Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μάγεψε και την Ευρώπη

Λίγες μόνο μέρες μετά τη θριαμβευτική του νίκη επί της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έδωσε μια ακόμη ωραία ποδοσφαιρική παράσταση, αυτή τη φορά επί ρωσικού εδάφους.
Κόντρα στην ισχυρή Ρουμπίν Καζάν, ο Δικέφαλος έδειξε αποθέματα φυσικών και ψυχικών δυνάμεων και επέστρεψε στη βάση του έχοντας αποσπάσει την πολύτιμη ισοπαλία με 2-2. Αποτέλεσμα, που είναι πιθανό στο τέλος της φάσης των ομίλων να αποδειχτεί καθοριστικό για την πρόκρισή του στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επιθετική του προσπάθεια, να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Ήταν το 22΄, όταν ο Αθανασιάδης έγινε ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού των Φωτάκη και Γεωργιάδη και με άπιαστο πλασέ άνοιξε το σκορ.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το έκαναν με σπασμωδικό τρόπο. Για την ακρίβεια, συνάντησαν αξεπέραστες δυσκολίες να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Μπόλονι, που κράτησε μάλλον εύκολα το μηδέν. Κι αν έλειπαν και ορισμένα αβίαστα ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων, που επέτρεψαν στους παίκτες του Μπερντέγιεφ να πατήσουν την περιοχή τους, τότε όλα θα ήταν ιδανικά.
Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμα του στο σκορ στο 36΄, όταν ο Αθανασιάδης απείλησε με κοντινό σουτ τον Ριζνίκοφ.
Με τη έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όμως, οι Ρώσοι επιδόθηκαν σε ένα ανηλεές σφυροκόπημα της εστίας του Κρέσιτς και γρήγορα κατάφεραν να φθάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με δράστη τον Βαλντέζ στο 52΄. Στα λεπτά που είχαν προηγηθεί από την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ρουμπίν είχε προλάβει να δημιουργήσει τρεις κλασικές ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ. Οι Ρώσοι δεν ανέκοψαν ταχύτητα μετά το 1-1, αλλά συνέχισαν να επιτίθενται. Έχοντας κερδίσει κατά κράτος το χώρο της μεσαίας γραμμής, συνέχισαν να ασκούν πίεση, και στο 66΄ με τον Ντιάντιουν κατόρθωσαν να πετύχουν την ανατροπή του σκορ, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.
Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Κι όχι μόνο αυτό, αφού ήταν η ομάδα που διεκδίκησε με πάθος ένα και περισσότερα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Κι αφού ο Βιεϊρίνια προειδοποίησε δύο φορές τη ρωσική εστία, στο 80΄ ο Φωτάκης (μαζί με Μαλεζά ήταν οι κορυφαίοι του ΠΑΟΚ) κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά σε 2-2.
Κι αν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο τυχεροί, θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις να πετύχουν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Μπογκέτι έδιωξε σωτήρια την μπάλα λίγο πριν από την τελική γραμμή της εστίας του...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου