Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έφτασε στην Βιέννη ο ΠΑΟΚ!

Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο πρώτο παιχνίδι τού ΠΑΟΚ με την Ραπίντ, οι Αυστριακοί, για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, είναι αποφασισμένοι να πάρουν δρακόντεια μέτρα εν όψει του αυριανού αγώνα. Κι αυτό το κατάλαβαν τα μέλη της αποστολής τού ΠΑΟΚ με το... καλημέρα.
 Η αποστολή τού ΠΑΟΚ, μετά από μια καλή πτήση τσάρτερ προς την Βιέννη, προσγειώθηκε στην Αυστρία (μιάμιση ώρα πτήση) κι αμέσως όλοι κατάλαβαν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της και συνοδεύει σε κάθε βήμα της την ομάδα τού Δικεφάλου, έτσι ώστε να μη συμβεί το παραμικρό, μετά τη μεγάλη κόντρα που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε οπαδούς τού ΠΑΟΚ και της Ραπίντ.

Σε ό, τι αφορά στη θερμοκρασία που επικρατεί στη Βιέννη, είναι όπως την περίμεναν οι άνθρωποι τού ΠΑΟΚ, μια και δεν ξεπερνάει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Το "πράσινο φως" από Σαββίδη και οι διαβεβαιώσεις

Ποια στάση κράτησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ποιες επαφές έγιναν για να παρθεί η οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή της εκδρομής.

Από χθες υπήρξε ένας μεγάλος προβληματισμός για το αν έπρεπε να γίνει η εκδρομή των οπαδών στη Βιέννη. Στη σκέψη των ανθρώπων της διοίκησης του ΠΑΟΚ, μέχρι το μεσημέρι,υπήρχε έντονα το ενδεχόμενο ματαίωσης της εκδρομής στη Βιέννη.
Σ' αυτή την περίπτωση, όχι μόνο τα οκτώ λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ δεν θα ταξίδευαν, αλλά και το τσάρτερ της αποστολής θα ήταν σχεδόν άδειο. "Η ομάδα, η διοίκηση κανείς άλλος. Ούτε χορηγοί, ούτε μεμονωμένοι φίλαθλοι" ήταν το μήνυμα των ανθρώπων της διοίκησης, το οποί δεν χρειάστηκε τελικά να σταλεί. Ο Ζήσης Βρύζας και οι συνεργάτες του έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες να γίνει η εκδρομή και τελικά πήραν θετική απόφαση. Προηγήθηκαν επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τους οργανωμένους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία (μερίδιο εισιτηρίων έχει δοθεί και εκεί). Το ίδιο και από την αυστριακή Αστυνομία που θα είναι πολύ αυστηρή στους ελέγχους της, στους οπαδούς τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και των γηπεδούχων. Παράλληλα, εκπονήθηκε και ένα πλάνο που θα ακολουθηθεί προκειμένου να κυλήσουν όλα ήρεμα. Αυτό, πέρα από τους αυστηρούς ελέγχους προβλέπει για τους περισσότερους διαμονή στην Μπρατισλάβα και όσο το δυνατό λιγότερες ώρες παραμονής στη Βιέννη. Υπάρχουν, βέβαια και ορισμένοι που ήδη έχουν κλείσει ξενοδοχεία στην αυστριακή πρωτεύουσα και δεν ήταν δυνατό να τα ακυρώσουν. Αυτοί, όπως, βέβαια, και κάθε εκδρομέας θα έχουν την προσωπική ευθύνη να είναι άψογοι στη συμπεριφορά του.

Τι είπε ο Σαββίδης στο Βρύζα

Μέσα σ΄ όλα, το σημαντικότερο είναι η στάση που κράτησε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, σε επικοινωνία που είχε με τον Ζήση Βρύζα, του τόνισε ότι δεν έχει πλήρη εικόνα για το θέμα και θα δεχθεί την δική του απόφαση, όποια κι αν είναι. Κάπως έτσι, και μετά από νέα συνάντηση διοίκησης-οργανωμένων το βράδυ της Δευτέρας (27/8) πάρθηκε η απόφαση και εκδόθηκε η γνωστή πλέον ανακοίνωση.       

"Ήρεμα, να κερδίσουμε και να πιούμε κρασί..."

Απολαυστικός ο Πάμπλο Γκαρσία σε συνέντευξή του ζητά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ να στηρίξει και μόνο την ομάδα του για να γιορτάσουν με ξεχωριστό τρόπο όλοι μαζί τη νίκη-πρόκριση.

Έχει τον τρόπο του να επικοινωνεί με τον κόσμο του ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία και το αποδεικνύει με τις δηλώσεις του. Ο Ουρουγουανός άσος ζητά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να ακολουθήσουν τη δική του αυτοσυγκράτηση για το καλό της ομάδας στη ρεβάνς με την Ραπίντ.
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε όταν του ζητήθηκε να στείλει μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Ο Βρύζας παρέα με τους οπαδούς στο Χάναπι

Την εμπιστοσύνη του στον κόσμο του ΠΑΟΚ και εμπράκτως δείχνει ο Ζήσης Βρύζας. Κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα βάλει "φρένο" στο ταξίδι των περίπου 800 οπαδών της στην Αυστρία προκειμένου να μην δοθεί η παραμικρή αφορμή για νέα επεισόδια που μπορεί να αποβούν μοιραία για την ομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του πήραν την απόφαση να ανάψουν το πράσινο φως για τη μετακίνηση των οπαδών του "Δικεφάλου" (τα λεωφορεία ήδη έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους).
Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να υποστηρίξει την απόφασή του (την οποία αποδέχεται και ο Ιβάν Σαββίδης) και να δείξει την εμπιστοσύνη του προς τους οπαδούς του "Δικεφάλου" ο πρόεδρος της ΠΑΕ σκέφτεται να καθίσει μαζί τους στην κερκίδα, πιθανόν έχοντας μαζί του και κάποιους από τους συμβούλους της διοίκησης. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην Αυστρία και αφού πρώτα γίνει και η συνεννόηση με τις τοπικές αρχές και με τη διοίκηση της Ραπίντ.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η ΠΑΕ θα έχει μαζί της στο ταξίδι και ενισχυμένη δύναμη από δικούς της άνδρες ασφαλείας.

Θα το συζητήσουν και θα... παίξει

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σίγουρα το μεγάλο ερωτηματικό του Γιώργου Δώνη για τη ρεβάνς της Βιέννης. Ο Ουρουγουανός θα ταξιδέψει στην Αυστριακή πρωτεύουσα και εκεί θα φανεί το αν θα ξεκινήσει τον αγώνα της Πέμπτης.
 Ο Γιώργος Δώνης αναμένεται να συζητήσει με τον Γκαρσία το ενδεχόμενο συμμετοχής του. Ουσιαστικά, η συμμετοχή του ηγέτη του ΠΑΟΚ και αρχηγού εφόσον αγωνιστεί, εξαρτάται από τον ίδιο και το πώς αισθάνεται.

Αν αισθάνεται καλά το πόδι του, δεν υπάρχει περίπτωση να μη παίξει, όμως αν δεν πατάει καλά δεν αποκλείεται να πει στον προπονητή του να τον προστατέψει και να τον χρησιμοποιήσει μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη.

Στατιστικά πάντως, από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, ο Γκαρσία δεν απάντησε ποτέ όχι σε ερώτηση προπονητή του αν θέλει να παίξει και αν είναι καλά.

Άρα, το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Ουρουγουανός, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό.

Με συνοδεία σεκιούριτι πετάει η αποστολή

 
Στις 11:00 ο ΠΑΟΚ αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη για τη Βιέννη και το τσάρτερ που μεταφέρει την αποστολή είναι κατάμεστο.
 
 
Η πτήση μέχρι την πρωτεύουσα της Αυστρίας θα διαρκέσει 1,5 ώρα, οπότε ο ΠΑΟΚ θα αφιχθεί στη Βιέννη πριν από τις 13:00.

Μαζί με την αποστολή και τους οπαδούς που την ακολουθούν υπάρχουν πρώτη φορά πάνω από 10 άτομα της σεκιούριτι του ΠΑΟΚ.

Αυτό είναι προφανώς ενδεικτικό για μέτρα που έχουν ληφθεί για την αυριανή ρεβάνς.

Μαζί με την ομάδα ταξιδεύει και όλη η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με επικεφαλής τον Ζήση Βρύζα, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης μάλλον θα βρεθεί στη Βιέννη για το αυριανό ματς, αλλά ούτε και κάποιος από τους στενούς του συνεργάτες...

Ο ΠΑΟΚ θα επιστρέψει από τη Βιέννη το βράδυ της Παρασκευής, καθώς η ομάδα θα διανυχτερεύσει στην Αυστρία μετά από το αυριανό ματς και θα προπονηθεί επί αυστριακού εδάφους την Παρασκευή πριν την επιστροφή.

Ο Γιώργος Δώνης στην αποστολή πήρε 23 ποδοσφαιριστές.

Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή είναι οι: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιακουμής, Γιάννου, Ιντζίδης, Γλύκος, Κατσικάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμαλό, Λόρενς, Χακόμπο, Ρομπέρ και Βιβιάν.

Η προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Χάναπι θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδα, ενώ η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη γίνει μισή ώρα νωρίτερα στις 18:30.

"Αλλάζει η έδρα της ρεβάνς! "

Νέα σημαντική εξέλιξη με τον δεύτερο αγώνα Ραπίντ Βιέννης – ΠΑΟΚ. Τι συνέβη και πως αλλάζει η έδρα του αγώνα της Πέμπτης…
 Όλα δείχνουν ότι η ρεβάνς δεν θα γίνει στην έδρα της Ραπίντ, αλλά στο εθνικό στάδιο, το Ερνστ Χάπελ. Αυτό ζήτησε σήμερα η Αυστριακή ομάδα για λόγους ασφαλείας. Το ζήτησε από την UEFA αλλά και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και οι δύο έδωσαν θετική απάντηση.

Άρα, όλα δείχνουν ότι την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο γήπεδο όπου το 2008 έγινε ο τελικός του EURO. Αυτό που φυσικά αναμένεται είναι και η επίσημη ανακοίνωση για μια αλλαγή που σαφώς θα βοηθήσει ώστε να παρθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα τάξης.

Θα σκοράρει και για 5ο σερί ματς ο Κλάους;

Τη σεζόν 2010-11 ο Αθανασιάδης είχε σκοράρει δύο φορές σε δύο σερί ματς.
Πέρυσι (2011-12) σκόραρε δύο φορές σε τρία σερί ματς (και οι δύο τριάδες αγώνων με γκολ ήταν μέσα στο 2011): είχε βάλει γκολ στο 1-2 με τον Πανιώνιο (18/9/11), στο 3-0 με την ΑΕΚ (25/9/11) και στο 2-2 με τη Ρουμπίν στο Καζάν (29/9/11) και μετά σκόραρε με Τότεναμ στο 1-2 στο Λονδίνο (30/11/11), με Γιάννινα στο εκτός έδρας 2-2 (4/12/11) και με Ατρόμητο στο 3-1 της Τούμπας (10/12/11).
Φέτος ξεκίνησε τη σεζόν σκοράροντας και στα τέσσερα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ.
Μάλιστα μετράει πέντε γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, καθώς στη ρεβάνς με την Μπνέι Γιεχούντα στην Τούμπα είχε πετύχει δύο τέρματα.
Είναι η πρώτη φορά που σκοράρει σε τέσσερα σερί ματς και βέβαια στη Βιέννη θα ήθελε πολύ να επεκτείνει το ρεκόρ του.
Πάντως έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με πέντε γκολ σε τέσσερα επίσημα ματς, πάει για να σπάσει πολλά ρεκόρ…

Εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ η UEFA!

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, "πέρασε" τελικά η σκληρή πρόταση του εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και ετήσιο αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση με τριετή αναστολή. Εντός τριών ημερών ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση.
Η ποινή όσον αφορά στην τριετή αναστολή, σημαίνει ότι για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικός.
Αν συμβεί λοιπόν το παραμικρό σε ευρωπαϊκό του παιχνίδι, ενεργοποιείται η ποινή και ο ΠΑΟΚ μένει για ένα χρόνο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εξάλλου, αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα δώσει και τα τρία εντός έδρας παιχνίδια του κεκλεισμένων των θυρών κάτι που σημαίνει μεγάλη ζημιά και σε οικονομικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Όσο για τη Ραπίντ, τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Θα αγωνιστεί, πάντως, κανονικά με κόσμο στη ρεβάνς της Πέμπτης. Επίσης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 75.000 ευρώ. Παράλληλα της επιβάλλεται ετήσιος αποκλεισμός με τριετή αναστολή και με πενταετή διάρκεια.

Άκρως αυστηρά μέτρα στη ρεβάνς

Όλη η Αυστρία ασχολείται με τη ρεβάνς της Ραπίντ με τον ΠΑΟΚ στη Βιέννη, καθώς τα γεγονότα στο πρώτο παιχνίδι απασχολούν έντονα όχι μόνο την ομάδα της Βιέννης, αλλά και τις αρχές, το Δήμο και την πολιτεία! Δηλώσεις έχουν γίνει από πολιτικούς αλλά και από τον Δήμαρχος της Βιέννης…
Κάποια ΜΜΕ στην Αυστρία γράφουν για “μηδενική ανοχή” στη ρεβάνς. “Αυτό θα είναι ένα καυτό βράδυ αναφέρουν από την αστυνομία. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιθανότητα μεγαλύτερα και από το ντέρμπι Ραπίντ- Αούστρια. Τα μέτρα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την τιμωρία της Ραπίντ για το πρώτο παιχνίδι”, αναφέρεται στο “Orf” όπου επίσης γράφτηκε: “Το κύριο μέλημα της αστυνομίας θα είναι να συνοδευτούν με ασφάλεια οι οπαδοί της Ελληνικής ομάδας μέσα και έξω από το γήπεδο. Ωστόσο δεν αναμένεται ότι οι φίλαθλοι θα έρθουν μέσα στην Βιέννη μετά τα τελευταία γεγονότα”.
Η υπουργός εσωτερικών Γιόχανα Μικλ Λάϊτνερ τόνισε ότι: “Για τους βανδαλισμούς πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παραμείνει ένα οικογενειακό γεγονός”, ενώ ο Δήμαρχος Βιέννης, Μίχαελ Χάουπλ σε δηλώσεις του είπε πως: “Στη Γερμανία για την αποφυγή της βίας συζητούν να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων”.

Εστάλη ο φάκελος για το Financial Fair Play

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε χθες στην ΟΥΕΦΑ τον φάκελο για την απολογία που αφορά το πρόγραμμα Financial Fair Play και η οποία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή.
Τα απαραίτητα στοιχεία συγκεντρώθηκαν και στάλθηκαν μαζί με το σχετικό αίτημα για να εξασφαλιστεί άδεια ώστε αυτή τη φορά να μπορούν να παραβρεθούν στην εκδίκαση εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ.

Φοβούνται την παρουσία Σέρβων!

Μεταξύ όσων γράφονται αυτές τις μέρες στην Αυστρία, το σάιτ “heute.at” σημειώνει ότι: “Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ φημολογείται ότι θα ταξιδέψουν και χούλιγκανς από τη Σερβία, καθώς οι οπαδοί της Παρτιζάν είναι  αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ”. Και σε αυτό το αυστριακό σάιτ επισημαίνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για το ματς Ραπίντ – ΠΑΟΚ θα είναι πιο αυστηρά και από το μεγάλο ντέρμπι της Αυστρίας, μεταξύ Ραπίντ και Αούστριας.
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ
Επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους είχαν χθες οι διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να κυλήσουν όλα ομαλά στην μετάβαση των οπαδών της ομάδας στην Αυστρία. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις από τους οργανωμένους οπαδούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία, αλλά και από την αυστριακή Αστυνομία που θα είναι πολύ αυστηρή στους ελέγχους της.
Παράλληλα, στο πλάνο μετάβασης, οι περισσότεροι φίλαθλοι που θα μεταβούν οδικώς προβλέπεται διαμονή στην Μπρατισλάβα και όσο το δυνατό λιγότερες ώρες παραμονής στη Βιέννη. Υπάρχουν, βέβαια και ορισμένοι που ήδη έχουν κλείσει ξενοδοχεία στη Βιέννη και δεν ήταν δυνατό να τα ακυρώσουν. Αυτοί χρειάζεται να δείξουν διπλή προσοχή.

Στη Βιέννη για τις 5Χ5 νίκες

Το ρεκόρ με το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι οι 5Χ5 νίκες που σημειώθηκε μόλις τέσσερις φορές σε πάνω από 50 χρόνια: το 1983, το 1984, το 1994 και το 1999!
Ο ΠΑΟΚ πετάει αύριο για την Αυστρία όπου την Πέμπτη έχει τη ρεβάνς με τη Ραπίντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί θα διεκδικήσει την 5η σερί νίκη του για να ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του!
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με 4Χ4 νίκες καθώς κέρδισε δύο φορές την Μπνέι Γιεχούντα (0-2 εκτός και 4-1 εντός), τη Ραπίντ (2-1) και τον Πανθρακικό (1-0).
Μέχρι στιγμής πρόκειται για το καλύτερο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ σε επίσημα παιχνίδια τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς με 4Χ4 νίκες είχε ξεκινήσει και τη σεζόν 2001-02. Τότε είχε κερδίσει σε αγώνες Κυπέλλου με 1-2 τον Ολυμπιακό Βόλου, με 0-2 τον Πανελευσινιακό, με 4-1 τη Χαλκηδόνα και με 5-2 τον Ολυμπιακό Βόλου σταματώντας το σερί του στις τέσσερις νίκες καθώς ακολούθησε το 0-0 με την Κέρντεν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Συμπτωματικά και τώρα που ο ΠΑΟΚ προέρχεται από 4Χ4 νίκες στο ξεκίνημα θα ταξιδέψει ξανά στην Αυστρία όπως το 2001…
Με 4Χ4 νίκες είχε ξεκινήσει ο Δικέφαλος και τη σεζόν 2000-01 όταν είχε κερδίσει στο Κύπελλο με 1-0 τον Ατρόμητο, με 1-6 τον ΑΣ Αμπελοκήπων, με 1-5 την Καβάλα και με 2-0 την Παναχαϊκή.
Ανάλογο ξεκίνημα είχε γίνει και το 1990 όταν είχε κερδίσει στο Κύπελλο με 2-1 τον ΟΦΗ, με 4-1 το Μακεδονικό και με 1-2 την Καλαμάτα και είχε επικρατήσει με 2-1 της Λάρισας στο Πρωτάθλημα.
Το ρεκόρ με το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ είναι οι 5Χ5 νίκες που σημειώθηκε μόλις τέσσερις φορές σε πάνω από 50 χρόνια!
Το πρώτο ξεκίνημα με 5Χ5 νίκες ήταν το 1983 όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο πρωτάθλημα με 2-3 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, με 1-0 την ΑΕΚ, με 4-0 τον Ολυμπιακό και με 1-2 και 3-1 τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Ένα χρόνο μετά, το 1984, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν ξανά με 5Χ5 νίκες σε μία χρονιά που έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τότε ο Δικέφαλος είχε κερδίσει στο πρωτάθλημα με 1-3 τον Απόλλωνα Αθηνών, με 2-0 τον Άρη, με 1-2 τον Εθνικό και με 1-0 τον Ολυμπιακό, ενώ πέτυχε την 5η σερί νίκη κερδίζοντας με 3-1 τον Ηρακλή στο Κύπελλο.
Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να κάνει ξανά ο ΠΑΟΚ ξεκίνημα με 5Χ5 νίκες: το 1994 κέρδισε το Κύπελλο τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης με 3-0, τον Εορδαϊκό με 0-1 και τον Αχέροντα Καναλακίου με 2-5, και στο πρωτάθλημα την Καβάλα με 4-0 και την Ξάνθη με 2-0.
Τέλος το πιο πρόσφατο ξεκίνημα με 5Χ5 ήταν το 1999. Τότε μάλιστα είχε και 19-0 γκολ! Είχε κερδίσει στο Κύπελλο με 2-0 το Αγερσανί Νάξου, με 0-2 τον Ολυμπιακό Βόλου, με 5-0 την Παναχαϊκή και με 0-3 τον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας και με 0-7 τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας…

Πιστός στα “θέλω” του παραμένει ο Δώνης

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια (τρία στην Ευρώπη και ένα στο ελληνικό πρωτάθλημα) και οι επιλογές του Γιώργου Δώνη στους δύο αγώνες με την Μπνέι Γιεχούντα, το εντός έδρας ματς με την Ραπίντ Βιέννης, αλλά και στην προχθεσινή πρεμιέρα με τον Πανθρακικό, αποδεικνύουν ένα πράγμα.

Οτι ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραμένει πιστός στα “θέλω” του και εφαρμόζει στην πράξη, όσα προανήγγειλε και εξήγγειλε κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας, αλλά ακόμα και στην επίσημη παρουσίαση του από την ΠΑΕ όταν ήρθε το καλοκαίρι.
Η απόδειξη όλων αυτών, μπορεί να κεφαλοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς τομείς επιλογών. Πρώτον, η προώθηση των νέων παιδιών στην ενδεκάδα και γενικά ο αρκετός χρόνος συμμετοχής τους. Οταν ο Δώνης έπαιρνε στην προετοιμασία μία… ενδεκάδα πιτσιρικάδων, πολλοί πίστεψαν ότι αυτό έγινε γιατί δεν είχαν γίνει ακόμα μεταγραφές. Η πράξη απέδειξε το αντίθετο. Ο Γιώργος Κατσικάς έχει παίξει σε όλα τα ματς βασικός, από κοντά ακολουθεί ο Εργκίς Κάτσε, ενώ ο Δώνης έδωσε την ευκαιρία σε Πέλκα, Ιντζίδη, ακόμα και στον Κωνσταντινίδη προχθές. Για να μην αναφερθούμε σε Γλύκο και Γιάννου, που θεωρούνται πλέον βασικά γρανάζια της ενδεκάδας.
Δεύτερον, είναι το σύστημα. Εξαρχής ο Δώνης ξεκαθάρισε ότι ο ΠΑΟΚ θα βασίζει το παιχνίδι του στο 4-4-2 και αυτό συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αγωνιστεί με διαφορετικό σύστημα και μόνο για ένα ημίχρονο (στο δεύτερο μέρος με τη Ραπίντ) είδαμε μία παραλλαγή του 4-4-2 με το σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή της ομάδας.
Το τρίτο στοιχείο που ο Γιώργος Δώνης είπε ότι θέλει να δει από την ομάδα του, είναι η αξιοποίηση της Τούμπας. “Οχι χαμένοι βαθμοί μέσα στην έδρα μας” είχε πει ο 43χρονος τεχνικός και μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ μετράει “3 στα 3”, με τις νίκες απέναντι σε Μπνέι Γιεχούντα, Ραπίντ Βιέννης και Πανθρακικό.
Το τέταρτο στοιχείο είναι η πίστη της ομάδας ότι μπορεί να τα καταφέρει. Οι δύο ανατροπές του σκορ με Ισραηλινούς και Αυστριακούς, απέδειξε ότι η ομάδα δείχνει χαρακτήρα και μπορεί να βγάλει στο γήπεδο πνεύμα νικητή.
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ…
Τα τρία από τα τέσσερα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα, έχουν γίνει εντός έδρας. Μοναδικό δείγμα είναι το ματς με την Μπνέι Γιεχούντα στο Ισραήλ, επομένως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την εικόνα του Δικεφάλου μακριά από την Τούμπα.
Μεθαύριο κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης θα έχουμε το δεύτερο δείγμα, το οποίο θα είναι πολύ πιο αξιόπιστο αφού κρίνεται η πρόκριση και ο ΠΑΟΚ πρέπει να υπερασπιστεί το 2-1 της Τούμπας. Το σύστημα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, ίσως όμως υπάρχουν επί μέρους διαφοροποιήσεις.

«Πωρωμένοι με τον κόσμο για την πρόκριση!»

Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ στην Αυστρία αλλά και για την τιμωρία του Δικεφάλου.
Στις δηλώσεις λίγο πριν την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Ελλάδα (το πρωί της Τετάρτης 29/8 ο Δικέφαλος πετάει για Αυστρία…) ρωτήθηκε αρχικά για τον αντίκτυπο της τιμωρίας μέσα στην ομάδα και στα αποδυτήρια:
«Δεν άξιζε η τιμωρία αυτή στην ομάδα μας. Θέλω να πω στον κόσμο που θα έρθει και θα είναι στο πλευρό μας να το κάνει μόνο με την φωνή του και να μην απαντήσει σε καμία πρόκληση. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μαζί με τον κόσμο μας θα πάρουμε την πρόκριση».
Για την θέση των παικτών όσον αφορά αυτή την παρουσία κόσμου, ο Αθανασιάδης ανέφερε:
«Εμείς θέλουμε πάντα τον κόσμο μας στο πλευρό μας και έτσι γίνεται. Τώρα τους θέλουμε ακόμη περισσότερο έτσι ώστε να μας βοηθήσουν για να πάρουμε την πρόκριση».
Για το αν αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται επηρεάζει την ομάδα, ο Κλάους τόνισε:
«Όχι δεν το πιστεύω. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο της πρόκρισης και θα κάνουμε τα πάντα για να την πετύχουμε».
Όσον αφορά τα στοιχεία που θα κρίνουν το παιχνίδι, ο Αθανασιάδης τόνισε:
«Από την πλευρά μας θέλουμε το γκολ. Αν το πετύχουμε θα είμαστε πολύ πιο κοντά στον στόχο που είναι να πανηγυρίσουμε και εκεί τη νίκη».
Για το αν θα σκοράρει και στην Αυστρία, αλλά και σε ερώτηση για τις απουσίες του ΠΑΟΚ, ο Κλάους τόνισε:
«Το γκολ έρχεται από μόνο του. Από εκεί και πέρα για τις απουσίες, ο ΠΑΟΚ έχει πολλά παιδιά στον πάγκο για να αντεπεξέλθουν».

Σε ερώτηση τι θα σημαίνει για τον ΠΑΟΚ η παρουσία στους ομίλους, ο Αθανασιάδης ανέφερε: «Αν τα καταφέρουμε θα δείξουμε όλους πόσο δυνατοί είμαστε».

Η ανακοίνωση των παικτών του ΠΑΟΚ!

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση απευθυνόμενοι στον κόσμο του Δικεφάλου ενόψει της ρεβάνς με τη Ραπίντ στη Βιέννη.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι ποδοσφαιριστές του Π.Α.Ο.Κ. έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα της Πέμπτης.

Έχουμε αποδείξει ότι είναι προτεραιότητά μας να μεγαλώσουμε το όνομα της ομάδας στην Ευρώπη και έχουμε ζήσει με τους φιλάθλους μας μεγαλειώδεις στιγμές.

Ο αγώνας της Βιέννης είναι σημαντικός για όλους μας. Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν απ όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.

Θέλουμε να ζητήσουμε από τους φιλάθλους μας να εξαντλήσουν την ενέργειά τους μόνο στην υποστήριξη της ομάδας. Η βοήθειά τους είναι καταλυτική για να περάσουμε άλλη μια φορά στους ομίλους.

Πάντα αισθανόμαστε υπερήφανοι να αγωνιζόμαστε μπροστά τους. Είναι κρίμα να παίζουμε σε άδειες κερκίδες και ακόμη χειρότερα να στερηθούμε το δικαίωμα να αναβαθμίσουμε κι άλλο τη διεθνή θέση του Π.Α.Ο.Κ. μέσω της συμμετοχής μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Με τιμή,

Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Με Γκαρσία και Ματέους η αποστολή για Αυστρία

Μετά από την τελευταία προπόνηση στην Ελλάδα, ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει το πρωί της Τετάρτης (29/8) για τη Βιέννη.
Η αποστολή αποτελείται από 23 ποδοσφαιριστές και μέσα σε αυτούς συμπεριλήφθηκαν και ο Γκαρσία, αλλά και ο Ματέους Βιβιάν.
Οι παίκτες που αποτελούν την αποστολή είναι οι Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιακουμής, Γιάννου, Ιντζίδης, Γλύκος, Κατσικάς, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Πέλκας, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Κάτσε, Κουμαλό, Λόρενς, Χακόμπο, Ρομπέρ και Βιβιάν.
Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ για τη Βιέννη το πρωί (11:00) της Τετάρτης (29/8).
Η τελευταία προπόνηση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 (29/8), ενώ η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δώνη θα πραγματοποιηθεί στις 18:30.