Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Εισιτήρια Διαρκείας: Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Το φαινόμενο των διαρκείας του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, αλλά από ότι φαίνεται μπορεί και να μην τελειώσει ποτέ.

Μέσα στο 2003 και στο γνωστό ριάλιτι, "Fame Story", βγήκε η ατάκα η συνήθεια που έγινε λατρεία. Πλέον ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι και για τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ισχύει το ίδιο σλόγκαν.
Εάν εξαιρέσουμε το καλοκαίρι του 1999 με τις μεταγραφές Γεωργιάδη, Βενετίδη και Σάμπρι από το Γιώργο Μπατατούδη, το καλοκαίρι του 2004 με την ελπίδα του του Champions League από το Γιάννη Γούμενο και το καλοκαίρι του 2005 από την επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη σαν παίκτη στην Τούμπα η κίνηση των διαρκείας δεν ήταν και ιδιαιτέρως υψηλή. Μάλιστα ακόμα και εκείνες τις χρονιές τα διαρκείας δεν ξεπέρασαν τις 10.000 μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το Θοδωρή Ζαγοράκη το 2007 και το μεγάλο "μπαμ" που έκανε ο ΠΑΟΚ.
Το πρώτο καλοκαίρι τότε ο ΠΑΟΚ είχε ξεπεράσει τις 12.000 διαρκείας και μάλιστα μεταγραφές τύπου Σάλμον, Ίλιεφ, Μπαϊάνο και λοιπών "παικταράδων". Τότε όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοικτό με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την αγάπη που έδειχνε προς την ομάδα και το όραμα του τότε προέδρου του. Επίσης το επόμενο καλοκαίρι με την έλευση του Γκαρσία, του Μουσλίμοβιτς, του Κοντρέρας και των υπολοίπων ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 19.000 και πλέον εισιτήρια διαρκείας δείχνοντας ότι αυτό το φαινόμενο ήρθε για να μείνει στον ΠΑΟΚ και τον κόσμο της ομάδας.
Το ότι μεγαλύτερο έγινε το επόμενο καλοκαίρι του 2009 όταν ο ΠΑΟΚ με την μεταγραφή του Κουτσιανικούλη και των υπολοίπων ήθελε να χτυπήσει το δίπολο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ έβαλε πλαφόν τα 21.100 διαρκείας τα οποία εξαντλήθηκαν στα μέσα Ιουλίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε το μεγαλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του μέχρι το επόμενο.
Τα επόμενα καλοκαίρια ο κόσμο του ΠΑΟΚ ήταν πάντα εκεί, αλλά σε πτωτική πορεία, μιας και απογοητεύτηκε πλήρως από την απώλεια κάποιου τίτλου, από τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και από τους συνεχόμενους διοικητικούς καυγάδες των δικών του παραγόντων. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010 είχε 18.000 διαρκείας, το καλοκαίρι του 2011 είχε 15.000 διαρκείας και μόνο το περασμένο καλοκαίρι είχε κάτω από 10.000 διαρκείας, αλλά αυτό μέχρι φέτος που ο κόσμος μέσα στην πρωτόγνωρη κρίση της τελευταία 50ετίας έχει το σθένος και την ψυχική δύναμη να στηθεί στις ουρές της Τούμπας και να πάρει το εισιτήριο διαρκείας και να κρατήσει τη θέση του στην Τούμπα και να απολαύσει την ομάδα του Χουμπ Στέφενς.
Αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς μόνο ο ΠΑΟΚ το μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου