Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τι ισχύει για Μπεν Χάιμ και Ολαιτάν!

Εντός των επομένων ημερών θα έχουμε εξέλιξη και στο θέμα του Μπεν Χάιμ για τον οποίο ο ΠΑΟΚ έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που υπάρχουν καλές σχέσεις των εκπροσώπων του Δικέφαλου με τον μάνατζέρ του Πίνι Ζάχαβι, όλα είναι πιθανά να συμβούν. Πάντως, όπως είχαμε γράψει από την πρώτη ημέρα που αποκαλύψαμε το θέμα, ο Μπεν Χάιμ εξέταζε και πρόταση από την Αμερική. Μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής όμως, προφανώς ο ΠΑΟΚ του δίνει καλύτερες προοπτικές.
Ο ΟΛΑΪΤΑΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Θα μας απασχολήσει αρκετά το όνομα του Νιγηριανού επιθετικού της Βέροιας, του Ολαϊτάν, το αμέσως επόμενο διάστημα και πριν από τις γιορτές. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ έχουν σχηματίσει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη όπως είχαμε αναφέρει, θα τον παρακολουθήσουν εκ νέου και θα επιχειρήσουν να τον αποκτήσουν. Απαραίτητη προϋπόθεση, τον Γενάρη να συμφωνήσει ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας. Αλλιώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.
Ο ΒΑΘΙΑ  ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΔΩΝΗΣ
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη και στον Αγιο Δημήτριο η εικόνα της Παναγίας “Αξιον Εστί” την οποία μάλιστα προσκύνησαν χιλιάδες πιστοί. Την τελευταία ημέρα όπου βρίσκονταν η εικόνα της Παναγίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ήταν παρών και ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Δώνης. Υπομονετικά περίμενε στην “ουρά” και όταν έφθασε η σειρά του προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας με ταπεινότητα και σεβασμό. Είναι βαθιά θρησκευόμενος ο Δώνης. Με το προσκύνημα, πήρε δύναμη από την Παναγία, για τη δύσκολη συνέχεια.

Επέστρεψε μετά από δύο μήνες στη δράση...

Μετά από δύο μήνες ο Ματέους Βιβιάν επέστρεψε σε δράση. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος επιστρατεύτηκε από τον Γιώργο Δώνη στα τελευταία λεπτά της χθεσινής αναμέτρησης, όταν όλος ο ΠΑΟΚ γύρισε πίσω για να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1 απέναντι στον Πανιώνιο, που προσπάθησε μάταια για την ισοφάριση.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, το γεγονός ότι ο Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι μετά από δύο ολόκληρους μήνες, αφού η τελευταία του συμμετοχή είχε καταγραφεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 3 Σεπτεμβρίου.
ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΩΝΗ
Ο Γιώργος Δώνης δεν επιφύλασσε εκπλήξεις ως προς την αρχική ενδεκάδα του αγώνα της Νέας Σμύρνης εναντίον του Πανιωνίου. Ο 43χρονος προπονητής διατήρησε τον Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, οι Έτο και Σταφυλίδης κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Κουμάλο και Κατσικάς συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Γκαρσία, που επέστρεψε στο βασικό σχήμα, αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος στη βάση του ρόμβου που παρέταξε ο Δώνης στο χθεσινό παιχνίδι, ενώ στην κορυφή του σχήματος αγωνίστηκε ο Φωτάκης. Οι Λάζαρ και Κάτσε συμπλήρωσαν τη μεσαία γραμμή, αγωνιζόμενοι δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο. Τα σχέδια του Δώνη ανατράπηκαν μετά την αποβολή του Λάζαρ, αφού ο Φωτάκης έπαιξε στα δεξιά μπροστά από τον Έτο, ο Κάτσε έπαιξε στον άξονα δίπλα στον Γκαρσία κι ο Σαλπιγγίδης κάλυψε τον χώρο στα αριστερά μπροστά από τον Σταφυλίδη.
ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ ΠΛΗΓΗ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
Παράγινε το κακό με τις κόκκινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, που μετρά πέντε (!) αποβολές σε εννέα παιχνίδια. Η αρχή έγινε στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Άρη, όταν οι Κατσικάς και Λόρενς αποβλήθηκαν προς το τέλος της αναμέτρησης. Ακολούθησε η αποβολή του Γλύκου στο ματς του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ, η νέα αποβολή του Λόρενς στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και χθες ήταν η …σειρά του Λάζαρ να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα. Κι αν η αποβολή του Γλύκου δεν μπορεί να θεωρηθεί αδικαιολόγητη, αφού έγινε στη ροή του αγώνα, ενδεχομένως και για την αποβολή του Λόρενς στο ματς με την ΑΕΚ (πολύ αυστηρή), το ίδιο δεν ισχύει για τις δύο αποβολές στο ματς με τον Άρη, και, πολύ περισσότερο, για τη χθεσινή αποβολή του Λάζαρ. Ο διεθνής Ρουμάνος μέσος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα για τη χθεσινή του ενέργεια, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τελικά δεν στοίχισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Ζήτησε συγγνώμη αλλά θα φάει το πρόστιμο

Αν ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να κερδίσει χθες τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, τότε σήμερα, ο Κοστίν Λάζαρ θα βρισκόταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, από αυτήν που ήδη βρίσκεται. Η αψυχολόγητη αποβολή του Ρουμάνου μέσου αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης.
Ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο για την ανάγκη παρουσίας ενός ψυχολόγου στην ομάδα, οι συμπαίκτες του Λάζαρ δεν μπορούσαν να χωνέψουν την πράξη του να πετάξει μπουκάλι στην κερκίδα μπροστά στα μάτια του διαιτητή και ο ίδιος μπορεί να ζήτησε συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει η έκφραση “από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο”…
Δεν είναι η πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, που ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα παίκτες και αναγκάζεται μάλιστα ν’ αγωνιστεί σε ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Το ότι κατάφερε τελικά να κερδίσει, δεν μειώνει τον προβληματισμό για την ανόητη ενέργεια του Ρουμάνου, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο που προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός.
Με λίγα λόγια, η μεταμέλεια του Λάζαρ, δεν θα τον γλιτώσει αυτήν την φορά από χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Και αυτό θα συμβεί, γιατί κάποια στιγμή πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ ν’ αντιληφθούν την σοβαρότητα των ενεργειών τους. Ο Λάζαρ είχε ζητήσει συγνώμη, τόσο πέρυσι, μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο και τον περασμένο Αύγουστο μετά την αποβολή του κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης στην Τούμπα. Κι αν εκείνες οι αποβολές δεν… συγκρίνονται με τη χθεσινή (ήταν μακράν η πιο αψυχολόγητη), τις υπενθυμίζουμε απλά για να καταδείξουμε την επιρρέπεια του Κοστίν.
Ο ίδιος πάντως, μετά το τέλος του αγώνα, εκτός από την συγνώμη, προσπάθησε να αιτιολογήσει την αντίδραση του: “ “Εχασα τον έλεγχο μου και θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον κόσμο που ήταν σε εκείνο το σημείο όπου πέταξα το μπουκάλι αλλά φυσικά και από την ομάδα. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο με χτυπούσαν και σε εκείνη την φάση με χτύπησαν. Πήγα να πάρω την μπάλα και ήρθε το μπουκάλι πάνω μου. Εχασα τον έλεγχο και αντέδρασα με πολύ άσχημο τρόπο. Παίζω 11 χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Στην Ρουμανία επί 9 χρόνια δέχθηκα μόνο 2 κόκκινες κάρτες, φυσικά όχι για τέτοιο λόγο. Θέλω και πάλι να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους συμπαίκτες μου γιατί τους έκανα να υποφέρουν στο δεύτερο ημίχρονο”.
Ο Ρουμάνος μέσος ρωτήθηκε για το αν η χθεσινή νίκη, ήταν και μία απάντηση στην μάχη για το πρωτάθλημα: “Ηταν σίγουρα μία σημαντική νίκη και μία θετική αντίδραση από την ομάδα μου στην μάχη του πρωταθλήματος. Οπως έχουμε πεί, πρέπει να κάνουμε νίκες παντού. Εχουμε μία καλή ομάδα, προσπαθούμε κάθε ημέρα να βελτιωθούμε, να αφομοιώσουμε τα νέα πράγματα που μας δείχνει ο προπονητής μας. Και πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στην συνέχεια”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λάζαρ χάνει το ματς με τον Πλατανιά (πάλι καλά που δεν θ’ απουσιάσει στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν), ενώ την επόμενη εβδομάδα θ’ απουσιάσει έτσι κι αλλιώς για το φιλικό ματς της εθνικής Ρουμανίας με το Βέλγιο.

«Πολυβόλο» ο Κλάους με 11 γκολ σε 13 ματς!

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ συνεχίζει να παραβιάζει τα αντίπαλα δίχτυα. Με τα δύο γκολ που πέτυχε στη Νέα Σμύρνη, έφθασε τα 7 στο πρωτάθλημα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Τζιμπούρ που προηγείται και έχει 8 τέρματα. Συνολικά ο Κλάους έχει πετύχει 11 γκολ σε 13 παιχνίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Και με την “φόρα” που έχει, μπορεί κάλλιστα να ξεπεράσει τα 20....
Ο Αθανασιάδης με δηλώσεις του μετά από διπλό του ΠΑΟΚ με 1-2 στη Νέα Σμύρνη υποστήριξε:
“Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη μεγάλη νίκη που πετύχαμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Μετά την αποβολή, άλλαξε όλο το παιχνίδι. Γυρίσαμε πίσω αναγκαστικά και από εκεί και πέρα δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε για να πάρουμε τη νίκη”.
Για τις κόκκινες κάρτες που δέχονται οι παίκτες τόνισε:
“Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση για αυτό που συμβαίνει. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή στα αποδυτήρια και πιστεύω ότι δε θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε τέτοιες κάρτες”. Και πρόσθεσε: “Είναι πολύ σημαντική αυτή η νίκη και για την ψυχολογία, καθώς στα τελευταία ματς δεν είχαμε πάρει τρίποντο εκτός έδρας. Είναι δύσκολη η συνέχεια, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και θεωρώ ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι για να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες του πρωταθλήματος”.

Ονειρική στήριξη από 1300 οπαδούς

Οπου κι αν παίζει πάντα τον ακολουθούν. Για τον ΠΑΟΚ μόνο ζουν και αυτό αποδεικνύουν οι οπαδοί του Δικέφαλου του Βορρά με το πάθος που έχουν για αυτή την ομάδα. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι κάτι το φυσιολογικό που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην Ελλάδα. Και την Κυριακή, λοιπόν, η Νέα Σμύρνη έγινε Τούμπα. Από τους 1300 και πλέον οπαδούς του Δικέφαλου που βρέθηκαν στην Αθήνα από κάθε σημείο της Ελλάδας. Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι από την Αθήνα, αρκετοί ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, άλλοι από την Κατερίνη, τη Βέροια, τη Δράμα, ακόμη και από τα μακρινά Χανιά της Κρήτης. Το πάθος τους για τον ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο.
Ολοι μαζί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Πανελληνίου συνδέσμου που πλέον επαναλειτουργεί όπως είχαν γράψει τα ΣΠΟΡ τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί στήθηκε η πρώτη γιορτή. Και όλοι μαζί, μετακινήθηκαν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Στην “πλατεία” έγινε το άλλο εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο πιστώνεται στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου και στην άψογη συμπεριφορά τους. Στις καφετερίες στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις ταβέρνες, συνυπήρχαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Συζητούσαν για το ποδόσφαιρο, την πορεία των ομάδων τους, έστησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Τι κι αν υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες. Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα σκηνικό, διαμορφώθηκε από την άριστη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου. Αμφότεροι απέδειξαν πως έχουν πολύ καλές σχέσεις, κάτι που ήταν γνωστό και από τον αγώνα του περσινού πρωταθλήματος.
Ακόμη και έξω από το γήπεδο, οπαδοί των δύο ομάδων αγόραζαν εισιτήρια από το ίδιο εκδοτήριο. Περίμεναν υπομονετικά στην “ουρά” και μπήκαν μονιασμένοι στο γήπεδο.
Οι 1300 και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Ακούγονταν συνεχώς από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Πανηγύρισαν έξαλλα τα δύο γκολ του Αθανασιάδη, στήριξαν την ομάδα τους στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Πανιώνιος με 11 παίκτες πίεζε τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με 10. Και στο τέλος χάρηκαν τη σπουδαία νίκη, το 2ο διπλό του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα που βρίσκει την ομάδα τους στην 2η θέση.
ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Είναι ένα θέμα που το έχουμε γράψει ξανά και θα το επισημαίνουμε συνέχεια. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ – κακώς – δεν κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας. Οι παίκτες στην πλειοψηφία τους βρέθηκαν στο κέντρο, εκεί χειροκρότησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ο κόσμος τούς θέλει κοντά του, γιατί και για αυτούς πηγαίνει στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και πρέπει από απλές κινήσεις, αυτό να φαίνεται.

Οι παίκτες που θέλει δανεικούς ο ΓΧ από Πορτογαλία!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκλήρωσε αργά το βράδυ της Κυριακή τον έλεγχο για παίκτες που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Γεωργιάδης. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι πόρτες όλων των μεγάλων κλαμπ της Πορτογαλίας ήταν ανοιχτές για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει αναλυτικά με τους αντίστοιχους τεχνικούς διευθυντές, της Πόρτο, της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Από την παρακολούθηση των έξι αγώνων συνολικά τις τέσσερις ημέρες που βρέθηκε στην Πορτογαλία, ο Γ.Χ. είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πως υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες σε όλες τις ομάδες. Αυτό που προέχει και θα κάνει μόλις επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, είναι η αξιολόγηση αυτών των παικτών που παρακολούθησε και η συνεργασία με τις μεγάλες ομάδες που έχει αναπτυχθεί και θα συνεχιστεί.
Η έρευνα αγοράς που έκανε ο Γεωργιάδης, έχει σχέση και με την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, αλλά και το καλοκαίρι. Ισχύει το “ρητό” των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν.
Αυτό που προκύπτει ως συμπέρασμα είναι πως εξετάζεται η περίπτωση παικτών που μπορούν να έρθουν ως δανεικοί στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο. Και εξετάστηκαν παίκτες σε όλες τις θέσεις που ενδιαφέρουν τον ΠΑΟΚ και τις έχουμε αναφέρει αναλυτικά. Χθες αργά το βράδυ ο Γ.Χ. είδε την αναμέτρηση της Σετούμπαλ με τη Σπόρτινγκ, ενώ σήμερα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΒΙΤΟΡ
Ο Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, συζήτησε και με ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Πορτογάλο αμυντικό Μιγκέλ Βίτορ που ανήκει στην Μπενφίκα. Και όπως είχαν αποκαλύψει τα ΣΠΟΡ, αποτέλεσε την πρώτη επιλογή του καλοκαιριού, ενώ συζητείται έντονα αυτή την περίοδο η επιλογή του. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει ο Βίτορ στην Μπενφίκα, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές, οπότε η προσπάθεια του ΠΑΟΚ θα συνεχιστεί. Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του Βίτορ λήγει το καλοκαίρι και αυτό σημαίνει πως εφόσον δελεαστεί από την πρόταση του ΠΑΟΚ, μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο με τη σύμφωνη γνώμη της Μπενφίκα. Ή να αποκτηθεί το καλοκαίρι, αφού προηγουμένως “καπαρωθεί” τον Ιανουάριο. Ο Βίτορ δεν αγωνίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση της Μπενφίκα Β με την Σπόρτινγκ Β που έληξε με 1-3 υπέρ των φιλοξενουμένων. Αναμέτρηση που είδε ο Γεωργιάδης.
Ο ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
Εκτός από τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι Βρύζας και Γεωργιάδης στην Πορτογαλία, ένα ακόμη γεγονός βοηθά τον ΠΑΟΚ στην επιλογή καλών παικτών για το άμεσο μέλλον. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και η μεταπήδησή του από την Πόρτο στον ΠΑΟΚ, σχολιάζεται θετικά από τους εκπροσώπους των τριών μεγάλων ομάδων. Κυρίως γιατί ο Βιεϊρίνια έπαιξε πολύ καλή μπάλα στον ΠΑΟΚ, αξιοποιήθηκε, πωλήθηκε στη συνέχεια στη Βολφσμπουργκ και η Πόρτο παίρνει ποσοστό από την πώληση του παίκτη. Ο Βιεϊρίνια ανοίγει τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για μελλοντικές επιλογές των παικτών που θα γίνουν από τον Γεωργιάδη, σε συνεργασία βεβαίως με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα αλλά και τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη.

Ο Κλάους, το σερί, ο Σπάθας και ο Δώνης

Σημαντική η χθεσινή νίκη για τον ΠΑΟΚ! Με… απώλειες! Αλλά, σε τελική ανάλυση μετράει το τελικό αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί. Χθες είχαμε το ίδιο σκορ με το οποίο κέρδισε ο Δικέφαλός και πέρυσι: 1-2! Με τον Κλάους να βρίσκει δίχτυα και πέρσι και φέτος…
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΣΕΡΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Ο ΔΩΝΗΣ
Του “πάει” η Νέα Σμύρνη του Γιώργου Δώνη ως προπονητή και αυτό “αποδείχθηκε” και στο χθεσινό παιχνίδι. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει ως προπονητής του Ατρόμητου τα δύο προηγούμενα χρόνια με την πρώην ομάδα του, ενώ χθες πήρε μία ακόμη νίκη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη έδρα. Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ανταποκρίθηκαν οι παίκτες του, κάτι που αναγνώρισε ο Δώνης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, όταν μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.
ΑΙΣΧΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΩΝΗ
Με τον Γιώργο Δώνη τα έβαλαν οι οπαδοί του Πανιωνίου στο χθεσινό ματς και η αντίδραση τους εξηγείται από το περσινό ματς Πανιωνίου – Ατρομήτου, όταν ως προπονητής των φιλοξενουμένων, είχε χαρακτηρίσει την Νέα Σμύρνη ως το πιο χυδαίο γήπεδο. Πάντως τα συνθήματα που ακούστηκαν στο γήπεδο ήταν αισχρά και απαράδεκτα.
Επίσης, ένας ηλικιωμένος από την εξέδρα που ήταν πίσω από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, έριξε τρεις φορές μπουκάλι στον Δώνη. Και την τρίτη φορά πήγε ένας αξιωματικός της αστυνομίας και του είπε πως την επόμενη φορά που θα το κάνει, θα τον έβγαζαν εκτός γηπέδου.
ΕΚΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΔΗΣ
Η αποστολή του ΠΑΟΚ αποτελούνταν από 19 παίκτες και πριν την έναρξη του ματς, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε ν’ αφήσει εκτός 18αδας τον Κώστα Παναγιωτούδη, αφού είχε λύσεις στα χαφ.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ
Μετά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Αρη και τρία ματς τα οποία παρακολούθησε από την κερκίδα (ΟΦΗ, ΑΕΚ και Κέρκυρα), ο Γιώργος Δώνης επέστρεψε χθες στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Ο ΚΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ “ΚΙΛΕΡ” ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ…
Το απέδειξε και στη Νέα Σμύρνη με την εκτελεστική του δεινότητα. Είχε πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι μετά το “τακουνάκι” που του έκανε ο Βιειρίνια. Ο Κλάους που είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και βρίσκεται στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ στο πρωτάθλημα, δείχνει ασταμάτητος όταν παίζει στη Νέα Σμύρνη εναντίον του Πανιωνίου. Εδώ που τα λέμε, απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο ο Κλάους είναι “κίλερ” και αυτό δείχνει η στατιστική του.
ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Ονειρεμένη ήταν η ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα χθες στη Νέα Σμύρνη! Περισσότεροι από 1300 οπαδοί του Δικέφαλου βρέθηκαν στο γήπεδο του Πανιωνίου και δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Ανάμεσά τους ήταν και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα από τα Χανιά, φίλαθλοι από την Κατερίνη, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα όλοι οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Πανελληνίου συνδέσμου και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν για το γήπεδο. Κάθισαν μάλιστα σε μαγαζιά στην πλατεία, χωρίς να έχουν πρόβλημα με τους οπαδούς του Πανιωνίου.
ΕΙΧΕ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Οταν έπαιζαν 11 εναντίον 11 στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κατοχή υπέρ του απέναντι στον Πανιώνιο και αυτό φάνηκε και από τα ποσοστά της στατιστικής. Είχε 56% κατοχή ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και 44% ο Πανιώνιος. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν τα δεδομένα και η κατοχή έγινε συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων. Ευτυχώς, δεν το πλήρωσε ο “Δικέφαλος”…
ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΧΑΡΗΚΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ
Την χάρηκαν τη νίκη και με το παραπάνω, οι Φράγκος Φραγκούλης, Παναγιώτης Ποικιλίδης και Γιώργος Φαρλαλής που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο. Ο πρώην γενικός αρχηγός του ΓΕΣ είναι παρών σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Οι Ποικιλίδης και Φαρλαλής είδαν το ματς μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα και το μέλος Βασίλη Τριλυράκη.
ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟ
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιώργος Κατσικάς κατευθύνθηκε προς τον πάγκο του Πανιωνίου και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στον Ηρακλή, στο κλείσιμο της καριέρας του έλληνα τερματοφύλακα. Ο Γιώργος Κατσικάς με αυτόν τον τρόπο αποτύπωσε στην πράξη, αυτό που όλοι είδαν στο γήπεδο, ότι πράγματι ο Πανιώνιος έκανε μία μεγάλη προσπάθεια, σε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Πιστοποιώντας μάλιστα ότι δεν είναι τυχαία η φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα.
ΟΙ 6 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 9 ΜΑΤΣ
Είναι αναμφίβολα η καλύτερη επίδοση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια και η παρουσία της ομάδας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με συνολική συγκομιδή 20 βαθμών σε 9 παιχνίδια αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο ΠΑΟΚ από την έναρξη του πρωταθλήματος έχει πετύχει συνολικά 6 νίκες σε 9 αγώνες. Εχει χάσει μόνο από τον Ατρόμητο με σκορ 1-0 στο Περιστέρι, σε ένα ματς όπου θα μπορούσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα αλλά σε μία στημένη φάση, υπήρξε ολιγωρία της άμυνας και χάθηκε το παιχνίδι. Στα άλλα δύο παιχνίδια που έχασε βαθμούς ο ΠΑΟΚ, ήταν στην Κρήτη με τον ΟΦΗ (1-1) και στην Κέρκυρα (0-0) την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι έξι νίκες στα 9 ματς λοιπόν, δίνουν στον ΠΑΟΚ μέχρι αυτή τη στιγμή την 2η θέση με 20 βαθμούς. Επίσης είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει το απόλυτο στην έδρα του στα παιχνίδια που έχει δώσει.
Ο ΜΠΕΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΜΠΟΥΜΠΕΝΚΟ
Εκτός από τους οπαδούς των δύο ομάδων που βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη και ξεπέρασαν τις 5.000, υπήρχαν ανάμεσά τους και επώνυμοι που είδαν το παιχνίδι. Ο Αχιλλέας Μπέος για παράδειγμα που είχε διατελέσει πρόεδρος του Πανιωνίου παλαιότερα, αλλά και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο που πέρασε τόσο από τον Πανιώνιο όσο και από τον Ηρακλή, είδαν μαζί το παιχνίδι από την εξέδρα των επισήμων. Και οι δύο σχολίαζαν την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες και κυρίως την νίκη του ΠΑΟΚ που θα αποδειχθεί υπερπολύτιμη στη συνέχεια…
ΑΚΟΥΣΕ “ΓΑΛΛΙΚΑ”Ο ΣΠΑΘΑΣ
Πέρασαν δυόμισι χρόνια από την ημέρα που ο Ηλίας Σπάθας στέρησε από τον ΠΑΟΚ τη νίκη σε ένα παιχνίδι και τη διεκδίκηση του τίτλου. Χθες επανεμφανίστηκε αφού τον όρισε η ΚΕΔ, ως τέταρτος στην αναμέτρηση. Και μόνο η παρουσία του, ασφαλώς προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην ομάδα αλλά και στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Μάλιστα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, μόλις ο Σπάθας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους υπόλοιπους διαιτητές και περπάτησε, άκουσε τα εξ αμάξης από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στην εξέδρα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κανείς δεν μπορεί να συγχωρέσει την απαράδεκτη διαιτησία του σε βάρος του ΠΑΟΚ σε ένα κομβικό (για εκείνη την εποχή, πριν από 2,5 χρόνια) παιχνίδι. Ευτυχώς που δεν τον έβαλαν και πρώτο οι υπεύθυνοι της ΚΕΔ. Όσο για τον Κομίνη από την Θεσπρωτία, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ δεν είχαν παράπονα από τη διαιτησία του.

«Να νιώθει την ανάσα μας ο ΟΣΦΠ»

Ο Ισπανός πορτιέρο του Δικέφαλου ήταν και στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των πρωταγωνιστών του ΠΑΟΚ δείχνοντας μεγάλη σταθερότητα και έχοντας ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.
“Ξέρετε πως ήρθα αργά στην ομάδα και χρειαζόμουν χρόνο. Δούλεψα πολύ, περίμενα την ευκαιρία μου, την πήρα και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο”, τόνισε χθες συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις.
Μπορεί να δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ κάτω από τα ασπρόμαυρα δοκάρια (σε περίπου 320 λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα), αλλά η συνολική του παρουσία ήταν εξαιρετική.
Μάλιστα στο 87’ του χθεσινού αγώνα, όταν έκανε μία εντυπωσιακή επέμβαση παρότι δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, σε ένα σουτ του Διαμαντάκου, κρατώντας το τελικό 1-2 υπέρ του ΠΑΟΚ, είδε τον Βασίλη Ρόβα του Πανιωνίου να πηγαίνει και να του δίνει συγχαρητήρια για την απόκρουση!
Ο Χακόμπο τόνισε ότι είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να μαζεύει “τρίποντα” ώστε να είναι κοντά στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.
“Πήραμε τους τρεις βαθμούς που θέλαμε και κρατήσαμε την επαφή μας με τον Ολυμπιακό”, τόνισε αρχικά ο Ισπανός. “Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το οποίο έγινε δυσκολότερο από τη στιγμή που μείναμε με 10 παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι σημαντικό όμως ότι ακόμη και με παίκτη λιγότερο κρατήσαμε το σκορ και φύγαμε από μία δύσκολη έδρα με τους τρεις σημαντικούς βαθμούς που ήταν και ο βασικός μας στόχος.
Είχα πει πριν από 20 ημέρες ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς στη μάχη του πρωταθλήματος. Αυτό όμως που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι έτσι ώστε, όταν φθάσει η ώρα να παίξουμε με τον Ολυμπιακό να είμαστε κοντά του”.
Ο πορτιέρο του Δικέφαλου πρόσθεσε: “Είναι δύσκολο να παίζεις για ένα ολόκληρο ημίχρονο με 10 παίκτες. Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ήρθε αυτή η αποβολή του Λάζαρ που έχασε την ψυχραιμία του και άλλαξαν οι ισορροπίες στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά ξέραμε ότι το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.
Ημασταν προετοιμασμένοι, αλλά ο Πανιώνιος με εξέπληξε θετικά. Επαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα είναι η καλύτερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα”, τόνισε ο Ισπανός.
Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ και στο πρώτο ημίχρονο, πριν μείνει με 10 παίκτες δεν ήταν τόσο καλός παρά το ότι προηγήθηκε με 0-2, ο Χακόμπο είπε: “Ψαχνόμασταν καθώς είχαμε τις ίδιες δυσκολίες όπως στο ματς με την Κέρκυρα. Δεν αλλάζαμε γρήγορα την μπάλα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να κλείνουν καλά τους διαδρόμους και εμείς δεν είχαμε χώρους για να κάνουμε φάσεις. Μέχρι το πέναλτι που προηγηθήκαμε δεν θυμάμαι να είχαμε κάποια ευκαιρία, αλλά μετά είδατε πως μόλις βάλαμε το γκολ, γρήγορα ήρθε και το δεύτερο από τον Αθανασιάδη”.