Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στα ματς με Ολυμπιακό θα κριθεί ο τίτλος

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αποκάλυψε ότι ήταν οδηγία του Χούμπ Στέφενς να παίξει ο ΠΑΟΚ με βαθιές μπαλιές «στην πλάτη» της άμυνας του Παναθηναϊκού, μίλησε για τον κόσμο, αλλά και για την επικείμενη κόντρα με τον Στοχ στο Ελλάδα - Σλοβακία.
Για τον αγώνα: «Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, κάναμε πολλές λάθος πάσες στο πρώτο ημίχρονο γι αυτό προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, πήραμε ψυχολογία από το γρήγορο γκολ και με την ώθηση από τον κόσμο φτάσαμε στη νίκη», σχολίασε αρχικά στη Nova ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση.

Για τις βαθιές μπαλιές στο πρώτο ημίχρονο: «Ηταν εντολή που είχαμε και αυτό που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Ξέραμε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού και θέλαμε να χτυπήσουμε στην πλάτη της άμυνας. Αλλωστε και το πέναλτι με αυτό τον τρόπο κερδήθηκε, με μπαλιά πίσω στην άμυνα. Ηταν θέμα προπόνησης και αδυναμίας που είχε ο αντίπαλος».

Για τη δύναμη της έδρας του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι στηρίζει πολύ δυναμικά την ομάδα, υπήρχαν παιχνίδια στην Ευρώπη που παίξαμε χωρίς κόσμο, με τον κόσμο να διψά να δει την ομάδα. Ξέραμε ότι θα ήμασταν κουρασμένοι, αλλά σε ντέρμπι ξεχνάς την κούραση».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Στοχ για το ματς Ελλάδας - Σλοβακίας την Παρασκευή: «Τα έχουμε πει, να προσέχει λίγο, να είναι χαμηλωμένη η απόδοσή του. Είμαστε πολλοί από την εθνική στην ομάδα και έχουμε πέσει επάνω του για να είναι προσεκτικός».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό διεκδικώντας το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ποιότητα εδώ και πολλά χρόνια και αν γίνουμε ομάδα και το βγάλουμε και αυτό στον αγωνιστικό χώρο, τότε πιστεύω θα μείνουμε κοντά στον Ολυμπιακό και ίσως στα μεταξύ μας παιχνίδια να παιχθεί το πρωτάθλημα»

Με Νίνη και Σάλπι κορυφαίους


Χακόμπο: Κάνει μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Μπεργκ. Από εκεί και πέρα βγάζει μία τρέλα που δεν δικαιολογείται, όπως στη φάση του χαμένου πέναλτι στο 81΄. Κάπου θα την πληρώσει η ομάδα αυτήν.

Κίτσιου: Για τη φάση του πέναλτι δεν φταίει, ενώ κάνει καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς. Έχει καλές συνεργασίες με τον Νίνη, σταθερότητα και καθαρό μυαλό αμυντικά.

Κατσουράνης: Βρίσκει τρόπο να περάσει τη μπάλα στη πίεση του Παναθηναϊκού, ενώ κερδίζει πολλές μονομαχίες και ψηλά. Του ξέφυγε ο Μπεργκ στο γκολ του Παναθηναίκού, όμως σε γενικές γραμμές βγάζει προσωπικότητα  και σπρώχνει τον ΠΑΟΚ στην επίθεση.

Βίτορ: Είχε και αυτός εκνευρισμό, παρότι ήταν και πάλι από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ. Πήρε πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη και είχε κάποια λάθη, ενώ είχε πάλι κάποιες καίριες επεμβάσεις.

Λίνο: Κάκιστο παιχνίδι από τον βραζιλιάνο αμυντικά, ότι έκανε ο ΠΑΟ ήταν από εκεί, ενώ ήταν κακός και στην ανάπτυξη. Μία ενέργεια βέβαια έκανε και ήρθε το γκολ του Κλάους, αφού αυτό συνέβη στη μοναδική καλή σέντρα που πέρασε.

Τζιόλης: Κακό ξεκίνημα, με πολλά λάθη και αργές αντιδράσεις, ανέβηκε κάπως στο δεύτερο χωρίς να είναι συγκλονιστικός. Η ουσία είναι πως έχει επιβαρυνθεί και είναι ο μόνος που δεν έχει πάρει ανάσες από την αρχή της σεζόν. Και το γεγονός αυτό φέρνει μεταπτώσεις.

Λάζαρ: Πολλά αβίαστα λάθη, επικίνδυνος για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας βέβαια και καλές στιγμές αμυντικά. Στο δεύτερο βελτιώθηκε αρκετά, μείωσε τα λάθη και ανέβηκε σωστά.  Απέχει πάντως πολύ από τον Λάζαρ της έναρξης της σεζόν.

Νίνης: Κορυφαίος του ΠΑΟΚ με διαφορά από τον δεύτερο, κυρίως στον τομέα ανάπτυξη εκεί όπου η ομάδα υστερούσε. Μέχρι να κουραστεί δεν είχε παρά καλές ενέργειες, απλώνοντας σωστά το παιχνίδι της ομάδας του παρότι έπαιζε δεξί χαφ.  Είναι στη καλύτερη κατάσταση απ όλους τους χαφ του ΠΑΟΚ και φαίνεται να βρίσκεται εύκολα με τον Στοχ.

Στοχ: Κάπου χαμένος στο πρώτο ημίχρονο, ευστόχησε βέβαια στο πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μεγάλες ευκαιρίες, καλές συνεργασίες κυρίως με τον Νίνη. Και τις δύο φορές που απείλησε στάθηκε άτυχος, όμως σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια ήταν καλύτερος.

Αθανασιάδης: Εκτελεστικά δεν ήταν το καλύτερό του παιχνίδι παρότι βγήκε σε πολλές φάσεις ερχόμενος έξω από την περιοχή. Πέτυχε βέβαια το νικητήριο γκολ, αλλά θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα. Ο Στέφενς τον έβαλε περιφερειακό στέλνοντας τον Σαλπιγγίδη στη κορυφή.

Σαλπιγγίδης: Γεμάτο παιχνίδι από τον αρχηγό του ΠΑΟΚ με ένα κερδισμένο πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες, μάχες και πολύ μυαλό. Πολύ σοβαρός σε όλους τους τομείς, ήταν πραγματικός αρχηγός.

Κωνσταντινίδης: Μπήκε για να ισορροπήσει λίγο στο κέντρο ο ΠΑΟΚ, όταν και είχε χάσει κάπως την ισορροπία του. Δεν φάνηκε πολύ, είχε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Νάνο που έφερε και την πρώτη του κίτρινη κάρτα. .

Λούκας: Σε επαφή με τη μπάλα ήρθε μόνο σε ένα φάουλ που χτύπησε.

Νέτσιντ: Μπήκε στο τέλος, δεν είχε χρόνο να δείξει.

Στέφενς: Επέστρεψε στο 4-4-2 αλλάζοντας όμως θέσεις σε Κλάους και Σαλπιγγίδη, κάτι που σε επίπεδο τελικών προσπαθειών και πίεσης ψηλά ήταν πιο αποδοτικό. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ουδέποτε έλεγξε το παιχνίδι, υπό την έννοια πως οι παίκτες του έδωσαν μία άγρια ομορφιά που στο τέλος τους ευνόησε αλλά με την τύχη μαζί τους. Οι αλλαγές δεν έγιναν κατανοητές, όμως από τη στιγμή που το πήρε το παιχνίδι κανένας δεν μπορεί να του πει τίποτα.

Περήφανος που είμαι κομμάτι του ΠΑΟΚ

Η πρώτη ερώτηση στον Βραζιλιάνο, αφορούσε τα συναισθήματά του όταν ακούει το όνομά του από τα χείλη των οπαδών του ΠΑΟΚ. «Ανατριχιάζω, ειλικρινά, θέλω να με πιστέψετε. Δεν είμαι τόσο συνηθισμένος... Ο κόσμος δεν δένεται τόσο με τα μπακ, περισσότερο τυχεροί είναι οι επιθετικοί, οι μέσοι, οι παίκτες που βάζουν πολλά γκολ. Νομίζω ότι ο κόσμος έχει εκτιμήσει εμένα για όσα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι. Είμαι ήδη εδώ πολλά χρόνια και παρότι ήρθα ως ξένος, είμαι ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ και είμαι περήφανος γι΄ αυτό» ήταν η απάντηση του Λίνο.

Εν συνεχεία και μεταξύ των άλλων, ο 36χρονος αμυντικός εξομολογήθηκε πως μετά από κάθε παιχνίδι είναι πάντα… πεθαμένος από την κούραση, εξέφρασε για μία ακόμα φορά την πρόθεσή του να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά δε με το αν αισθάνεται… ΠΑΟΚτσής, ο Λίνο απάντησε: «Θέλει και ρώτημα; Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μία ομάδα. Δεν θα σας μάθω εγώ τι πρεσβεύει ο σύλλογος, ξέρουν όλοι πολύ καλά. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου, θα είμαι μια ζωή περήφανος γι΄ αυτή τη φανέλα».

Τέλος, ο άσος του Δικεφάλου χαρακτήρισε τύχη για τον ΠΑΟΚ την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, εξέφρασε την πεποίθηση του πως η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στους συνεχείς αγώνες και απέφυγε να πάρει θέση σε ότι αφορά την ερώτηση «με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν», απαντώντας «προτιμώ να δω τι θα έχουμε πετύχει και τότε θα σας πω αν είμαι ευχαριστημένος με τα όσα έχουμε πετύχει».

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-1(ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ)