Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ψάχνουν λύση

Συνάντηση με τον Λάζλο Μπόλονι θα έχουν οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης, ώστε να βρουν λύση και να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Την προηγούμενη φορά που συζήτησαν οι τρεις άνδρες δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά τα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ είναι αποφασισμένα να μιλήσουν ξεκάθαρα στον Ρουμάνο προπονητή, ώστε να καταλάβει που θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος.
Από την πλευρά του, ο Μπόλονι κάνει συνεχώς αλλαγές στην ομάδα, κάτι που φαίνεται ότι δεν βοηθάει. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για τη συνέχεια είναι ευνοϊκό.
Τα σενάρια για Βιεϊρίνια
Ενοχλήσεις στον δικέφαλο μηριαίο αισθάνθηκε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κέρκυρα και τα σενάρια για την κατάστασή του είναι δύο. Το ένα σενάριο είναι θετικό και σύμφωνα με αυτό οι ενοχλήσεις προέρχονται από υπερένταση του ισχιακού νεύρου που μοιάζει να χτυπάει τον δικέφαλο μηριαίο. Στη χειρότερη περίπτωση ο άσος του ΠΑΟΚ μπορεί να υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο μηριαίο. Τα συμπεράσματα θα βγουν από τη μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί και αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση θα απουσιάσει για τουλάχιστον δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσει τα παιχνίδια με Τότεναμ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μυαλό ήταν… Λονδίνο

Ο Στέλιος Μαλεζάς έδωσε συνέντευξη στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» και τόνισε ότι στο παιχνίδι με την Τότεναμ, υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο αφού πρόκειται για έναν μεγάλο αγώνα. 
 Για το παιχνίδι με την Τότεναμ:  «Οταν παίζεις στην έδρα μιας τόσο ισχυρής ομάδας ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσεις πολλές δυσκολίες. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να προσέξεις. Είναι όλα μαζί και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Η Τότεναμ είναι σπουδαία ομάδα και το αποδεικνύει η εξαιρετική της πορεία στο αγγλικό πρωτάθλημα».

Για τις δύο ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον ΠΑΟΚ για πρόκριση: «Δε σκεφτόμαστε έτσι. Θα παίξουμε με την Τότεναμ για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και σε όλο τον κόσμο τις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα. Είναι έξτρα κίνητρο για όλους το ματς με τους Αγγλους και πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο. Αν μπεις με ηττοπάθεια θα χάσεις».

Για το ρυθμό των αγώνων στην Αγγλία: «Δεν το έχω ζήσει, δεν έχω παίξει στην Αγγλία, αλλά μου έχουν πει πολλοί ότι ο ρυθμός σε συνεπαίρνει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αποφασισμένοι για μεγάλο αγώνα».

Για την πρώτη συμμετοχή του με την Εθνική Ελλάδας: «Αλλιώς περίμενα το ντεμπούτο μου στην Εθνική ομάδα αλλά δεν παύει και αυτή να είναι μια εμπειρία. Είναι μεγάλη τιμή, απλά δεν έγινε όπως θα έπρεπε και όπως θα περίμενα μέσα στο γήπεδο. Πρέπει πάντως να προσπαθήσω πολύ μέχρι την επόμενη φορά που θα με καλέσει ο κ. Σάντος και όταν αυτό γίνει πρέπει να είμαι πανέτοιμος».

Ο Νάιχαους στο Γουάι Χαρτ Λέιν

Ο Ολλανδός Μπας Νάιχαους, χασάπης στο επάγγελμα, θα διευθύνει τον αγώνα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (30/11) στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο 34χρονος ρέφερι είναι ιδιαίτερα γούρικος ως τώρα για τις ελληνικές ομάδες, καθώς έχει σφυρίξει το Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ 3-1 και το ΑΕΚ-Χάιντουκ 3-1. Είναι διαιτητής FIFA από το 2007, ενώ το 2011 είχε επιλεγεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 στο Μεξικό.

Κρέσιτς: "Με στενοχωρεί και με επηρεάζει"

Ο Ντάριο Κρέσιτς σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στο πως νιώθει όταν μένει εκτός ενδεκάδας, αλλά και στην Εθνική Κροατίας.
"Στα 7 μου χρονιά μετακομίσαμε στο Ζάγκρεμπ, ενώ στα 11 μου ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Έπαιξα στο σύλλογο F. C. Buzin μόνο για τρεις μήνες και έπειτα συνέχισα στη Hrvatski Dragovoljac μέχρι το 2001. Στη συνέχεια, πήγα στη Γερμανία παίζοντας στη Στουτγάρδη για ένα χρόνο και αμέσως μετά στην Eintracht Triers για τέσσερα χρόνια. Ακολούθησε ο Πανιώνιος ως το 2009 και σήμερα βρίσκομαι για τρίτο χρόνο στον ΠΑΟΚ".
- Και από τον Πανιώνιο βρέθηκες στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Ξέρεις, κατά κοινή ομολογία αγωνίζεσαι σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης. Πώς αισθάνεσαι γι' αυτό, την ίδια στιγμή που φαίνεται να αρέσεις στον κόσμο; "Έπαιξα στην Τούμπα όταν ακόμα αγωνιζόμουν για την ομάδα του Πανιωνίου, και ένιωσα κάτι ξεχωριστό... Αισθάνθηκα τότε ότι θα' θελα πολύ να παίζω σε μια τέτοια ομάδα και οπωσδήποτε σε ένα τέτοιο γήπεδο με αυτόν τον κόσμο.
Αυτό έγινε πραγματικότητα όταν μου έγινε η πρόταση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ την οποία δέχτηκα αμέσως με ενθουσιασμό καθότι θεώρησα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για εμένα και το μέλλον μου".
-Έκανες υπομονή καθώς μπροστά από σένα βρισκόταν ένας καλός και διεθνής τερματοφύλακας, ο οποίος μάλιστα επί δύο χρονιά ήταν εξαιρετικός. Περίμενες την ευκαιρία σου χωρίς να δημιουργείς προβλήματα, γεγονός που εκτίμησε ο κόσμος, και η υπομονή σου εξαργυρώθηκε όταν πήρες τη θέση του πρώτου τερματοφύλακα. Τι ακολούθησε; " Ξέρετε, ήρθα στον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να περιμένω την ευκαιρία μου, καθώς γνωρίζω την ποιότητα και την αξία μου. Ήμουν συγκεντρωμένος 100% στο στόχο μου, δούλευα και περίμενα την κατάλληλη στιγμή, η οποία ήρθε και έδωσα αγωνιστικά τον καλύτερο εαυτό μου. Ήρθε ένα ωραίο σερί αγώνων, με αποκρούσεις μάλιστα τριών πέναλτι".
- Ψηφίστηκες ο καλύτερος τερματοφύλακας των ομίλων του Europa League και στο συγκεκριμένο σημείο έπαψες να αγωνίζεσαι. Πόσο σε επηρέασε αυτό το γεγονός ψυχολογικά και αγωνιστικά; "Αυτό που ακολούθησε την περασμένη χρονιά φυσικά με τρέλανε. Έχασα την προσήλωση και τη συγκέντρωση μου. Ξέρετε, εδώ μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και γνωρίζοντας τις δυνατότητές μου, θέλω να προοδεύω και όχι να οπισθοχωρώ... Και αυτός είναι ο λόγος που όλο αυτό με στενοχωρεί και με επηρεάζει".
- θεωρούμε ότι δεν είναι κακό να αισθάνεσαι τρελαμένος, καθώς θα σου έλειπε το ένστικτο του νικητή αν δεν αισθανόσουν έτσι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής άλλωστε θέλει να παίζει. "Ναι, αυτή είναι και η δική μου άποψη".
-Την περασμένη χρονιά είχε φημολογηθεί επικείμενη κλήση σου στην Εθνική Κροατίας. Εσύ πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε επειδή βρέθηκες εκτός 11άδας στον ΠΑΟΚ; "Γνώριζα ότι ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας με παρακολουθούσε σε αρκετά παιχνίδια και περίμενα την κλήση. Περίμενα το παιχνίδι με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ σαν τρελός, καθώς ήταν όνειρο μου να παίξω με τον ΠΑΟΚ κόντρα σε αυτή την ομάδα και να αποδείξω στην Εθνική μου ότι είμαι καλός.
Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως το παιχνίδι της ζωής μου, καθώς αντιπροσώπευα ουσιαστικά τον εαυτό μου στην Εθνική της χώρας μου, ζούσα για αυτό το παιχνίδι, αλλά βρέθηκα ξαφνικά εκτός 11 άδας".
- Θα έχεις ακόμη αρκετές ευκαιρίες, δε νομίζεις; "Ναι, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά ξέρετε πώς είναι τα πράγματα, ιδιαίτερα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και στη θέση του τερματοφύλακα. Δεν υπάρχουν αλλαγές. Ή παίζεις ή δεν παίζεις. Δεν υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση. Και είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έως τώρα κάνοντας ένα flash back στη μέχρι τώρα πορεία μου, έπαιζα, τα πήγαινα καλά και ανέβαινα ένα σκαλί πιο πάνω, έπαιζα τα πήγαινα καλά εκ νέου, ανέβαινα ένα ακόμη. Τώρα, παίζω, πηγαίνω καλά και αντί να εξελίσσομαι μένω στάσιμος.
Είναι η πρώτη φορά που το βιώνω αυτό και φυσικά με τρελαίνει... Αυτά είναι τα συναισθήματά μου, έχω δεθεί με αυτή την ομάδα, αγαπώ αυτήν την πόλη και θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο σ' αυτή. Θέλω να πετύχω στόχους με την ομάδα του ΠΑΟΚ και θέλω να επιστρέψω λίγη από την αγάπη που τόσο απλόχερα μου έχει χαρίσει ο κόσμος. Το 'χω, που λένε και οι ΠΑΟΚτσήδες".
- Υπάρχει κάποιος από τους συμπαίκτες σου με τον οποίο αισθάνεσαι λίγο περισσότερο δεμένος σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα; "Υπάρχει, αλλά πρόσφατα έχει λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα και μιλώ φυσικά για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς".
"Τέλος, εύχομαι σε όλους να είναι υγιείς και ισορροπημένοι οικονομικά, καθώς τα χρήματα δεν είναι το παν, χαρίζουν όμως μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα χρειαζόμαστε όλοι προκειμένου να ζούμε καλά. Σε εμένα προσωπικά εύχομαι να είμαι γερός ώστε να αγωνίζομαι, καθώς πιστεύω στην αξία και την ποιότητα μου, και μέσα από τα παιχνίδια αυτή μπορεί να φανεί...".

Σάντρο: "Όλοι έχουν πρόβλημα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν"

Πολύ αισιόδοξος και για την εξέλιξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Βραζιλιάνος Σάντρο της Τότεναμ, που ανέφερε για την πορεία της ομάδας του: «Φέτος κάνουμε πορεία που μας επιτρέπει να στοχεύουμε στην διεκδίκηση του τίτλου.
Ξέρουμε ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, αλλά μέσα στο γήπεδο όλα πηγαίνουν μία χαρά. Προσωπικά, χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σ αυτή την προσπάθεια, είτε ως βασικός, είτε ως αναπληρωματικός».
Όσον αφορά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Σάντρο τόνισε: «Ο όμιλος αυτός είναι πολύ ισορροπημένος. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε, πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας στο σπίτι.
Έχοντας ένα γεμάτο γήπεδο και αποδίδοντας με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που μπορούμε να προσφέρουμε, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα να μας αντιμετωπίσουν. Ελπίζω ότι την Τετάρτη δεν θα συμβεί κάτι διαφορετικό».

Προλαβαίνει ο Λίνο;

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λίνο στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Τότεναμ. Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά αν μπορεί να ακολουθήσει ή όχι την αποστολή της ομάδας στην Αγγλία.

Η συμμετοχή του Λίνο θα κριθεί στη διάρκεια της προπόνησης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα πριν την αναχώρησης της αποστολής. Αν ο παίκτης παρά τις ενοχλήσεις που αισθάνεται αποφασίσει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο Λονδίνο έστω και για μικρό χρονικό διάστημα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστεί και το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στο παιχνίδι με την Τότεναμ ο Κώστας Σταφυλλίδης που πραγματοποίησε δυο εξαιρετικές εμφανίσεις στους αγώνες του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και την Κέκρυρα.

Κρίνεται του Βιειρίνια

Καθοριστική είναι η Δευτέρα και για τον Βιερίνια. Ο νεαρός παίκτης θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί από την αποστολή για το μεγάλο παιχνίδι με την Τότεναμ.

Ποντάρουν στον Γκαρσία!

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα με την Τότεναμ πιστεύει η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ότι θα παίξει η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ουρουγουανός θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στο Λονδίνο και το βράδυ της Τετάρτης θα ηγηθεί της προσπάθειας που θα καταβάλει ο Δικέφαλος για ένα θετικό αποτέλεσμα
απέναντι στην Τότεναμ.

Ο Μπόλονι θεωρεί (και έχει απόλυτο δίκιο) ότι η παρουσία του Γκαρσία θα τονώσει την αυτοπεποίθηση όλων των παικτών για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Αγγλία. Έχει αποδειχτεί άλλωστε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία στην ενδεκάδα έχει πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Το ερώτημα είναι ποιον παίκτη θα επιλέξει ο ρουμάνος τεχνικός για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Γκαρσία στη μεσαία γραμμή. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ο Λαζάρ και όχι ο Αρίας ενώ δεν αποκλείεται ο Μπόλονι να χρησιμοποιήσει και τον Φωτάκη για να παρουσιαστεί η ομάδα με μια στιβαρή μεσαία γραμμή καθώς είναι δεδομένο ότι οι αγγλοι θα επιχειρήσουν από το ξεκίνημα του αγώνα να αποκτήσουν τον έλεγχο στο παιχνίδι με στόχο να πιέσουν την εστία του Δικεφάλου.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όποιες σκέψεις είχε ο Μπόλονι να χρησιμοποιήσει τον Κοντρέρας στη μεσαία γραμμή και στο Λονδίνο εγκαταλείφθηκαν μετά την εμφάνιση του χιλιανού στον αγώνα με την Κέρκυρα.

Αναλαμβάνουν δράση!

Πρωτοβουλία προκειμένου να τονώσουν το ηθικό των ποδοσφαιριστών της ομάδας σκοπεύουν να αναλάβουν κατά την διάρκεια της παρουσίας του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο οι Θόδωρος Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας.

Πρόθεση τόσο του αντιπροέδρου όσο και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να έχουν σειρά επαφών με όλους τους παίκτες καθώς αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι υπάρχει σοβαρό ψυχολογικό θέμα στην ομάδα.

Η νέα αποτυχία με την Κέρκυρα κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν στον ΠΑΟΚ άλυτα προβλήματα και ίσως η λύση είναι η παρέμβαση Ζαγοράκη και Βρύζα που με την ιδιότητα των πρώην ποδοσφαιριστών που γνωρίζουν την ψυχοσύνθεση των παικτών σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να βοηθήσουν στον τρόπο σκέψης των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Το θέμα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα στον αγώνα με την Τότεναμ την Τετάρτη αλλά και η πορεία της ομάδας στη συνέχεια του πρωταθλήματος με δεδομένο ότι χάθηκαν πολύτιμοι βαθμοί και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει αντεπίθεση για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εξασφαλίσει με άνεση μια θέση στα πλει οφ του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Μπόλονι χρειάζεται στήριξη και βοήθεια σ΄ αυτή τη φάση και οι μόνοι που μπορούν να την προσφέρουν είναι οι Ζαγοράκης και Βρύζας. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος θεωρούν ότι στη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στο Λονδίνο θα τους δοθεί η ευκαιρία να έχουν επαφές με το σύνολο των παικτών σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την ψυχολογία τους.