Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (0-2) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ


Μάχη στο Facebook μεσω Europa League

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει δημιουργήσει μία ομάδα στο Facebook για το Europa League.

Έχει ήδη 158.000 φίλους του ποδοσφαίρου στους οποίους αρέσει η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία έχει σύνθημα: «Show your support, UEFA EUROPA LEAGUE»

Η UEFA δίνει όμως τους τελευταίους δύο μήνες και την ευκαιρία στο κοινό να εκφράσει  την προτίμησή του σε κάποια από τις ομάδες που συνεχίζουν στους 32 του Europa League.

Εκεί έχουν ξεχωρίσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, με το Δικέφαλο να κρατάει το προβάδισμα με 5.293 «like» μέχρι σήμερα το πρωί και τους ερυθρόλευκους να ακολουθούν με 4.959 «like» ενώ πολύ μακριά πιο πίσω, 3η ομάδα είναι η Μπεσίκτας με 1.321 «like».

Ο κόσμος μπορεί να συνεχίζει να ψηφίζει στη διεύθυνση:
http://www.facebook.com/uefaeuropaleague?sk=app_201787706557144

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει στην επίσημη ομάδα του στο Facebook 130.600 φίλους, ενώ ο Ολυμπιακός 60.211 και πρόσφατα οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια για να αυξήσουν τα μέλη τους!

Πρόστιμο 50.000 ευρώ από την ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρόστιμο 50.000 ευρώ για χρήση πυρσών στο παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν! Αυτό συνέβη, γιατί ήταν το τρίτο ματς στο οποίο άναψαν πυρσοί και εννοείται ότι δεν χωράει κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Νωθρό ξεκίνημα, ατυχία και διαιτησία έφεραν την ήττα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα σε ένα ματς που όλα πήγαν στραβά από την αρχή. Στο ζέσταμα τραυματίστηκε ο Γλύκος και τη θέση του πήρε ο Κρέσιτς. Στο 10΄αποχώρησε ο Κατσικάς αναγκαστικά έχοντας σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο, ενώ στο 38΄τραυματίστηκε και ο Αθανασιάδης. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του ΠΑΟΚ στο δεξί άκρο, όπου έλειπαν οι Ετο και Σνάουτσνερ και σκόραρε στο 5΄και στο 18΄. Το παρασκήνιο για τη διαιτησία έπαιξε πάντως το ρόλο του, καθώς ο Γιάχος και οι βοηθοί του χαρίστηκαν δύο φορές και δεν απέβαλλαν τον Αμπντούν και τον Τζεμπούρ, αλλά απέβαλλαν τον Λάζαρ με δύο κίτρινες στην ίδια φάση! Επιπλέον δεν άφησαν να παιχτεί παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο...
Λεπτό προς λεπτό
1΄Αρχίζει ο αγώνας
1' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς μπήκε από αριστερά και σούταρε διαγώνια άουτ.
4΄Δυνατά μαρκαρίσματα ως τώρα και πίεση του ΠΑΟΚ ψηλά.
5΄Βολίδα του Ιμπαγάσα στο οριζόντιο δοκάρι.
5΄ΓΚΟΛ 0-1 ο Αμπντούν. Η φάση μετά το δοκάρι συνεχίστηκε, έγινε η σέντρα από δεξιά, ο Κρέσιτς βγήκε στα πόδια του τζεμπούρ, αλλά η μπάλα έφτασε στον Αμπντούν που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.
6΄Κίτρινη στον Αμπντούν για τον πανηγυρισμό του.
7΄Μπέρδεμα στην άμυνα του Ολυμπιακού από κόρνερ του Γκαρσία και άστοχη έξοδο του Μέγιερι, δεν πρόλαβε κάποιος παίκτης να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και έδιωξε ο Μαρκάνο.
8΄Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αμπντούν στο πρωτάθλημα. Ο Σαλπιγγίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον τρόπο που πανηγύρισε.
9΄Κίτρινη κάρτα στον Σταφυλίδη για μαρκάρισμα στον Μιραλάς.
10΄Νέα ατυχία για τον ΠΑΟΚ. Χτύπησε ο Κατσικάς και ζήτησε αλλαγή. Στη θέση του θα μπει ο Μπαλάφας. Ο Κατσικάς δεν μπορεί καν να πατήσει το πόδι του στο έδαφος και το γόνατο είναι λυγισμένο.
17΄Σέντρα του Σταφυλίδη, ο Φωτάκης τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Μέγιερι μάζεψε με διπλή προσπάθεια.
18΄ΓΚΟΛ 0-2. Ο Μιραλάς μπήκε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ από αριστερά και με πλασέ στη δεξιά γωνία έκανε το 0-2
27΄Ο Σαλπιγγίδης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισα του Ορμπάιθ, ο Γιάχος του έκανε παρατηρήσεις.
29΄Απάντηση του ΠΑΟΚ με δοκάρι του Γκαρσία! Ο Πάμπλο απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε εντυπωσιακά. αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ατυχος ο ΠΑΟΚ!
32΄Ο Σαλπιγγίδης ανακόπτεται κακώς με οφσάιντ, ενώ ήταν μόνος με τον τερματοφύλακα.
38΄Απίστευτο! Νέα αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Φεύγει ο Αθανασιάδης και μπαίνει ο Ιβιτς.
42΄Χέρι του Αμπντούν. Ο Γιάχος δίνει το φάουλ, αλλά έπρεπε με κίτρινη να αποβάλλει τον Αμπντούν που είχε κι άλλη κίτρινη. Εκτελέστηκε το φάουλ, χάμός μέσα στην περιοχή, ο Λίνο έπιασε το σουτ, αλλά κόντραρε!
Τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο
46΄Αρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο βοηθός Γεωργιάδης έπαθε διάστρεμμα και συνεχίζει με δεμένο πόδι.
46΄Σέντρα του Ιβιτς, δεν απείλησε η κεφαλιά του Σαλπιγγίδη.
52΄Κίτρινη κάρτα στον Ιμπαγάσα που προσπαθεί με... λαβή να ανατρέψει τον Γκαρσία!
54΄Σουτ του Αμπντούν, έδιωξε ο Κρέσιτς με έξοδο
56΄Δύσκολο γυριστό σουτ του Ιβιτς, απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μέγιερι. Στη συνέχεια ο Σαλπιγγίδης σε θέση οφ σάιντ.
61΄Ο Τοροσίδης στη θέση του Ιμπαγάσα
68΄Κάρτα στον Γκαρσία για φάουλ στον Μιραλάς.
73΄Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη.
76΄Κόκκινη κάρτα στον Λάζαρ για φάουλ στον Μιραλάς και αψιμαχία με τον Τζεμπούρ, που τη γλίτωσε μόνο με κίτρινη! Ο Αλγερινός χώθηκε κι έβαλε το κεφάλι του στον Λάζαρ, αλλά τιμωρήθηκε μόνο ο παίκτης του ΠΑΟΚ, που είδε δύο κίτρινες στην ίδια φάση!
77΄Ο Καζίμ στη θέση του Μιραλάς.
80΄Ο Ρομπέρ αντί του Γεωργιάδη
86΄Με έξοδο ο Κρέσιτς σταματάει τον Καζίμ
87΄Πάσα του Τζεμπούρ στον Μοντέστο, μόνος αυτός μέσα στην περιοχή, σούταρε πάνω από την εστία!
88΄Στη θέση του Αμπντούν ο Χολέμπας.
90΄Μικρή διακοπή
Τέλος του αγώνα
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Λίνο, Κατσικάς (11΄Μπαλάφας), Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (80΄Ρομπέρ), Αθανασιάδης (38΄Ιβιτς)
Στον πάγκο: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Ρομπέρ, Ιβιτς, Τσουκαλάς, Γιάννου
Εκτός αποστολής έμειναν οι Νιμανί, Παπάζογλου

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοδέστο, Παπαδόπουλος Α., Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (61΄Τοροσίδης), Τζεμπούρ, Μιραλάς (77΄Καζίμ) Αμπντούν (88΄Χολέμπας)
Στον πάγκο: Κάρολ, Πάντελιτς, Καζίμ, Φουστέρ, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Μακούν

Διαιτητής:
Θανάσης Γιάχος (Χίος)
Βοηθοί: Δημήτρης Ποντίκης (Πρέβεζας), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Απίστευτη γκίνια, τρεις νέοι τραυματισμοί!

Ο ΠΑΟΚ πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό είχε τρεις τραυματίες (Έτο, Τσιρίλο και Σνάουτσνερ) αλλά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο μέτρησε άλλες τρεις απώλειες!
Ο Παναγιώτης Γλύκος είχε δηλωθεί για να ξεκινήσει στο παιχνίδι, αλλά στην προθέρμανση έπαθε μία διάταση στον αριστερό προσαγωγό και έτσι τη θέση του πήρε στην 11άδα ο Κρέσιτς. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για θλάση β' βαθμού.
Ο Κρέσιτς είχε να αγωνιστεί από τις 10 Δεκεμβρίου και τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου για το πρωτάθλημα με 3-1.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτό του αγώνα ο ΠΑΟΚ έχασε και δεύτερο παίκτη καθώς τραυματίστηκε και ο Κατσικάς (είχε πρόβλημα στο γόνατο στο οποίο είχε κάνει πέρυσι εγχείριση χιαστών)! Έτσι στη θέση του πέρασε ο Μπαλάφας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι έχει πρόβλημα στο μηνίσκο και θα χρειαστεί να κάνει αρθροσκόπηση.
Στο 38' ο ΠΑΟΚ έχασε και τρίτο παίκτη, καθώς και ο Αθανασιάδης (ο πρώτος σκόρερ του φετινού Δικεφάλου με 13 γκολ) έγινε αναγκαστική αλλαγή για να μπει στο παιχνίδι ο Ίβιτς! Ο Κλάους είχε πρόβλημα στο δεξί του γόνατο.
Εκτός αυτών βέβαια ο Δικέφαλος είχε πριν από το ματς και τρεις ακόμη τραυματίες καθώς νοκ άουτ ήταν ο Έτο, ο Τσιρίλο και ο Σνάουτσνερ...
Πολλά είναι τα προβλήματα που μαζεύονται για τον ΠΑΟΚ σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν...

«Απόντες στην αρχή του αγώνα...»

Ο Ντάριο Κρέσιτς μιλώντας για το παιχνίδι και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό με 0-2 είπε: «Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο παιχνίδι. Έπρεπε να μπούμε με περισσότερο πάθος και δύναμη στο ματς. Κάναμε δύο λάθη στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε δύο γκολ. Μετά παίξαμε καλύτερα, αλλά δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Αλλά έτσι είναι στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά...».
Σε ερώτηση για το τι έκανε λάθος ο ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς και αν επηρεάστηκε από τους τραυματισμούς τριών παικτών (Γλύκος, Κατσικάς, Αθανασιάδης) είπε:
«Στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήμασταν παρόντες μέσα στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό. Δεν ήμασταν εκεί. Γι΄ αυτό ήρθε η ήττα...»
Κλείνοντας ο Κροάτης είπε: «Πρέπει να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Τελείωσε αυτό το ματς, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αλλά πρέπει να δούμε τη συνέχεια...».

Μαλεζάς: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»
Ο Στέλιος Μαλεζάς στις δηλώσεις του συμφώνησε με τον Κρέσιτς για το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ.  «Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τον Κρέσιτς. Ήμασταν απόντες στην αρχή του αγώνα. Δυστυχώς δεν ήρθε όπως θέλαμε το ματς. Δεχθήκαμε δύο γρήγορα γκολ και μετά παρότι προσπαθήσαμε πολύ δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.
Το πρώτο γκολ άλλαξε όλη τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ήταν καλά στημένος αρχικά, καλύτερα από εμάς και σε μία αντεπίθεση έκανε και το 0-2. Εμείς προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς έτσι είναι στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.
Όσο για το τι σημαίνει για τον ΠΑΟΚ μία ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 10 αγώνες που ήταν αήττητος στο πρωτάθλημα;
«Τίποτα...», είπε ο Μαλεζάς. «Σημασία είναι ότι χάσαμε. Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε για να πάρουμε στη συνέχεια αυτό που αξίζουμε..».

«Εγώ φταίω για την ήττα!»

Ο Πάμπλο Γκαρσία μιλώντας μετά από το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα με 0-2!
«Είχαμε 10 λεπτά πολύ άσχημα στο ξεκίνημα του αγώνα. Δεχθήκαμε νωρίς το πρώτο γκολ μετά από ένα δικό μου λάθος. Εκείνη ήταν πολύ καθοριστική στιγμή. Γι' αυτό θα πω ότι σήμερα χάσαμε εξαιτίας μου! Το παίρνω πάνω μου. Εγώ φταίω για την ήττα... Τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια αλλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε...», επισήμανε αρχικά ο Γκαρσία.
Συνεχίζοντας είπε: «Μετά από το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε αλλά προσπαθήσαμε. Δεχθήκαμε και δεύτερο γκολ, μετά κάναμε λίγες ευκαιρίες αλλά και ο Ολυμπιακός έκανε ένα καλό παιχνίδι και πήρε αυτό που ήθελε».

Τέλος ο Ουρουγουανός παραδέχθηκε ότι η σημερινή μέρα ήταν μία από τις χειρότερές του στον ΠΑΟΚ: «Ναι, είναι μία από τις πιο άσχημες μέρες μου στον ΠΑΟΚ. Τώρα δε θέλω να πω τίποτα άλλο εν βρασμώ ψυχής για τη συνέχεια. Να ηρεμίσουμε...»

«Δε θα μπορώ να κοιμηθώ...»

Ο Λάσλο Μπόλονι εκτός από την ήττα στις δηλώσεις του στάθηκε στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχουν πλήξει τον ΠΑΟΚ και απέφυγε να μιλήσει για τη διαιτησία του Γιάχου.
Αναλυτικά τόνισε:
«Ποτέ δεν είναι καλό να χάνεις. Χάσαμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, χάσαμε και το σημερινό, όμως προτιμώ τη σημερινή εμφάνιση. Είχαμε αγωνιστική παρουσία, όμως μας έλειψαν κάποιες λεπτομέρειες, που ήταν με την πλευρά του αντιπάλου. Με δύο απουσίες ήταν πραγματικά ρεαλιστές, αλλά έδειξαν ωριμότητα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, που δεν είχαμε εμείς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και πρέπει να πω ότι είμαι στεναχωρημένος για τους 4 τραυματισμούς. Τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα για εμάς».

Για τους τραυματισμούς των τελευταίων ημερών και τους σημερινούς είπε:
«Δεν ξέρω αν είμαστε άτυχοι, αλλά το να χάσουμε τέσσερις βασικούς και τον Λαζάρ με κόκκινη κάρτα, θα με αναγκάσει να μην κοιμηθώ καλά τις επόμενες εβδομάδες. Ανάμεσα στους πέντε που έχουν τραυματιστεί είναι οι Γλύκος και Κατσικάς που πέρσι είχαν χειρουργηθεί στο γόνατο. Ο Γεωργιάδης φέτος έχει τραυματιστεί. Του Κλάους ο τραυματισμός δεν είναι μυικός και του Σνάουτσνερ είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις. Δουλεύουμε καλά αλλά τα συνεχόμενα παιχνίδια σε συνδυασμό με τις ηλικίες κάποιων παικτών δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις».

Για την εξέλιξη του αγώνα και τη διαιτησία του Γιάχου:
«Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε προγραμματίσει να έχουμε ένα καλό αμυντικό τείχος. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις δεν έγινε. Σε δύο μπλακ άουτ δεχθήκαμε δύο γκολ. Μετά το 0-2 ακόμη και αν συμφωνώ ότι αδικηθήκαμε από τον διαιτητή, δεν λέω κουβέντα. Όταν κερδίζεις μπορείς να λες οτιδήποτε, όταν χάνεις το βουλώνεις».

Για το δύσκολο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με την κατάσταση της ομάδας:
«Δεν αισθάνομαι εγκλωβισμένος. Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα και ξέρετε ποιο είναι. Σας είπα για τους τραυματισμούς. Όταν πήρα το χαρτί των συνθέσεων πριν το ματς είδα τον πάγκο του Ολυμπιακού και νόμιζα ότι ήταν βασικοί. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...»

Βαλβέρδε: «Σημαντική νίκη»
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά από τη νίκη του Ολυμπιακού με 0-2.
Αναλυτικά είπε:
«Η νίκη ήρθε σε μία πολύ σημαντική χρονική στιγμή για εμάς, καθώς ήρθε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού. Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο στην Τούμπα, όμως τα καταφέραμε σε ένα εξαιρετικό σημείο. Το να κερδίζεις το σημερινό παιχνίδι σημαίνει ότι ξεπερνάς ένα μεγάλο εμπόδιο. Είναι σημαντικό ότι το γκολ ήρθε νωρίς, αναγκάσαμε τον ΠΑΟΚ να ανοιχτεί και εμείς συνεχίσαμε την πίεση για το δεύτερο γκολ.
Δημιουργήσαμε τα κενά που έπρεπε και όταν ο ΠΑΟΚ μας δημιούργησε κίνδυνο, η άμυνά μας στάθηκε όπως έπρεπε. Ξέραμε πως έπρεπε να ξεκινήσουμε δυνατά και η είσοδος μας έγινε όπως έπρεπε.
Στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι όταν κερδίζεις έναν τέτοιο αντίπαλο κερδίζεις κάτι παραπάνω, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Πάντως το πραγματικό κέρδος είναι τρεις βαθμοί.
Επίσης θα μου άρεσε στα ντέρμπι να υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία, να μην υπάρχει τόση ένταση. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Τούμπα, μπορεί να συμβαίνει και στο Καραϊσκάκη», είπε ο Ισπανός.
Για την ένταση στον πάγκο του Ολυμπιακού είπε: « Έπεσε πολύ κοντά μας μία κροτίδα και αυτό το γεγονός μας προκάλεσε ανησυχία. Είναι πράγματα που συμβαίνουν, θα ήθελα να μη συμβαίνουν, αλλά όπως συμβαίνουν όταν είμαστε γηπεδούχοι συμβαίνουν και όταν είμαστε φιλοξενούμενοι και ας μη μας αρέσει».