Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Επιστροφή στις προπονήσεις με πολλούς απόντες

Μετά από το διήμερο ρεπό, σήμερα το απόγευμα (16:30) οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αλλά στη Νέα Μεσημβρία. Ή μάλλον όσοι έχουν απομείνει στη Θεσσαλονίκη.
Κι αυτό διότι ο Δικέφαλος έχει 11 διεθνείς ενώ υπάρχουν και οι τραυματίες. Έτσι, απόντες από το σημερινό πρόγραμμα θα είναι οι διεθνείς Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς, Μαλεζάς (Εθνική Ανδρών), Κατσικάς, Γιάννου, Αποστολόπουλος (Εθνική Ελπίδων), Λάζαρ (Ρουμανία), Κοντρέρας (Χιλή), Αρίας (Κολομβία) και εσχάτως και ο Βιεϊρίνια (Πορτογαλία).
Τραυματίες παραμένουν οι Λίνο και Έτο που θα χάσουν τον υπόλοιπο Νοέμβριο ενώ αναμένεται να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Γκαρσία, Αθανασιάδης, Τσουκαλάς και Ίβιτς που προέρχονται από τραυματισμούς.
Θεωρείται δεδομένο ότι στις προπονήσεις θα συμμετέχουν και πολλά παιδιά από την ομάδα νέων του Νίκου Κολομπούρδα, ο αριθμός των οποίων θα είναι μάλλον διψήφιος βάσει των πολλών απουσιών της πρώτης ομάδας.
Αρκετά μάλιστα από αυτά τα παιδιά για τα οποία ακούγονται πολύ καλά λόγια θα συμμετέχουν και στο αυριανό φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης που θα γίνει στις 16:30 στις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία.

''Ερχομαι γιά νά βοηθήσω..........

Ο Βιεϊρίνια μίλησε για την κλήση του στην εθνική ομάδα, μόλις έφτασε στην πατρίδα του: "Ειλικρινά δεν περίμενα την κλήση μου στην Εθνική ομάδα. Ήρθε λόγω της ατυχίας του Ντάνι. Έρχομαι με στόχο να βοηθήσω την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι ευχαριστημένος από την κλήση αυτή γνωρίζοντας ότι αυτή έρχεται για κρίσιμα παιχνίδια. Η Εθνική ομάδας της Πορτογαλίας είναι μία από τις πιο ισχυρές στον κόσμο και αξίζει πραγματικά και μόνο η κλήση σ' αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι η εκπλήρωση του ονείρου για κάθε παίκτη η κλήση στην Εθνική και εγώ πάντα από μικρό παιδί περίμενα να κληθώ κάποια στιγμή. Περίμενα πως ήταν δυνατό να παίξω στην Εθνική", δήλωσε από το αεροδρόμιο της Λισαβόνας.
Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ πήγε αμέσως στο Ομπίδος,όπου ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας.

Ο Βιεϊρίνια σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Πορτογαλίας

Όλα τα Πορτογαλικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις του Βιεϊρίνια για την κλήση του στην Εθνική Ανδρών της Πορτογαλίας. «Record», «Mais Futebol», «Sapo Desporto», «Relvado», «Correio da Manha», «O Jogo», «A Bola» αφιερώνουν σημαντικό χώρο στις δηλώσεις του παίκτη του ΠΑΟΚ.
Ο Βιεϊρίνια σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «A Bola» δήλωσε: «Η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου για κάθε ποδοσφαιριστή. Ηταν πολύ σημαντικό για μένα. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να εκπροσωπήσει την πατρίδα του.
Είμαι πολύ χαρούμενος. Έρχομαι με την πρόθεση να βοηθήσω, το οποίο για μένα είναι το πιο σημαντικό. Ήξερα ότι ήμουν στην προεπιλογή του προπονητή για τους δύο αγώνες με τη Βοσνία, αλλά δεν περίμενα να κληθώ. Πλέον, ο στόχος μου είναι να δείξω την αξία μου στον προπονητή».
Για τον επόμενο στόχο του: «Η Πορτογαλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εθνικές ομάδες της Ευρώπης και είναι κρίμα που θα πρέπει να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μέσω των μπαράζ. Μας περιμένουν δύο δύσκολα ματς, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Ο Βιεϊρίνια ρωτήθηκε και για την Εθνική Ελλάδος και την κρούση που είχε από την ΕΠΟ με την «A Bola» να μην έχει δηλώσεις του σε ευθύ λόγο, αλλά τονίζει πως η εθνική Πορτογαλίας ήταν πάντα η πρώτη του επιλογή.
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ενσωματώθηκε από χθες στην Εθνική Πορτογαλίας, σήμερα στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) θα κάνει προπόνηση με την Εθνική του ομάδα και στις 18:30 η αποστολή θα πετάξει για Βοσνία. Εκεί, την Παρασκευή θα δώσει το πρώτο παιχνίδι με τους Βόσνιους για τα πλέι οφ του Euro 2012. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Πορτογαλία την προσεχή Τρίτη.

Όταν ο Βιεϊρίνια "μεταμορφώνεται"

Αποτελεί περισσότερο ίσως από τον κάθε άλλον, τον παίκτη-βαρόμετρο για τον Δικέφαλο. Ο λόγος για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στην καλή του ημέρα, παίρνει τον ΠΑΟΚ από το χέρι τον οδηγεί και είναι ικανός να διαλύσει είτε με σουτ από μακρινή απόσταση είτε τρυπώντας την άμυνα κάθε σύστημα του αντίπαλου προπονητή.
Η έκρηξή του και ο αυτοσχεδιασμός της στιγμής είναι πράγματα που τα έχει στο ρεπερτόριό του. Η αξία του είναι λοιπόν πέρα από κάθε συζήτηση. Φέτος, όμως, έως τώρα, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του κάτι που επηρεάζει, όπως είναι λογικό, όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Ο Πορτογάλος είναι αυτός που στο φετινό πρωτάθλημα έχει μοιράσει τις περισσότερες πάσες (95 στο σύνολο) από κάθε άλλο συμπαίκτη του και είναι αυτός με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό του (24). Αυτό αποδεικνύει περίτρανα, ότι το επιθετικό παιχνίδι του "Δικεφάλου" βασίζεται σε μεγάλο βαθμό πάνω του.
Ο Αντελίνο ξεκίνησε ιδανικά κόντρα στην Βαλερένγκα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, σκόραρε με την Ξάνθη, έβγαλε τακουνάκι-ασίστ στον Αθανασιάδη στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, βρήκε δίχτυα με αντίπαλο την ΑΕΚ αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε το ντεφορμάρισμά του.
Εννοείται ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι ρομπότ, να βρίσκεται με το... γκάζι στα κόκκινα και σε μόνιμη φόρμα όλον τον καιρό. Γι΄αυτό λοιπόν στον ΠΑΟΚ, ελπίζουν σύντομα, ο Βιεϊρίνια να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να ανεβάσει ένα επίπεδο όλη την ομάδα.