Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τι είδε ο εκπρόσωπος της Τσέλσι στην Τούμπα;


Ένας υψηλός προσκεκλημένος βρέθηκε στην Τούμπα και συζήτησε με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ. Ο εκ των υπευθύνων ασφαλείας της Τσέλσι, ο Βέλγος Τομ Βαν Βατερμούλεν περιηγήθηκε στο γήπεδο και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του.

Τα ΣΠΟΡ έχουν το ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζουν αναλυτικά, παραθέτοντας και φωτογραφίες από την επίσκεψη του εκπροσώπου της Τσέλσι στην ιστορική Τούμπα. Ο Βέλγος Τόμ Βαν Βατερμούλεν βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη, πριν από δύο ημέρες. Συνάντησε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, τον τεχνικό διευθυντή Γιώργο Γεωργιάδη και το μέλος της διοίκησης Παναγιώτη Ποικιλίδη και συζήτησε μαζί τους για θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια των γηπέδων και την καταλληλότητά τους. Για να γίνει πιο κατανοητό, ποιος είναι ο Βέλγος Τομ Βαν Βατερμούλεν της Τσέλσι, αρκεί να αναφέρουμε πως είναι ο άνθρωπος που έχει περιηγηθεί στα γήπεδα όλης της Ευρώπης και έχει άριστη γνώση για την καταλληλότητά τους. Ο Βατερμούλεν επισκέφθηκε την Τούμπα μαζί με τον Κύπριο Στέλιο Σταυρινίδη, αδελφό του Μάριου Σταυρινίδη που είναι ιδρυτικό στέλεχος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Κύπρου.

Ο Βατερμούλεν γνωρίζει την λατρεία του κόσμου του ΠΑΟΚ για την ομάδα και έλεγε μεταξύ των άλλων: “Η Τούμπα είναι μία από τις πιο φημισμένες έδρες στην Ευρώπη. Είναι έδρα φόβητρο για κάθε ομάδα. Εντυπωσιάστηκα από τα έργα που γίνονται για τα νέα αποδυτήρια, αλλά και τις εγκαταστάσεις στο κεντρικό κτίριο του γηπέδου. Η Τούμπα είναι κατάλληλη για να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Το 95% των γηπέδων στα οποία διεξάγονται αυτή την στιγμή, αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχουν καλύτερες προδιαγραφές από την Τούμπα”. Ο Βατερμούλεν έλεγε στους Βρύζα, Γεωργιάδη και Ποικιλίδη πως έχει παρακολουθήσει αρκετούς ευρωπαικούς αγώνες του ΠΑΟΚ με πιο χαρακτηριστικό, αυτό με την Τότεναμ πριν από 1,5 χρόνο. Μάλιστα αποκάλυψε πως θέλει να έρθει στην Τούμπα, σε επίσημο αγώνα, για να δεί από κοντά αυτή την λατρεία των φιλάθλων προς την ομάδα.

Μάλιστα μετά το τέλος των επαφών που είχε στην Τούμπα έλεγε στον Στέλιο Σταυρινίδη: “Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, τον κ. Βρύζα, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Ποικιλίδη για την άριστη φιλοξενία τους.

Ο Τομ Βαν Βατερμούλεν μαζί με τον Στέλιο Σταυρινίδη είναι εκπαιδευτές στην European Security Academy ενώ έχει υπό την εποπτεία του την ακαδημία της Τσέλσι στο Βέλγιο και το fun club της Τσέλσι επίσης στο Βέλγιο. Εκτός από αυτές τις δύο σημαντικές δραστηριότητές του, είναι και στέλεχος της Τσέλσι, σε θέματα ασφαλείας.

Ο Βατερμούλεν επαναλάμβανε με νόημα: “Έζησα μία σημαντική εμπειρία, θέλω όμως να έρθω σε αγώνα του ΠΑΟΚ όταν η Τούμπα θα είναι γεμάτη από κόσμο. Είναι μία έδρα φόβητρο”.

«ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΑΒΒΙΔΗ»

Ο Τομ Βαν Βατερμούλεν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Τούμπα μαζί με τον Στέλιο Σταυρινίδη μιλούσε με θαυμασμό για τον Ιβάν Σαββίδη: “Ξέρω πως ήρθε στον ΠΑΟΚ και άλλαξε όλα τα δεδομένα. Μπορεί να απογειώσει τον ΠΑΟΚ, θέλει να κάνει νέο προπονητικό κέντρο και να τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της ομάδας. Το πιο βασικό είναι πως ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο ανταγωνιστικός”.

«Μεγάλος σύλλογος ο ΠΑΟΚ!»


Κοντά σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ στη μπουτίκ της ομάδας βρέθηκε μαζί με τον Σαρλ Ιτάνζ και ο Ραζαγκουί Καμαρά, υπογράφοντας αυτόγραφα.

Χθες ο Καμαρά έκλεισε τα 23 του χρόνια, ο οποίος, με αφορμή τα γενέθλιά του, παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ (paokfc.gr), περιγράφοντας το πώς βιώνει ο ίδιος τον πρώτο μήνα παρουσίας του στην ομάδα του Δικέφαλου: “Ολα είναι πολύ όμορφα… Ισως μόνο το ότι δεν έχω εγκατασταθεί στο νέο μου σπίτι και παραμένω στο ξενοδοχείο είναι ένα μικρό πρόβλημα, αλλά κατά τ΄ άλλα σούπερ!

Αισθάνομαι πολύ όμορφα ήδη στην Ελλάδα, η ομάδα μού έχει συμπεριφερθεί άψογα, μου έκαναν ακόμη και δώρο για τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) μου γενέθλια (σ.σ. ένα i-pad), πράγμα που βλέπω πρώτη φορά! Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Καταλαβαίνει κανείς αμέσως ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, με πολύ κόσμο που δείχνει πολύ πάθος στις κερκίδες και λατρεύει την ομάδα. Είδα ότι πρόκειται για πολύ επαγγελματική ομάδα, με πολλούς ανθρώπους να φροντίζουν για την παραμικρή λεπτομέρεια. Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ”.

Μιλώντας σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, υπογράμμισε: “Είμαι ικανοποιημένος που αγωνίστηκα αμέσως. Ο προπονητής μού έδειξε εμπιστοσύνη, κάτι που θέλω να του την ανταποδώσω. Βλέπω ότι η δουλειά που κάνουμε είναι σε υψηλά επίπεδα. Σαφώς όμως επειδή όλα είναι καινούργια για μένα ίσως χρειαστώ λίγο παραπάνω χρόνο για να δείξω το 100% των δυνατοτήτων μου. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι να υπάρχει καλή χημεία και με το προπονητικό τημ και με τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν πολύ από την πρώτη μέρα να προσαρμοστώ και νομίζω ότι δε θα πάρει πολύ”.

Αναφορικά με το μεθαυριανό παιχνίδι στην Τούμπα εναντίον της Κέρκυρας, παρατήρησε: “Πραγματικά δεν έχω εικόνα από τον προσεχή μας αντίπαλο, αλλά ξέρω πώς προετοιμαζόμαστε εμείς για όλους τους αγώνες. Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την ισοπαλία, σε όλους τους αγώνες μπήκαμε με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα και πιστεύω ότι με καλή συγκέντρωση και εφαρμογή των όσων κάνουμε στις προπονήσεις θα επιστρέψουμε στις νίκες και θα φτάσουμε πιο κοντά στους στόχους μας”.

Η μάχη του Σαββίδη με τους Τούρκους!


Ο Ιβάν Σαββίδης δεν απασχολεί μόνο το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αλλά και το οικονομικό ρεπορτάζ! Εκτός από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει και την ΣΕΚΑΠ, η υπόθεση της οποίας έχει μπει στην τελική ευθεία.
Ο Ιβάν Σαββίδης γνωστός ο «Βασιλιάς του καπνού» στην Ρωσία θέλει να αποκτήσει την ελληνική βιομηχανία καπνού και η «Καθημερινή» σε ένα εκτενές ρεπορτάζ αναλύει τα δεδομένα και το βασικό ανταγωνιστή του «Τσάρου του ΠΑΟΚ» ο οποίος είναι μία τουρκική εταιρία.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:
«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα περιμένει ο ειδικός εκκαθαριστής της ΣΕΚΑΠ τη νέα βελτιωμένη δεσμευτική πρόταση του Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τη συνεταιριστική καπνοβιομηχανία. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει καταθέσει την προσφορά του για την εξαγορά του 50,36% της ΣΕΚΑΠ, ωστόσο έχει ζητηθεί νέα βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά που θα συνοδεύεται από τραπεζική εγγυητική επιστολή. Η προσφορά του κ. Σαββίδη θα περιλαμβάνει το ύψος του τιμήματος της εξαγοράς, που προσδιορίζεται από την τιμή της μετοχής και το ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για να διασφαλισθεί η ταμειακή επάρκεια της επιχείρησης, καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι οποίες στο τέλος του 2011 ανέρχονταν στις 252.
Εφόσον δεν υποβληθεί νέα δεσμευτική προσφορά από τον κ. Σαββίδη τις επόμενες μέρες, εκτιμάται ότι την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στο επιχειρηματικό σχήμα της τουρκικής Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S και της Ελγέκα ή να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. Η τουρκική επιχείρηση έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων. Οι δύο εταιρείες που διεκδικούν τη ΣΕΚΑΠ προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου αλληλοκατανόησης. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μνημόνιο έχει ως βάση τους κάτωθι κύριους άξονες: α) Την από κοινού σύσταση συμμετοχικής εταιρείας, με αρχικό κεφάλαιο 50.000 ευρώ, με στόχο την απόκτηση αρχικά του 50,36% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, με βάση τη δεσμευτική προσφορά της τουρκικής εταιρείας, όπως αυτή κατατέθηκε στις 15.10.2012 προς τον ειδικό εκκαθαριστή της ΑΤΕ Α.Ε. β) Το ποσοστό συμμετοχής της ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ή θυγατρικής αυτής στο κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας θα ανέρχεται στο 19%. γ) Τη δέσμευση της τουρκικής εταιρείας για την ανάθεση αφενός του έργου της παροχής 3PL υπηρεσιών των προϊόντων της «Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ Α.Ε.)» και αφετέρου της αποκλειστικής εμπορίας των εν λόγω προϊόντων εντός της ελληνικής επικράτειας σε εταιρείες του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ.
Η ΣΕΚΑΠ στις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε εμφανίσει στον ισολογισμό της έσοδα 29,5 εκατ. ευρώ, έναντι 36 εκατ. το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 18,1% σε ποσοστό και 6,5 εκατ. σε αξία».