Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μαυροφρύδης: "Θα ανταπεξέλθουμε"

O οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Άλκης Μαυροφρύδης, μίλησε για τις κινήσεις που αφορούν στο οικονομικό και πρέπει να ακολουθήσει ο "Δικέφαλος" μετά και τις υποδείξεις της UEFA.
"Το πρόβλημά μας είχε να κάνει με τα ληξιπρόθεσμα ποσά Ιουνίου του 2011 τα οποία δεν ελαττώθηκαν τον Σεπτέμβριο. Το σχέδιο υπήρχε και τότε στην ΠΑΕ, αλλά όπως όλοι ξέρουν δεν υλοποιήθηκε. Πιστεύω ότι τους πείσαμε γι’ αυτό και πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι μέρους εκείνου του πλάνου, εφαρμόστηκε άμεσα τώρα τον Ιανουάριο".
Όσον αφορά τις αγωνίες του για το ταξίδι στην Ελβετία, ανέφερε: "Ο φόβος μου ήταν μη τυχόν το θέμα περάσει σε απόλυτα νομική βάση. Αν έλεγαν, κάνατε μία παράβαση πάμε να δούμε τι προβλέπεται γι’ αυτήν σε καθαρά νομικό επίπεδο, χωρίς να μπούμε στα οικονομικά, θα είχαμε πρόβλημα. Από την ώρα που μπήκαμε στην αίθουσα και δεν είδαν το θέμα νομικά, ησύχασα. Ήμουν σίγουρος για τα στοιχεία μας. Αλλά για να σας πω και το άλλο, όταν διαπίστωσα ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή και οργανωμένη επιτροπή που δεν λειτουργεί πρόχειρα και βιαστικά, τότε ήμουν ακόμη πιο σίγουρος".
-Από εδώ και πέρα τι είναι υποχρεωμένος να κάνει ο ΠΑΟΚ; "Έχουμε μηνιαίο πλάνο με βάση τα έσοδά μας και την ρευστότητα που θα υπάρχει. Έτσι θα καλύψουμε και τα τρέχοντα αλλά και τα ληξιπρόθεσμα. Τους το παρουσιάσαμε και το αποδέχθηκαν. Επειδή ξέραμε τον τρόπο σκέψης τους, τους προτείναμε μάλιστα να πηγαίνουμε και να μας ελέγχουν ανά μήνα. Βαδίζουμε πάνω σε σταθερές, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε συνεργασία και επαφή με την Financial Control Panel.
Αυτή είναι η επιτροπή αδειοδοτήσεων από την οποία εμείς ζητήσαμε να επικοινωνούμε για θέματα που μπορεί να προκύψουν μέχρι τον Ιούνιο. Το αποδέχθηκαν. Κάποιους μήνες θα έχουμε προβλήματα και θα περάσουμε δύσκολα, αλλά αισιοδοξώ ότι στο τέλος θα ανταπεξέλθουμε".
Για μία νέα αποδυνάμωση της ομάδας, ανέφερε: "Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Από την μία μπορούμε να περιορίσουμε τα έξοδα, από την άλλη μία καλά οργανωμένη εταιρία που έχει υποδομές, μπορεί να φέρει και έσοδα".
-Συγνώμη, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλλον δεν έχει δείξει τέτοια σημάδια: "Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι εδώ και λίγους μήνες η ΠΑΕ άλλαξε νοοτροπία. Σας το διαβεβαιώνω αυτό. Είναι πλέον πιο… business. Αυτό το δείξαμε και στην επιτροπή, που κατάλαβε ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε, πριν απειληθεί από πιθανές κυρώσεις. Αυτή ήταν η επιτυχία μας".
-Είστε σίγουρος ότι όπως άλλαξε, έτσι και θα συνεχίσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ; "Επαναλαμβάνω ότι στον ΠΑΟΚ υπήρχε σχέδιο και πριν τις πιέσεις από την UEFA. Η διοίκηση είχε ήδη αποφασίσει να πορευθεί προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Απλώς τώρα η UEFA μας πιέζει να πάμε πιο γρήγορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου