Αν θέλετε κάποιοι από εσάs μπορείτε νά μάs στείλετε τα δικά σαs κείμενα στό e-mail:paokfever@yahoo.gr καί εμείs μέ τήν σειρά μαs θά τά αναρτήσουμε…

123

 photo logo_zpsd2cefcfa.gif
.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ο Στέφενς της Σάλκε

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως Σάλκε και ΠΑΟΚ θα έρθουν αντιμέτωποι στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Γερμανία όλοι αναφέρονται στον Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός έχει γράψει τη δική του ιστορία, στον πάγκο της τωρινής του αντιπάλου. 
Η προπονητική του καριέρα του στη Σάλκε, ξεκίνησε το 1996 και το 1997, ήρθε η μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου. Η κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στο δεύτερο τελικό, με αντίπαλο την Ιντερ, ίσως να είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

Το 1999, ήρθε η καταξίωση από τους φίλους της ομάδας. Στην ψηφοφορία για τον «προπονητή του αιώνα» ψήφισαν τον Χουμπ Στέφενς, αφού οδήγησε τη Σάλκε στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Το Κύπελλο UEFA δεν ήταν το μοναδικό τρόπαιο που πήρε ο Ολλανδός, αφού ακολούθησαν και δύο Κύπελλα Γερμανίας, το 2001 και το 2002. Το 2001, έφτασε «μια ανάσα» από το νταμπλ, αλλά το έχασε την τελευταία στιγμή, όταν η Μπάγερν Μονάχου, ισοφάρισε στο Αμβούργο στις καθυστερήσεις και «έκλεψε» το πρωτάθλημα από τη Σάλκε.

Η πρώτη του θητεία, ολοκληρώθηκε το 2002, για να επιστρέψει εννιά χρόνια μετά. Αφού έφυγε από τη Σάλτσμπουργκ, τον Οκτώβριο του 2011 πήγε ξανά στη Σάλκε. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τους «μπλε» στην τρίτη θέση και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το ξεκίνημα της περσινής σεζόν, δεν είναι αυτό που περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα το Δεκέμβριο του 2012, να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Στέφενς έχει γράψει ιστορία στη Σάλκε και ουσιαστικά πρόκειται για τον πιο σημαντικό προπονητή της, τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο παιχνίδι στο «Βέλτινς Αρίνα» αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση, ενώ δε μπορεί να θεωρείται τυχαίο, πως κατά καιρούς, άνθρωποι της Σάλκε, έχουν δηλώσει δημόσια ότι μια θέση στην ομάδα, είναι πάντα ανοικτή για τον Ολλανδό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου