Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ονειρική στήριξη από 1300 οπαδούς

Οπου κι αν παίζει πάντα τον ακολουθούν. Για τον ΠΑΟΚ μόνο ζουν και αυτό αποδεικνύουν οι οπαδοί του Δικέφαλου του Βορρά με το πάθος που έχουν για αυτή την ομάδα. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι κάτι το φυσιολογικό που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην Ελλάδα. Και την Κυριακή, λοιπόν, η Νέα Σμύρνη έγινε Τούμπα. Από τους 1300 και πλέον οπαδούς του Δικέφαλου που βρέθηκαν στην Αθήνα από κάθε σημείο της Ελλάδας. Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι από την Αθήνα, αρκετοί ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη, άλλοι από την Κατερίνη, τη Βέροια, τη Δράμα, ακόμη και από τα μακρινά Χανιά της Κρήτης. Το πάθος τους για τον ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο.
Ολοι μαζί συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Πανελληνίου συνδέσμου που πλέον επαναλειτουργεί όπως είχαν γράψει τα ΣΠΟΡ τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί στήθηκε η πρώτη γιορτή. Και όλοι μαζί, μετακινήθηκαν μέχρι τη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Στην “πλατεία” έγινε το άλλο εκπληκτικό για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο πιστώνεται στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου και στην άψογη συμπεριφορά τους. Στις καφετερίες στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, στις ταβέρνες, συνυπήρχαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Συζητούσαν για το ποδόσφαιρο, την πορεία των ομάδων τους, έστησαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Τι κι αν υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες. Αυτό το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα σκηνικό, διαμορφώθηκε από την άριστη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου. Αμφότεροι απέδειξαν πως έχουν πολύ καλές σχέσεις, κάτι που ήταν γνωστό και από τον αγώνα του περσινού πρωταθλήματος.
Ακόμη και έξω από το γήπεδο, οπαδοί των δύο ομάδων αγόραζαν εισιτήρια από το ίδιο εκδοτήριο. Περίμεναν υπομονετικά στην “ουρά” και μπήκαν μονιασμένοι στο γήπεδο.
Οι 1300 και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μία ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Ακούγονταν συνεχώς από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Πανηγύρισαν έξαλλα τα δύο γκολ του Αθανασιάδη, στήριξαν την ομάδα τους στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Πανιώνιος με 11 παίκτες πίεζε τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με 10. Και στο τέλος χάρηκαν τη σπουδαία νίκη, το 2ο διπλό του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα που βρίσκει την ομάδα τους στην 2η θέση.
ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Είναι ένα θέμα που το έχουμε γράψει ξανά και θα το επισημαίνουμε συνέχεια. Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ – κακώς – δεν κατευθύνθηκαν προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας. Οι παίκτες στην πλειοψηφία τους βρέθηκαν στο κέντρο, εκεί χειροκρότησαν και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ο κόσμος τούς θέλει κοντά του, γιατί και για αυτούς πηγαίνει στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και πρέπει από απλές κινήσεις, αυτό να φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου