Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Και τώρα η μάχη για το Τσάμπιονς Λιγκ…

Ο Παναθηναϊκός (66β.), ο ΠΑΟΚ (50β.), ο Ατρόμητος (50β.) και η ΑΕΚ (48β.) είναι οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στα φετινά πλέι οφ.
Σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες από την κανονική περίοδο μπαίνουν στα πλέι οφ με τους εξής βαθμούς:
1.Παναθηναϊκός 4
2.ΠΑΟΚ 0
3.Ατρόμητος 0
4.ΑΕΚ 0
Η κλήρωση θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες για να γίνει γνωστή η σειρά των αγώνων.
Όπως είναι γνωστό η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ θα κερδίσει και το εισιτήριο για τα προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η δεύτερη θέση στα πλέι οφ δίνει το καλό εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (στα τέλη Αυγούστου) εκτός αν κερδίσει ο Ατρόμητος το Κύπελλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό στις 28 Απριλίου.
Τα πλέι οφ αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου.

Μπόλονι: "Αφελείς και νευρικοί σε τρελό παιχνίδι"

Ο Λάζλο Μπόλονι μιλώντας στην κάμερα της ΝOVA, τόνισε:
"Ηταν ένα τρελό παιχνίδι. Εμείς παίξαμε καλά επθετικά, αλλά δεν τα πήγαμε καλά στην μεσαία γραμμή και στην άμυνα".
"ΧΑΣΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ"
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο έμπειρος τεχνικός, συμπλήρωσε:
«Οι θεατές είδαν ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο καιρός βοήθησε ως προς αυτό. Θα θέλαμε εμείς να είμαστε χαρούμενοι στο τέλος. Είμαστε λυπημένοι για την ήττα και πιστεύω ότι χάσαμε εξαιτίας των πολλών ατομικών λαθών. Σε μερικές ενέργειες θα έπρεπε να παρουσιαστούμε πιο επιθετικοί. Στο δεύτερο μέρος πήραμε ρίσκα και βοήθησαν. Δυστυχώς ήμασταν αφελείς και νευρικοί. Το ματς μου θύμισε εκείνο με τον Εργοτέλη, που είχαμε το προβάδισμα και όμως χάσαμε. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό για να λειτουργήσουμε σωστά όταν προηγηθήκαμε. Συγχαρητήρια στο Λεβαδειακό που πάλεψε ως το τέλος».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Μία γενική εντύπωση είναι ότι στο εγχώριο επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο κάτω σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό υπάρχει η Εθνική ομάδα και τα καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξέρω την οικονομικά κατάσταση στην Ελλάδα. Ακόμη και το σημερινό παιχνίδι αν πάρετε βλέπετε ότι στο γήπεδο υπήρχαν μόνο 2.000 θεατές. Αυτό είναι το επίπεδο».

Για τα πλέι οφ: «Σαφώς είναι πιο δύσκολο το έργο μας αφού ξεκινάμε με διαφορά τεσσάρων βαθμών αντί τριών από τον Παναθηναϊκό. Προσωπικά πιστεύω ότι τα πλέι οφ είναι αχρείαστα. Ένας έξυπνος άνθρωπος θα έλεγε ότι τα πλέι οφ εφόσον γίνονται θα πρέπει να συνοδεύονται και από πλέι άουτ για τις ομάδες που υποβιβάζονται. Σε κάθε περίπτωση πλέον χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους και να χάσουμε απ’ όλους. Θα προσπαθήσουμε  να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο χωρίς  να μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα τώρα»

Για τα αμυντικά λάθη στο τέλος: «Όταν η ομάδα πρέπει να πάρει επιθετικά ρίσκα αποδυναμώνεται το κέντρο και η άμυνα. Όταν δεν ανακτάς τη δύναμη σου όταν πετύχεις το στόχο σου, ουσιαστικά ανοίγεις την πόρτα στον αντίπαλο».

ΠΑΡΑΣΧΟΣ: "Ο ΠΑΟΚ ΜΠΟΡΕΙ..."
Ο Γιώργος Παράσχος υποστήριξε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει τους στόχους του στα play off: "Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και γυρίσαμε το παιχνίδι. Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από το θέαμα που είδε. Η ομάδα αξίζει μεγαλύτερης υποστήριξης από τον κόσμο".

Σε ερώτηση για τον ΠΑΟΚ και τα πλέι οφ απάντησε ότι «ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα και το υλικό για να ανατρέψει την κατάσταση. Όταν αυτή η ομάδα είναι κομπλέ μπορεί να πετύχει το στόχο της».

Για τις πιθανότητες να αγωνιστεί ο Λεβαδειακός στην Ευρώπη: «Πότε; Φέτος; Αν γίνει και αυτό θα πρέπει να πάρουμε και όσκαρ».

Χαρακίρι με τεσσάρα για τα πλέι οφ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ χθες κυριολεκτικά αυτοκτόνησαν. Οχι μόνο γιατί ηττήθηκαν εκτός έδρας ύστερα από πέντε μήνες, ούτε γιατί δέχτηκαν τέσσερα γκολ από τον Λεβαδειακό. Αλλά διότι αρχίζουν τελικώς τα πλέι οφ μ’ ένα χάντικαπ 4 πόντων από τον Παναθηναϊκό και δυσκολεύουν πολύ την προσπάθεια για την πρωτιά στα πλέι οφ.
Το οξύμωρο ήταν ότι η επίθεση έβγαζε φωτιές, αλλά η άμυνα έμπαζε από παντού, την ώρα που και οι τρεις παίκτες που χρησιμοποίησε ως αλλαγή ο Μπόλονι τα πήγαν πολύ καλά.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

ΧΑΛΚΙΑΣ  5

Φέρει μερική ευθύνη στα τρία από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο Λεβαδειακός. Στο πρώτο γιατί δεν μπλόκαρε την μπάλα, στο δεύτερο γιατί δέχτηκε το γκολ από τον Βασιλείου στην κλειστή του γωνία και στο τρίτο διότι άργησε πολύ να πέσει.

ΜΑΛΕΖΑΣ 5

Δεν ήταν σε καλή μέρα, με βάση τα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. Στο πρώτο ημίχρονο έδιωξε αρκετές φορές αβίαστα την μπάλα, ενώ στο δεύτερο γκολ τον ντρίμπλαρε ο σκόρερ Βασιλείου. Στο πρώτο γκολ πάντως, έδιωξε πάνω στη γραμμή αλλά αυτό δεν έφτανε.

ΤΣΙΡΙΛΟ 5

Στα ίδια επίπεδα με τον Μαλεζά. Το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, γενικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη χθες και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στις φάσεις των τριών γκολ, αλλά και σε κάποιες ακόμα επιθέσεις των γηπεδούχων. Γενικά ο Ιταλός ήταν λίγο νευρικός.

ΛΙΝΟ 5

Ο Βραζιλιάνος είχε μεν διάθεση, αλλά αμυντικά εκτέθηκε αρκετές φορές, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε, ήταν πιο συγκεντρωμένος και προωθήθηκε αρκετές φορές, ενώ δεν πρόλαβε τον Ναπολεόνι στο τρίτο γκολ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 6

Ο νεαρός ακραίος μπακ στάθηκε σχετικά καλύτερα από τους υπόλοιπους της άμυνας. Είχε αρκετές κερδισμένες μονομαχίες στην πλευρά του, ενώ προωθήθηκε όσο έπρεπε βγάζοντας τις σέντρες που έπρεπε. Είχε κάποια προβλήματα με τον Πόποβιτς.

ΓΚΑΡΣΙΑ 6

Ηταν τυπικός στα καθήκοντά του. Στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε ιδιαίτερα, δεν έκανε όμως και λάθη. Στο δεύτερο μέρος είχε ένα εικοσάλεπτο που βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη, αλλά στη συνέχεια κουράστηκε και άρχισε να κάνει εύκολα λάθη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΣ 7

Στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ιδιαίτερα θετικός. Προσεκτικός, δεν υπέπεσε σε λάθη, ενώ και πάλι είχε ένα πολύ καλό σουτ που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης. Προσπάθησε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και κράτησε όπως έπρεπε τη θέση του.

ΛΑΖΑΡ 8

Ο λόγος που ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο δεχόταν τόσο εύκολα επικίνδυνες επιθέσεις, ήταν η απουσία του Ρουμάνου. Στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός, με την ασίστ στο 0-1 και πλήθος σωστών ενεργειών.

ΝΙΜΑΝΙ 7

Από τους διακριθέντες του χθεσινού ΠΑΟΚ. Μπορεί να έκανε και λάθη, μπορεί να είχε και ανολοκλήρωτες ενέργειες, αλλά ήταν συνέχεια μέσα στις φάσεις, έβγαλε πολλές σέντρες, έψαξε το γκολ και γενικά τον αισθάνθηκε η άμυνα του Λεβαδειακού.

ΦΩΤΑΚΗΣ  5

Επέστρεψε στην ενδεκάδα χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο. Σαν δεξί χαφ δε φάνηκε, δεν του βγήκαν τα σουτ και οι τελικές προσπάθειες που επιχείρησε, ενώ από ένα σημείο και μετά γύρισε δεξί μπακ και αναλώθηκε στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  8

Σε ένα τέτοιο ματς που ο ΠΑΟΚ δέχτηκε τέσσερα γκολ και ηττήθηκε, ο Κλάους μπορεί να πάρει τον τίτλο του κορυφαίου, γιατί αυτός τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε αν βάλει περισσότερα.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  7

Στο ένα ημίχρονο που χρησιμοποιήθηκε από τον Μπόλονι, ήταν δραστήριος και μέσα σε αρκετές φάσεις. Από δική του σέντρα γίνεται το 2-3, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε και αυτός να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

ΙΒΙΤΣ 7

Ο τρόπος που πέτυχε το 2-2 αποδεικνύει γιατί ο ΠΑΟΚ μπορεί να περιμένει πολλά από τον Σέρβο στα πλέι οφ. Ηταν γκολ κλάσης, για τον τρόπο που κατεβάζει την μπάλα μέσα στην περιοχή και σουτάρει, αλλά και γενικά για το πώς κινούταν στις φάσεις.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 7

Και η τρίτη αλλαγή του Ρουμάνου ήταν θετική, υπό την έννοια ότι βοήθησε πολύ να πιέσει ακόμα περισσότερο ο ΠΑΟΚ και να ανατρέψει προσωρινά το 2-1. Το τρίτο γκολ το “μοιράζεται” με τον Κλάους, αφού από δική του κεφαλιά η μπάλα στρώθηκε στον σκόρερ.

Στα υπόψη ο Σίλβα Κλέιτον και ο Βασιλείου

Στα 28 του χρόνια πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται από την αρχή της σεζόν. Η αναφορά γίνεται για τον Βραζιλιάνο Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος είναι γνωστός και από τη θητεία του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πώς, όμως, “εμπλέκεται” το όνομα του Κλέιτον με τον ΠΑΟΚ; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι επιτελείς του “Δικέφαλου” έχουν κάνει διερευνητική συζήτηση με τον παίκτη και τον ατζέντη του για να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις να έρθει ο Κλέιτον το καλοκαίρι στην Τούμπα.
Οι συζητήσεις μόνο τυχαία δεν έγιναν. Είπαμε, ο Βραζιλιάνος πραγματοποιεί πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά το βασικό είναι πως το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Συζητήσεις έχουν γίνει και με τους “πράσινους”, όμως, το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και οι κόντρες των μεγαλομετόχων του, επηρεάζει λογικά και την ψυχολογία των παικτών του. Ο Κλέιτον μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο αυτήν τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τα μέσα Μαίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα πλέι οφ.
Ο ΠΑΟΚ, πάντως, αξιολόγησε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Σίλβα Κλέιτον, τα οποία ταιριάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα στοιχεία που αναζητούν οι επιτελείς του “Δικέφαλου” και ο Μπόλονι σε έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί πιο μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ.
Το βασικό είναι πως έγιναν οι πρώτες συζητήσεις και η προεργασία, ενώ για το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη Μαίου.
Εφόσον ο Κλέιτον δε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Παιανία και τη νέα αγωνιστική περίοδο, τότε υπάρχουν σοβαρές προοπτικές ο ΠΑΟΚ να κινηθεί δραστήρια για την απόκτησή του.
Και άλλες περιπτώσεις παικτών που θα μείνουν ελεύθεροι το καλοκαίρι από τις ομάδες τους αξιολογούν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για ελεύθερους παίκτες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με τις ομάδες τους.
Ο Βασιλείου και οι επαφές με ΠΑΟΚ
Ένας από τους νεαρούς παίκτες που έχουν ξεχωρίσει οι επιτελείς του ΠΑΟΚ για τις ικανότητές του στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Στέλιος Βασιλείου. Ο 19χρονος άσος του Λεβαδειακού (φορά τη φανέλα με το Νο 11) βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ τους τελευταίους μήνες. Ο Βασιλείου χθες πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ (το 2ο του Λεβαδειακού), ενώ πρωταγωνίστησε σε αρκετές φάσεις του αγώνα. Οι πρώτες επαφές του ΠΑΟΚ με τον Βασιλείου, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, άρχισαν μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου που έγινε στην Τούμπα. Ο νεαρός καλοβλέπει την προοπτική να αγωνιστεί στην Τούμπα, οι συζητήσεις έχουν γίνει και είναι σε προχωρημένο βαθμό, όμως, τη δεδομένη χρονική στιγμή προέχουν τα πλέι οφ και η τελική θέση που θα πάρει ο ΠΑΟΚ στο μίνι πρωτάθλημα.
Η διάθεση των μίνι  διαρκείας
Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να γίνει η διάθεση των μίνι εισιτηρίων διαρκείας που θα ισχύσουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις της διοίκησης του ΠΑΟΚ, καθώς και οι ανακοινώσεις της Λίγκας για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων στα πλέι οφ. Με απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ, οι τιμές στα μίνι διαρκείας θα είναι μειωμένες (σε πολύ μικρό ποσοστό) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά διαρκείας. Ο Βρύζας αναμένεται να μιλήσει σε συνέντευξη τύπου και να ζητήσει από τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα καθώς στο δεκαπενθήμερο των πλέι οφ, θα κριθούν πολλά για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

«Κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε»

Ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος, λεει μια ελληνική παροιμία και με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ μετά και τη χθεσινή ήττα από τον Λεβαδειακό.
Αυτή η “σφαλιάρα” αφαίρεσε από τον ΠΑΟΚ τον βαθμό που είχε κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική στη ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και μοιραία οι παίκτες καλούνται να ανασυνταχθούν άμεσα και να κάνουν μια υπερπροσπάθεια στο μίνι πρωτάθλημα, με άγνωστο όμως το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί είναι διαφορετικό να έχεις ένα πόντο και ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός τρεις, μια διαφορά που μπορεί να καλυφθεί και άλλο να έχουν οι Πράσινοι τέσσερις πόντους και ο ΠΑΟΚ κανέναν.
Τα ανεξήγητα που συνέβησαν χθες στη Λιβαδειά και για τα οποία ασφαλώς υπεύθυνοι είναι οι παίκτες αλλά και ο Μπόλονι, επιχείρησε να εξηγήσει ο Κοστίν Λάζαρ στις σύντομες δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ρουμάνος παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ έκανε λάθη και αυτές τις αδυναμίες τις πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Ρουμάνος άσος δήλωσε στα ΣΠΟΡ σχετικά: “Δυστυχώς κάναμε πολλά λάθη και τα πληρώσαμε μέσα στο παιχνίδι. Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη. Κακά τα ψέματα από τη στιγμή που τελείωσε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πρέπει να συνέλθουμε το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να ήμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα επίσημα παιχνίδια των πλέι οφ. Εχουμε μιάμιση εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για αυτούς τους αγώνες που θα κρίνουν τα πάντα για τον ΠΑΟΚ”.
Ο Κοστίν Λάζαρ ρωτήθηκε πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς συνέβη και έχασε ο ΠΑΟΚ και ο Ρουμάνος τόνισε:
“Δεν ξέρω τι συνέβη. Εγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ηταν ένα περίεργο παιχνίδι για εμάς. Προηγηθήκαμε με 0-1, ο αντίπαλος μας ισοφάρισε, πέρασε μπροστά στο σκορ. Στη συνέχεια καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με τον Ιβις και προηγηθήκαμε με σκορ 2-3, αλλά στο τέλος καταφέραμε να χάσουμε”.
-Ποια είναι η γεύση που σας αφήνει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος;
“Οχι και τόσο καλή. Δεν ήμασταν συνεπείς στην απόδοσή μας στο μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου. Ομως ό,τι δεν καταφέραμε ως τώρα θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε στα πλέι οφ. Πλέον πρέπει να αντιληφθούμε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα λάθη και νέες αρνητικές εμφανίσεις”.
-Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ για να επιστρέψει στις νίκες και το κυριότερο να έχει μια σταθερότητα στην απόδοσή του και στα έξι παιχνίδια που θεωρούνται και τελικοί;
“Πρέπει να είμαστε πολύ πιο σοβαροί γιατί στόχος μας είναι η κατάκτηση της υψηλότερης θέσης. Εμφανίση όπως η χθεσινή δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε σοβαρότητα. Το κυριότερο είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί μέχρι την έναρξη των πλέι οφ”.

Ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο ο Λάζαρ

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης αντικαταστάθηκε ο Λάζαρ από τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ο Ρουμάνος ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, ενημέρωσε τον Μπόλονι και τον γιατρό του ΠΑΟΚ Γιάννη Ράλλη και αποφασίστηκε να μην συνεχίσει τον αγώνα. Ο Λάζαρ θα κάνει εξετάσεις λογικά την Τετάρτη για να διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Πάντως, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ είναι καθησυχαστικοί για τη συμμετοχή του Λάζαρ στα πλέι οφ.

«Μας στοίχισε πολύ η αδράνεια»

Απογοητευμένοι ήταν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι σ’ ένα ματς που κατάφεραν να γυρίσουν το σκορ από 2-1 σε 2-3, ο αντίπαλος τους “πλήρωσε” με το ίδιο νόμισμα και τελικά τους κέρδισε με 4-3.
Ο νεαρός δεξιός μπακ Αλέξανδρος Αποστολόπουλος προσπάθησε στις δηλώσεις του να εξηγήσει τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μία ήττα που του στοίχισε τη μεγάλη αύξηση από τον πρώτο στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, Παναθηναϊκό: “Ηταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι μέχρι το τέλος του. Καταφέραμε μέχρι το 85΄ να κρατάμε τη νίκη στα χέρια μας, αλλά από κει και έπειτα αδρανήσαμε στην άμυνα και χάσαμε το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο θα έπρεπε, χάσαμε τη αυτοσυγκέντρωση μας, δεχτήκαμε δύο γκολ και χάσαμε το παιχνίδι”.
“ΠΟΛΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ”
Ο 20χρονος παίκτης ρωτήθηκε, με αφορμή το τέλος της κανονικής περιόδου, να πει την άποψη του για την πορεία του ΠΑΟΚ σ’ αυτές τις 30 αγωνιστικές: “Ηταν μία δύσκολη σεζόν σε όλα τα επίπεδα για τη Σούπερ Λίγκα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Βέβαια στην Τούμπα χάσαμε πολλούς βαθμούς και θα δουλέψουμε για να πετύχουμε περισσότερα πράγματα”. Όσο για τα πλέι οφ που ακολουθούν τόνισε: “Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αυτήν την εβδομάδα για τα πλέι οφ και να βγούμε πρώτοι”.
ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΙ ΣΕ 90 ΛΕΠΤΑ
Παίκτες και τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ ήταν απαρηγόρητοι και για έναν ακόμη λόγο. Από τα χθεσινά αποτελέσματα, μέσα σε 90 λεπτά, έχασαν ουσιαστικά δύο βαθμούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που δυσκολεύει πολύ την προσπάθεια να ξεπεράσουν τους “πράσινους” στην έξτρα διαδικασία αγώνων.
Πιο συγκεκριμένα, πριν από την έναρξη των χθεσινών αγώνων ο Παναθηναϊκός είχε 3 πόντους, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος από 1 πόντο και η ΑΕΚ 0. Στα πλέι οφ όμως μετά την 30ή αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός θα έχει 4 πόντους, ενώ ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και ΑΕΚ από 0. Ακόμα και ισόπαλος να έμενε ο ΠΑΟΚ χθες στη Λιβαδειά, θα ξεκινούσε τουλάχιστον από τον 1 βαθμό, σε απόσταση βολής από τον Παναθηναϊκό. Ενώ τώρα, ακόμα και να τον κερδίσει στο πρώτο μεταξύ τους ματς, θα βρίσκεται πάλι έναν βαθμό πίσω του.
Με νίκη σφράγισε τα πλέι οφ η Κ17
Η ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Δράμα, κερδίζοντας τη Δόξα με 0-2 και βρίσκεται με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Άρη στην πρώτη θέση. Ουσιαστικά κλείδωσε τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Τα γκολ πέτυχαν οι Κουλούρης (42’) και Σαββίδης (64’). Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σοϊλεμέζογλου, Κιόρτσης, Βασαΐτης, Τσελεπίδης (66’ Δουρμούσης), Καραμπάς, Σαββίδης Κυρ., Καρατζάογλου (66’ Κουτσομήτρος), Δημητριάδης (56’ Πόζογλου), Σαββίδης Γ. (46’ Τουμανίδης), Παπαδόπουλος, Καψάλης (38΄Κουλούρης).
Στο όριο της τιμωρίας και ο Κλάους Αθανασιάδης!
Μπορεί χθες Σαλπιγγίδης, Έτο και Σταφυλίδης να “καθάρισαν” από τις κάρτες, αφού εξέτισαν την ποινή τους, άλλοι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ όμως έφτασαν σε όριο τιμωρίας ενόψει των πλέι οφ. Ο Κλάους Αθανασιάδης έφτασε τις 6 κάρτες και με μία ακόμη χάνει 2 ματς (!), ενώ και ο Τσιρίλο με τον Νιμανί είναι στις 3 κάρτες και με μία χάνουν 1 ματς.