Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ να καμαρώνεις, και οι υπόλοιποι να κλαις…

Από την αρχή της προετοιμασίας τα πράγματα φαίνονταν. Όταν άρχισαν δε και τα επίσημα, δεν χρειαζόσουν παρά να δεις 10 λεπτά από την κάθε ομάδα για να καταλάβεις. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έρχεται. Κάτι η πολύ καλή δουλειά του Μπόλονι, κάτι η πολύ καλή προσθήκη του Λαζάρ ενός ποιοτικού παίκτη, αλλά και του Γεωργιάδη που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος, κάτι η εξαιρετική παρουσία του Αθανασιάδη, σου έφτανε για να καταλάβεις ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Ότι είναι ομάδα με ποιότητα και ότι δεν θα έχει σοβαρό πρόβλημα να μπει στους ομίλους. Θα περιμένω και την κλήρωση για να μιλήσω με μεγαλύτερη σιγουριά, αλλά νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει την πρόκριση και από αυτούς και βλέπουμε…

Και στην Ουκρανία ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι είναι πολύ καλύτερος από πέρυσι και ότι η χρονιά μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ γλυκιά χρονιά για αυτόν. Μάλιστα αν δεν υπήρχε αυτός ο επόπτης καρμανιόλα του δευτέρου ημιχρόνου (φανταστείτε να υπάρξει τέτοιος Ελληνας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τι θα γίνει) ο ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι θα κέρδιζε και στην Ουκρανία αφού σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις τον σταμάτησε με λάθος υποδείξεις.

Δυστυχώς τα καλά τελειώνουν εδώ. Μάλλον υπάρχει και ένα ακόμη ευχάριστο. Η ΑΕΚ κατάφερε τουλάχιστον να κάνει το αυτονόητο και να προκριθεί. Κατά τα άλλα πρόκειται για μία ομάδα που δεν έχει απολύτως τίποτα στο οποίο να μπορείς να σταθείς θετικά. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Χιμένεθ, δεν ξέρω τια ακριβώς δουλεύει, αλλά κόντρα σε μία ομάδα που είναι αβέβαιο αν είναι καλύτερη από τον Αστέρα Τρίπολης ή την Κέρκυρα, κοινώς είναι αμφίβολο αν θα έμενε στη Σούπερ Λίγκα, η ΑΕΚ χρειάστηκε την παράταση για να περάσει. Το μόνο που μπορεί να σώσει την ΑΕΚ είναι δύο τρεις μεταγραφές και αλλαγή λογικής από τον Χιμένεθ. Μοναδικό ευχάριστο από την παρουσία της ΑΕΚ στην Γεωργία η σαφώς βελτιωμένη εικόνα του Γκούντιονσεν.

Για τον Παναθηναϊκό η θλίψη που σε πιάνει δεν είναι μόνο αγωνιστική. Τα όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν ακόμη πιο θλιβερά και σίγουρα θα στοιχίσουν αρκετά στον Παναθηναϊκό. Ευτυχώς έτσι όπως πήγε το πράγμα που ο διαιτητής δεν διέκοψε οριστικά το ματς, διότι αυτό θα σήμαινε πιθανότητα και αποκλεισμού του ΠΑΟ για ένα ή δύο χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα λογικά αυτόν τον κίνδυνο τον απέφυγε και η τιμωρία θα είναι μία δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη χρονιά. Καθόλου μικρή ζημιά, αλλά όχι καταστροφή που θα ήταν ο αποκλεισμός έτους που θα σήμαινε μηδέν έσοδα και για την επόμενη σεζόν από την Ευρώπη και ουσιαστικά οικονομικό αδιέξοδο άνευ προηγουμένου.

Στον Παναθηναϊκό ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ κάποια λύση για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο εκτός από την αλλαγή ιδιοκτησίας. Άλλος τρόπος να συνέλθει αυτή η ομάδα δεν ξέρω αν υπάρχει.

Υ.Γ. Η κλήρωση του Ολυμπιακού είναι πάρα πολύ κακή. Το μοναδικό ευχάριστο είναι η σειρά των αγώνων. Ο Ολυμπιακός θα παίξει όλη του την χρονιά στην Ευρώπη την πρώτη αγωνιστική. Αν κερδίσει την Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη έχει ελπίδες πρόκρισης, αν όχι τότε θα κυνηγά ένα θαύμα ακόμη και για την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου