Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Κίνητρο η λατρεία του κόσμου στον ΠΑΟΚ»

Με την απόκτηση του Σέκου Ολίσε, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη μεταγραφική του αντεπίθεση. Ο Λιβεριανός που ήρθε το βράδυ της Τετάρτης (λίγο μετά τις 22:00) στη Θεσσαλονίκη, χθες βρέθηκε στην ΠΑΕ και ολοκλήρωσε τη συμφωνία. Λίγο μετά τις 11:30 ήταν στα γραφεία του ΠΑΟΚ.

Στην ουσία ο Ολίσε είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής από τη Λιβερία που θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Τζόε Νάγκμπε είχε έρθει στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1997 (σε τρεις περιόδους με τον “Δικέφαλο” αγωνίστηκε σε 100 αγώνες).
Ο Ολίσε με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συμφωνία και στο τι μπορεί να προσφέρει:
-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα, την πόλη,  μιας και για σένα ήταν μια ξαφνική απόφαση;
“Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι τωρινές. Είχαμε παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ στο Europa League και πραγματικά θυμάμαι ότι έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Δυνατή έδρα και ειλικρινά λατρεύω αυτό το κοινό. Είδα πολλά βίντεο και για μένα αυτός ο κόσμος είναι κίνητρο να αποδίδω καλά”.
-Ποιο ήταν το κίνητρο για σένα να επιλέξεις τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
“Μίλησα με τον ατζέντη μου εδώ και αρκετούς μήνες, επειδή δεν είχα τακτικές συμμετοχές στην ΤΣΣΚΑ και του είπα ότι θα ήθελα να βρω μια ομάδα που να μπορώ να δείξω τις δυνατότητές μου. Με ρώτησε πώς θα μου φαινόταν να αγωνιστώ στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Του απάντησα ότι ξέρω ότι είναι καλή ομάδα, είχα ήδη αγωνιστεί εναντίον τους σ’ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σκέφτηκα ότι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για να έρθω”.
- Εχεις κάποιους ανθρώπους με τους οποίους μίλησες για να πάρεις πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ;
“Προσπάθησα να πάρω πληροφορίες από τον “μεγάλο μου αδερφό” όπως τον αποκαλώ, που έχει αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, τον Τζο Νάγκμπε. Είναι από την Λιβερία, έπαιξε στον ΠΑΟΚ κι όταν ο ατζέντης μου είπε ότι έκλεισε η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ επικοινώνησα μαζί του, αλλά τον πέτυχα πολύ κουρασμένο και είπαμε ότι θα μιλήσουμε ξανά σήμερα για να μου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες”.
- Πώς θα παρουσιαζόσουν στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;
“Καταρχάς είμαι ο Σέκου Ολίσε που ήρθα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να αποτελέσω μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Θα θελα να τους πω ότι θα κάνω τα πάντα για να αποδείξω την αξία μου και να βοηθήσω όσο μπορώ τον ΠΑΟΚ να παραμείνει στις υψηλές θέσεις. Ηρθα για να παίξω κι όχι να καθίσω στην άκρη, ήρθα για να δουλέψω σκληρά, να αλλάξω κάποια πράγματα. Δεν είμαι τέλειος, αλλά θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είναι οι φίλαθλοι χαρούμενοι, να είναι η ομάδα χαρούμενη. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί καλά, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, δεν είναι υπόθεση του ενός”.
ΠΗΡΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ Νο 62
O Σέκου Ολίσε επέλεξε το Νο 62 για τη φανέλα του. Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1990 στη Μονρόβια της Λιβερίας και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα με την ομάδα Ebedei, πριν πάρει το δρόμο για την Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Δανία και την Μιντιλαντ. Πολύ γρήγορα ήρθε ο δανεισμός του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το καλοκαίρι του 2009 και λίγους μήνες αργότερα αποκτήθηκε από τη ρωσική ομάδα με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας.
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα της Λιβερίας στον αγώνα εναντίον της Ζιμπάμπουε (1-1) και μέχρι σήμερα μετράει 12 συμμετοχές και 2 γκολ.
ΧΩΡΙΣ ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την συμφωνία με τον Ολίσε που περιλαμβάνει μόνο τον δανεισμό του παίκτη και όχι την όψιον αγοράς του. Ο δανεισμός, ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, ενώ εάν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση αγοράς στην ΤΣΣΚΑ.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Ο Ολίσε αναμένεται να μπει σήμερα (Παρασκευή 1/2) στο γήπεδο και να προπονηθεί με τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Χθες, εξαιτίας των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την υπογραφή του συμβολαίου του, δεν βρέθηκε στη Νέα Μεσημβρία. Από σήμερα όμως θα ενταχθεί σταδιακά στο πρόγραμμα προετοιμασίας, για να διαπιστώσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, πότε θα είναι έτοιμος για να τον υπολογίζει.

Το... μήνυμα του Ιβάν και το Χαριλάου!

Η ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άφησε ικανοποιημένο τον Ιβαν Σαββίδη που εμπράκτως απέδειξε ότι ήθελε να ενισχυθεί η ομάδα χωρίς να ξεφύγουν τα οικονομικά δεδομένα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής έδωσε τη συγκατάθεση του για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφικές κινήσεις που σχεδίαζε ο Γέρμαν Τσιστιάκοφ προκειμένου να ενισχυθεί η ομάδα και να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια της περιόδου.
Η ΠΑΕ κινήθηκε στο αρχικό οικονομικό πλάνο που είχε καταστρωθεί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα για την ενίσχυση της ομάδας. Για να φορέσουν την φανέλα του ΠΑΟΚ οι Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ολίσε, Ιτανζ, Καμαρά, Βούκιτς δαπανήθηκε ποσό που αγγίζει τα 1.500.000 ευρώ και αναφερόμαστε μόνο για τους μήνες μέχρι το τέλος της περιόδου καθώς δεν υπολογίζονται στο ποσό αυτό τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τα επόμενα χρόνια των συμβολαίων.
Τώρα πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ζητά αποτελέσματα. Το μήνυμα τους προς τους συνεργάτες του αλλά και προς κάθε κατεύθυνση εντός ΠΑΟΚ ήταν σαφέστατο και προειδοποιητικό καθώς θέλει να αισθανθεί ότι οι κινήσεις που έγιναν έπιασαν τόπο κι αυτό αποδεικνύεται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ενδεχόμενο να πάει Χαριλάου!

Θεωρείται δύσκολο ο Ιβαν Σαββίδης να πάρει την απόφαση να παρακολουθήσει τον αγώνα Αρη-ΠΑΟΚ στο Χαριλάου παρά το γεγονός ότι οι επιτελείς της ΠΑΕ φρόντισαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της αστυνομίας των εκπροσώπων των δυο ομάδων και της Σούπερ Λίγκ να ζητήσει απο την ΠΑΕ Αρης σουίτα προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Ιβαν Σαββίδης. Η ΠΑΕ Αρης έκανε δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ωστόσο εκτιμάται ότι ο Σαββίδης για δυο λόγους δεν θα παρακολουθήσει το παιχνίδι της Κυριακής. Ο πρώτος λόγος έχει σχέση με τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις και ο δεύτερος με το κακό κλίμα που δημιουργείτε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Επί σειρά ετών καταγράφονται αίσχη στο Χαριλάου που οι επιτελείς του Δικεφάλου δεν θα ήθελαν να ζήσει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Στον Πλατανιά ο Γιάννου!

Έξι παίκτες συνολικά απέκτησε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Ηρθαν οι Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Βούκιτς, Ιτανζ, Καμαρά και Ολισέ. Αποχώρησε ο Βιβιάν που έμεινε ελεύθερος ενώ ο Παναγιωτούδης δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο. Στα χνάρια του Παναγιωτούδη θα βαδίσει και ο Απόστολος Γιάννου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο νεαρός επιθετικός θα παραχωρηθεί δανεικός από τον Δικέφαλο στον Πλατανιά. Ο Αγγελος Αναστασιάδης εισηγήθηκε στην διοίκηση της ομάδας των Χανίων την απόκτηση του Γιάννου και οι επαφές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει αντίρρηση να παραχωρήσει τον ομογενή ποδοσφαιριστή δανεικό στον Πλατανιά προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο στον Πλατανιά.

Με δεδομένο ότι ο Γιάννου θέλει να του δοθεί η ευκαιρία να αυξήσει το χρόνο συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα συναινεί στον δανεισμό που θα ολοκληρωθεί στην διάρκεια της μέρας.

Η ρήτρα που δεν μπήκε…

Οι πληροφορίες που υπήρχαν από χθες επιβεβαιώθηκαν από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο δανεισμός του Σεκού Ολίσε δεν συνοδεύεται από οψιόν- ρήτρα αγοράς…
ΠΑΟΚ και ΤΣΣΚΑ δεν συμφώνησαν για το ποσό που μπορεί να μπει το καλοκαίρι ώστε ο Δικέφαλος να αγοράσει τον Λιβεριανό ποδοσφαιριστή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε τέτοιο περιθώριο, για ένα θέμα που (αν χρειαστεί) θα συζητηθεί εξ’ ολοκλήρου από την αρχή.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν ο Σεκού Ολίσε κάνει καλό τετράμηνο στον ΠΑΟΚ, η απόκτησή του θα είναι δύσκολη, εκτός και αν εδώ παίξει ρόλο ο… τρίτος παράγοντας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον παίκτη.
Αν ο Λιβεριανός περάσει καλά στον ΠΑΟΚ και πεισθεί ότι εδώ μπορεί να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, τότε το καλοκαίρι μπορεί να συμμαχήσει με την Ελληνική ομάδα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι από την ΤΣΣΚΑ εκείνος ζήτησε να φύγει και μάλλον δεν θέλει να επιστρέψει.
Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ ενισχύεται για ένα τετράμηνο και… μετά βλέπουμε. Αυτός ο δανεισμός πάντως διαφέρει από τους υπόλοιπους…  

Ο Βοσκάκης στο «Βικελίδης»

Ο Μιχάλης Βοσκάκης θα είναι ο διαιτητής του αγώνα της 20ης αγωνιστικής του Δικεφάλου, με αντίπαλο τον Άρη...
 
 
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Μιχάλης Βοσκάκης (Σ.Δ. Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ:  Δαμιανός Ευθυμιάδης (Σ.Δ Πιερίας), Αντώνης Καρατζίκας (Σ.Δ. Αθηνών)
4Ος: Γιώργος Κομίνης (Σ.Δ. Θεσπρωτίας)


Τα φετινά παιχνίδια του Μιχάλη Βοσκάκη:
Βέροια – Ολυμπιακός 1-2
Κέρκυρα – Ξάνθη 1-1
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 0-0
Βέροια – ΑΕΚ 0-4
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 1-0
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 0-1
Γιάννινα – Βέροια 2-0

Οι 8 του κυπέλλου Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν οι διπλοί αγώνες της φάσης των 16 του κυπέλλου Ελλάδος. Ποιοι είναι οι επτά αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και πότε θα γίνουν οι κληρώσεις.
 
 
Πρόκειται για τους: Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Ολυμπιακό, Πανθρακικό, Βέροια, Πλατανιά και Λεβαδειακός.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ η 5η φάση περιλαμβάνει τους προημιτελικούς αγώνες (27 και 28 Φεβρουαρίου 2013 - επαναληπτικοί αγώνες: 6,7,13 και 14 Μαρτίου 2013).

H κλήρωση αυτής της φάσης θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (04/02) στα γραφεία της ΕΠΟ.

Οι αγώνες θα είναι διπλοί και θα γίνουν σε 2 αγωνιστικές:

1η αγωνιστική 4 αγώνες
2η αγωνιστική 4 αγώνες

Τέλος να θυμίισουμε πως ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 11/5 στο ΟΑΚΑ...