Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κλάους: "Δε θα χάσουμε ποτέ στην Ευρώπη"

Ο Κλάους Αθανασιάδης μίλησε πριν την προπόνηση του ΠΑΟΚ στους δημοσιογράφους για το έπος του Λοδίνου και για το αήττητο σερί του Δικεφάλου στην Ευρώπη.

Για το πότε θα χάσει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ο Κλάους επισήμανε: «Δε θα χάσουμε ποτέ… Το λέω πεντακάθαρα γιατί το πιστεύουμε, το βιώνουμε και φαίνεται στα πρόσωπα όλων μας. Εχουμε ένα εξαιρετικό σερί -για δέκα αγώνες- ενώ εκτός έδρας ηττηθήκαμε στα τελευταία 13 παιχνίδια μόνο στην έδρα της Βιγιαρεάλ. Ολα αυτά κάτι λένε…».

Στην Ευρώπη η πορεία σας είναι εξαιρετική, γιατί στην Ελλάδα δεν δείχνετε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο; «Ακόμα κι εμείς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή τη διαφορά στην απόδοσή μας. Ισως ένας παράγοντας να είναι και το μεγάλο κίνητρο που υπάρχει στους αγώνες του Europa League και πόσω μάλλον σε ένα ματς με αντίπαλο την Τότεναμ. Ομως είμαι αισιόδοξος. Θα βρούμε τον δρόμο μας και θα επιστρέψουμε στις νίκες, μια και έχουμε μεγάλη ποιότητα ως ομάδα».

Τι κάνατε σωστά και ήρθε το σπουδαίο «διπλό»; «Καταφέραμε και πιέσαμε αρκετά την Τότεναμ, πετυχαίνοντας και δύο γρήγορα γκολ. Σίγουρα μας στοίχισε η αποβολή του Σταφυλίδη, όμως με πείσμα στην άμυνα, αυτοθυσία και με πρωταρχικό μας στόχο (στο δεύτερο ημίχρονο) να κλείσουμε όλους τους διαδρόμους, φθάσαμε στη νίκη-πρόκριση.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και σε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, μια και νικήσαμε τον πιο φορμαρισμένο σύλλογο της Αγγλίας. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους μας, που μας έκαναν να νιώσουμε ότι αγωνιζόμασταν εντός έδρας».

Αντίπαλο για την επόμενη φάση του Europa League έχεις… επιλέξει; «Οχι, δεν ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Πρέπει πρώτα να παίξουμε με τη Ρούμπιν Καζάν, να διεκδικήσουμε τη νίκη και μετά θα οργανωθούμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δε μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος που θα βρεθεί στον δρόμο μας, παρά μόνο η δική μας απόδοση».

Ο ΠΑΟΚ της Ελλάδας θα μπορέσει να πάρει τη νίκη στα Γιάννενα; «Για να δέσει το γλυκό της επιτυχίας, είναι αναγκαίο να νικήσουμε τον ΠΑΣ. Οι τρεις βαθμοί είναι απαραίτητοι για να ολοκληρωθεί η εβδομάδα με όμορφο τρόπο».

Παραμένει πρώτη ελληνική ομάδα ο ΠΑΟΚ


Σταθερά πρώτη ελληνική ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη παραμένει ο ΠΑΟΚ, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η μεγάλη του νίκη επί της Τότεναμ μέσα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Ο "Δικέφαλος" διατηρήθηκε στην 35η θέση της παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων, όντας σταθερά μπροστά από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 35η θέση τον Νοέμβριο ενώ η ΑΕΚ υποχώρησε έξι θέσεις λόγω των πολύ κακών αποτελεσμάτων στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της. Ο Παναθηναϊκός είναι 208ος. Να σημειώσουμε πως δεν υπολογίζεται η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ καθώς μετρώνται οι αγώνες μέχρι 29 Νοεμβρίου.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι πέρα από τα νούμερα και τις κατατάξεις υπάρχει και η πραγματικότητα που λέει ότι ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά έκανε το όνομά του να ακουστεί σε κάθε άκρη της γης μετά από αυτό το αποτέλεσμα επί της Τότεναμ.

"Ο κόσμος μας οδήγησε"


Ο Κοστίν Λαζάρ, ο Ρουμάνος αμυντικός χαφ του Δικεφάλου, μίλησε στον Sport 103 fm για τo θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ, για τη δική του παρουσία, αλλά και για την ανάκαμψη στο πρωτάθλημα:

Γαι τη δική του εξαιρετική εμφάνιση στο Λονδίνο: «Όλη η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, που πέρα από προσωπικές αποδώσεις, η ομάδα είναι στον επόμενο γύρο.»

Για το αν αυτή ήταν η καλύτερη του εμφάνιση από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει, απλά θέλω από παιχνίδι σε παιχνίδι θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα πρέπει να πούμε για το ματς με τα Γιάννινα.»

Για την πίστη που μετέφερε ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο για το αποτέλεσμα από τη προθέρμανση κιόλας: «Μας βοήθησε πάρα πολύ, γενικά μας βοηθάει, σε αυτό το ματς όμως μας έδωσε φτερά στα πόδια, ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Κρίμα για τα παιδιά που έμειναν απ έξω και δεν μπήκαν στο γήπεδο.»

Για το αν μπορεί η ομάδα να είναι καλύτερη στα Γιάννινα: «Φυσικά και μπορεί να είναι καλύτερη. Από εμάς εξαρτάται. Θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, αν και μάθαμε ότι το γήπεδο εκεί δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και αυτό ίσως μας δυσκολέψει».

Για το τι ήταν αυτό που άλλαξε την ομάδα και είδαμε τη φοβερή μεταμόρφωση σε σχέση με Κέρκυρα και Παναιτωλικό: «Η Κέρκυρα μπήκε με διπλή ζώνη άμυνας κλεισμένη πίσω. Αντίθετα, η Τότεναμ μπήκε να παίξει μπάλα και έχουμε ιδανικούς παίκτες για να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Είναι δύσκολο το ότι έχουμε δύο διοργανώσεις. Αυτές οι ομάδες έχουν και περισσότερο χρόνο να ετοιμαστούν.»

Για την απόσταση από τον βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αλλά και στο πρωτάθλημα θα κάνουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Υπάρχει αυτός ο λίγος χρόνος για περισσότερη προετοιμασία, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει και στην Ελλάδα. Σίγουρα θα δώσουμε πάλι το 100% σε κάθε ματς γιατί και εμείς το θέλουμε αυτό.»

Για την αίσθηση που δημιούργησε στη Ρουμανία, αυτή η νίκη επί της Τότεναμ: «Υπάρχει μεγάλη χαρά και για μένα και τον κύριο Μπόλονι που είμαστε σε αυτήν την ομάδα και που βοηθήσαμε. Φυσικά ήταν πολλοί οι άνθρωποι που μας πήραν τηλέφωνο όπως γίνεται πάντα μετά από τέτοιες επιτυχίες.»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας στον Sport 103 fm


Ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο Χιλιανός στόπερ του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Sport 103 fm για το έπος του Γουάιτ Χαρτ Λέιν επί της Τότεναμ, την επιστροφή της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τον τραυματισμό του.

Για το αν μπορεί να συγκρίνει την πρόκριση επί της Τότεναμ με αυτή κόντρα στη Φενέρ: "Δεν μπορώ να συγκρίνω τα δύο παιχνίδια. Το ένα έχει να κάνει με μια μεγάλη πρόκριση, το άλλο έχει να κάνει με την ιστορία του συλλόγου. Το κάθε ματς έχει τη δική του αξία και χροιά".

Για το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ έμεινε εντυπωσιασμένος με την απόδοση της ομάδας στο πρώτο μισάωρο: "Η αλήθεια είναι ότι και εμείς μείναμε έκπληκτοι από την απόδοση μας. Αγγίξαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και μακάρι από εδώ και πέρα να αγωνιζόμαστε έτσι".

Για το τι άλλαξε στον ΠΑΟΚ και μεταμορφώθηκε σε σχέση με Κέρκυρα και Παναιτωλικό: "Δεν είναι ότι αλλάζει κάτι αγωνιστικά. Άλλη αντίδραση έχουμε στο πρωτάθλημα, οι ελληνικές ομάδες βλέπουν διαφορετικά τον ΠΑΟΚ. Στην Ευρώπη επειδή ο κόσμος νιώθει περηφάνια γι΄αυτό που έχουμε πετύχει, ίσως αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και να έχουμε φτερά στα πόδια. Το γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο προσαρμογής για να μπορέσουμε να αντιδράσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις".

Για τη θετική ενέργεια που τους περνάει ο κόσμος: "Πάντα το αισθανόμαστε αυτό. Το αισθανόμαστε αυτό το πιστέψαμε και πιστεύω ότι στα τρία χρόνια που βρίσκομαι εδώ ο κόσμος είναι το Α και το Ω για την ομάδα".

Για τη φάση του τραυματισμού του: "Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Δε νομίζω ότι ήταν κάτι εσκεμμένο, αλλά ήταν ένα δυνατό χτύπημα, με έκανε να φύγω κλαίγοντας από τον πόνο, από το γήπεδο. Έκανα εξετάσεις, έχω ένα αιμάτωμα και πονάω ακόμη".

Για το αν είδε τα τελευταία λεπτά του αγώνα ή έφυγε στα αποδυτήρια, μετά τον τραυματισμό του: "Δεν μπόρεσα να δω τη λήξη του αγώνα γιατί ήμουν μέσα στα αποδυτήρια με ασφυκτικούς πόνους και προσπαθούσα να συνέλθω".

Για το τι λέει για όλα αυτά περί της Κόλο Κόλο: "Το θέμα είναι ότι ο σεβασμός και η αγάπη που τρέφω για τον ΠΑΟΚ και είναι η ίδια και για την Κόλο Κόλο, δε θα έφευγα για την μία να πάω στην άλλη.

Αυτή τη στιγμή είμαι στον ΠΑΟΚ και δε θα κάνω καμία κίνηση μέχρι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο μου. Μόλις γίνει αυτό θα μιλήσουμε για τη χιλιανή ομάδα. Είμαι ενήμερος για ότι ακούγεται, αλλά επιμένω στη θέση μου ότι δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση αν δεν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο μου".

Άλμα ΠΑΟΚ στην κατάταξη της UEFA

Ο θριάμβος του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ, ανέβασε επτά θέσεις τον Δικέφαλο στο team ranking της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.  Μετά το παιχνίδι στο Δουβλίνο και τη νίκη που σημείωσε επί των Σάμροκ Ρόβερς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 79η θέση της κατάταξης της UEFA.

Η νέα σημαντική επιτυχία στο Λονδίνο εκτόξευσε τον "Δικέφαλο" ακόμη περισσότερο στην συγκεκριμένη λίστα, αφού πλέον συναντάμε τον Δικέφαλο στην 72 θέση με 25.440 βαθμούς, πάνω από ομάδες όπως η Σεντ Ετιέν, η Σανταντέρ, η Στόουκ, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, το Παλέρμο και το Ανόβερο.

Οσον αφορά τις άλλες ελληνικές ομάδες, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 79η θέση με 23.940 πόντους, ο Παναθηναϊκός στην 37η με 50.440 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στην 35η με 52.940 πόντους και ο Αρης στην 87η με 20.940 βαθμούς.

Να συμπληρώσουμε ότι εκρρεμούν τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του Europa League τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (1/12).

Ο Αρετόπουλος σφυρίζει στο Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος της Ενωσης Τρικάλων θα σφυρίξει στον αγώνα του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Βοηθοί θα ειναι ο Δημητριάδης (Καστοριά) και ο Καρατζίκας (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Κουτσιαύτης (Αθηνών).
Oι αναλυτικοί ορισμοί

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου:

16:30 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Θ. Γιάχος (Χίου)
Επόπτες: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Π. Τρύφων (Δράμας)
4ος διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)
Παρατηρητές: Δ. Καλύβας (Βοιωτίας)

17:15 Ατρόμητος –Εργοτέλης

Διαιτητής: Σ. Σελίμος (Λακωνίας)
Επόπτες: Δ. Σαραϊδάρης, Χ. Κούλα (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Γ. Ντίτσος (Πρέβεζας)
Παρατηρητής: Γ. Αμυγδάλης (Σερρών)

19:30 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)
Επόπτες: Ν. Γεωργαράκης (Αθηνών), Χ. Μαγιάνης (Άρτας)
4ος διαιτητής: Δ. Θάνος (Γρεβενών)
Παρατηρητής: Δ.Μπέγκος (Αργολίδας)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου:

15:00 Ξάνθη-Δόξα Δράμας

Διαιτητής: Δ. Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
Επόπτες: Π. Κωστάρας (Αιτ/νιας), Χ. Κουρουμπίλια (Καρδίτας)
4ος διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Φ. Σωμαράκης (Αθηνών)

15:00 ΑΕΚ-Κέρκυρα

Διαιτητής: Α. Αμπάρκιωλης (Μακεδονίας)
Επόπτες: Λ. Δημητριάδης, Α. Θανασακούδης (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Σ. Τριτσώνης (Αθηνών)
Παρατηρητής: Ι Τσαχειλίδης (Πειραία)

17:15 Λεβαδειακός-Πανιώνιος

Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Επόπτες: Δ. Γούκος (Ηπείρου), Δ. Μπιτσίδης (Θράκης)
4ος διαιτητής: Ε. Μήτση (Πειραιά)
Παρατηρητής: Ν. Μινιτιούρης

17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Επόπτες: Ι. Δημητριάδης (Καστοριάς), Α. Κατατζίκας (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Α. Κουτσιάυτης (Άρτας)
Παρατηρητής: Γ. Μαζαράκης Κεφ/Ιθάκης

19:30 Άρης-ΠΑΟ

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Επόπτες: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Δ. Ευθυμιάδης (Πιερία)
4ος διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
Παρατηρητής: Χ. Καρατζάς