Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Η σχέση Βρύζα-Αναστασιάδη!

Οταν στη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στον ΠΑΟΚ ο Ζήσης Βρύζας είχε προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, δε φανταζόταν ότι κάποια στιγμή θα τον έβρισκε στο μέλλον ως αντίπαλο με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Οπως δηλαδή θα συμβεί το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Βρύζας μεταγράφηκε στον “Δικέφαλο” από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 1996 και ως πρώτο προπονητή είχε τον Γκίντερ Μπένγκτσον. Ο Σουηδός δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει, έδωσε γρήγορα τη θέση του στον Χρήστο Αρχοντίδη, μέχρι να πάρει τη σκυτάλη ο Άγγελος Αναστασιάδης.
Στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν ο ΠΑΟΚ έκανε μια ξέφρενη κούρσα προς την κορυφή, εξασφαλίζοντας στο τέλος την έξοδό του στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Κι ο Βρύζας είχε καθοριστική συμβολή, σημειώνοντας ορισμένα σημαδιακά τέρματα. Όπως ήταν το τρίτο και νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη επί του Αθηναϊκού (ο “Δικέφαλος” ανέτρεψε το σε βάρος του 2-0), τα δύο γκολ στην εντός έδρας νίκη επί του Άρη, καθώς και το δεύτερο γκολ στην εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 2-1.
Φυσικά, κορυφαία θέση στον σχετικό κατάλογο έχει το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Βρύζας στον αγώνα ρεβάνς με την Άρσεναλ για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1997-98, χάρη στο οποίο ο “Δικέφαλος” εξασφάλισε την πρόκρισή του επί της φημισμένης αγγλικής ομάδας.
Όσο για τη σεζόν 1998-99, το γκολ του Βρύζα, παρουσία του Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που ήταν το πιο σημαδιακό, ήταν το τέρμα που έδωσε τη νίκη στον “Δικέφαλο” με 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη.

ΓΝΩΡΙΜΟΣ ΚΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Εκτός από τον Βρύζα, ο Αναστασιάδης θα συναντήσει την Κυριακή ακόμη ένα διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά στο παρελθόν τον είχε υπό τις προπονητικές του οδηγίες. Ο λόγος για τον Παντελή Κωνσταντινίδη, με τον οποίο, όμως, πρόλαβε να συνεργαστεί σε μόλις δεκαέξι παιχνίδια πρωταθλήματος για τη σεζόν 1998-99, αφού στα μισά περίπου της σεζόν ο Αναστασιάδης άφησε τη θέση του στον Άρι Χάαν. Κι όταν το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε για τρίτη φορά στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντινίδης είχε κατηφορίσει στην πρωτεύουσα και τον Παναθηναϊκό.

Αντίπαλος στην Τούμπα
Συνολικά έξι είναι οι επισκέψεις του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Κι ο απολογισμός του είναι τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη.
Οι τρεις πρώτες παρουσίες του έμπειρου προπονητή στην Τούμπα ήταν πριν αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία του “Δικέφαλου”.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρεμιέρα της σεζόν 1994-95, αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ όντας προπονητής της Καβάλας. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν την ανωτερότητά τους και έφθασαν με άνεση στο τελικό 4-0.
Η μοναδική φορά που ο Αναστασιάδης έφυγε νικητής από την έδρα του ΠΑΟΚ ήταν την αγωνιστική περίοδο 1995-96, στη διάρκεια της οποίας ο “Δικέφαλος” παρέπαιε αγωνιστικά, κι όχι μόνο. Προπονητής του Εδεσσαϊκού, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 1-0, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Παναγιωτίδη στο 8΄.
Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Εδεσσαϊκός, με τον Αναστασιάδη στον πάγκο του, κατάφερε να αποσπάσει ξανά θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα. Μάλιστα, το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε χάρη σε γκολ που είχε πετύχει ο Βρύζας.
Πικρή για τον Έλληνα τεχνικό ήταν η πρώτη παρουσία του στην Τούμπα, αφού είχε εργαστεί στον ΠΑΟΚ ως προπονητής. Τη σεζόν 1999-2000, όντας προπονητής του Ηρακλή, γνώρισε τη συντριβή με 4-0.
Την επόμενη σεζόν οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας, αν και στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0. Τέλος, τη σεζόν 2001-2002 αντιμετώπισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ως τεχνικός του Ηρακλή γνωρίζοντας την ήττα με 3-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου