Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Το σχέδιο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ

Παράλληλα με τα μεταγραφικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ με πρώτο και καλύτερο αυτό της απόκτησης του Κώστα Κατσουράνη για τον επόμενο 1,5 χρόνο, βασική προτεραιότητα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι η οργάνωση της ομάδας και η ισχυροποίησή της για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια. Κινούνται με ρεαλιστικό τρόπο, προσδιορίζοντας τους στόχους και ανάλογα θα πράξουν. Τα ΣΠΟΡ αποκαλύπτουν πως οι επιτελείς του ΠΑΟΚ με πρώτο τον Ρώσο Γκέρμαν Τσιστιάκοφ, έχουν βάλει σε πρώτη προτεραιότητα ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια. Το οποίο αρχικά περιλαμβάνει την ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς παίκτες τόσο στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που ακολουθεί, όσο και στην καλοκαιρινή περίοδο. Ο στόχος δηλαδή είναι να προστεθεί ποιότητα στην ομάδα σε θέσεις όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη και λίγο πολύ είναι γνωστές το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα με τους παίκτες που θα αποκτηθούν, στον ΠΑΟΚ εκπονούν ένα σχέδιο αξιοποίησης των νέων παικτών που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Ηδη, έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου προς αυτή την κατεύθυνση με την προώθηση αρκετών νέων παικτών στην ενδεκάδα και στις προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας. Αλλωστε έχει ειπωθεί από τους επιτελείς της ΠΑΕ, πως σε θέσεις όπου υπάρχουν νέοι παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν, δύσκολα θα αποκτηθούν άλλοι που θα τους στερήσουν την δυνατότητα να αγωνιστούν.
Ενα ακόμη στοιχείο για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και ισχυροποίησης του ΠΑΟΚ για τα δύο (τουλάχιστον) επόμενα χρόνια, είναι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία μεταξύ των νέων παικτών που ανήκουν στην ομάδα και των έμπειρων αλλά και των ξένων που θα συμμετέχουν στο ρόστερ.

Ο Κλάους... απολύθηκε!

Σημαδιακή η 7η Δεκεμβρίου 2012 για τον Στέφανο Αθανασιάδη.
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ένα δεκαπενθήμερο πριν τα γενέθλιά του (στις 24 του μηνός κλείνει τα 24 και μπαίνει στα 25...), βρέθηκε την Παρασκευή (7/12/12)  στις εγκαταστάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού, για να παραλάβει το απολυτήριό του από τον στρατό!
Ο Κλάους από σήμερα (Σάββατο 8/12/12) είναι και πάλι πολίτης, αφού ολοκλήρωσε μία θητεία εννιά μηνών στο πεζικό και πλέον έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ που τον συνάντησαν πάντως εκεί, του ευχήθηκαν «καλός πολίτης».

Ο Ιβάν, η «ΕΒΖ», η Gazprom και ο Κατσουράνης...

Συνεχίζονται οι επισκέψεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε. σύμφωνα με δημοσίευμα το σάιτ «voria.gr» και μεταξύ αυτών είναι και ο όμιλος επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη. Τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της σερβικής Sunoco του ΜΚ Group, συμφερόντων του κ. Μίοντραγκ Κόστιτς, ενώ για την επόμενη εβδομάδα ενημέρωση εκ τους σύνεγγυς έχει ζητήσει η Agrokom Group του Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της ΕΒΖ, αποτελεί επιβεβαίωση των όσων είχε δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ο κ. Σαββίδης.
Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αgrokom, δημιουργήθηκε από τις συνενώσεις 20 επιχειρήσεων στην περιοχή του Ροστόφ και σήμερα αναπτύσσει τέσσερις κύριες δραστηριότητες: Επεξεργασία καπνών και παραγωγή τσιγάρων, παραγωγή προϊόντων κρέατος, αγροτο -βιομηχανικές υποδομές και real estate. Στον όμιλο ξεχωριστή θέση έχει η Donskoy Tabak, που ελέγχεται από την οικογένεια Σαββίδη που σχεδίαζε τη δημιουργία ενός μεγάλου logistics center, στη περιοχή Μπαταϊσκ, για την καλύτερη διακίνηση της παραγωγής του Ομίλου.
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ GAZPROM
Εγραψαν οι Ρώσοι, έγραψαν οι Σέρβοι, γράψαμε και εμείς στην Ελλάδα, και τώρα ήρθε η σειρά της γειτονικής Βουλγαρίας να γράψει για την πρόθεση της Gazprom να επενδύσει στον ΠΑΟΚ. Τα βουλγαρικά ΜΜΕ ανέφεραν το γεγονός σε συνδυασμό με τη λήξη της συνεργασίας της ρωσικής εταιρείας με τη Λέφσκι Σόφιας. Τα δημοσιεύματα από Βουλγαρία κάνουν λόγο για συμφωνία της Gazprom με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα αποφέρει ετησίως περίπου 2-3 εκ. ευρώ. Επίσημο πάντως δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν…
Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ
Ο Κώστας Κατσουράνης ως παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αποβληθεί την 2η αγωνιστική για εξύβριση διαιτητή και είχε τιμωρηθεί με 6 αγωνιστικές τιμωρίας. Την ποινή του όμως την εξέτισε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου (όπως αναφέρεται και στο σχετικό ποινολόγιο) πριν λύσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Στο ποινολόγιο της Superleague ήταν τιμωρημένος μέχρι και την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οπότε και «καθάρισε». Αρα, για την επερχόμενη συμφωνία, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποινή που του είχε επιβληθεί.
Αφού ολοκληρωθεί με το καλό η συμφωνία με τον Κατσουράνη από εβδομάδα θα είναι διαθέσιμος για ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική 5-7 Ιανουαρίου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή…
Ο ΒΟΣΚΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο Μιχάλης Βοσκάκης που θα σφυρίξει το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό έχει γενικότερα «πενηνταρίσιες» διαιτησίες. Εξαίρεση είχε αποτελέσει το ματς Βέροια – Ολυμπιακός 1-2 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Το γκολ του Ιωάννου που ακύρωσε στο 0-0 ούτε ο Μαρινάκης δε θα το ακύρωνε! Και πέρυσι είχε σπρώξει εξόφθαλμα τον Ολυμπιακό στο ματς με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη μέχρι να κερδίσει στο «ενενηνταφεύγα»…
ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ  ΤΟΥ ΕΝΟΣ
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα τον Λεβαδειακό και όποιος φίλος του δεν έχει αγοράσει ακόμα εισιτήριο και δεν έχει διαρκείας, προλαβαίνει να παρακολουθήσει δύο ματς στην τιμή του ενός. Το δώρο της ΠΑΕ για δωρεάν είσοδο στον αγώνα κυπέλλου ισχύει ακόμα.
ΕΠΑΙΞΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…
Ιδιαίτερη περίπτωση ο Δημήτρης Κυριακίδης, που θα τεθεί σήμερα αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Ο πρώην τερματοφύλακας του Δικεφάλου και νυν του Λεβαδειακού, έζησε τον ορισμό των «ανύπαρκτων ευκαιριών», αφού, ενώ ανήκε στον ΠΑΟΚ για τέσσερις σεζόν (2004-08) έπαιξε μόνο ένα επίσημο ματς! Ηταν αυτό με τον Θρασύβουλο για το κύπελλο και τον αποκλεισμό της ομάδας του Σάντος με σκορ 4-2. Μάλιστα σ’ εκείνο το ματς ήταν συμπαίκτες με τον Γιώργο Γεωργιάδη που ήταν βασικός και τον Ζήση Βρύζα που μπήκε αλλαγή.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «Θ4»
Ο Σ.Φ ΠΑΟΚ «ΘΥΡΑ 4» καλεί τα μέλη του να βρίσκονται την ερχόμενη Τετάρτη στα γραφεία του συνδέσμου. Αναλυτικά: «O Σ.Φ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 καλεί όλα τα μέλη του, σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 12/12/2012 και ώρα 8μ.μ. στα γραφεία του συνδέσμου».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Ο Τάκης Σπυρόπουλος του Πανιωνίου, ένα από τα νέα παιδιά που αναδεικνύουν οι κυανέρυθροι, απάντησε σε ερώτηση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο ίδιος είπε στη Nova: «Νιώθω μια ευχαρίστηση από την πλευρά ότι όλη η δουλειά που έχω κάνει αυτό το διάστημα, ανταμείβεται. Είμαι παίκτης του Πανιωνίου και με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Δεν με γεμίζει άγχος, αλλά αντίθετα είναι μια ώθηση για παραπάνω δουλειά».
«ΕΜΕΙΝΕ ΑΓΑΛΜΑ» Ο ΚΟΥΜΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!
Ακόμα έχει να λέει ο Μπονγκάνι Κουμάλο για τα όσα αντίκρισε την προηγούμενη Κυριακή στη Βέροια. Ο Νοτιοαφρικανός στόπερ, παρότι έχει αγωνιστεί σε γήπεδα – βούρκους και στην πατρίδα του, στην αρχή της καριέρας του, υποστηρίζει ότι τόσο κακό αγωνιστικό χώρο δεν είχε συναντήσει ποτέ στη ζωή του. Και στις χθεσινές του δηλώσεις, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τηρουμένων των αναλογιών και με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο, ακόμα και ο ένας βαθμός ήταν καλύτερος από το τίποτα».
ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΠΑΟΚΤΣΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΤΟΛΟ…
Πολύς κόσμος του ΠΑΟΚ έχει βάλει στη μαύρη λίστα τον Βίκτορ Βιτόλο που το καλοκαίρι του 2011 ζήτησε να φύγει από την ομάδα για να πάει στον Παναθηναϊκό. Με το πέναλτι που εκτέλεσε στο ΟΑΚΑ διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ των πρασίνων απέναντι στον Δικέφαλο έβαλε το όνομά του στη μαύρη λίστα κι άλλων ΠΑΟΚτσήδων. Μετά από τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη με ήττα από την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν (εκεί που ο ΠΑΟΚ πέρυσι έγραψε ιστορία κερδίζοντας με 1-2 και την πρόκριση…) στα social media κυκλοφόρησαν διάφορα σαν ανέκδοτα για τον Βιτόλο.
ΟΙ… ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
Φίλοι του ΠΑΟΚ έγραψαν για τον Ισπανό ότι έφυγε από τον ΠΑΟΚ για να πάει: 1) σε μια ομάδα που δεν χρωστά (ο Παναθηναϊκός πλέον χρωστάει παντού…), 2) που είναι πιο καλά οργανωμένη (δύσκολα πλέον…), 3) που θα έχει μοναδικές ευρωπαϊκές στιγμές (ο ΠΑΟΚ είχε μεγαλύτερες πέρυσι), 4) που θα παίξει μαζί της Τσαμπιονς Λιγκ, 5) που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα (ο Παναθηναϊκός είναι 6 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ…). Και γελούσαν βέβαια με την επιλογή του…
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ  ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ…
Η πρώτη… μεταγραφή που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην εποχή Τσιστιάκοφ ήταν ενός κάμεραμαν ο οποίος βρίσκεται καθημερινά στις προπονήσεις και τις εκδηλώσεις της ομάδας και μεταφέρει εικόνα μέσω ίντερνετ στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ σε όλο τον κόσμο. Επίσης καθημερινά υπάρχει και φωτογραφικό υλικό από τις προπονήσεις στα επικοινωνιακά ανοίγματα που έχει κάνει η ΠΑΕ για καλύτερη επικοινωνία με το φίλαθλο κοινό…

Παρών στην Τούμπα και ο Ιβάν!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα (8/12 στις 17:15) στην Τούμπα τον Λεβαδειακό και τον αγώνα θα παρακολουθήσει από κοντά και ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδης!
Ο ομογενής επιχειρηματίας έφτασε περίπου στις 22.00’ χθες στη Θεσσαλονίκη και όπως έγραψαν τα ΣΠΟΡ, ήταν τελικά υπαρκτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε να έρθει στην πόλη πριν τα Χριστούγεννα και ο 53χρονος επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας του Δικέφαλου, βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη. Εννοείται ότι σήμερα θα έχει εκτεταμένες επαφές και συναντήσεις με τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να δώσει τις γενικές κατευθύνσεις που επιθυμεί σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.
Το απόγευμα θα παρακολουθήσει από την προεδρική σουίτα της Τούμπας τον αγώνα με την ομάδα της Βοιωτίας, ελπίζοντας να ζήσει και να χαρεί από κοντά μία νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό.