Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ούτε γι' αστείο!

Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Τη νίκη και μια πειστική εμφάνιση έψαχνε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα πέτυχε και τα δύο.

Με δυο άπιαστες κεφαλιές από Φουστέρ (35') και Τζεμπούρ (42'), δεν επέτρεψε στον «Δικέφαλο» να τον αμφισβήτει (προηγήθηκε με τον Μπαλάφα στο 24'), διατήρησε κάστρο το «Καραϊσκάκη» (2-1) και πέρασε στην κορυφή!

Πώς έπαιξαν:

Ο Βαλβέρδε εμπιστεύτηκε την ενδεκάδα του «Έμιρεϊτς». Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κοστάντσο, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Χολέμπας, στο κέντρο το δίδυμο Μέλμπεργκ-Μαρκάνο, στα χαφ τους Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, στα άκρα Φουστέρ, Μιραλάς και στην κορυφή τον Τζεμπούρ.

Ούτε ο Μπόλονι προχώρησε σε κάποια έκπληξη στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ. Οι επιλογές του Ρουμάνου: Τερματοφύλακας ο Κρέσιτς, στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο, στον άξονα το δίδυμο Γκαρσία-Μπαλάφας, πιο μπροστά κινούταν ο Φωτάκης, στα πλάγια οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης. 
Φουριόζος να καταθέσει από νωρίς αποδείξεις ότι δεν περνάει κανείς από το «Καραϊσκάκη» μπήκε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με ασφυκτική πίεση, που εντεινόταν όλο περισσότερο όσο κυλούσε ο χρόνος και την αντίπαλη περιοχή να γίνεται δεύτερο σπίτι του, τα είχε όλα εκτός από γκολ και «κακές γλώσσες» λένε τερματοφύλακα.

Με την καθιερωμένη πλέον γκάφα του Κοστάντσο, ο οποίος έκανε έξοδο για γέλια και για κλάματα, ο Μπαλάφας ασφαλώς και δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο με τον «Δικέφαλο» να βρίσκεται από το πουθενά (με βάση την εικόνα των δύο ομάδων) σε ρόλο οδηγού.

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει τις απλά καλές ομάδες από τις πολύ καλές ομάδες είναι η (και) αντίδρασή τους στα δύσκολα. Φουστέρ και Τζεμπούρ έκαναν του… κεφαλιού τους, έφεραν τούμπα το ματς και έφυγαν για τα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως είχαν κάνει κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά.

Ο ΠΑΟΚ δεν συνήλθε ποτέ, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, από ένα σημείο κι έπειτα του βγήκε και η κούραση και κάπως έτσι οι αντιστάσεις του μειώθηκαν στο ελάχιστο. Ο Ολυμπιακός δεν διεκδίκησε να εξασφαλίσει πιο καθαρό σκορ. Διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε άκοπα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μια ενέργεια του Γεωργιάδη στο φινάλε προκάλεσε καρδιοχτύπι, αλλά η δύναμη του σουτ ήταν τέτοια που δεν αρκούσε για να προβληματίσει ούτε τον Κοστάντσο. Κάπως έτσι οι πρωταθλητές έφτασαν σε μια νίκη με πολλαπλά οφέλη. Τα βασικότερα: την διαπίστωση ότι παραμένουν αφεντικό, την κορυφή στην Σούπερ Λίγκα και την διατήρηση του αήττητου στο Καραϊσκάκη στο πρωτάθλημα (17Χ17 από πέρυσι).

Μπόλονι: «Ήμασταν παθητικοί και κουρασμένοι»

Στον παθητικό ρόλο που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, απέδωσε την ήττα ο Λάζλο Μπόλονι στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα. «Θα μπορούσε να είναι μία εξήγηση η κούραση», πρόσθεσε ο τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά».

Αρχικά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Ήταν ένα ντέρμπι. Νομίζω ότι δεν κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Πολλά τεχνικά λάθη και από τις δύο πλευρές. Ίσως οι παίκτες να ήταν κουρασμένοι με τα τρία παιχνίδια και τα ταξίδια. Για εμάς ήταν υπερφορτωμένο το πρόγραμμα και θεωρώ ότι σε αυτή την στιγμή, μια μέρα παραπάνω είναι σημαντική για την αποθεραπεία.

Πρέπει να αποδεχτώ ότι ο Ολυμπιακός μας πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και εκεί ήμασταν απόντες. Η άποψή μου, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν παθητικοί. Κάναμε πολλά λάθη και δεν κρατήσαμε την μπάλα. Κάποιες στιγμές ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος για το κέντρο μας και κατ’ αυτόν τον τρόπο, με ενέργειες από τα άκρα, μας έβαλαν τα πρώτα 15 λεπτά στην περιοχή μας. Ανάμεσα στα δύο ημίχρονο προτιμώ το δεύτερο, έστω κι αν ο ρυθμός ήταν χαμηλής έντασης. Μία από τις εξηγήσεις θα μπορούσε να ήταν η κούραση. Είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι και θα μπορούσε να ήταν μια δικαιολογία. Για τις αλλαγές, γνωρίζω ότι ξέρω πολύ καλά την ομάδα μου και είδα ότι δεν πρέπει να αλλάξω κάτι
».

Στην συνέχεια ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στους αγώνες της Εθνικής, λέγοντας: «Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε χρώματα. Να βάλουμε γαλανόλευκα και να υποστηρίξουμε την Εθνική».

Όσο για το αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Δεν το πιστεύω. Είναι μια καλή ομάδα και δυνατή. Δεν πιστεύω ότι είναι δύο επίπεδα καλύτερα. Γνωρίζω την δική μου, την ΑΕΚ, δεν ξέρω τον Παναθηναϊκό. Αν θεωρείτε πως είναι καλύτερος, πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 25 χρόνια έχει μεγάλη παρουσία στα πρωταθλήματα και στις πρώτες θέσεις. Αυτό φαντάζομαι πως θα το κάνει και φέτος. Εμείς θέλουμε να δώσουμε πολλά δώρα στους φιλάθλους μας. Στην Ελλάδα δεν είναι έκπληξη ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ να παλεύουν για τον τίτλο. Δεν έχω δει για παράδειγμα τον ΟΦΗ να κερδίζει το πρωτάθλημα».

Γιατί τραυματίστηκες Πάμπλο Κοντρέρας; Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί χωρίς εσένα…

Καλός είναι ο Μαλεζάς, έχει αλλάξει πάρα πολύ, έχει ωριμάσει σε μεγάλο ποσοστό, όμως χωρίς τον (τραυματία) Πάμπλο Κοντρέρας στην άμυνα ο ΠΑΟΚ νιώθει… ορφανός. Αισθάνεται μοναξιά και κυρίως δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Χιλιανός στόπερ απουσίαζε και δεν μπόρεσε να σώσει (ακόμη και σαν τερματοφύλακας) γκολ, όπως έπραξε στο Καζάν. Ο αντικαταστάτης του, Μπρούνο Τσιρίλο, ήταν κατώτερος του αναμενομένου και δεν ταίριαξε καθόλου με τον Μαλεζά.

Το γήπεδο έμοιαζε… κατηφορικό (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), μια κι ο Δικέφαλος» έδωσε πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό, έκανε πολλά λάθη  (οι Έτο και Λίνο έχαναν διαρκώς την μπάλα), αλλά κυρίως παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα και στη θέση του τερματοφύλακα. Τα δύο γκολ του Ολυμπιακού προήλθαν από άμυνα (και λόγω των κακών ακραίων μπακ, τα οποία ανάγκασαν τούς Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια να περνούν πολύ χρόνο πίσω παρά να σκέφτονται πως θα σκοράρουν) για… γέλια και εξαιτίας ενός γκολκίπερ (Κρέσιτς), ο οποίος για να βγει από την εστία του και να διώξει την μπάλα χρειαζόταν πρώτα… ραντεβού. Ο Κροάτης έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που λάτρεψαν φέτος οι φίλαθλοί του. Δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που γύρισε το δύσκολο παιχνίδι στο Καζάν την περασμένη Πέμπτη. Είχε ελλείψεις σε φαντασία, ουσία, αυτοματισμούς… Δεν είχε σχέδιο και ανάσες και παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου στο ντέρμπι με τον (καλύτερο) Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ περίμεναν τον Μπαλάφα για να σκοράρει (βγήκε στο τέλος μπροστά μήπως και πάρει κάποια κεφαλιά) σαν κλασικός φορ, καταλαβαίνει κι ο πλέον αδαής την… αποσύνθεση.

Μόνο τυχαίο δεν είναι (άλλωστε έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ο Βλάνταν Ίβιτς με δηλώσεις του) ότι ο ΠΑΟΚ και στον Ηράκλειο (με τον Εργοτέλη) και χθες βρέθηκε μπροστά στο σκορ, αλλά έχασε με 2-1 τους αγώνες. Κάτι φταίει και ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να το βρει γρήγορα και να το διορθώσει διότι μοιάζει σαν η «μαύρη τρύπα» της ομάδας.


Υ.Γ.: Για όσους είναι προληπτικοί, απλά αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ όποτε (τη φετινή σεζόν) έχει φορέσει την άσπρη φανέλα δεν έχει χάσει ποτέ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μετρά πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Αντίθετα με τη μαύρη φανέλα ηττήθηκε από τον Εργοτέλη στην Κρήτη, από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ έχει μία ισοπαλία με την Καρπάτι στο Λβιβ και μόλις μια νίκη με την Ξάνθη στην Τούμπα.

Οι 11 φετινοί αγώνες συμπληρώνονται με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Τότεναμ, όταν οι παίκτες του «Δικεφάλου» φόρεσαν τη τρίτη φανέλα, τη ριγέ. Μήπως έπρεπε χθες ο ΠΑΟΚ να άλλαζε φανέλα στο… ημίχρονο. Μόνο έτσι ενδεχομένως να κέρδιζε τον Ολυμπιακό.

Οι ανατροπές στα ντέρμπι και η «κατάρα» του Μπαλάφα

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει στα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, για έβδομη διαδοχή φορά σε παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα το αποτέλεσμα είναι 2-1 και, μάλιστα, προκύπτει από ανατροπή!

Όποτε σκοράρει ο Σωτήρης Μπαλάφας, δεν κερδίζει ο «Δικέφαλος του Βορρά»! Αντίθετα, όποτε βρίσκει δίχτυα ο Κώστας Μανωλάς, η ΑΕΚ καταφέρει να βγαίνει νικήτρια!

Τριάντα μία κίτρινες μοιράστηκαν στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπήρξε μία αποβολή!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ (2-1)