Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η άδεια, η πίστη, η αλήθεια και η προσπάθεια!

Την ώρα που ΑΕΚ και Παναθηναϊκός βουλιάζουν μέσα στο… πέλαγος της ανασφάλειας για την αδειοδότηση της νέας σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στον ΠΑΟΚ υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία, ότι ο αγώνας δρόμου που άρχισε ουσιαστικά εδώ και τέσσερις μήνες, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δικαιώσει τις προσπάθειες των διοικούντων να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας και ο νομικός σύμβουλος της ασπρόμαυρης εταιρίας Αχιλλέας Μαυρομάτης, εκπροσώπησαν τον Δικέφαλο στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκα, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις για το τι θα ισχύσει αν κάποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει την αδειοδότηση για τη νέα σεζόν.

Από την στιγμή που πολλές ΠΑΕ αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, ο ΠΑΟΚ τάχθηκε υπέρ της λύσης που τελικά αποφασίστηκε, να μην προβλέπεται δηλαδή υποβιβασμός, αλλά αφαίρεση της δυνατότητας μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων.
Η ουσία ωστόσο είναι ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει αισιοδοξία πως παρά τα προβλήματα, παρά την δραματική μείωση εσόδων, ο ΠΑΟΚ θα σταθεί συνεπής απέναντι στην ιστορία του και θα καταφέρει να εξασφαλίσει την αδειοδότηση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τα αγκάθια που έχουν απομείνει είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις σε Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο και Σαβίνι.
Ο ΠΑΟΚ έχει έρθει σε μία πρώτη επαφή μαζί τους για την υπογραφή διακανονισμών και μέσα από την συζήτηση και την κατανόηση ελπίζεται ότι θα έχει αίσιο τέλος αυτή η προσπάθεια. Φυσικά, τώρα ο Δικέφαλος είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, τα ανοίγματα των οποίων είναι πολύ μεγαλύτερα και η αβεβαιότητα ακόμα μεγαλύτερη για το πώς μπορούν να λυθούν.
Με τον περιορισμό των εξόδων στον οποίο έχει ήδη προχωρήσει ο ΠΑΟΚ (αποδεσμεύσεις παικτών, πώληση Βιεϊρίνια) έχει καταφέρει το πρώτο σημαντικό βήμα για να πείσει την επιτροπή αδειοδότησης στο F.F.P ότι καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες. Εφόσον παρουσιαστούν υπογεγραμμένοι διακανονισμοί από νυν και πρώην παίκτες, τότε ο ΠΑΟΚ ξεπερνά τον ένα βασικό σκόπελο και θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια ώστε κάτι αντίστοιχο να ισχύσει και για τον Ιούνιο. Ο επόμενος μήνας είναι πολύ σημαντικός στον τομέα των εσόδων και θα διαφανεί αν τελικά ο ΠΑΟΚ καταφέρει να βρει τα χρήματα που απαιτούνται.

Μάρκος Αντόνιο is back!

Την προοπτική της επιστροφής του Μάρκος Αντόνιο συζητούν και μάλιστα πολύ έντονα οι επιτελείς του ΠΑΟΚ. Ο δυναμικός Βραζιλιάνος αμυντικός που είχε αγωνιστεί με επιτυχία στην Τούμπα (όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο Φερνάντο Σάντος) αποτελεί μια εξαιρετική λύση για το κέντρο της άμυνας το καλοκαίρι, καθώς η ενίσχυση του ΠΑΟΚ είναι απαραίτητη με παίκτες που γνωρίζουν την ομάδα και που έχουν την ικανότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι συζητήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ με τον Μάρκος Αντόνιο. Ο Βραζιλιάνος που τον Μάιο κλείνει τα 29 του χρόνια, αγωνίζεται στη ρουμανική Ραπίντ Βουκουρεστίου και μάλιστα είναι εκ των αρχηγών της ομάδας. Αυτό το οποίο ήθελαν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ, να διερευνήσουν μέσα από τις συζητήσεις που έκαναν με τον Μάρκος Αντόνιο, ήταν εάν υπάρχει διάθεση και πρόσφορο έδαφος για να επιστρέψει στην Τούμπα το καλοκαίρι. Ο ίδιος ήταν θετικός στις συζητήσεις που έγιναν. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να προχωρήσει το θέμα Μάρκος Αντόνιο και να επιτευχθεί η επιστροφή του στη Τούμπα, είναι να ξεπεραστούν ορισμένα θέματα με τη σημερινή του ομάδα. Την Ραπίντ Βουκουρεστίου.
Χωρίς να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες που δεν είναι και της παρούσης, πρέπει να τονίσουμε πως οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει και είναι προχωρημένες. Τα ΣΠΟΡ γνωρίζουν πολύ καλά τις λεπτομέρειες του θέματος, σέβονται όμως στον απόλυτο βαθμό ορισμένες παραμέτρους και για αυτόν τον σκοπό δεν τις δημοσιοποιούν.
Ο Μάρκος Αντόνιο είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ την αγωνιστική περίοδο 2008-2009. Μάλιστα είχε παίξει μέχρι τον Απρίλιο του 2009 αλλά στα μέσα του μήνα αποχώρησε από την ομάδα, καθώς εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ στοίχισε στην ομάδα, καθώς θα μπορούσε να προσφέρει πολλές λύσεις.
Σε κάθε περίπτωση, το come back του Μάρκος Αντόνιο είναι πιο πιθανό από ποτέ το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ και η δική του επιθυμία είναι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, καθώς παρά το μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του, είχε δεθεί με την ομάδα.

Ο Μάρκος Αντόνιο είναι πολύ καλά στην υγεία του αυτή τη χρονική περίοδο ενώ διανύει και μια ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων. Ο Μάρκος Αντόνιο ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και εκτιμά πως η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με καλούς του φίλους στη Θεσσαλονίκη και μαθαίνει από πρώτο χέρι τα νέα του Δικέφαλου. Θυμάται έντονα τον φανατισμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

ΟΚ ο Γεωργιάδης, βλέπει 11άδα μαζί με Γιάννου - Σνάουτσνερ

O Γιώργος Γεωργιάδης ξεπέρασε σήμερα το πρόβλημα στη μέση που αντιμετώπισε την Πέμπτη και προπονήθηκε κανονικά δείχνοντας ότι μπορεί να αγωνιστεί στο κυριακάτικο ματς με την Κέρκυρα.
Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε στη μέση, συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα σε μία μέρα με ασκήσεις τακτικής στο γήπεδο της Τούμπας.
Ο Γεωργιάδης αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι βασικός στο ματς με την Κέρκυρας, παίζοντας στην αριστερή πλευρά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, ενώ 11άδα βλέπει ο Απόστολος Γιάννου αλλά και ο Σνάουτσνερ.
Ο Γιάννου προορίζεται για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Φωτάκη, οπότε θα παίξει πίσω από τον Στέφανο Αθανασιάδη ενώ ο Σνάουτσνερ έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.
Νοκ άουτ παραμένουν οι τραυματίες Έτο, Ίβιτς και ο Κρέσιτς οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.
Και η αυριανή τελευταία προπόνηση (10.30) θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας και το απόγευμα η ομάδα θα πετάξει για την Κέρκυρα, καθώς το παιχνίδι είναι την Κυριακή στις 19:30.