Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Έγινε ο ηγέτης διότι δεν... φυλακίζεται

Η απάντηση στην ερώτηση «γιατί έχει λατρευτεί ο Πάμπλο Γκαρσία από τους φίλους του ΠΑΟΚ;» φαντάζει απλή. Διότι στις 16 Νοεμβρίου 2008 έδωσε μπουνιά στον Ντιόγο στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι όμως, αυτό ήταν απλά το... κλικ και σε μια σχέση αγάπης όπως αυτή που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με τον Ουρουγουανό ένα «κλικ» ποτέ δεν φτάνει.


Η αλήθεια είναι πως εκείνη η κίνηση δεν τον χαρακτηρίζει. Μπορεί στο μυαλό των οπαδών να μεταφράστηκε ως «η γροθιά στο κατεστημένο», αλλά ο τρόπος που την έδωσε, έτσι ύπουλα και χωρίς να τον δει σχεδόν κανείς, αυτό δεν είναι ο Γκαρσία. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο ίδιος το απέδωσε στα νεύρα και τη θολούρα που του προκάλεσε ο πόνος από την αγκωνιά του Ντιόγο στα ευαίσθητα δόντια του.
Μια... θολούρα που τον συνόδευε καθ' όλη τη διάρκεια εκείνης της σεζόν, καθώς ακολούθησε η μνημιώδης αποβολή του στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο (πήρε κάρτα, δάγκωσε τη φανέλα και γι' αυτήν την κίνηση πήρε και δεύτερη) και η διαμάχη του με τον Κάκο λόγω της αποβολής του στο παιχνίδι πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2009 έφτασε ένα βήμα πριν από την αποχώρησή του από τον «δικέφαλο».
Τελικά έμεινε και ακολούθησαν τρεις γεμάτες σεζόν με 118 παιχνίδια στα οποία είχε έξι γκολ, 13 ασίστ, μόλις μια αποβολή, αλλά, το κυριότερο, είχε τον ρόλο του ηγέτη, χωρίς να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σε σεζόν που ο ΠΑΟΚ είχε οικονομικά προβλήματα, σε σεζόν που ο ΠΑΟΚ έλαμψε στην Ευρώπη, διεκδίκησε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και το Κύπελλο.
Η στιγμή που σκοράρει στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (21/2/2010), σε παιχνίδι που έγινε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του και βάζει τα κλάματα, είναι μοναδική και έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις καρδιές των οπαδών. Ο Γκαρσία όμως δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον κανόνα εκείνων που δοξάζονται γι' αυτό που είναι και εγκλωβίζονται σε αυτό.
Αυτό που φέρεται να του είπε ο Δώνης, το «σε θέλω στα αποδυτήρια», το ήθελαν και οι οπαδοί, οι οποίοι δεν είχαν απαίτηση να «πάρει παιχνίδι μόνος του» αγωνιστικά. Για τον Γκαρσία, άλλωστε, πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πάρει παιχνίδι απλά με την παρουσία του εντός ομάδας. Γι' αυτό και φωνάζουν «τιμή και δόξα».
Η βόλτα και ο «πόλεμος»
Μία από τις ατάκες του Γκαρσία που έχει μείνει είχε καταγραφεί πριν από το παιχνίδι με την Τότεναμ. Ο Λάσλο Μπόλονι έχει μόλις τελειώσει την ομιλία του προς τους παίκτες, σε αίθουσα του ξενοδοχείου, που αφορούσε το τακτικό κομμάτι της αναμέτρησης. «Φτάνει, σας κούρασα, ώρα να βγείτε έξω για βόλτα. Σηκωθείτε, πάμε!» φώναξε στους παίκτες ο Ρουμάνος τεχνικός. Ο Πάμπλο Γκαρσία ψιθύρισε: «Κόουτς... Τι βόλτα να πάμε; Είναι ώρα για βόλτες; Το βράδυ έχουμε πόλεμο». Λίγες ώρες μετά, ο ΠΑΟΚ νίκησε την Τότεναμ στην Αγγλία με 2-1.
Η φωτογραφία με τις χειροπέδες
Ο Γκαρσία εκτός γηπέδου δεν είναι ο... μουντρούχος, ο αγέλαστος. Μια από αυτές τις στιγμές τις απαθανάτισε ο φακός. Στις 10 Φεβρουαρίου 2009, στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς έφτασε στην προπόνηση, με τους ένστολους να κατεβαίνουν και να πλησιάζουν τον Γκαρσία για ένα αυτόγραφο. «Για εμένα ήρθατε; Έτοιμος είμαι... Αργήσατε» φώναξε ο Γκαρσία και έβαλε τα χέρια τους έτοιμα για τις... χειροπέδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου