιβάν Σαββίδης έφθασε στο Παλατάκι ακριβώς στις 17.00. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του, δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα από φιλάθλους, που τον περίμεναν για αρκετή ώρα έξω από το Παλατάκι.
Εντυπωσιακό ήταν το σκηνικό, μπροστά από το οποίο μίλησε ο Σαββίδης. “ΠΑΟΚ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” αναγραφόταν δίπλα στο σήμα της ομάδας αλλά και φωτογραφίες αρχείου: Από εκδρομή οπαδών με τρένο κατά το παρελθόν, τη φωτογραφία του Κούδα ν’ αποφεύγει τον Καψή, καθώς και από κατάκτηση κυπέλλου.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΟΙ ΒΡΥΖΑΣ, ΔΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ
Στο πάνελ στο Παλατάκι βρίσκονταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνη, ο Πάμπλο Γκαρσία με τον μάνατζέρ του Δημήτρη Καγιόγλου και ο Γιώργος Γκουροβανίδης, εκ των δικηγόρων του μεγαλομετόχου.

«ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΜΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ»
“Καλησπέρα ΠΑΟΚ” ήταν η φράση με την οποία άρχισε τη σύντομη ομιλία του,  και συνέχισε: “Ειλικρινά είμαι ευγνώμων για την εκ μέρους σας αποδοχή πρόσκλησης. Η συνάντηση έπρεπε να γίνει, για να γίνει αντιληπτή η νέα πραγματικότητα στην ομάδα. Οι επόμενες σελίδες στην ιστορία του ΠΑΟΚ θα γραφτούν με τη δική μου συμμετοχή. Αγοράζοντας τον ΠΑΟΚ, δε σημαίνει ότι μπήκα στην οικογένεια. Σας παρακαλώ να με υποδεχτείτε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. (σ.σ. ακούγονται πολλά χειροκροτήματα). Το χειροκρότημα σημαίνει ότι με κάνετε δεκτό στην οικογένεια. Ηρθα εδώ για πολύ καιρό. Οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα θα ζήλευε τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο καθένας από εμάς έχει προβλήματα και συγκρούσεις. Μπορούν να μας ενώσουν οι επιτυχίες. Εσείς έχετε τη δύναμη και τις ιστορικές γνώσεις, εγώ έχω την επιθυμία και τα χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα στοιχεία να τα ενώσουμε για να γίνουμε δυνατοί. Γι’ αυτό σας καλώ να κάνετε ό,τι μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ πιο γρήγορα σε επιτυχίες. Χρειάζομαι τη δύναμη και την ενέργειά σας και σε αντάλλαγμα θα δώσω σ’ εσάς τα πάντα”.
Στη συνέχεια άνοιξε ο κύκλος των ερωτήσεων από τους φιλάθλους της ομάδας. Και από την αρχή, του δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβει ότι δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ για να βγαίνει δεύτερος: “Ο ΠΑΟΚ είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άνθρωπο. Αλλά να ξέρετε ότι το κέντρο των αποφάσεων θα ανήκει σε εμένα. Οσο για τα θέματα ομοσπονδίας και διαιτησίας, να ξέρετε ότι καταλαβαίνω περισσότερα απ΄ όσα φαντάζεστε. Θα έρθει η στιγμή που οι διαιτητές θα κρίνουν όπως πρέπει. Δεν σκοπεύω να ξοδέψω χρήματα και να μην υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν ήρθα για να βγω δεύτερος. Δε φοβάμαι να σας απογοητεύσω. Φοβάμαι μήπως απογοητεύσω αυτά τα παιδιά (έδειξε τους νεαρούς παίκτες των υποδομών, που κάθονταν οκλαδόν μπροστά του)”.
Για τις μετακινήσεις οπαδών, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε: “Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να μεταφέρεις οπαδούς στη Ρωσία, όπου απαιτούνται πολύωρες πτήσεις. Θα το λύσουμε”.
Οσο για το αν θα επηρεαστεί η χρηματοδότηση του ΠΑΟΚ από την πορεία των εδώ επενδύσεων του, ανέφερε: “Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ χρηματοδοτείται από διαφορετική πηγή”.

“Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ”
Από τις πιο ευχάριστες στιγμές της χθεσινής εκδήλωσης στο Παλατάκι ήταν όταν ένας νεαρός παίκτης από την ομάδα Κ-15, που συμμετείχε πρόσφατα με επιτυχία σε τουρνουά στο Ροστόφ, πήρε το μικρόφωνο, και απευθυνόμενος στον Σαββίδη, είπε: “Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία στο Ροστόφ και ελπίζω ότι στο μέλλον θα μας δοθεί ξανά η δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε ανάλογα τουρνουά”.
Εκείνη τη στιγμή ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχασε την ευκαιρία για να πει: “Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά στο τουρνουά του Ροστόφ και η εκεί παρουσία τους είναι ακόμη θέμα συζήτησης στην πόλη της Ρωσίας. Η ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι η αυριανή μου ζωή. Θα επενδύσουμε 50 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσουμε μια νέα βάση για την ομάδα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Σαββίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον γενικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε θερμά για τη χθεσινή παρουσία ομάδων νέων.
Ο Σαββίδης φορτίστηκε συναισθηματικά, όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στα χρόνια που μεγάλωσε μακριά από την Ελλάδα: “Ποτέ δεν γονατίσαμε, ποτέ δεν σκύψαμε το κεφάλι. Ημασταν στην ξενιτιά, αλλά ποτέ δεν αισθανθήκαμε ορφανοί. Δεν είναι δυνατό να επιτρέψουμε τη διάλυση της χώρας μας και της οικονομίας. Σας ευχαριστώ για τα συναισθήματά σας”.
Το λόγο πήρε και ένας ιερωμένος, ο οποίος πρότεινε στον Σαββίδη να κάνει κόμμα με όχημα τον ΠΑΟΚ και να πάρει τις εκλογές: “Να ζητήσω την ευλογία σας και με αυτό να τελειώσω”, του απάντησε.

“ΕΓΓΥΩΜΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ”
Σημαντικό μέρος των ερωτήσεων είχε να κάνει με τη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά και τη στοχοποίηση του οπαδικού κινήματος. Και σ’ αυτό το θέμα ο Σαββίδης είχε να πει πολλά.
“Αν οι ενέργειες των οπαδών κατευθύνονται προς την ενίσχυση του ΠΑΟΚ, θα μας σέβονται όλοι και κανένα κελί δεν θα έχει μέσα ΠΑΟΚτσή. Αντίθετα, η θέση τους θα είναι μέσα στο κελί αν καταστρέφουν την ομάδα” ανέφερε, και συνέχισε: “Δεν πρέπει να προκαλούμε, έτσι ώστε πάνω μας να ασκείται σωματική βία. Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να πάνε στο γήπεδο. Σας παρακαλώ φίλοι οπαδοί. Οποιος έχει νεύρα, ας κάθεται σπίτι του”.
Και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα: “Πείτε μου, σας παρακαλώ. Τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ από τα επεισόδια στο ματς με τη Ραπίντ; Συνεχίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε άδειες κερκίδες και απώλεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτήν την τακτική, η τεράστια δυναμική του κόσμου στρέφεται εναντίον της ομάδας. Δεν κατηγόρησα προσωπικά κανέναν. Ευχαριστώ την οικογένεια του ΠΑΟΚ για το πρώτο μάθημα που πήρα στο ματς με τη Ραπίντ. Αυτά τα προβλήματα θα τα λύσουμε. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται ότι μπορεί να τραυματιστεί μέσα στο γήπεδο. Στο γήπεδο της Τούμπας θα υπάρχει μια πρόσθετη κάμερα, μέσω της οποίας θα παρακολουθώ ό,τι γίνεται μέσα στο γήπεδο. Θέλω όλοι μαζί να είμαστε ένας ικανός στρατός, να μας σέβονται και να μας φοβούνται. Οταν είδα το βίντεο με τα συγκεκριμένα επεισόδια, νόμιζα ότι έβλεπα συμπλοκές κάπου στον αραβικό κόσμο. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να μην απαντάμε σε δολιοφθορές. Θα εγγυηθώ την ασφάλεια μέσα στο γήπεδο της Τούμπας. Κι αν χρειαστεί να προσλάβω χίλιους υπαλλήλους για να το πετύχω, θα το κάνω. Αρχίζει μια νέα εποχή και αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας θέλω να γραφτεί μόνο με επιτυχίες και τρόπαια. Είμαι ένας από εσάς και δε θέλω να ασχοληθώ ξανά στο μέλλον με επεισόδια. Κι εγώ εκνευρίζομαι μέσα στο γήπεδο και σας καταλαβαίνω. Χρειάζονται όμως έξυπνες λύσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας. Εγώ μέσα στα στάδια βρίζω, αλλά δεν με ακούει κανείς. Όταν εσείς παρεκτρέπεστε, η ομάδα τιμωρείται. Δεν θέλουμε να παίζουμε σε άδειες κερκίδες”.

Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να βοηθήσει ενεργά και άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ, σημείωσε: “Αν σας αντιμετώπιζα σαν εκλογικό σώμα, θα έλεγα ότι θα ενώσω όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ. Ο δικός μου δρόμος, όμως, είναι ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να ασχοληθώ με πράγματα, που θα αποσπούν την προσοχή μου από την ΠΑΕ”.
Παρέμβαση έγινε στη συνέχεια από τον Ηλία Παντελιάδη, ο οποίος έκανε αναφορά στις οικονομικές διαφορές του με την ΠΑΕ. Κι ο Σαββίδης απάντησε: “Εάν τα χρήματα δεν έχουν κλαπεί, τα χρέη της ΠΑΕ είναι δικά μου χρέη. Εάν έχουν κλαπεί, να ζητήσετε τα χρήματα από αυτούς που σας τα πήραν”.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΒΡΥΖΑ, ΔΩΝΗ
Αφού έπειτα από δύο ώρες και πλέον είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των ερωτήσεων προς τον Ιβάν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλησε να δώσει τον λόγο, κατά σειρά, τόσο στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, όσο και στον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη.
Και οι δύο ήταν σύντομοι στις τοποθετήσεις τους.
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος τόνισε: “Πριν από δύο μήνες είχαμε μια συνάντηση με τον κόσμο, και πάλι εδώ στο Παλατάκι,
αλλά με άλλες συνθήκες. Εκείνο τον καιρό είχαμε ενδείξεις για την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία του και την ενεργό δραστηριοποίησή του στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι όλοι εμείς να αποδειχτούμε άξιοι συνεργάτες του”.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης σημείωσε: “Ηταν πολύ σημαντικό για μένα να ακούσω όλες αυτές τις απόψεις, ακόμη και αν ήταν διαφορετικές. Ο ΠΑΟΚ μπορεί σαφώς να ευελπιστεί σε ένα καλύτερο μέλλον με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι εμείς σαν αγωνιστικό τμήμα θα δουλέψουμε όσο το δυνατό πιο σκληρά για να ικανοποιήσουμε το σύνολο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

ΑΤΑΚΕΣ
Ορισμένες από τις ατάκες του Σαββίδη που ξεχώρισαν ήταν οι εξής:
***«Αρχίζει μια νέα εποχή και αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας θέλω να γραφτεί μόνο με επιτυχίες και τρόπαια. Είμαι ένας από εσάς και δε θέλω να ασχοληθώ ξανά στο μέλλον με επεισόδια»
***«Ξέρετε κι εσείς ποιος είχε μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν το 2006 προσπάθησα να αποκτήσω την ομάδα, αλλά ζητούσαν λεφτά»
***«Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στην τραγωδία των Τεμπών του 1999. Ας δώσει ο Θεός να μην συμβεί ποτέ στο μέλλον τέτοιο συμβάν»
***«Χρειαζόμαστε ισχυρούς αντιπάλους, όπως τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ακόμη και τον Ολυμπιακό, αλλά στη δεύτερη θέση».

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ
Το θέμα του γηπέδου δε θα μπορούσε να λείπει από την “ατζέντα” των φιλάθλων. “Σε συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη, να προχωρήσουμε στην ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας. Παράλληλα, έχω δώσει εντολή στην Μαρία Γκοντσάρεβα για να προχωρήσει στη μελέτη ενός νέου γηπέδου”.
Για τη νέα διοίκηση και για τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα του, σημείωσε: “Μόνο ειδικοί και επαγγελματίες θα αναλάβουν τις δουλειές.  Σε ό,τι αφορά τη διοίκηση, θα δώσουμε άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια θα έχουμε αιρετή διοίκηση. Για τον Βρύζα δεν αλλάζει κάτι. Θέλουμε να συνεργαστούμε μαζί του. Αυτός θα μπορέσει; Θέλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να πετύχει κάτι σημαντικό. Οταν ένας άρρωστος βγαίνει από την εντατική, χρειάζεται άλλο γιατρό. Και ελπίζω ότι ο Βρύζας θα είναι σαν ένας από αυτούς τους γιατρούς”.

“Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ”
Από την πλευρά των φιλάθλων τέθηκε επανειλημμένως το ζήτημα της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ απάντησε: “Είμαι μικρός σε ύψος αλλά αισθάνομαι πολύ δυνατός. Δεν θέλω να με βλέπετε ως μεσσία, αλλά ως άνθρωπο που θέλει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Η διαφθορά είναι ένας καρκινικός όγκος, που μπορεί να αντιμετωπιστεί από το κράτος. Πρέπει να ζούμε ρεαλιστικά και τις διαδικασίες, που δεν μπορούμε να παραμερίσουμε, να τις στρέψουμε προς τη δική μας πλευρά”.

ΑΡΙΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Επτά μικρόφωνα ήταν συνολικά στη διάθεση των φιλάθλων για την υποβολή των ερωτήσεων. Τη συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός, ο οποίος είχε νωρίτερα το πρωί και τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου.