Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Το γύρο του κόσμου η συμφωνία με Νιμανί

Τον γύρο του κόσμου έκανε η συμφωνία του Φρεντερίκ Νιμανί με τον ΠΑΟΚ. Πολλά ειδησεογραφικά σάιτ αναπαρήγαγαν την είδηση και μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε δεξιά, σε περίοπτη θέση την ανέφερε και η ηλεκτρονική έκδοση του φημισμένου περιοδικού “France Football”. Μπορεί σε αρκετούς να φαίνεται παράξενο, αλλά μην ξεχνάτε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο Νιμανί ανήκει στην Μονακό (και ειδικά τα γαλλικά media πάντα προσέχουν τους Μονεγάσκους) και δεύτερον, ο παίκτης που πήρε ο ΠΑΟΚ, είχε προσελκύσει στα 18 του το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόνο Γαλλικά ξέρει ο Νιμανί

Ευχάριστος, ευδιάθετος και χαμογελαστός ήταν ο Φρεντερίκ Νιμανί στην παρουσίασή του, ενώ ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά του στην προπόνηση, με τους νέους του συμπαίκτες. Ο 23χρονος παίκτης πάντως, μιλάει μόνο γαλλικά, αφού δεν ήθελε να κάνει στα αγγλικά τις δηλώσεις του.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ “ΠΙΣΤΕΥΩ” ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στο αθλητικό σάιτ “Sportaction.gr” υπήρχε μέχρι χθες γκάλοπ, με το ερώτημα: “ποια ομάδα χρειάζεται περισσότερες μεταγραφές τον Ιανουάριο;”. Πρώτος έρχεται ο Ολυμπιακός με 28.97%, δεύτερος ο Παναθηναϊκός με 27.07%, τρίτη η ΑΕΚ με 22.18% και τέταρτος ο ΠΑΟΚ με 12.2%. Άλλη ομάδα ψήφισε και το 9.59%. Είναι κι αυτό δείγμα των μεταγραφικών “πιστεύω” των φιλάθλων.

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ Μοράες είναι πλέον παίκτης της Ραπίντ Βουκουρεστίου, αφού στην Πορτογαλία το κλίμα δεν τον σηκώνει. Ο 28χρονος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, μετά τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, δεν στέριωσε ούτε στην Μπέιρα Μαρ και πήγε Ρουμανία.
ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Οι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού ανέφεραν χθες τις σκέψεις του Βαλβέρδε για τον ΠΑΟΚ, μετά την παρουσία του στα επίσημα του Ολυμπιακού σταδίου την Κυριακή. Σύμφωνα με αυτές, ο Ισπανός τεχνικός ξεχωρίζει τον Γεωργιάδη, τον οποίο θυμόταν και από ένα ματς Ολυμπιακού – Πανσερραϊκού πέρυσι, που έκανε “χαζούς” τους αντίπαλους αμυντικούς. Και θεωρεί ότι η μεγάλη δύναμη του Δικέφαλου είναι στη μεσαία γραμμή με τους Πάμπλο Γκαρσία και Κοστίν Λάζαρ, που συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Οι ερυθρόλευκοι πάντως μιλούν ήδη για “τελικό”, όταν αναφέρονται στο ματς της Τούμπας.

Ο χιονιάς άλλαξε το πρόγραμμα

Η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις τέσσερις το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία. Αλλά η πτώση της θερμοκρασίας (παρά την ηλιοφάνεια που επικρατούσε) άλλαξε το πρόγραμμα και έκανε τον Λάσλο Μπόλονι και τους συνεργάτες του να προτιμήσουν την Τούμπα.
Ο λόγος είναι απλός. Μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η κατάσταση ασφαλώς ήταν καλύτερη από τα περίχωρα της πόλης και ειδικότερα τη Νέα Μεσημβρία που είναι και ένα ανοιχτό μέρος, ευάλωτο σε αέρα. Με την θερμοκρασία στο +1 ή και στο 0, καταλαβαίνει κανείς ότι η Τούμπα είναι χίλιες φορές προτιμότερη από τη Νέα Μεσημβρία. Σήμερα και αύριο, πιθανότατα θα γίνει το ίδιο, αφού προβλέπεται κι άλλη πτώση της θερμοκρασίας.

Για 0,04 έχασε την πρωτιά!

Από καθαρό παιχνίδι της τύχης ο Κοστίν Λάζαρ, δεν ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 19ης αγωνιστικής. Ο Ρουμάνος θα “ντούμπλαρε” τα βραβεία του ΠΑΟΚ μετά από αυτό του Γεωργιάδη (καλύτερο γκολ) αλλά έχασε κυριολεκτικά στο νήμα την πρωτιά από τον Νέρι Καστίγιο. Η διαφορά τους ήταν μόλις 0,04%, αφού ο Ρουμάνος είχε 49,65% των ψήφων και ο Καστίγιο 49,69%.

Τι συζητήθηκε για Λεάλ

Στη συνεδρίαση του δ.σ., συζητήθηκαν και τα μεταγραφικά θέματα, με την απόφαση να είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή εκτός από αυτήν του Φρεντερίκ Νιμανί. Όπως αναλύθηκε, ο Εργοτέλης αξίωνε ένα ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ ν’ αφήσει τώρα τον παίκτη να έρθει στην Τούμπα (ενώ οφείλει δύο δόσεις για τον Κουτσιανικούλη που αντιστοιχούν σε αυτό το ποσό) και με βάση τα πολύ στενά οικονομικά περιθώρια, ο ΠΑΟΚ αφήνει την περίπτωση του Ουρουγουανού για το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι ο Σέρχιο Λεάλ βρισκόταν στο ακουστικό και περίμενε. Αν ο ΠΑΟΚ αποφάσιζε να τον αποκτήσει τώρα θα βρισκόταν άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, το γεγονός ότι μείωσε τις απαιτήσεις του για να έρθει στην Τούμπα, τον καθιστούν βασικό φαβορί για μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν…

«ΠΑΟΚ όπως λέμε Μαρσέιγ»

Λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Φρεντερίκ Νιμανί. Ο 23χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο ως το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την συμφωνία της με την AS Monaco για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή Frederic K. Nimani N'Galou έως τον Ιούνιο του 2012, με option αγοράς του από τη γαλλική ομάδα».
Ο Γάλλος φορ παρουσιάστηκε στην Τούμπα στους εκπροσώπους του Τύπου κρατώντας τη φανέλα με το νούμερο 39.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Μπόλονι, τον κ. Παντελή Κωνσταντινίδη και τον πρόεδρο για την δυνατότητα που μου έδωσαν να δείξω την αξία μου. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», ήταν τα πρώτα λόγια τους
Σε ερώτηση για τους λόγους που ήρθε στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Ο Μπόλονι είναι ένας λόγος, ξέρει τι παίκτης είμαι και γι’ αυτό ήρθα. Ηρθα σε μιαι μεγάλη ομάδα με τίτλους. Παρομοιάζω τον κόσμο με την Μαρσέιγ, ειδικά για τον κόσμο με βάση και τα βίντεο που έχω δει στο διαδίκτυο. Περιμένω να ζήσω αυτή την εμπειρία».
Για τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα, είπε: «Μιλήσαμε με τον κ. Μπόλονι που ξέρει ότι μπορώ να προσφέρω επιθετικά. Το θέμα είναι να βρω ρυθμό μια και δεν έπαιζα με την Μονακό. Παίζω μπροστά, δεξιά και αριστερά. Είναι το ίδιο για εμένα, αν και παίζω περισσότερο στα αριστερά. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και τώρα…».

"Έχουμε πολύ υψηλούς στόχους στο πρωτάθλημα"

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως στόχο του ΠΑΟΚ ο Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος μια ημέρα μετά τη νίκη στο Ο.Α.Κ.Α μίλησε στη συνδρομητική τηλεόραση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Δικέφαλο.


Αναφερόμενος στην προχθεσινή νίκη, ο Ρουμάνος μέσος τόνισε: “Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας. Δείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι αξίζαμε τη νίκη. Περιμέναμε η ΑΕΚ να έχει μεγαλύτερο κίνητρο γιατί τους κερδίσαμε και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Ομως δείξαμε πως ήμασταν καλύτεροι και πήραμε τη νίκη”. Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Λάζαρ είπε: “Θα δώσουμε το καλύτερο, θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα σε αυτό έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω. Θέλουμε να μειώσουμε τη διαφορά στην κορυφή”. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι το φαβορί για το Πρωτάθλημα, ως εξής: “Το φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα εξαρτώνται πολλά από τα ματς με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αυτός είναι ο στόχος μας. Η έδρα του ΠΑΟΚ είναι η πιο καυτή και αν έλεγα τη δεύτερη, θα επέλεγα αυτή του Ολυμπιακού”. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Ραπίντ, ο Ρουμάνος μέσος είπε “Εγώ είμαι εδώ στον ΠΑΟΚ, είμαι καλά. Εχω συμβόλαιο, δεν περνά από το μυαλό μου να φύγω. Οταν τελειώσει θα δούμε, σίγουρα η Ραπίντ είναι η ομάδα της καρδιάς μου”. Για το πόσο σημαντικό είναι ότι ο Μπόλονι τον γνωρίζει ως παίκτη, ο Λάζαρ τόνισε: “Είναι σημαντικό. Δεν θέλω να τον απογοητεύσω, είναι ένα μεγάλο κίνητρο για μένα που είναι αυτός προπονητής”

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον Ολυμπιακό

Από τις 09.00’ σήμερα τα εισιτήρια του Κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τέθηκαν σε κυκλοφορία. Όπως ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν μέχρι Σάββατο από τις 09:00’ έως τις 17:00’, ενώ την ημέρα του αγώνα θα λειτουργούν από τις 10:00’ μέχρι και την έναρξη του αγώνα. Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρες 4, 4α στα 15 ευρώ, Θύρες 7,7α, 8 στα 20 ευρώ, στις θύρες 5,6 στα 25 ευρώ, στις θύρες 2,3 στα 30 ευρώ, στη Θύρα 1 στα 40 ευρώ, ενώ στα VIP 3ου και 4ου ορόφου στα 150 ευρώ και 120 ευρώ αντίστοιχα. Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθεύεται και από το ίντερνετ, ενώ ήδη από χθες, οπαδοί του ΠΑΟΚ που βρισκόταν στα γραφεία αναζητούσαν εισιτήρια.

"Μόνο νίκη με ΟΣΦΠ"

Την επομένη της αποκαλυπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στα ΣΠΟΡ, ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε και στον Sport 103 FM. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το γκολ που σημείωσε στο ΟΑΚΑ, το οποίο μπορεί να άργησε χρονικά να το πετύχει, όμως κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο για τον θεσμό του κυπέλλου. Και υποστήριξε πως αυτός ο οδυνηρός αποκλεισμός πλήγωσε τον εγωισμό των παικτών και στεναχώρησε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport 103 FM και στη θεραπεία που ακολούθησε για να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αρχικά περίμεναν οι περισσότεροι στην ενεργό δράση.
Αρχικά ρωτήθηκε για το γκολ που πέτυχε, το οποίο ήταν εξαιρετικό σε εκτέλεση. Και τόνισε:
“Δέχθηκα την μπάλα από τον Γκαρσία και έκανα ένα κοντρόλ για να συγκλίνω προς την αντίπαλη περιοχή και να βρω χώρο για να σουτάρω. Ο αντίπαλός μου δε με ακολούθησε, είδα και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ εκτός εστίας και προτίμησα να κάνω ένα δυνατό αλλά και τεχνικό σουτ. Ο Πάμπλο ξέρει ότι το προσόν μου είναι η ταχύτητα και όπως και στην Τότεναμ μου είχε κάνει μία υπέροχη πάσα, έτσι και με την ΑΕΚ μου είχε πει ότι θα μου δίνει την μπάλα από αριστερά και πρέπει να βρω τους κατάλληλους χώρους. Δεν ξέρω αν με συμπαθεί ή όχι, πάντως η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο”.
Ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του, που τον άφησε περίπου ένα μήνα εκτός δράσης, κάτι που του στοίχισε ιδιαίτερα. Ο Γεωργιάδης επεσήμανε:
“Απουσίασα για  μεγάλο χρονικό διάστημα από την ενεργό δράση, όμως ενώ έπρεπε να ξεκινήσω τρέξιμο μετά από 15 ημέρες από την ημέρα που τραυματίστηκα, δεν αισθανόμουν πόνο και ξεκίνησα πιο νωρίς. Με αυτό τον τρόπο που περιέγραψα, κέρδισα 5-6 ημέρες από την προπόνηση με την ομάδα, έκανα σκληρή δουλειά με τον κ. Καβαλιεράτο και κατάφερα να αγωνιστώ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο και στα 90 λεπτά. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου πιο γρήγορα και να βοηθήσω την ομάδα”.

-    Ηταν να γίνει η αρχή, με το γκολ που πέτυχες;
-    “Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να σκοράρω από την αρχή, όταν πρωτοήρθα στον ΠΑΟΚ. Όταν έρχεσαι σε μία καινούργια ομάδα, έχεις και το άγχος για να εγκλιματιστείς στα νέα δεδομένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που αν και άργησα λίγο, κατάφερα και πέτυχα το πρώτο γκολ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Κάθε παίκτης είναι καλό να σκοράρει και να βοηθάει την ομάδα του, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν είχα σκοράρει, είχα βγάλει όμως ασίστ που πιστεύω ότι βοηθούσαν την ομάδα. Γενικά οι καλές εμφανίσεις με βοηθούν στην τόνωση της ψυχολογίας μου. Ίσως είναι πιο καλά να παίζω στα αριστερά, γιατί μπορούμε να παίξουμε κάθετα με τον Κλάους και να δημιουργήσουμε προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες”.

ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ


Ο Γιώργος Γεωργιάδης στις δηλώσεις του στον Sport 103 FM αναφέρθηκε και στον οδυνηρό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το κύπελλο και την ήττα από τον Ατρόμητο στην παράταση του αγώνα. Είναι ένας αποκλεισμός που πλήγωσε τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Και όπως εξηγεί ο Γιώργος Γεωργιάδης: 
“Δεν το κρύβω πως μας πλήγωσε ο αποκλεισμός μας από τον Ατρόμητο. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον τελικό αν περνούσαμε τον Ατρόμητο. Για ένα λεπτό χάσαμε τη συγκέντρωση και αποκλειστήκαμε. Οι δύο στόχοι που έμειναν είναι να ανεβούμε και άλλο στο πρωτάθλημα και αν μπορέσουμε να συνεχίσουμε και στο Europa League. Έχουμε αποδείξει και με την Τότεναμ ότι μπορούμε στα δύσκολα. Αφού τα καταφέραμε με την Τότεναμ μπορούμε να καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Πρέπει να είναι τα περισσότερα παιδιά σε καλή μέρα. Εγώ πιστεύω στην ομάδα πάρα πολύ και αυτό θα το δείτε μέσα στο γήπεδο στα επόμενα παιχνίδια”.

Σε όλα τα ματς να κερδίζουμε

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στον Sport 103 FM για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί την Κυριακή στην Τούμπα και τη σπουδαιότητα αυτού του αγώνα για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα στις δηλώσεις του υποστήριξε:
“Θα είναι ένα ντέρμπι με την υποστήριξη του κόσμου μας, μέσα στην έδρα μας. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός καίγεται και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Σε όλα τα ματς παίζουμε για τη νίκη, αλλά σε ορισμένα παιχνίδια έχουμε άλλη στρατηγική. Όταν παίζεις μέσα στην ΑΕΚ, ξέρεις ότι η ΑΕΚ θα ψάξει το γκολ. Και με τον Ολυμπιακό, θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως με την ΑΕΚ. Θα πιέσουμε στο ξεκίνημα και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τους χώρους, γιατί σε αυτό πιστεύω είμαστε καλοί.
Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, μπορούμε να ελπίζουμε. Σκαλοπάτι - σκαλοπάτι πρέπει να πάμε. Όπως στο ξεκίνημα που είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και φτάσαμε στην τρίτη θέση, τώρα θέλουμε να φτάσουμε την επόμενη θέση”.
-    Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;
-    “Καταλαβαίνουμε τις ανησυχίες των φιλάθλων μας. Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και όταν χάνει έναν τίτλο, η αντίδραση δεν είναι φυσιολογική. Τα παιδιά έπαιξαν πέντε παιχνίδια σε 13 μέρες, έγινε ένα ματς στο κύπελλο και αντιστράφηκε το θετικό κλίμα. Θέλουμε λίγη υπομονή, όχι μόνο προς τους παίκτες αλλά για όλους. Γιατί, αν το κλίμα είναι αρνητικό για τη διοίκηση, αυτό επηρεάζει και εμάς”.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με ΟΦΗ

Η ΠΑΕ ΟΦΗ αποδέχτηκε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μετάθεση διεξαγωγής του μεταξύ τους αγώνα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο Δικέφαλος ενόψει του πρώτου παιχνιδιού με την Ουντινέζε. Έτσι, το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου αντί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (απομένει η τυπική έγκριση της Σούπερ Λίγκας, που θα ορίσει και την ώρα).
*Ο Αθανασιάδης θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ ο Φωτάκης θα λείψει από το ματς με το Άρη (αμφότεροι έχουν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες).

“Γκρόμπαρι”: Αδέλφια μας οι ΠΑΟΚτσήδες!

Στην ετήσια συγκέντρωση που κάνουν στο Βελιγράδι, οι οπαδοί της Παρτιζάν έκαναν αναφορά και στην ξεχωριστή σχέση που υπάρχει με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι “Γκρόμπαρι”, αναφέροντας στο συνέδριο τους τις κοινωνικές δράσεις τις οποίες ακολουθούν, τόνισαν ότι υπάρχει συνεργασία με τ’ αδέλφια μας, τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και γίνονται από κοινοί αιμοδοσίες, αλλά και άλλες κοινωνικές δράσεις. Όταν έγινε η αναφορά υπήρξαν πολλά χειροκροτήματα, δείγμα του σεβασμού που τρέφει η οικογένεια της Παρτιζάν σε αυτήν του ΠΑΟΚ και το αντίστροφο.