Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πόσο δίκιο είχες Μπόλονι...

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε "αναγνώσει" σωστά τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο πρωτάθλημα εδώ και 2,5 μήνες.

Μπορούσε ο ΠΑΟΚ τη φετινή χρονιά να βρίσκεται στο "κόλπο" του τίτλου; Ίσως... Βάσει γεγονότων και στοιχείων που θα παραθέσουμε παρακάτω, η  "αρμάδα" του Λάσλο Μπόλονι, "πληρώνει" ξεκάθαρα το κενό διάστημα του Οκτωβρίου (και τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου). Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάποιος έλεγε στην αρχή της χρονιάς ότι ο "Δικέφαλος" είτε θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα είτε θα κυνηγάει το τρένο του τίτλου, θα του πρότειναν κάποιο...γιατρό!
Και όχι αδικαιολόγητα...Πρέπει να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι η ομάδα αποδυναμώθηκε σε σημαντικό βαθμό (αποχώρηση Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς κ.α), έγινε πρόσληψη καινούργιου προπονητή με ό,τι αυτό συνεπάγεται (σταδιακή προσαρμογή και κατανόηση φιλοσοφίας, όχι άμεσα αποτελέσματα κλπ).
Δύο μεγάλα καρπούζια... δεν παλεύονται
Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος, ο "Δικέφαλος" κλήθηκε από την αρχή της χρονιάς να χωρέσει δύο μεγάλα καρπούζια κάτω από μία μασχάλη (Πρωτάθλημα, Εuropa League) και αναπόφευκτα, μη έχοντας το κατάλληλα απαιτούμενο ρόστερ για μια τέτοια πρόκληση, το τρένο κάπου...θα εκτροχιαζόταν. Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα (μόνη γκέλα η απρόσμενη ήττα από τον Εργοτέλη) και ενώ βρισκόταν σε πλήρη αγωνιστική δράση στην Ευρώπη με πετυχημένα αποτελέσματα (ισοπαλίες με Τότεναμ εντός και Ρούμπιν εκτός), στο παιχνίδι που έπρεπε να αποδείξει τις φετινές του δυνατότητες -και αν ήταν ρεαλιστικό να θέσει νέους, υψηλότερους στόχους- παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και άρχισε να παίρνει την κατηφόρα...
Το ταξίδι στο Καζάν και... η μία μέρα ξεκούρασης
Ήταν 2 Οκτωβρίου όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο "Δικέφαλος", τρεις μέρες νωρίτερα, αντιμετώπιζε την Ρούμπιν στο, αφιλόξενο λόγω κρύου, Καζάν. Η κούραση από τη... ρωσική περιπέτεια ήταν εμφανής στο ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους", με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί με κάτω τα χέρια παρότι προηγήθηκε. Και εδώ τίθεται το ερώτημα:"Αν δεν είχε την κούραση ο ΠΑΟΚ,θα μπορούσε να νικήσει μέσα στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου,που θα σήμαινε και την αλλαγή στόχων...προς τα ψηλά"; Κανείς δεν μπορεί να το ξέρει 100%, αλλά κρίνοντας από την εικόνα του "Δικεφάλου" αυτή την στιγμή, που δεν έχει ευρωπαικές διοργανώσεις, δεν θα ήταν διόλου απίθανο. Ο Μπόλονι έδειχνε πάντως από τότε να αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τα στραβοπατήματα στην κούραση (σωματική και κυρίως ψυχολογική) από τα συνεχόμενα ματς. "Είμαι βέβαιος ότι μόλις ιολοκληρώσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και το μυαλό μας είναι μόνο στο πρωτάθλημα θα πάμε καλύτερα" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά και να που δικαιώνεται. 
Οι χαμένοι βαθμοί στην Τούμπα και... η χαμένη ευκαιρία!
Λένε, πως τα "πρωταθλήματα κερδίζονται στα "θεωρητικά" μικρά παιχνίδια" και ειδικά στα εντός έδρας στα οποία είσαι υποχρεωμένος να πάρεις το απόλυτο των βαθμών.  Αυτή η ρήση, δεν βρήκε εφαρμογή στην περίπτωση του ΠΑΟΚ,  Και αυτό γιατί, οι "ασπρόμαυροι" κόλλησαν στο 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα(9/10), "πετώντας" δύο πολύτιμους βαθμούς.
Ακολούθησε το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη (23/10),το οποίο ήταν το ενδεδειγμένο για να καλύψει ο Μπόλονι και η ομάδα του βαθμολογικά το κάζο με τον ΟΦΗ. Και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι(ισοφάριση σε καίριο σημείο, έλεγχος του παιχνιδιού, απόλυτη κυριαρχία) το τελικό 1-1, αποτέλεσε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να "ρεφάρει", τονώνοντας παράλληλα το ηθικό του και ανανεώνοντας τις ψυχικές του δυνάμεις.
Η μη αξιοποίηση της Τούμπας και... η κατάρρευση στην Τρίπολη!
Τα ντέρμπι ,όμως, δεν είχαν τελειωμό...Επόμενος αντίπαλος; Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας , Παναθηναικός (30/10), με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει μέσα σε τρεις μέρες (το μόνιμο φετινό πρόβλημα...) έπειτα από ευρωπαϊκό αγώνα (εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Σάμροκ ), τον έτερο διεκδικητή του τίτλου. Μπορεί μετακίνηση να μην υπήρχε, αλλά η δεδομένη κούραση από την κατάθεση σωματικών κατάθεση δυνάμεων ήταν ικανά να κάνουν την διαφορά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ ψυχή τε και σώματι στο παιχνίδι,παραδόθηκε αμαχητί κάνοντας τους πράσινους να φαίνονται... Μπαρτσελόνα. Το τελικό 1-3, έθεσε τον ΠΑΟΚ εκτός διεκδίκησης τίτλου με το...καλημέρα.
Το κερασάκι... στην τούρτα αποτέλεσε η αποκαρδιωτική εμφάνιση και ήττα στην Τρίπολη (6/11) με 1-0 από τον Αστέρα. Σ' αυτό το παιχνίδι, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έκανε, ίσως,την χειρότερη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα (μαζί με το 0-0 στην Τούμπα με την Κέρκυρα), έχοντας στην πλάτη ένα ακόμη ταξίδι στην Ιρλανδία (4/11), κάτι που προφανώς και επηρέασε (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λάσλο Μπόλονι κοίταζε στον πάγκο και... κατσούφιαζε).
Το συμπέρασμα, η αντιμετώπιση από την Λίγκα και... η επόμενη μέρα!
Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ μπορούσε κάλλιστα αυτή την στιγμή να είχε 8-10 βαθμούς παραπάνω (και ο Παναθηναικός 2-3 λιγότερους), να βρίσκεται μέσα στο κόλπο του τίτλου και...γιατί όχι, και στην διεκδίκηση αυτού μέχρι το τέλος. Ο προπονητής του το προέβλεψε, αλλά δυστυχώς, ΤΩΡΑ δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. Αν είχε καλύτερη αντιμετώπιση από την Λίγκα  και την ΕΠΟ (μιας και υπήρξσν και αγώνες Κυπέλλου στην πορεία) στον ορισμό των αγώνων και δεν αναγκαζόταν να δώσει συνεχόμενα παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή, ίσως να μιλούσαμε σε διαφορετική βάση σήμερα.
Όπως και να 'χει, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό το πρόγραμμα σαν μεγάλη ομάδα που είναι, αν θέλει κάποια στιγμή να γίνει ισότιμος διεκδικητής του τίτλου. Η επόμενη... μέρα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, με τον Μπόλονι να δημιουργεί προσδοκίες πως μπορεί να γίνει μέντορας μιας ομάδας με καθαρά... ΠΑΟΚτσήδικο DNA!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου