Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πιστός στα “θέλω” του παραμένει ο Δώνης

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια (τρία στην Ευρώπη και ένα στο ελληνικό πρωτάθλημα) και οι επιλογές του Γιώργου Δώνη στους δύο αγώνες με την Μπνέι Γιεχούντα, το εντός έδρας ματς με την Ραπίντ Βιέννης, αλλά και στην προχθεσινή πρεμιέρα με τον Πανθρακικό, αποδεικνύουν ένα πράγμα.

Οτι ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραμένει πιστός στα “θέλω” του και εφαρμόζει στην πράξη, όσα προανήγγειλε και εξήγγειλε κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας, αλλά ακόμα και στην επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ όταν ήρθε το καλοκαίρι.
Η απόδειξη όλων αυτών, μπορεί να κεφαλοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς επιλογών. Πρώτον, η προώθηση των νέων παιδιών στην ενδεκάδα και γενικά ο αρκετός χρόνος συμμετοχής τους. Οταν ο Δώνης έπαιρνε στην προετοιμασία μία… ενδεκάδα πιτσιρικάδων, πολλοί πίστεψαν ότι αυτό έγινε γιατί δεν είχαν γίνει ακόμα μεταγραφές. Η πράξη απέδειξε το αντίθετο. Ο Γιώργος Κατσικάς έχει παίξει σε όλα τα ματς βασικός, από κοντά ακολουθεί ο Εργκίς Κάτσε, ενώ ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία σε Πέλκα, Ιντζίδη, ακόμα και στον Κωνσταντινίδη προχθές. Για να μην αναφερθούμε σε Γλύκο και Γιάννου, που θεωρούνται πλέον βασικά γρανάζια της ενδεκάδας.
Δεύτερον, είναι το σύστημα. Εξαρχής ο Δώνης ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ θα βασίζει το παιχνίδι του στο 4-4-2 και αυτό συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αγωνιστεί με διαφορετικό σύστημα και μόνο για ένα ημίχρονο (στο δεύτερο μέρος με τη Ραπίντ) είδαμε μία παραλλαγή του 4-4-2 με το σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή της ομάδας.
Το τρίτο στοιχείο που ο Γιώργος Δώνης είπε ότι θέλει να δει από την ομάδα του, είναι η αξιοποίηση της Τούμπας. “Οχι χαμένοι βαθμοί μέσα στην έδρα μας” είχε πει ο 43χρονος τεχνικός και μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ μετράει “3 στα 3”, με τις νίκες απέναντι σε Μπνέι Γιεχούντα, Ραπίντ Βιέννης και Πανθρακικό.
Το τέταρτο στοιχείο είναι η πίστη της ομάδας ότι μπορεί να τα καταφέρει. Οι δύο ανατροπές του σκορ με Ισραηλινούς και Αυστριακούς, απέδειξε ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και μπορεί να βγάλει στο γήπεδο πνεύμα νικητή.
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ…
Τα τρία από τα τέσσερα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, έχουν γίνει εντός έδρας. Μοναδικό δείγμα είναι το ματς με την Μπνέι Γιεχούντα στο Ισραήλ, επομένως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εικόνα του Δικεφάλου μακριά από την Τούμπα.
Μεθαύριο κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης θα έχουμε το δεύτερο δείγμα, το οποίο θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο αφού κρίνεται η πρόκριση και ο ΠΑΟΚ πρέπει να υπερασπιστεί το 2-1 της Τούμπας. Το σύστημα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ίσως όμως υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου