Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι... γείτονες τον θυμήθηκαν!

Ειδικό αφιέρωμα έκανε η τουρκική έκδοση του "eurosport" στον Θόδωρο Ζαγοράκη, με ... 
Αυτό θα πει δώρο γενεθλίων από τους... γείτονες! Οι Τούρκοι θυμήθηκαν ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης έκλεισε την Πέμπτη (27/10) τα 40 του χρόνια (γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1971) και το γεγονός δεν το άφησαν να περάσει έτσι.
Η τουρκική έκδοση του "eurosport" έπιασε κι έκανε στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ειδικό αφιέρωμα με αφορμή το γεγονός. Αφιέρωμα στην ποδοσφαιρική καριέρα του πρωταγωνιστή μίας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην αθλητική ιστορία, στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας.
Το αφιέρωμα παρουσιάζει βήμα-βήμα την καριέρα του Ζαγοράκη από την Καβάλα, στον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια την Λέστερ (με την σπάνια εμπειρία της παρουσίας σε δύο τελικούς του "Worthington Cup"), μετέπειτα στην ΑΕΚ και ακολούθως στην Μπολόνια και πάλι στον ΠΑΟΚ, ως παίκτης του οποίου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.
Φυσικά, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην αρχηγική παρουσία του στο Euro 2004 με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία επιβραβεύτηκε όταν σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης στον ουρανό της Πορτογαλίας. Αυτό, πάντως, που μένει σε όποιον δει το συγκεκριμένο αφιέρωμα είναι ο χαρακτηρισμός "ενσάρκωση της σταθερότητας", που αποδίδεται στον Ζαγοράκη. 

Συγχαρητήρια από UEFA.........

Η Ελλάδα αντιστέκεται μέσω του ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα αναδεικνύει τα ψυχικά της αποθέματα και το ευρωπαϊκό της πρόσωπο, μέσα από ένα άξιο εκπρόσωπο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τα ΣΠΟΡ αποκαλύπτουν στο σημερινό ρεπορτάζ, τα Μπράβο που έδωσε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου μέσω των αρμοδίων εκπροσώπων της, για τη άρτια οργάνωση της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τους Σάμροκ Ρόβερς.

Η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Ιρλανδική ομάδα, θυμίζουμε πως έγινε το ίδιο βράδυ που ψηφιζόταν στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο κατακερματίζονται τα εργασιακά δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων και η κοινωνία βυθίζεται στη ύφεση. Ο ΠΑΟΚ όμως, χωρίς υπερβολή, αντιστέκεται. Και αποδεικνύει πως μπορεί να κερδίσει τον σεβασμό των εταίρων. Τη ίδια χρονική περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στο “καναβάτσο” σε πολιτικό επίπεδο, στον αθλητικό τομέα, ο ΠΑΟΚ σηκώνει το λάβαρο και το κρατάει πολύ ψηλά.
σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ που παραθέτουμε στο σημερινό φύλλο των ΣΠΟΡ, οι εκπρόσωποι παρατηρητές της UEFA ( ο Ιρλανδός Μακ Βέιχ και ο Κροάτης Ζόραν Κρίβκ ) μετά το τέλος του αγώνα με τους Σάμροκ, στη σύσκεψη που καθιερωμένα γίνεται στη Τούμπα, επαίνεσαν τους επιτελείς του ΠΑΟΚ για τη άψογη διοργάνωση του αγώνα. Κάτι που είχαμε αναφέρει τη επόμενη ημέρα στο ρεπορτάζ. Επειδή όμως έχει και συνέχεια το θέμα, του δίνουμε τη ανάλογη βαρύτητα. Οι επιτελείς της UEFA τόνισαν πως αυτό ήταν το καλύτερο ματς σε οργανωτικό επίπεδο του ΠΑΟΚ. Από τη έναρξη του, έως τη ολοκλήρωση του. Μάλιστα έλεγαν με νόημα οι δύο εκπρόσωποι, πως οι προσπάθειες των επιτελών του ΠΑΟΚ είναι άξιες αναφοράς (για τον περιορισμό ενός πανό που περιείχε πολιτικό περιεχόμενο) και ο ΠΑΟΚ διοργάνωσε παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, ένα άρτιο αγώνα. Για το τυπικό μέρος της υπόθεσης, ενημέρωσαν πως τόσο για τις δύο κροτίδες όσο και τον πυρσό θα επιβληθεί ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο. Αυτό όμως, δεν αλλοιώνει τη εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στη UEFA.
Σε οφ δί ρέκορντ συζητήσεις τους οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ, έλεγαν πως αυτό που συνέβη στη Τούμπα είναι πρωτοφανές. Από όλα τα παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λίγκ από τον περασμένο Φεβρουάριο (με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας) έως και σήμερα (συνολικά 9 παιχνίδια), το ματς της 20ης Οκτωβρίου με τους Σαμροκ Ρόβερς, ήταν το τελειότερο, οργανωτικά. Ακόμη τόνιζαν πως από τα 72 παιχνίδια που διεξήχθησαν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τους Ιρλανδούς, βρίσκεται δικαιολογημένα στη κορυφή της λίστας, από πλευράς οργάνωσης και άρτιας διεξαγωγής. Και αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις ομάδες, που έχουν περισσότερη εμπειρία σε οργανωτικά θέματα.

ΠΩΣ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι εκπρόσωποι της UEFA προσμέτρησαν όλες τις βασικές παραμέτρους εκείνης της δύσκολης βραδιάς για τη Ελλάδα. Συνυπολόγισαν πως το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης διεξήχθη σε μια πολύ δύσκολη ημέρα για τη ελληνική κοινωνία καθώς ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά δικαιώματα. Τη ώρα που ο κόσμος διαδήλωνε, αντιδρούσε, τη στιγμή που ένας αθώος άνθρωπος (διαδηλωτής) έχανε τη ζωή του, στη Τούμπα το σκηνικό ήταν άριστο. Με τη συμμετοχή 15.000 φιλάθλων που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδειξαν στη Ευρώπη, τη UEFA, τη Μέρκελ, τον Σαρκοζί πως η Ελλάδα είναι υπερήφανη και άξια. Πως εκπροσωπείται επάξια από τον ΠΑΟΚ.