Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τέμπη: 04.10.1999

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, πριν από 13 χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«H AΓAΠH TOYΣ ΓIA TON ΠAOK TOYΣ EΦEPE EΔΩ TOYΣ AΦHΣE ΕΔΩ KAI ΣYNEXIΣE ΠAPAΠEPA...»
Πέρασαν 13 χρόνια από το μοιραίο βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 1999. Μια ημέρα, πολλές εικόνες, δεκάδες αναμνήσεις, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να σβήσουν ποτέ από την μνήμη όλων των ανθρώπων της οικογένειας του ΠΑΟΚ.
Το χρονικό της τραγωδίας...

«Ο ΠΑΟΚ είχε μόλις αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με γκολ του Τζο Νάγκμπε στο 78 λεπτό και οι οπαδοί του αποχωρούσαν με το χαμόγελο στα χείλη από το ΟΑΚΑ. Όλα αυτά όμως, σταμάτησαν στις 4:30 τα χαράματα, δύο χιλιόμετρα μακριά από τα διόδια των Τεμπών.

Το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας «Relax Travel» στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι και ανατράπηκε πέφτοντας σε χαντάκι σκορπώντας το θάνατο σε φιλάθλους καθώς και στον οδηγό του δευτέρου οχήματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο Βελεστίνο έγινε στάση όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι και σύμφωνα με τον οδηγό Κ. Μ. το λεωφορείο ανέλαβε να το οδηγήσει ο 19χρονος φαντάρος Γ. Ν. , γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια Τεμπών, το λεωφορείο, προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Από τα συντρίμμια του λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25 χρόνων, Χριστίνα Τζιόβα 18 χρόνων, Αναστάσιος Θέμελης 22 χρόνων, Γεώργιος Γκανάτσιος 22 χρόνων, Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων,, καθώς και Αστέριος Αγκζιώτης 68 χρόνων, ο οδηγός του μικρού φορτηγού που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Και οι έξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, που βίωσε στον μέγιστο βαθμό τον πόνο από τον τραγικό χαμό των φιλάθλων της ομάδας. Συνολικά τραυματίστηκαν 33 φίλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας».

Βαριά ποινή για Δώνη και ΠΑΟΚ!

Βαριά ηταν η ποινή της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής και για τον Γιώργο Δώνη, που τιμωρήθηκε με απαγορευση εισόδου για ένα μήνα στα γήπεδα και 12.500 ευρώ, αλλά και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρόστιμο 42.500 ευρώ!

Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε: «Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά του προπονητή κ. Γ. Δώνη, καθώς επίσης διότι: «Στο 44΄, 45΄και 45΄+ λεπτό του αγώνα εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική οθόνη προβολής μηνυμάτων (MATRIX) η φράση: «SEX και ΒΙΑ»: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Γ. Δώνη πειθαρχική χρηματική ποινή δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα μείνει μακριά από τους πάγκους στους αγώνες με ΟΦΗ – ΑΕΚ- Κέρκυρα. Πάντως η ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής.