Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι Πορτογάλοι του ΠΑΟΚ


Με αφορμή την κλήση του Αντελίνο Βιειρίνια στην Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας, διαφημίστηκε για μια ακόμα φορά το όνομα του ΠΑΟΚ σε όλον τον κόσμο. Είναι μεγάλη υπόθεση, να βρίσκεσαι στην ίδια αποστολή με τους Κουαρέσμα, Άλβες, Βαλένσια, Νάνι, Καρβάλιο και φυσικά τον τοπ σταρ του παγκοσμίου φουτμπόλ   Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πάντως ο Αντελίνο, δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και κλήθηκε στην Εθνική Πορτογαλίας. Τρεις είναι οι... ΠΑΟΚτσήδες Πορτογάλοι. Πρώτος ήταν ο τερματοφύλακας Ντάνι Φερνάντεζ, με 100 συμμετοχές με το Δικέφαλο στο στήθος.
Ο υψηλόσωμος πορτιέρο κατάφερε με τις εξαιρετικές εμφανίσεις των πρώτων χρόνων της παρουσίας του να κερδίσει την πρόσκληση στην εθνική του ομάδα. Έχει δύο συμμετοχές μ' αυτήν, ενώ ήταν και στην αποστολή της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Δεύτερος κατά σειρά, ήταν ο μεγάλος Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ένας ποδοσφαιριστής-προσωπικότητα με βαρύ βιογραφικό και σπουδαία καριέρα. Έγραψε στην Εθνική 56 συμμετοχές και πέτυχε 12 γκολ. Στον ΠΑΟΚ είχε 47 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ, ενώ στο τέλος θήτευσε και ως τεχνικός διευθυντής.
Και περνάμε στο παρόν και στον Αντελίνο Βιεϊρίνια που με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στον ΠΑΟΚ, ειδικά κατά την περσινή χρονιά, κατάφερε να πείσει τον Πάουλο Μπέντο για την αξία του, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στις αποστολές  με τη Βοσνία. Με τον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος έχει φτάσει τις 123 συμμετοχές και τα 25 γκολ.
Ένας ακόμα Πορτογάλος που έγραψε τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ, ως προπονητής βέβαια, είναι ο Φερνάντο Σάντος, που έφτασε πολλές φορές μέχρι την πόρτα της Εθνικής Πορτογαλίας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έγινε ο "γάμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου