Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η σύμπτωση και η εμπειρία

Όπως σημειώνεται σε άρθρο στο «Goal» υπάρχει μία απίστευτη σύμπτωση ενόψει του βραδινού αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε που αφορά στο σύνολο ευρωπαϊκών συμμετοχών που έχουν οι 19 παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή του ΠΑΟΚ και οι 22 παίκτες της Σάλκε που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη.
Η καθεμία εκ των αποστολών μετρά από 421 ευρωπαϊκά παιχνίδια!
Για τον ΠΑΟΚ οι τέσσερις πρώτοι είναι Ελληνες. Στην κορυφή της λίστας είναι ο Κώστας Κατσουράνης με 87 και τον ακολουθούν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 84, Νίκος Σπυρόπουλος με 49, Αλέξανδρος Τζιόλης με 40.
Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τον Τόμας Νέσιντ που έχει γράψει 37 ευρωπαϊκές συμμετοχές.
Για τη Σάλκε πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Τζέφερσον Φαρφάν με 72 και τον ακολουθεί ο Τίμο Χίλντεμπραντ με 62.
Για τον γκολκίπερ της Σάλκε η μία από αυτές ήταν στην Τούμπα, το 2005, με τη φανέλα της Στουτγκάρδης. Την πεντάδα για τους παίκτες της Σάλκε που είναι στην αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαρνέτα (39), Χέβεντες (37) και Τζόουνς (35).
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Ο Κώστας Κατασουράνης δεν είναι απλά από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά είναι κι αυτός με τις περισσότερες παραστάσεις και συμμετοχές σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «κάπτεν» της Εθνικής ομάδας μετράει 29 παρουσίες με τέσσερις διαφορετικές ομάδες: ΑΕΚ, Μπενφίκα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Σήμερα θα κάνει την 30η εμφάνισή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ και εύχεται ο αριθμός των συμμετοχών να αυξηθεί σε τουλάχιστον άλλους έξι αγώνες με τη συμμετοχή του «Δικέφαλου» στους φετινούς ομίλους της διοργάνωσης.
Δέκα ποδοσφαιριστές από το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ έχουν πάρει ήδη γεύση από αγώνες στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από τον Κατσουράνη, ο Τόμας Νέτσιντ μετράει 14 συμμετοχές και 2 γκολ με τις φανέλες της Σλάβια Πράγας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στη λίστα υπάρχουν επίσης οι: Σπυρόπουλος (11), Σάλπιγγίδης (8/1), Τζιόλης (7), Ολίσε (7), Βούκιτς (6), Γκαρσία (5), Μιγκέλ Βίτορ (5), Λίνο (3).
ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Από όλους τους παίκτες που έχει δηλώσει ο ΠΑΟΚ στη λίστα της Ευρώπης, μόλις 5 δεν έχουν παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Τζανδάρης, Πόζογλου και Λόπεθ. Οι τέσσερις πρώτοι βέβαια είναι νεαροί αλλά και ο Λόπεθ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου