Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Η ενέργεια όλων για την πρόκριση στους ομίλους

Από το ξεκίνημα της εβδομάδας στον ΠΑΟΚ ένα πράγμα βρίσκεται στο μυαλό όλων. Πώς η ομάδα θα καταφέρει να αποκλείσει τη Ραπίντ Βιέννης και να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι υπερβολή να καταγραφεί η αγωνία αλλά και ο ενθουσιασμός που υπάρχει για αυτήν την προοπτική, στοιχεία που προκύπτουν και από τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των στελεχών της διοίκησης και της ομάδας.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας και ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Γεωργιάδης, συμφωνούν ότι μία ενδεχόμενη πρόκριση, μόνο οφέλη μπορεί να φέρει στην ομάδα και στην πορεία ν’ αποδειχθούν ευεργετικά για τη λειτουργία και την καθημερινότητά τους.
ΠΡΕΣΤΙΖ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, ομάδα και διοίκηση είναι αποκλειστικά αφοσιωμένοι στα ματς με την Ραπίντ και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι τρεις λόγοι που καθιστούν πολύ σημαντικό το μεθαυριανό ματς και τη ρεβάνς της Βιέννης, είναι το πρεστίζ, το χρήμα και η ευρωπαϊκή αύρα που δίνει η ευρωπαϊκή συνέχεια της ομάδας. Όλα τα υπόλοιπα θέματα περνούν προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα, ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης.
Τα δύο προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε ότι οι επιτυχίες της ομάδας στην Ευρώπη, όχι μόνο συντήρησαν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και αύξησαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Αποδείχθηκε ότι αυτή η πορεία απορρόφησε ακόμα και κάποιους κραδασμούς που προέκυψαν, είτε από τα αποτελέσματα του ελληνικού πρωταθλήματος, είτε από άλλα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα.
Το πρεστίζ, η φήμη και η δόξα είναι αδιαπραγμάτευτα και όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Ακόμα και αν παρατηρήσει κανείς τις δηλώσεις των αντιπάλων φέτος (σε Μπνέι Γιεχούντα και Ραπίντ Βιέννης), υπάρχουν πολλές αναφορές στην πορεία του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια, ενώ γίνεται διαρκώς μνεία στον αποκλεισμό της Τότεναμ και την παρουσία του Δικεφάλου στους «32» του θεσμού.
Οσον αφορά το οικονομικό σκέλος, δεν μπορεί κανείς ν’ αγνοήσει το γεγονός ότι στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εισρεύσει χρήμα και μάλιστα φέτος, τα χρήματα που μπορεί να εξοικονομήσει ο ΠΑΟΚ είναι αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη διετία (σε νίκες, ισοπαλίες, πρόκριση στους ομίλους αλλά και την επόμενη φάση). Το Γιουρόπα Λιγκ γίνεται ελκυστικότερο και φυσικά ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να λείψει φέτος από αυτήν την γιορτή, ειδικά τώρα που γύρισε σελίδα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και δεν ζει με τον καθημερινό εφιάλτη ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού λόγω χρεών και οφειλών.
ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠΙΝΤ
Την πρόκριση είναι φυσικό να επιθυμεί και ο Γιώργος Δώνης με τους συνεργάτες του αλλά και οι παίκτες. Ο Ελληνας τεχνικός καλά έκανε μετά το φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη και δήλωσε ότι δεν θα έρθει η καταστροφή με τον αποκλεισμό, αλλά ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για να παρουσιάσει έτοιμη την ομάδα. Μάλιστα, η ακτινογραφία της Ραπίντ Βιέννης από την κατασκοπεία του Μίοντραγκ Μένταν και του Αντώνη Λεμονάκη, δείχνει μία απρόβλεπτη ομάδα, η οποία δεν κλείνεται στην άμυνά της και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.
Οι Αυστριακοί παίζουν με αρκετό ρίσκο, δεν διαφέρουν πολύ με τον φετινό ΠΑΟΚ σε σχέση με την επιθετικότητα που βγάζουν στο παιχνίδι τους, άρα πολλά θα κριθούν και στην ισορροπία των δύο ματς μεταξύ δύο ομάδων που μοιάζουν στον τρόπο που συμπεριφέρονται μέσα στο γήπεδο.

Εξω Γκαρσία, Ματέους, μέσα Λόρενς, Χακόμπο

Εκτός αποστολής έμεινε όπως αναμενόταν ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Γιώργος Δώνης απέκλεισε και τον ανέτοιμο Βίβιαν Ματέους, αλλά και τον Στάμου που είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Αντίθετα στην εικοσάδα μπήκαν οι Λόρενς και Χακόμπο. Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Ραπίντ, αποτελείται από τους:
Αθανασιάδη, Αποστολόπουλο, Γεωργιάδη, Γιάννου, Γλύκο, Ιντζίδη, Κατσικά, Κίτσιου, Πέλκα, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Λίνο, Έτο, Κάτσε, Κουμάλο, Λάζαρ, Λόρενς, Χακόμπο, Ρομπέρ.