Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τη γλίτωσαν τα «δεύτερα» της Τότεναμ, αλλά…

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να συζητάμε για επιτυχία του ΠΑΟΚ επειδή τελικά είχε θετικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα με την Τότεναμ ή θα πρέπει να το… φιλοσοφήσουμε λίγο παραπάνω και να οριοθετήσουμε το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν τελικά τις απαιτήσεις μας από το συγκεκριμένο παιχνίδι. 
Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τη νίκη κι αυτό το είδαμε στις ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά, μου φαίνεται ότι του λείπει η φρεσκάδα από ποδοσφαιριστές που θα τρέξουν λίγο περισσότερο και θα κουράσουν τον αντίπαλο όσο παραπάνω χρειαστεί για να μην αντιδράσει εγκαίρως και αποτελεσματικά, όταν θα πρέπει να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Τον κίνδυνο που δημιούργησε ο Αθανασιάδης, ο Βιερίνια, ο Ίβιτς, σε μερικές καλές στιγμές του αγώνα.

Η Τότεναμ έμοιαζε τόσο νεανική και γεμάτη ενέργεια έναντι του ΠΑΟΚ, ειδικά στο τέλος. Δεν αποκλείεται ο δικέφαλος, που έχασε δύο- τρεις ευκαιρίες για γκολ στην εκπνοή, να είχε σκοράρει απέναντι σε έναν πιο κουρασμένο αντίπαλο.

Συζητούμε για μικρές λεπτομέρειες. Αλλά, σκεφτείτε ότι τελικά αυτές είναι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, όταν για λίγα εκατοστά χάνεται μια καλή ευκαιρία που θα αποτελούσε αφετηρία μιας ακόμη αξιόλογης ευρωπαϊκής πορείας. Θα μιλούσαμε για νίκη στο ξεκίνημα των ομίλων, απέναντι μάλιστα σε ομάδα που νοιώθει και είναι το φαβορί.

Σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έκανε… μισές δουλειές. Μισές δουλειές από μερικούς καλούς, αλλά, ηλικιωμένους ποδοσφαιριστές που δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν στα «δεύτερα» της Τότεναμ και στο μυαλό τους υπάρχει πάντα μια και μοναδική σκέψη, να παίξουν στην πρώτη ομάδα και στη πρέμιερ λιγκ.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειώσω ακόμη τα εξής που αφορούν σε δυό ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, από τους οποίους δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα:

Ο πρώτος είναι ο Σαλπιγγίδης. Περιμένεις πολλά περισσότερα από έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. Όχι σώνει και καλά γιατί αμείβεται πλουσιοπάροχα. Δεν είναι το συμβόλαιό του που τον υποχρεώνει να παίξει ως ηγέτης. Είναι ο ρόλος που του αναλογεί στον ΠΑΟΚ. Από τη θέση του οδηγού θα πρέπει να αγωνίζεται.

Δεν είναι όμως αυτός που περιμένει ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος προκειμένου να στηρίξουν πάνω του ένα μεγάλο κομμάτι των φιλοδοξιών τους.

Ο δεύτερος δεν έχει βάλει τελικά σε σταθερή πορεία την απόδοσή του. Εξακολουθεί να έχει μια καλή στιγμή και ίσως μια δεύτερη σε κάθε αγώνα, για να μας θυμίζει ότι αποτελεί σχεδόν πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ, αλλά, τίποτε περισσότερο… Ο Βιερίνια ανήκει στη συνομοταξία των ποδοσφαιριστών που μπορούν να αναστατώσουν μια ομάδα, την Τότεναμ για παράδειγμα, ακόμη κι όταν παρατάσσεται με την καλύτερη σύνθεσή της. Ωστόσο, βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που μπορεί τελικά να προσφέρει στον ΠΑΟΚ κι αυτό έχει αντίκτυπο στη συνολική εικόνα της ομάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου