Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Το σερί του Φωτάκη…


Ο Γιώργος Φωτάκης με το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Δόξα Δράμας έφτασε τα τέσσερα φέτος σε επίσημα ματς με τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας όμως για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα.
Τα υπόλοιπα τρία φετινά γκολ ο Φωτάκης τα είχε πετύχει στην Ευρώπη στα ματς με Βαλερένγκα (3-0), με Ρουμπίν στο Καζάν (2-2) και στο Δουβλίνο στο 1-3 με τη Σάμροκ.
Με το γκολ όμως που πέτυχε στο ματς με τη Δόξα Δράμας συνέχισε ένα σερί που ξεκίνησε από τη σεζόν 2001-02 που ήταν στο Αιγάλεω: πέτυχε γκολ στην Ελλάδα για 11η συνεχόμενη χρονιά!
Πλέον ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ έχει 11 σεζόν με τουλάχιστον 1 γκολ στην Ελλάδα.
Αναλυτικά:
Σεζόν            Ομάδα   Ματς  Γκολ
2001-2002 Αιγάλεω   21       1
2002-2003 Αιγάλεω  25       1
2003-2004 Αιγάλεω  27       5
2004-2005 Αιγάλεω  27       1
2005-2006 Αιγάλεω  13       1
2006-2007 Λάρισα    13       1
2007-2008 Λάρισα    26       2
2008-2009 Λάρισα    31       4
2009-2010 ΠΑΟΚ       25       2
2010-2011 ΠΑΟΚ       23       2
2011-2012 ΠΑΟΚ       12      1
(Τα στατιστικά αφορούν μόνο το πρωτάθλημα και όχι Ευρώπη και Κύπελλο)

Μπόλονι: «Το μυαλό μας μόνο στο Κύπελλο »


Ο Λάσλο Μπόλονι μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου τόνισε:
«Είμαι χαρούμενος επειδή μετά από μόνο δύο μέρες ξεκούρασης από το παιχνίδι με τη Ρουμπίν Καζάν, κερδίσαμε ένα εκτός έδρας ματς.
Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη.
Στα τελευταία τέσσερα τελευταία ματς του 2011 είχα ζητήσει να είμαστε παρόντες μέσα στο γήπεδο και σήμερα ήμασταν…
Για μας το ματς ήταν δύσκολο μέχρι τη στιγμή που κάναμε τη διαφορά.
Πριν το γκολ χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και ήμουν λίγο θυμωμένος.
Αλλά τελικά είμαι χαρούμενος καθώς ο Σαλπιγγίδης ο κυνηγός μας, μας έκανε ένα δώρο ένα γκολ και όλα έγιναν πιο εύκολα.
Είχα δει 1-2 ματς της Δόξας και σήμερα ήταν έκπληξη που είδα και πιο πολλά επιθετικά στοιχεία.
Ο Βραζιλιάνος μας δημιούργησε κάποια προβλήματα, όπως και Ο Ούγγρος.
Σημαντικό ήταν για μας  ότι χρησιμοποιήσαμε κάποιους παίκτες που ήταν φρέσκοι.
Τώρα όλη μας η προσοχή στρέφεται στον αγώνα Κυπέλλου. Εκεί θα ρίξουμε όλη την αυτοσυγκέντρωσή μας».
Σε ερώτηση για την απόφασή του για την πρόταση που είχε από τη Σαουδική Αραβία είπε:
«Ξεκινάτε δυνατά τις ερωτήσεις. Ξέρω ότι είναι σημαντικό το θέμα, είδα τι φρενίτιδα έπιασε τα ΜΜΕ, αλλά εγώ ήμουν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσα την προηγούμενη φορά.
Η αυτοσυγκέντρωσή μου τώρα είναι στον αγώνα Κυπέλλου».

Τι δεν του άρεσε από το σημερινό ματς;
«Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε κι άλλα γκολ και δεν το κάναμε. Και πριν ανοίξουμε το σκορ και μετά. Δεν είμαι ικανοποιημένος επειδή δεν καθαρίσαμε πιο νωρίς ο ματς. Είδα κάποια τεχνικά λάθη, »
Την απάντηση για τη Σαουδική Αραβία θα τη δώσει μετά από το ματς του Κυπέλλου;
«Μόνο ο Θεός ξέρει… Να δούμε πρώτα ο Θεός…»
Για ακόμη ένα παιχνίδι μετά από το 2-0 η ομάδα δεν πίεσε τόσο στη συνέχεια. Γιατί;
«Δεν έχουμε το πνεύμα να σκοτώσουμε τον αντίπαλο όταν πρέπει. Μας λείπει το φονικό ένστικτο. Επίσης ήμασταν κουρασμένοι. Και πρώτος ο Γκαρσία… Όταν είσαι κουρασμένος κάνεις κάποια λάθη που δεν πρέπει…
Είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα, παρά τεχνικό και μαζί είναι και θέμα φυσικής κατάστασης. Ήταν και θέμα σωματικό.
Ο Κλάους δεν έκανε καλό ματς σήμερα, ο Γιάννου έδωσε άλλη ζωντάνια. Ο Αθανασιάδης όμως πρέπει να μάθει κι άλλα πράγματα. Θέλω να δώσω και άλλες ευκαιρίες σε νέους παίκτες… ».
Μεταξύ της προηγούμενης τοποθέτησης και σήμερα μεσολάβησε και μία συνάντηση με τον Παντελής Κωνσταντινίδη. Τι έγινε;
«Το Κύπελλο είναι το πιο σημαντικό για μας. Όλη η προσοχή μου είναι στραμμένη εκεί…».
Ο Γλύκος έπαιξε για 2ο σερί ματς βασικός. Τι σημαίνει αυτό;
«Ναι σημαίνει κάτι. Είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και παίρνει ευκαιρίες. Χρειάζεται περισσότερα ματς για να νιώσει καλύτερα και να βελτιωθεί. Έχω ξαναπεί ότι έχω τρεις τερματοφύλακες και τρία αριστερά μπακ. Καθένας πρέπει να μου δείχνει πράγματα για να παίζει.
Ο Γλύκος είναι σε καλό δρόμο…»
Και ένα σχόλιο για την Ουντινέζε;
«Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση για μας. Είμαι χαρούμενος που Θα παίξουμε με μία δυνατή ομάδα. Εναντίον μίας δυνατής ομάδας από ένα δυνατό πρωτάθλημα. Θα είναι ένα καλό τεστ για μας. Αλλά για να πω κάτι παραπάνω για εκείνα τα ματς είναι νωρίς.
Δεν ξέρω τόσα πολλά πράγματα.
Δεν ξέρω ακόμη ποιους παίκτες θα μπορώ να βάλω στη λίστα. Ίσως κάποιοι φύγουν, ίσως κάποιοι δεν είναι εδώ, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να έρθει για να πω κάτι για την Ουντινέζε τώρα. Είναι νωρίς»
Κλείνοντας είπε και κάτι ακόμη μόνος του, χωρίς ερώτηση:
«Δεν είναι για τη Σαουδική Αραβία…», είπε γελώντας.
«Εχω παραβρεθεί 3-4 φορές σε ένα πολύ ωραίο θέαμα. Χθες είχα μία συνάντηση με 2-3 ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό το θέαμα.
Αυτό το θέαμα είναι στις κερκίδες. Είναι ένα πολεμικό παιχνίδι που γίνεται στη Θύρα 4. Και νομίζω τις τελευταίες φορές, το 95%  όσων βρίσκονται εκεί είναι οι νικητές αυτής της διαμάχης.
Αυτοί δίνουν δύναμη στους παίκτες…
Υπάρχει όμως ένα θέμα με το Σαλπιγγίδη, μεταξύ τους.
Θέλω να πω ότι είναι ένα δικό τους πρόβλημα και αυτή η διαμάχη είναι μεταξύ τους.
Αλλά ο Σαλπιγγίδης μου δίνει λύσεις στην ομάδα και αυτό με κάνει χαρούμενο.
Όπως σήμερα όπως στην Τότεναμ.
Μουτ αρέσει  που δίνει απαντήσεις.
Θα ήθελα να πω ευχαριστώ για το θέαμα που μας παρουσιάζουν στις κερκίδες…».

Δόξα Δράμας- ΠΑΟΚ 0-2


Απέναντι σε μια ομάδα που δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να φτάσει στη νίκη. Επικράτησε εύκολα 2-0 της Δόξας Δράμας στο Καυταντζόγλειο παίζοντας υποφερτό ποδόσφαιρο μόνο για λίγα λεπτά. Όσο έπρεπε δηλαδή...
Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο χθεσινό παιχνίδι. Καλός στο πρώτο όπου και πάλι χωρίς να φορτσάρει πέτυχε τα δύο γκολ, κακός στο δεύτερο όπου έκανε αγγαρεία και απειλήθηκε από την πολύ αδύναμη ομάδα της Δόξας Δράμας.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έκανε τα τελείως απαραίτητα για να πετύχει το στόχο του και αυτά ήταν αρκετά. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού αν και η επιθετική του ανάπτυξη ήταν αργή και απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με πολύ φανερά προβλήματα, έψαχνε το δρόμο προς το γκολ. Ένα γκολ που αν ερχόταν, θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Όπως και έγινε. Μετά από το κακό πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και αφού έχασε μία καλή ευκαιρία να προηγηθεί, έτυχε το γκολ με τον Σαλπιγγίδη και αφού προηγήθηκε ωραία συνεργασία Λίνο, Βιεϊρίνια.
Η Δόξα Δράμας προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν είχε τον τρόπο να τα καταφέρει. Οι μακρινές μπαλιές προς τον Βάντερσον δεν αποτελούσε σοβαρή προσπάθεια να απειληθεί η εστία του Γλύκου και φάνταζε πλέον θέμα χρόνου να φτάσει ο ΠΑΟΚ και σ’ ένα δεύτερο γκολ. Ήρθε και αυτό. Πάλι ο Λίνο έγαλε μια ωραία σέντρα και με κεφαλιά ο Φωτάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση του υπέρ του σκορ γνωρίζοντας πως αποτελούσε ένα σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων... περισσότερο απ’ ότι ίσως θα έπρεπε. Οι παίκτες του ήταν φανερό πως είχαν έλλειψη διάθεσης να παίξουν μπάλα και δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες να πετύχουν και άλλο γκολ. Η Δόξα Δράμας συνέχισε να φανερώνει μόνο αδυναμίες στο παιχνίδι της αλλά σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να πετύχει γκολ και να αγχώσει τον ΠΑΟΚ. Δεν έγινε, όμως αυτό και ο Δικέφαλος έφτασε στην εύκολη νίκη.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1' Άρχισε ο αγώνας
* Με διάταξη 4-2-3-1 ο ΠΑΟΚ. Μπροστά από το Γλύκο, η αμυντική τετράδα αποτελείται (από αριστερά προς τα δεξιά) από τους: Λίνο, Μπαλάφα, Μαλεζά, Έτο. Στο χώρο του κέντρου αγωνίζονται οι Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης. Στις πτέρυγες είναι οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά), με τον Κλάους να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης
3' Σουτ του Πιτσόκου, η μπάλα άουτ
4' Ο Φωτάκης πασάρει στον Βιεϊρίνια, αυτός σεντράρει παράλληλα και προ του Σαλπιγγίδη απομακρύνει σε κόρνερ ο Βάντερσον
* Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα δεν έχουν σταματήσει να φωνάζουν συνθήματα, ενισχύοντας την προσπάθεια των παικτών του Λάσλο Μπόλονι
* Περίπου 6.000 κόσμος βρίσκεται στο Καυτανζόγλειο. Πάνω από 4.500 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
13' Ο Μπόλονι δέχεται τις παρατηρήσεις του τέταρτου διαιτητή Τάσου Κάκου γιατί διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή Καλογερόπουλο για ένα φάουλ που δε δόθηκε πάνω στον Βιεϊρίνια
14' Μπαλιά του Φωτάκη στον Λάζαρ, ο Ρουμάνος σπάει με το κεφάλι στον Αθανασιάδη, τετ α τετ με το Ρόκα, αλλά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ανοίγει το κοντρόλ του και απομακρύνουν οι αμυντικοί της Δόξας
15' Κίτρινη κάρτα ο Βέρτζος για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βιεϊρίνια
16' Πολύ καλή σέντρα του Γκαρσία, ο Ρόκα κάνει λάθος έξοδο, ο Σαλπιγγίδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
* Η διάταξη της Δόξας Δράμας είναι 3-6-1. Στην αμυντική γραμμή αγωνίζονται οι Τριποτσέρης (αριστερά), Σικαλιάς (δεξιά) και Βέρτζος στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ αγωνίζονται, στα άκρα αριστερά ο Κανακούδης και δεξιά ο Πιτσόκος. Κεντρικοί χαφ είναι οι Αραβίδης, Λίμα, Έρος Γκάμπορ και Λεάντρο με τον Βάντερσον να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης
* Ο Μπόλονι έχει σηκώσει για ζέσταμα τους Γεωργιάδη, Αρίας και Σταφυλίδη
19' Φάουλ από πίσω του Αραβίδη στο Λάζαρ, ο διαιτητής Καλογερόπουλος χαρίζει την κάρτα στον παίκτη της Δόξας
* Ο Πάμπλο Γκαρσία πάει να εκτελέσει κόρνερ και αποθεώνεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
* Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζητά επιτακτικά ένα γκολ από την ομάδα του "Δικεφάλου"
22' Εξαιρετική έπεμβαση του Μαλεζά πάνω στον Πιτσόκο που έμπαινε καταμέτωπο
23' Καταπληκτική μπαλιά του Λίνο στον Βιεϊρίνια που μπήκε από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρόκα
25' Ο ΠΑΟΚ παίζει σχεδόν μόνιμα από τα δεξιά γιατί φαίνεται ότι η δεξιά πλευρά της Δόξας έχει πρόβλημα
27' ΓΚΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ, ανοίγει το σκορ ο ΠΑΟΚ, 0-1. Ο "Δικέφαλος" έβγαλε μια εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Λίνο πήρε την μπάλα από αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Βιεϊρίνια με τακουνάκι τροφοδότησε τον Σαλπιγγίδη, αυτός κατέβασε πολύ όμορφα την μπάλα και με δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρόκα. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πανηγύρισε έξαλα το γκολ που πέτυχε, αποθεώθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, ενώ φώναξαν και ρυθμικά το όνομα του
29' Σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Ρόκα κάνει λάθος έξοδο, όμως, ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα
36' Ο ΠΑΟΚ δείχνει να κρατά εύκολα αυτό το υπέρ του σκορ
* Ο Μπόλονι έχει αλλάξει τους παίκτες που κάνουν ζέσταμα. Πλέον προθερμαίνονται οι Ίβιτς, Γιάννου και Τσιρίλο
39' ΓΚΟΛΛΛΛ για τον ΠΑΟΚ, 0-2. Ο Βιεϊρίνια πάσαρε με το τακουνάκι στον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έκανε τη σέντρα και ο Φωτάκης με κεφαλιά δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο Ρόκα ήταν εξουδετερωμένος
ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ
* Με δύο αλλαγές ξεκινάει η Δόξα Δράμας το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρούτσης και ο Σοϊλέδης παίρνουν τις θέσεις των Πιτσόκου και Σικαλιά
46' Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο
* Ο Κατσαβάκης άλλαξε τους δύο παίκτες από δεξιά. Λογική η αλλαγή του τεχνικού της Δόξας Δράμας, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι από αριστερά με τους Λίνο και Βιεϊρίνια
* Ο Σοιλέδης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα τα... ακούει από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς προέρχεται από τον Ολυμπιακό, πάντως φοράει πράσινα παπούτσια
48' Βαθιά μπάλα, ο Ρόκα βγαίνει στα όρια της περιοχής, υπάρχουν διαμαρτυρίες ότι βγήκε έξω, αλλά ο επόπτης δεν συμφωνεί και δείχνει να συνεχιστεί το ματς
50'΄Σουτ του Λεάντρο, η μπάλα φεύγει άουτ
* Ο Γεωργιάδης και ο Ίβιτς κάνουν ζέσταμα
* Ο Μπόλονι φώναξε τον Ίβιτς στον πάγκο, λογικά θα αποτελέσει την πρώτη αλλαγή του ΠΑΟΚ
59' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ίβιτς περνάει στη θέση του Γκαρσία
62' Κίτρινη κάρτα δέχεται ο Κανακούδης για μαρκάρισμα πάνω στον Έτο
63' Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα να μειώσει το σκορ. Ο Λεάντρο έκανε την κάθετη πάσα στον Βάντερσόν, ο τελευταίος κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
65' Σέντρα του Έτο, ο Αθανασιάδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ρόκα
68' Ο Μπόλονι φωνάζει τον Γεωργιάδη, ο οποίος θα αποτελέσει τη δεύτερη αλλαγή του ΠΑΟΚ. Ζέσταμα κάνουν οι Γιάννου και Σταφυλίδης
70' Ο Σαλπιγγίδης μπήκε από δεξιά έκανε το σουτ με το αριστερό, απέκρουσε ο Ρόκα και στη συνέχεια ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα
71' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Γεωργιάδης περνάει στη θέση του Σαλπιγγίδη
72' Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον για θέατρο
72' Καλό 1-2 Φωτάκη- Ιβιτς, ο Καλαματιανός μέσος έκανε το αδύναμο σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Ρόκα
75' Τρίτη αλλαγή για τη Δόξα. Ο Κούμπρογλου περνάει στον αγώνα στη θέση του
76' Ο Λάσλο Μπόλονι φωνάζει τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος θα αποτελέσει την τρίτη αλλαγή του ΠΑΟΚ
77' Ευκαιρία για τη Δόξα. Ο Ρούτσης έκανε τη σέντρα ο Κούμπρογλου έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
78' Κλείνει ο κύκλος των αλλαγών και για τον ΠΑΟΚ. Ο Γάννου περνάει στον αγώνα στη θέση του Αθανασιάδη
80' Ο Έτο κάνει λάθος πάσα στο ένα μέτρο με αποτέλεσμα να φέρει τη δυσαρέσκεια του Μπόλονι
83' Κίτρινη κάρτα στον Λεάντρο γιατί χτύπησε το χέρι του τον Φωτάκη
85' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια κάνει τη βαθιά μπαλιά που βγάζει τετ α τετ τον Γιάννου, ο επιθετικός του "Δικεφάλου" κάνει το πλασέ, όμως, ο Τριποτσέρης απομακρύνει σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της Δόξας
88' Σουτ του Λίνο, η μπάλα φεύγει άουτ
90' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων
90+ Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα άουτ
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Δόξα: Ρόκα,  Τριποτσέρης, Βέρτζος, Λεάντρο, Βάντερσον, Αραβίδης (75' Κούμπρογλου), Κανακούδης, Λίμα, Πιτσόκος (46' Σοϊλέδης), Σικαλιάς (46' Ρούτσης), Γκαμπόρ
Στον πάγκο είναι οι: Σέρεμετ, Ρούτσης, Κατσικογιάννης, Αμπουμπακαρί, Σοϊλέδης, Κούμπρογλου, Αγγελούδης
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μπαλάφας, Γκαρσία (59' Ίβιτς), Μαλεζάς, Λίνο, Ετο, Φωτάκης, Βιειρίνια, Αθανασιάδης (78' Γιάννου), Λάζαρ,  Σαλπιγγίδης (71' Γεωργιάδης)
Στον πάγκο είναι οι: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γεωργιάδης, Τσιρίλο, Ίβιτς, Αρίας, Γιάννου
Εκτός αποστολής έμειναν οι Σνάουτσνερ και Ρομπέρ
ΜΙΚΡΑ- ΜΙΚΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ
14:50 Οι δύο ομάδες βρίσκονται στα αποδυτήρια για τις τελευταίες οδηγίες πριν το ματς
14:51 Χέρια ψηλά και όλοι "ΠΑΟΚ" από τους οπαδούς του "Δικεφάλου"
15:00 Οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και γίνεται η παρουσίαση. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθεώνουν την ομάδα του "Δικεφάλου"

Επιτέλους διπλό και στην Ελλάδα!


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο του διπλό στην Ελλάδα μετά από ακριβώς τρεις μήνες!
Το προηγούμενο διπλό του ΠΑΟΚ στην φετινή Superleague ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Δικέφαλος είχε κερδίσει τον Πανιώνιο με 1-2, με γκολ των Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.
Από τότε μέχρι σήμερα, ο Δικέφαλος έκανε «διπλά» στην Ευρώπη με Σάμροκ στο Δουβλίνο (1-3) και με Τότεναμ στο Λονδίνο (1-2), αλλά στην Ελλάδα μεσολάβησαν μόνο ήττες και ισοπαλίες.
Ο ΠΑΟΚ μετά από τη Νέα Σμύρνη είχε χάσει με 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, έμεινε στο 1-1 με τον Άρη στο Χαριλάου, έχασε με 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, έμεινε στο 2-2 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και τελικά επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες με το διπλό στο Καυτανζόγλειο με τη Δόξα Δράμας με 0-2…

Γεωργιάδης: Δύο νίκες για καλές γιορτές

Τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας για το πρωτάθλημα και σ' αυτό του Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα έθεσε άμεσο στόχο ο Γιώργος Γεωργιάδης, για  να κλείσει ιδανικά η χρονιά. Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Γεωργιάδης:

«Αυτά τα ματς είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όταν παίζεις με ομάδες που αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ, έχουν ένα παραπάνω κίνητρο και θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Εμείς έχουμε το φαινόμενο μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι να μην τα πηγαίνουμε καλά στην Ελλάδα και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό.

Αν πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, όπως πρέπει να κάνουμε σε αυτά τα παιχνίδια, θα λυθεί και το άγχος και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη. Όταν η ομάδα δεν βάζει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, δυσκολεύεται σε κλειστούς χώρους. Ο αντίπαλος δεν μας αφήνει να βρούμε τον ρυθμό που πρέπει και έτσι έρχονται τα άσχημα αποτελέσματα.

Η ομάδα πρέπει να παίξει το ποδόσφαιρο που παίζει στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να βρω μία εξήγηση για το ότι πάμε τόσο καλά και, όταν παίζει με θεωρητικά μικρές ομάδες, στραβοπατάει. Βέβαια, τώρα με τη Δράμα και έπειτα στο παιχνίδι για το Κύπελλο, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δύο στα δύο για να κάνουμε και καλές γιορτές».

Διατηρεί τον Γλύκο;

Είκοσι ποδοσφαιριστές επέλεξε στην αποστολή για τον αγώνα με τη Δόξα Δράμας ο Λάσλο Μπόλονι, μετά την τελευταία προπόνηση, την οποία παρακολούθησε και ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο Γλύκος μπήκε ξανά στην εικοσαδα, παρά το γεγονός ότι προπονήθηκε ο Χαλκιάς, ενώ οι Σπαντάσιο και Τσουκαλάς έμειναν πάλι εκτός.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους: Γλύκο, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Γεωργιάδη, Γιάννου, Μαλεζά, Μπαλάφα, Σαλπιγγίδη, Σταφυλλίδη, Φωτάκη, Αρίας, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λάζαρ, Λίνο, Ρόμπερ, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.

Στη Χιλή ο Κοντρέρας

Ενώ το θέμα του Πάμπλο Κοντρέρας παραμένει ανοιχτό, ο Χιλιανός αμυντικός ταξίδεψε στην πατρίδα του με άδεια της διοίκησης για να περάσει οικογενειακά τις μέρες των Χριστουγέννων, καθώς είναι τραυματίας, ενώ η μητέρα του υποβλήθηκε σε εγχείριση. Οταν θα επιστρέψει θα τεθεί ξανά το θέμα της παραμονής του ή όχι, αν και είναι βέβαιο ότι όσο διάστημα θα βρίσκεται στη Χιλή, καθημερινά θα υπάρχουν δημοσιεύματα που θα γράφουν ότι τον θέλει η Κόλο Κόλο

"Κακώς γελούν στο Φρίουλι"

Ο Μίρκο Σαβίνι έσπευσε να προειδοποιήσει τους συμπατριώτες του μετά την κλήρωση που έφερε την Ουντινέζε αντίπαλο με τον ΠΑΟΚ για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην Τούμπα. Ο Iταλός πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μίρκο Σαβίνι, σχολίασε την κλήρωση σε ιταλικά ΜΜΕ.
Ο 32χρονος μπακ μίλησε στο "tuttomercatoweb.com" και επισήμανε πως η Ουντινέζε δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά:
"Για την Ουντινέζε θα είναι δύσκολα γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή και επικίνδυνη ομάδα. Η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα θα είναι καυτή. Αν η Ουντινέζε παίξει όπως γνωρίζουμε, μπορεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ, τον οποίο ξέρω αρκετά καλά. Έχει άριστη κατάρτιση και το ματς δεν θα είναι εύκολο".
Κλείνοντας, ο Σαβίνι τόνισε χαρακτηριστικά πως "...όσοι νομίζουν πως θα είναι ένα πικ νικ για την Ουντινέζε, βρίσκονται σε λάθος δρόμο. Είναι μια συμπαγής ομάδας ο ΠΑΟΚ. Το κλειδί του είναι ο Βιειρίνια και στη μέρα του είναι πολύ επικίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας